Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich.
Planuje wyjazd nad morze w sierpniu i chciałabym zabrać ze sobą naszego Maxia.
Czy możecie polecić jakieś tanie hotele w których można mieć pieska ze sobą dodam że interesują mnie okolice Trójmiasta lub Kołobrzegu

Posted

Też wybieram się do Kołobrzegu :) w lipcu. Mam zarezerwowany nocleg w Marino, przyjmują psy bez dodatkowych opłat. Ale uprzedzam - jeszcze tam nie byłam! Dopiero się wybieram, więc relacji wiarygodnej póki co ode mnie nie uświadczysz :P

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='jolaniebieska']Park Natura w Bieszczadach. Piękne rozległe tereny, domki, super.

oczywiście ,świetny pomysł na wyjazd nad morze ;)

• 1 month later...
Posted

oj uwierz są świetne w tym roku również z mężem tam jedziemy
jakbyś się zdecydowała weź pokój różowy - on ma aneks kuchenny i jest naprawdę spory ;-) każdy z pokoi wychodzi na śliczny duży zielony teren

Posted

darunia-puma, jeśli można wiedzieć, ile kg zwierza bierzecie z mężem (czy 3 zmieszczą się w pokoju różowym, czy raczej trzeba zainwestować w domek?). I jak z plażą, czy jest takie miejsce, w którym można w jakichś mniej obleganych godzinach (świt, wieczór) pójść legalnie z 3 dużymi psami? W sezonie, bo tylko w sezonie mam możliwość urlopu.

Posted

[quote name='darunia-puma']oj uwierz są świetne w tym roku również z mężem tam jedziemy
jakbyś się zdecydowała weź pokój różowy - on ma aneks kuchenny i jest naprawdę spory ;-) każdy z pokoi wychodzi na śliczny duży zielony teren[/QUOTE]
Jadę już we środę. Pewnie nie ma wolnych pokoi. Mi tam duży pokój niepotrzebny - Gus jest mały. Zainteresował mnie słoneczny czy złocisty.....

Posted

[quote name='marako']darunia-puma, jeśli można wiedzieć, ile kg zwierza bierzecie z mężem (czy 3 zmieszczą się w pokoju różowym, czy raczej trzeba zainwestować w domek?). I jak z plażą, czy jest takie miejsce, w którym można w jakichś mniej obleganych godzinach (świt, wieczór) pójść legalnie z 3 dużymi psami? W sezonie, bo tylko w sezonie mam możliwość urlopu.[/QUOTE]

Kochana moje zwierza mają po kolei 40kg, 45kg, 38kg więc są duże i spokojnie mogą być w różowym pokoju razem + ja i mąż ;-) niedaleko pensjonatu jest plaża na którą chodzimy z psami i powiem Ci że nie ma dużo osób nawet w sezonie, ludzie są na plaży z psami i nie ma problemu
a tak tam jest
[IMG]http://i62.tinypic.com/2vto46u.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kuroiinu']A czy zakaz wprowadzania psów dotyczy wszystkich plaż w okresie letnim, oprócz psich plaż ? Na dziką plażę można wchodzić bez problemu ?[/QUOTE]
Z OSTATNIEJ CHWILI:
[url]http://www.radio.koszalin.pl/pl/arty...liwe.6606.html[/url]
Do tej pory z czworonogiem można było spacerować wyłącznie na wyznaczonym odcinku psiej plaży w dzielnicy zachodniej i Podczelu.
Przepisy te, według wojewody zachodniopomorskiego, były zbyt rygorystyczne i zniósł on z kołobrzeskiego regulaminu zapis o zakazie wprowadzania psów na kąpieliska, mówi Michał Kujaczyński, rzecznik prezydenta Kołobrzegu:
Nie wszyscy wczasowicze akceptują psy na plaży:
Przepisy zostaną doprecyzowane na najbliższej sesji rady miasta, a do tego czasu właściciele psów mogą wchodzić bezkarnie na wszystkie plaże w Kołobrzegu pod warunkiem, że pies będzie na smyczy i w kagańcu.

Posted

Dzięki, ale to dotyczy tylko Kołobrzegu. Ja się zastanawiałam ogólnie, czy zakaz wejścia z psem jest na wszystkie plaże. Chciałabym zabrać psa nad morze, a dokładniej na dziką plaże na zachód od Ustki. Rok temu widziałam tam psy, ale sama nie byłam pewna czy zabrać swojego psa ze sobą.

Posted

[quote name='darunia-puma']Kochana moje zwierza mają po kolei 40kg, 45kg, 38kg więc są duże i spokojnie mogą być w różowym pokoju razem + ja i mąż ;-) niedaleko pensjonatu jest plaża na którą chodzimy z psami i powiem Ci że nie ma dużo osób nawet w sezonie, ludzie są na plaży z psami i nie ma problemu [/QUOTE]
Bardzo mnie ucieszyłaś (moje suczyska mają 36, 41, 45, więc całkiem tak samo), oby tylko mieli jakieś terminy wtedy, kiedy my możemy mieć urlop. Pogadam z mężem, zadzwonię i spytam.

Posted

Psia plaża w Grzybowe (pod Kołobrzegiem) całkiem fajna, poustawianie co ileś tam metrów stojaki z woreczkami na psie kupy, psów niewiele, właściciele raczej ogarnięci, dbają o to żeby czworonogi nie stanowiły problemu i pytają o to czy psy mogą się zapoznać. Rzadko chodzę na plażę, ale w tym roku zrobiłam wyjątek i codziennie z suką idziemy popływać ;)

• 2 weeks later...
Posted

Byłam w tym roku w Świętouściu, do wyboru 2 ośrodki [url]http://campingtramp.com/[/url] lub [url]http://topolowapolana.pl/[/url]. Tanio i sympatycznie.
Ośrodki zlokalizowane są między Międzywodziem a Międzyzdrojami. Dzika plaża na której każdy znajdzie miejsce dla siebie i dla psiura. W środę wyjeżdżamy ponownie :D

Posted

[quote name='beagle-happy']Będziemy w tym roku w Kołobrzegu. Sprawdzimy tą plażę w Grzybowie (rzut beretem) o której piszesz klaki91 - dzięki za info![/QUOTE]

ja z moją chodzę też na tą "nie-psią" i nikt nie robił problemów. tyle, że my wpadamy pod wieczór na 30 minut popływać i spadamy, bo nie jestem fanką leżenia i smażenia się na słońcu :razz:

Posted

My w tym roku byliśmy z Ajrą w Kołobrzegu Radzikowie, ale przeszliśmy się zobaczyć te kwatery w Grzybowie Kotki 2 i na żywo wygląda to super, właściciele bardzo mili, do plaży bliziutko, teraz żałujemy że tam nie pojechaliśmy, no ale za rok odpracujemy ;)