Jump to content
Dogomania

Zajrzyj, a przekonasz się, że warto pomagać..Karolek, Bambo, Łatka, Plamka,Papilonek i Jeżynka już bezpieczne..na pomoc czekają kolejne bezdomniaki!!!

Recommended Posts

Posted

parę dni nie zaglądałam do chłopaków, a tu proszę jakie wspaniałe, cudowne wiadomości i o Miszce i o Karolku :))
super!!!!!!!!!!
poproszę o nr konta, dorzucę grosik do transportu.
Dziewczyny podziwiam Was za to co robicie dla tych psiaków i dla innych. JESTEŚCIE WIELKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
wierze, że z waszą pomocą chłopaki "odnajdą się" i znajdą fajne domki stałe :))

Posted

kudlataja i ja się dorzucam do transportu. 30 złotych dla pięknego Karolcia. :) i bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za podróż.
Pewnie, że nie ma co czekać. Niech psiak nareszcie zaczyna normalne życie.

Posted

Kto jeszcze może się dołożyć do transportu Karolka drugiego z dzikusków do dt? :) Piękny Karolek chce zacząć nowe życie

Posted

Tak Karolek jedzie, pieniązki na moje konto. zaraz wszystko podliczę, chwilę mnie nie było, nie miałam internetu a tu takie zainteresowanie i pomoc od razu:) Problemy ze złapaniem oczywiście będą i mam nadzieję, ze Karol odnajdzie się jakoś w dt, bo to będzie dla niego wielka zmiana, będzie mieszkał w domu z innymi psiakami.. Mam nadzieję ze się uda. Ostatnio zauwazyłam niewielką zmianę w jego zachowaniu, otóż jest spokojniejszy w mojej obecności, nie biega już tak nerwowo, podjada porozkładane przysmaki, oczywiscie nadal zachowuje dystans, ale nie wpada już w panikę na mój widok.
[quote name='elficzkowa']Czyli pieniążki wysyłam !!! Czy na konto kudlataja ? Ależ się cieszę, że Karolek jedzie !!! :multi: Mam nadzieję, że nie będzie problemu z jego złapaniem do transportera bo na razie mocno charakterny ( nieufny, przestraszony )chłopak ![/QUOTE]

Posted (edited)

[quote name='Maciek777']Jakie dobre wieści:)[/QUOTE]

Jestem pełna nadziei i obaw zarazem o to jak będzie, jeszcze nie wiem jak załadować Karola do transportera, jak zniesie podróż i zmianę miejsca.
Chciałabym założyć mu obrożę, nie wiem czy się to uda..
Jednak trzeba próbować.

Co do finansów to przejrzałam posty i na razie odnotowałam następujące deklaracje:
Havanka 20zł
Elficzkowa 20zł
fegelle grosik:)
AgaG 30zł
Moja przyjaciółka Marta wczoraj przekazała mi 50zł
[B]Razem to już ponad 120zł

[/B]Bardzo wam wszystkim dziękuję i proszę jeszcze o grosik, liczy się każda wpłata, chciałabym wyjazd jak najszybciej zrealizować.

Pierwszą wpłatę od elficzkowa 20zł otrzymałam, potwierdzam, dziękuję z całego serca:loveu:

Edited by kudlataja
Posted

[quote name='elficzkowa']Kudlataja - na pewno uda się Karolkowi, jak dobrze, że Ty tam jesteś i czuwasz nad wszystkim :loveu:. Życzę Ci dużo sił abyś mogła to wszystko ogarnąć ! :multi:[/QUOTE]
i ja się przyłączam do życzeń. Dla Karolka na transport moja dorzutka :) już przelew zrobiłam 30. Jutro powinien być. Ciacha nadal piekę, kto ma ochotę zapraszam na bazarek ciastkowy- pyszne kruche ciastka osobiscie piczone - link w podpisie.Wszystko dla Karolka na dt

Posted

właśnie wysłałam przelew na transport dla Karolka, także jutro pewnie pieniążki będą na koncie Kudłataja - 20 zł
3mam kciuki za to żeby wszystko się udało :)

Posted

To kiedy piękny Karolek pojedzie do dt na socjalizację? :) Cały czas o nim myślę. I o Miszy, by robił postępy.:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs:

Posted

Wyjazd jutro z rana, oczywiście jeśli Karol pozwoli się złapać:roll:
Nie bardzo wiem jak się za to zabrać, nie chciałabym go przestraszyć, już mi trochę ufa, tzn. toleruje moją obecność, a ja go muszę "zdradzić" tak jak Miszkę, dla jego dobra..

Otrzymałam wpłatę od niezawodnej AgiG na transport 30zł, dziękuję bardzo:).
Zaraz wstawię filmik z Karolkiem z naszego wczorajszego spotkania.

Posted (edited)

[video=youtube_share;f_8CIzHUqxI]http://youtu.be/f_8CIzHUqxI[/video]

Karol był około 6m ode mnie, co chwilę odchodził, ale wracał i się przyglądal.
Czytam teraz publikację Sygnały uspokajające Jak psy unikają konfliktów Turid Rugaas, rozdział o mruganiu i siadaniu bokiem.
Wszystko to u Karola jak na załączonym obrazku, ja też usiadłam bokiem i tak sobie przebywaliśmy ze sobą chwilę.

