Figunia Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Pieknie dziekuje za życzenia. I dla Was, kochane Dziewczyny, Kobiety, Chłopaki, Mężczyźni - czyli DOGOMANIACY - raz jeszcze, przesyłam życzenia spokojnych i radosnych Świat. Smacznego jajeczka i Dyngusa takiego, jak kto lubi...Dużo pięknych spacerów i odpoczynku od codzienności. Quote
Nadziejka Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Cudownych Swiateczek Anusiu Tobie Z Najblizszymi I Calunkiej Rodzince Figuni Laluni Niosacych Nadzieje Radosci Zdrowko Quote
Mysza2 Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Zdrowych spokojnych o wesołych Świąt wszystkim:) Quote
Nadziejka Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Ciociu Aniu juz jestes serce w domku? juz sie ze wszystkim rozpakowallas kokana?Pozdrawiam wiosennie ogromnie Anusie Ciotunie calunka i Lonieczeke lalunie z rodzinka przecudna ludkowo lapeczkowa! dziekuje za pamiec o Krabuniu dziekuje dziekuje Quote
Figunia Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Wrocilam juz Ewuniu i juz nawet zaczynam sie czuc jak "u siebie"... :) Takze pozdrawiam Cie Ewuniu serdecznie!!!! Zaraz powklejam co ciekawsze wiesci o Loni, ale ostrzegam, ze tak naprawde, to raczej nadal sa nudne... Quote
Figunia Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 27 marzec: Wczoraj przy kolacji było po pół lampeczki winka greckiego " Imiglikos"-czerwonego ,półsłódkiego z okazji,że Lonieczka jest już z Nami 5 miesięcy !- jak faktycznie ten czas leci jak szalony.Oczywiście oprócz życzeń "zdrowia" ,buziaczków dostała też misiaczka pluszowego do gryzienia.Ma już w łóżku krówkę,pajaca,stworka z nochalem to do kolekcji doszedł misio.Jak idziemy na górę spać to wtedy na powitanie coś zawsze podgryza.A przy kolacji dałem jej "spróbować trochę galaretki drobiowej z marcheweczką- była wniebowzięta łakomczuszka. i kolejne dni: Kupiłem dla Loniusi ceratkę niemowlęcą do łóżka i przykrywam dużym ręcznikiem bo nieraz coś się Jej "przydarza " jako starszej dziewczynie to wtedy tylko ręcznik leci do prania.Nie jest to związane z nadmiernym spożyciem wody wieczorem - ot taka uroda po prostu oraz wiek.Teraz z rana gotuję im skrzydełka z marchewką na obiad to będziemy mieli więcej czasu na spacerki. Oczywiście podziękowania za pozdrowienia od Pań z Dogomanii i wzajemnie !!! 31.marzec - Wczoraj zaliczyliśmy wizytę u weta - Napi ma bóle barkowo-stawowe związane z wiekiem i lekką nadwagą /waży 17 kg a powinien w granicach 15 kg/- dostał serię tabletek a tak to określiła ,że jest w dobrej jeszcze formie i został zaszczepiony.Potem iskierka Milenka -super forma ,taka żywa,że zastrzyk robiła Jej na dwa razy !Loniusia "asystowała",jak Pani otwierała lodówkę po lekarstwa to robiła "stójkę" bo myślała,że będzie zaraz jedzonko jak u Pancia i wszystko było fajnie do momentu jak zajeliśmy się Jej ważeniem/waży 5,3 kg i wet nic nie mówiła by miała nadwagę/.Po wadze od razu chciała do mnie "na rączki "- przytuliła się i już było dobrze.Potem obcięła Jej pazurki,obadała i stwierdziła,że jest w dobrej formie i ładnie wygląda zarówno przez błyszczącą sierść jak i czarujący języczek.Tak więc jestem z tej wizyty zadowolony i mam przez to siły do dalszej opieki nad nimi .Wczoraj takie starsze Panie z Osiedla podziwiały Lonieczkę jak ładnie wygląda ,jak żwawo się porusza i w ogóle były Nią zachwycone.Tak samo mówiły o Napku i Milence jakie są zadbane i szczęśliwe.To bardzo mnie cieszy bo jest to dla mnie ważne i ostatnie wiesci, czyli dzisiejsze: Lonieczka super urzęduje w ogródku ,gdzie ma porozkładane mnóstwo kamyczków różnej wielkości,kopie ,przenosi, a jak my jesteśmy w ogrodzie to nam "pomaga " i kopie dołki.Poprzez te długie spacery nabrała kondycji i biega jak szalona- oby tak dalej! 1 Quote
Poker Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Największe nuuudyyyyyyyy na świecie i oby trwały wieczność.Mogę czytać 3 x dziennie ,aż do swojej śmierci. Quote
