Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

I jeszcze Lonia się pokazuje :)

IMAG1809.jpg

Lonia wzbudziła zainteresowanie ,mojej Taksuni ale niestety.... bez wzajemności  ;)

IMAG1821.jpg

Lonia kłapała ziębami a Taksunia biegała wokoło...

IMAG1814.jpg

IMAG1815.jpg

IMAG1816.jpg

... naprawdę ciężko było, zrobić zdjęcie :)

Posted

Aniu, dziękuję serdecznie kochana! Jest dobrze, wszystko widać.

Może dla wyjaśnienie: to są rachunki z dwóch Loninych zachorowań. Pierwsza, z maja br., kiedy byłam tylko u swego weta dr. Terendy (40zł) i druga z 03.-8.br z Ostrego Dyżuru przy Ślężnej - 209zł

Na kartce z ostrego dyżuru, na dole jest wpis (długopisem) wpis dr Terendy o kontynuowaniu leczenia, bo musiałam iść do niego po południu, na drugą kroplówkę i zastrzyki. 

Szkoda, że na fotkach Taksia taka "nieostra"...byłoby co podziwiać...

A Lonia, patrzy na mnie (w przerwach pomiędzy straszeniem Taksi) i "pyta": idziemy juz???no, kiedy???

Posted

Aniu, przecież Taksunia cały czas była w "biegu" jakby tak nie osiągnęła 100 ... to pewnie Lonia by ją dziabnęła! a tak ... Lonieczka nie mogła za nią nadążyć!... te biegi to stały numer Taksuni ;)  i masz rację!  ta sunieczka rozkochała nas do końca ... i jeszcze dłużej18.gifzresztą jest to chodzące ajlaviu ,ona dosłownie kocha wszystko i wszystkich!

... Aniu, Lonia patrzy na Ciebie... z taką miłością!.. ja znam to spojrzenie!... tak kiedyś patrzyła na mnie Jasia[*]....

jutro napiszę ... dzisiaj już dla mnie kończy się dzień... czy może zna ktoś Miedary?....chyba schronisko??...

Posted

Wpatrzona  cudownie wpatrzona 

w Anusie

Lonieczka pieknosci lalunia 

a Taksunia przecudna

skarbenki skarbenki kochane misi21ss.jpg

spokojnej nocy 

czy pani Kasi nic nie pisala nie dzwonila?

Aniu wiemy wszystkie tutaj 

wiemy 

od dawna 

ze Lonia pisana jest secem 

Tobie 

ciezko ciezko ....ech ...

Posted

Wiem, że ona mi zaufała, jak może nikomu dotąd. Ja też ją bardzo pokochałam i chcę tylko jej dobra.

Strasznie przykro mi wciąż powtarzać, że nie mogę mieć psa, to nie jest dobre rozwiązanie na dłuższą metę, ani dla mnie, ani dla niej.

Jutro idziemy do weta pobrać krew do badań. Wkrótce okaże się, "co w Loni piszczy"

Posted

Martwi mnie ,że telefon milczy... cisza!  jak stoimy z ogłoszeniami?

Lonia musi znaleźć swojego amatora :) wakacje pomału się kończą,więc mam nadzieję zaczną adopcje !

Lonia ma ogłoszenia na cały kraj? 

czas do wyjazdu Figuni nieustannie się zbilża.

Posted

Odebrałam dziś wyniki Loni i doktor jest zachwycony, że takie dobre. Chyba spodziewał się zgoła innych...Parametry wątrobowe co prawda przekroczone, ale składa to na karb niedawnej choroby. Dostałam już leki na wspomaganie wątroby - jakieś śmieszne brązowe tabletki (za darmo) i mam przyjść po kolejne, bo jeszcze coś jej dołoży, ale pewnie już trzeba będzie zapłacić.

Wynik jest na papierze, więc znowu będę czekała na okazję, gdy ktoś pomoże, zrobi zdjęcie i wklei na wątek, albo Anusia :) albo moja siostra (siostra tylko zrobi zdjęcie i wyśle mi mailem, bo na wątek wstawić nie umie).

Ciocie, ja wciąż aktywuję ogłoszenia Loni, jednak telefon milczy, jak chyba nigdy dotąd.

Czyżby na Pani Kasi i Pani Wilmie skończyło się Lonine szczęście...???

O ile to można nazwać szczęściem...:(

Posted

Wspaniale ,że malutka ma dobre wyniki. Pod taką opieką nie ma innej opcji.

Jak się czują piłeczki i kamyki ?

Dziękuję za miłe słowa.

Piłeczki i kamyczki stale w użyciu. Nawet teraz, bo Lonia właśnie wyskoczyła z wyrka i od razu do zabawy...

Jednak jak zawsze, kamyczki są "the best"...bezkonkurencyjne...

Posted

Super Figuniu, że wyniki nie najgorsze:) :)

Przyznam bez bicia, że sama jeszcze wyników Loni nie analizowałam (tzn, nie porównywałam z poprzednimi). Miałam dziś trochę zwariowany dzień, a teraz jeszcze wyjdę z Lonią, choć już chętnie poszłabym spać...więc jutro to zrobię.

I napiszę wtedy więcej, co i jak, bo teraz powtórzyłam tylko słowa weta.

Też cieszę się Myszko bardzo, zwłaszcza, że ostatnio coś sobie ubzdurałam, że Lonia może mieć chore nerki i bałam się tego, co wyjdzie. A tu nereczki Lonia ma jak młódka...sama radość.

• Upvote 2
Posted

Podreperuje wątróbkę i będzie jak nowa :) trzymam za ogłoszenia!

O taak!

I będzie można z czystym sumieniem pisać w ogłoszeniach "maleńka jamnisia, w średnim wieku, zdrowa i radosna..." :)

• Upvote 1
Posted

:) :) :)lalunie kochane 

dobrze cudnie

ze wyniki ok ok 

jak dobrze ciociu moja 

martwi brak telefonkow 

ale gdzie szukac takiej przecudnej cioci 

jak Ania 

nigdzie takiej przecie drugiej nie znajdziemy jak Figunia  :) :)

sciskam mocno za was sciskam

za wszystko

Posted

:) :) :)lalunie kochane 

dobrze cudnie

ze wyniki ok ok 

jak dobrze ciociu moja 

martwi brak telefonkow 

ale gdzie szukac takiej przecudnej cioci 

jak Ania 

nigdzie takiej przecie drugiej nie znajdziemy jak Figunia  :) :)

sciskam mocno za was sciskam

za wszystko

Jejku, Ewuniu...ja wcale nie taka przecudna...

Staram się, jak każda z normalnych opiekunek, zresztą, czy można inaczej?

Jednak dziękuję :) 

Posted

Pozdrawiam laluniu i9 Figuniu 

sciskam pozdrawiam 

a ciociuniu napisalalm ze trzy kilo ...pw ...i slac nie moge boc masz  ciociuniu zatkana skryneczke