Edited by kudlataja
Posted

[quote name='elficzkowa']Jaki to piękny pies ! Oby się wszystko udało ... Trzymam kciuki. Nie mam jak inaczej pomóc :([/QUOTE]

Ależ pomagasz nawet odwiedzając wątek, wpłacając na podróż Karola, bo dla mnie największym problemem są pieniądze, bez nich nic nie da się zrobić i każda wpłata ma ogromne znaczenie.

Posted (edited)

Wpłaty na transport Karola
elficzkowa 20zł
Anna_S 20zł
Elżbieta_O 20zł
AgaG 30zł
MartaM 50zł
Razem 140zł, trochę dołożę z karolkowego funduszu i jakoś pojedziemy. Dziękuję, trzymajcie kciuki, pozdrawiam

P.S Ostatnio odwiedziłam Sonię, mamę Karola I Miszy w ds, poszłyśmy na długi spacer do lasu. Trochę dziewczyna przytyła i się zasapała,dlatego ma zalecone przeze mnie częstsze spacerki, poza tym wszystko u niej dobrze:)
[IMG]http://i57.tinypic.com/rtj7fr.jpg[/IMG]
[IMG]http://i57.tinypic.com/b3tutk.jpg[/IMG]

Edited by kudlataja
Posted

z koleii Anna_S to ja :) as always zapomniałam dopisać nick :(
Karolek to piekny psiak i 3mam kciuki żeby wyszedł na prostą. Powodzenia
Miszka też jest cudny :))

Posted

Niestety nie pojedziemy dzisiaj. Karol nie dał się złapać:shake:, za zadne skartby nie chcciał wejść do kojca, tylko go jeszcze bardziej wystraszyłyśmy. Do tego skręciłam kostkę podczas tego łapania, wpadłam jakoś nioefortunnie w jeden z dołków wykopanych przez psiaki na wybiegu..
Musze też jeszcze porozmawiać z pati-c, wyślę jej link do wątku, jakos to wcześniej przgapiłam, żeby poznała Karolka zanim się u niej zjawi. Nadal myślę, że dt u pati to dla psiaka najlepsze wyjście, ale chciałabym oszczędzić mu ewentualnego powrotu. Spróbujemy jeszcze raz z sedalinem na poczatku przyszłego tygodnia, jeśli pati nie będzie miała nic przeciwko i poczeka na nas trochę.

Dziś byłam u psiaków kilka godzin. Karol jest mocno towarzyski w stosunku do innych psów, zjadł porozkładane przysmaki, zjadł kiełbaskę z tabletkami od robaków, tylko z człowiekiem ma problem i takie łapanie go na siłę pogłębia jego wycofanie. Postanowiłam więc dac nam trochę czasu i przygotować wszystko raz jeszcze z głebszym przemyśleniem rzeczy.

Posted

Pomagałam razem z funią w tej "łapnce"....zagonienie Karolka w trzy osoby do kojca graniczyło z cudem...:shake:
Wystraszył się biedak bardzo, było nam go żal, że fundujemy mu coś takiego....
Ale dzisiaj mamy już trochę więcej optymizmu w sobie, bo Karolek zjadł rano karmę z tabletkami na robaki, to dobrze rokuje....
Miszka niestety nie tknął karmy z sedalinem, dlatego byłyśmy scepycznie nastawione do tego typu akcji. Może tym razem uda nam się w ten sposób, bez zbędnego stresowania. Trzymajcie kciuki dziewczyny.

Posted

[quote name='handzia']Pomagałam razem z funią w tej "łapnce"....zagonienie Karolka w trzy osoby do kojca graniczyło z cudem...:shake:
Wystraszył się biedak bardzo, było nam go żal, że fundujemy mu coś takiego....
Ale dzisiaj mamy już trochę więcej optymizmu w sobie, bo Karolek zjadł rano karmę z tabletkami na robaki, to dobrze rokuje....
Miszka niestety nie tknął karmy z sedalinem, dlatego byłyśmy scepycznie nastawione do tego typu akcji. Może tym razem uda nam się w ten sposób, bez zbędnego stresowania. Trzymajcie kciuki dziewczyny.[/QUOTE]
handziu mocno trzymam za kolejne podejście w złapaniu Karolka. Sedolin na pewno rozwiąże problem. Mój Balonik z lasu też tak został złapany, inaczej w życiu byśmy go do hotelu nie mogły przewieźć. Po sedalinie pies nieruchomieje zazwyczaj dość szybko, choć bywają wyjątki. No i trzeba pamiętać, że zachowuje świadomość, więc poziom stresu u dzikiego Karolka będzie pewnie ogromny. :( Może założycie mu obrożę i szelki, takie bezpieczne, z których trudno się wyplątać, bo jak wierzę, kiedyś nadejdzie moment uczenia go, jak się chodzi na smyczy? no w każdym razie niech się przyzwyczaja do psich akcesoriów. :)

przelałam 71 zł. z bazarku ciastkowego na konto kudlataja. :)