Figunia Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 To jeszcze dzisiejsza mini wiadomosc oczywiscie, w wiadomym tonie... Loniusia dzielnie maszeruje ze wszystkimi-nawet jak chcę wziąść Ją na ręce to po chwili się wierci i chce iść sama - to prawidłowy objaw zdrowego psa. A ja mam nadzieje, ze takze "po tamtej stronie", kiedys tam... moze za 100 lat...Pan Jurek nam nie odpusci i nadal bedziemy sie nuuuudzic... Quote
Figunia Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 To jeszcze wkleje fragment listu, dla dopelnienia obrazu Loninkowego Panciostwa Znam to uczucie jak przeglądam te biedne pieski w internecie,bez domów ,uczuć ,opuszczone przez wszystkich lub prawie wszystkich,które wyglądają pomocy i ludzkiej miłości - teraz mgę jedynie "udostępniać" lub wspierać finansowo smsami z komórki.Z rozliczenia rocznego do Urzędu Skarbowego też 1% podatku swojego i żony przekazaliśmy na "ogonki".A w drastycznych sytuacjach to wysyłam na dany adres chociaż mały przekaz by wspomóc te bidulki. Quote
Bgra Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Wpadłam się przywitać :) Oj Loniu,ale Ty to masz dobrze :) Aniu zjechałaś już do kraju ? bo nie chciałam zawracać głowy jak byłaś u dzieci :) Quote
Figunia Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 5 godzin temu, Bgra napisał: Wpadłam się przywitać :) Oj Loniu,ale Ty to masz dobrze :) Aniu zjechałaś już do kraju ? bo nie chciałam zawracać głowy jak byłaś u dzieci :) Tak Bozenko, jestem juz w kraju i nawet patrzylam na Wroclaw z gory, bo po raz pierwszy tak odlot jak i przylot byl z naszego miasta a nie z (i do) Poznania. A "glowe zawracac" mi mozna, gdziekolwiek jestem... Quote
Nadziejka Posted April 10, 2016 Posted April 10, 2016 Serduchem raduje Anusiu z wiesci jakze przcudnych niechby wiecej i wiecej takich ludzi sercem prawdziwych bylo na tym podlym swiecie ...coraz podlejszym , gdzie miejsca nie ma na uczucia na milosc na szacunek ech ... sciskamy pozdrawiamy Anuniu a obacz serce na Krabunia jak raduje jak bawi zdjateczka Patrycja wstawilla alez cudny przecudny kokany niunio , tak marze i modle aby ktos juz pokochal pokochal jak nigdy nikogo , aby mial juz swoj rajus domeczkowy Quote
Figunia Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Straszne mam klopoty z netem, wciaz mim sie rozlacza, a jest mi ogromnie teraz potrzebny normalny dostep. Ewus, jak tylko dam rade, to zagladne do Twego Skarba, ale wiem jaki jest kochany i cudowny... Trzymam kciuki za rownie wspanialy, najlepszy domek dla Lordzika-Krabunia!!! Quote
Figunia Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Powyzsze fotki, dla Cioc, coby nie zapomnialy, jak Lonieczka wyglada. Wklejam posty na raty, bo wczesniej juz 3 krotnie net mi sie rozlaczyl. Zla jestem... A fotki byly robione bodaj w grudniu, przez Sasiadow Pana Jurka, gdy zostal przylapany na spacerku ze Swoja trojeczka... Jak widac LONUSIA KROLEWNA - na raczkach spacerkuje... Quote
b-b Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Wpadam się przywitać :) Niestety ja zdjęć nie widzę Aniu :) Quote
Mysza2 Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Ja też zdjęć nie widzę, ale pozdrawiam Cię Figuniu i oczywiście Lonieczkę i jej domek:) Quote
Figunia Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Oj, to tego sie nie spodziewalam, bo ja je widze...I juz bylam taka rada, ze tak latwo mi poszlo... Bede jeszcze probowala inaczej to zrobic, ale juz nie dzisiaj. Pozdrawiam Ciocie!!!! Quote
Poker Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Widać , widać wzsystkie psie i ludzką mordkę? A pan Jurek wyraził zgodę na zamieszczanie jego zdjęć na forum ? Quote
Figunia Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Mam taką zgodę, jasne. I to wielokrotnie potwierdzaną. Tak samo, jak na zamieszczanie Jego wypowiedzi. Najfajniejsze jest chyba to środkowe zdjęcie, gdzie psy Pana Jurka wprost "oblazły" :) Quote
anica Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Lonia na zdjęciu ma baaardzo ''ważną'' minkę ... Pan Jurek to bardzo dobry człowiek! Witaj w domciu Aniu Quote
Recommended Posts