Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

ta więź miedzy sukami mnie zastanawia...
siedzę sobie przy kompie...i łaskawie Carmen zajrzała do tego pokoju. W końcu zdecydowała się i przyszła koło mojego biurka

Na to oczywiscie Olcia też. Carmen przy mnie usiadła. Olcia na nią patrzy jak w obrazek i czeka...jaiś metr od nas. Kiedy Carmen położyła się przy moim krześle...Ola też weszłą pod biurko, zwinęła sięw kłębek i jakby nigdy nic położyła pysk na mojej stopie.

To trwało kilka minut i jak Carmen się znudziła i wstała, to Ola za nią, tuż przy jej boku, wrecz przytulona.

Posted

Ta więż i zapatrzenie Olci w Carmen mogło być przyczyna smierci maluszka .
Akurat oszczeniła sie nie ta suka ważniejsza , tylko ta Druga . I ta Druga może czekała , aż ta Pierwsza zajmie się dzieckiem .A Carmen nie mogła , bo jeszcze nie miała pokarmu .
Może to tak jak w stadzie wilków , że rodzi tylko samica alfa :cool1:

Posted

Takie przywiązanie ! Zupełnie jak pies do człowieka! Bono za mną tak łazi,że nawet jak wstaję tylko na dwa kroki, np ściszyć radio, a on leży pod moim biurkiem, to natychmiast się zrywa i drypciulka za mną te dwa kroki, potem wraca w to samo miejsce i kładzie mi się w nogach, najchętniej kładąc główkę na mojej stopie

Posted

czytałam ,ze takie chodzenie krok w krok za właścicielem świadczy o lęku psa przed utratą "człowieka",że pies jeszcze nie ma poczucia bezpieczeństwa.I to też obserwuję o mojego Dolara.Jets u nas 5 mieś. i dopiero od ok.2 tygodni potrafi zostać sam na chwilę w drugim pomieszczeniu.

Posted

wróciąłm właśnie z pracy...a dziewczyny witają mnie merdaniem ogonków. Przyjemne uczucie. Kupiłam im szczotkę do wyczesywania kudłów..i zaczęłam czesać Carmen.
Oleńka siedziała metr ode mnie i patrzył mi w oczy i na ręce..Co tez ja robię takiego?
W końcu pideszła i położyła się miezy mną a Cermen.

Posted

A ja myślałam, że na osiedlu u mnie to nie ma jeży.
A tu masz..od kiedy mam psy, wciaż wieczorem spotykam jeże.
Oleńka jest specjalistką w wyszukiwaniu ich.
Dziś to Olcia jak zawsze znalazła jeża, stanęła przy nim i poinformowała nas o znalezisku. A Carmenka z delikatnością słonia wpadła wprost na niego. Musiałybyście zobaczyć jak wyskoczyła zaskoczona w powietrze 4 łapami. :diabloti:

Posted

halu kochana dopiero zna;lazlam watek do tego nie mam szkiel kontaktowych wiec czytam i pisze prawie na slepaka...
pamietaj-jesli potrzebujesz pomocy choc na spacerkach-daj znac...zdzwonimy sie jutro...
kochana trzymaj sie...
niestety bywa tak ze maluzki odchodza...moze to lepiej-nie poznala czym jest schron bol glod samotnosc strach?? wiesz halu nigdy nie wiemy jak ich losy sie potocza...umarla...:( przykre...ale tak mialo byc...

wymiziaj psiny...pozdrow ryska...

Posted

Karolcia, dziękuję Ci za chęć pomocy. Z pewnoscią skorzystam. :evil_lol:

Ja w poniedziałek jadęnad morze na 4 dni. I na ten czas przyjeżdża do mnie kuzynka. I tak sobie myślę, czy byście sobie razem nie pogadały, bo ona tez koniara. :loveu:

Posted

z tym bieganiem własnie jest kłopot... :shake: Bo ja je nie spuszczam ze smyczy. Wiecie, nie znam ich aż tak dobrze, a wiem,że one bardzo pragną biegać. A wszędzie ulice i auta... Bojęsięże uciakną. :cool1: I coś niedobrego się stanie.
Mam jedną smycz rozciąganą a drugą zwykłą krótką. Zapinam je na przemian, żeby choć jedna miała troszkęwięcej wolnosci.
Pytałąm wczoraj w sklepie o taką smycz jak szłam kupić szczotkę. Ale to 80 zł. :shake: No ja nie dam rady w tym miesiacu. :shake:

Posted

a..jeszcze taka wiadomość...jak wczoraj byłam w sklepie zoologicznym po szczotkę i suchą karmę ,to zawsze tam spotykam za ladą tą samą panią. Taka w moim wieku lub około. I ja zawsze jak mamy chwilę czasu to jej opowiadam o Obornikach i psiutach.
Opowiedziałam też o Olci i Carmen. A ona na to, że mogę przynieść plakacik i wywiesić u niej. :multi:

Poza tym, dała całą reklamówkę suchych smakołyków dla piesków w Obornikach!!

bardzo, ale to bardzo dziękujemy. :loveu: