fegelle Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 parę dni nie zaglądałam do chłopaków, a tu proszę jakie wspaniałe, cudowne wiadomości i o Miszce i o Karolku :)) super!!!!!!!!!! poproszę o nr konta, dorzucę grosik do transportu. Dziewczyny podziwiam Was za to co robicie dla tych psiaków i dla innych. JESTEŚCIE WIELKIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 wierze, że z waszą pomocą chłopaki "odnajdą się" i znajdą fajne domki stałe :)) Quote
AgaG Posted August 3, 2014 Posted August 3, 2014 kudlataja i ja się dorzucam do transportu. 30 złotych dla pięknego Karolcia. :) i bardzo bardzo mocno trzymam kciuki za podróż. Pewnie, że nie ma co czekać. Niech psiak nareszcie zaczyna normalne życie. Quote
AgaG Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Kto jeszcze może się dołożyć do transportu Karolka drugiego z dzikusków do dt? :) Piękny Karolek chce zacząć nowe życie Quote
kudlataja Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Tak Karolek jedzie, pieniązki na moje konto. zaraz wszystko podliczę, chwilę mnie nie było, nie miałam internetu a tu takie zainteresowanie i pomoc od razu:) Problemy ze złapaniem oczywiście będą i mam nadzieję, ze Karol odnajdzie się jakoś w dt, bo to będzie dla niego wielka zmiana, będzie mieszkał w domu z innymi psiakami.. Mam nadzieję ze się uda. Ostatnio zauwazyłam niewielką zmianę w jego zachowaniu, otóż jest spokojniejszy w mojej obecności, nie biega już tak nerwowo, podjada porozkładane przysmaki, oczywiscie nadal zachowuje dystans, ale nie wpada już w panikę na mój widok. [quote name='elficzkowa']Czyli pieniążki wysyłam !!! Czy na konto kudlataja ? Ależ się cieszę, że Karolek jedzie !!! :multi: Mam nadzieję, że nie będzie problemu z jego złapaniem do transportera bo na razie mocno charakterny ( nieufny, przestraszony )chłopak ![/QUOTE] Quote
kudlataja Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 (edited) [quote name='Maciek777']Jakie dobre wieści:)[/QUOTE] Jestem pełna nadziei i obaw zarazem o to jak będzie, jeszcze nie wiem jak załadować Karola do transportera, jak zniesie podróż i zmianę miejsca. Chciałabym założyć mu obrożę, nie wiem czy się to uda.. Jednak trzeba próbować. Co do finansów to przejrzałam posty i na razie odnotowałam następujące deklaracje: Havanka 20zł Elficzkowa 20zł fegelle grosik:) AgaG 30zł Moja przyjaciółka Marta wczoraj przekazała mi 50zł [B]Razem to już ponad 120zł [/B]Bardzo wam wszystkim dziękuję i proszę jeszcze o grosik, liczy się każda wpłata, chciałabym wyjazd jak najszybciej zrealizować. Pierwszą wpłatę od elficzkowa 20zł otrzymałam, potwierdzam, dziękuję z całego serca:loveu: Edited August 4, 2014 by kudlataja Quote
elficzkowa Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Kudlataja - na pewno uda się Karolkowi, jak dobrze, że Ty tam jesteś i czuwasz nad wszystkim :loveu:. Życzę Ci dużo sił abyś mogła to wszystko ogarnąć ! :multi: Quote
AgaG Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 [quote name='elficzkowa']Kudlataja - na pewno uda się Karolkowi, jak dobrze, że Ty tam jesteś i czuwasz nad wszystkim :loveu:. Życzę Ci dużo sił abyś mogła to wszystko ogarnąć ! :multi:[/QUOTE] i ja się przyłączam do życzeń. Dla Karolka na transport moja dorzutka :) już przelew zrobiłam 30. Jutro powinien być. Ciacha nadal piekę, kto ma ochotę zapraszam na bazarek ciastkowy- pyszne kruche ciastka osobiscie piczone - link w podpisie.Wszystko dla Karolka na dt Quote
Havanka Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 Kasę dziś przelałam. Jutro będzie już na koncie. Quote
fegelle Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 właśnie wysłałam przelew na transport dla Karolka, także jutro pewnie pieniążki będą na koncie Kudłataja - 20 zł 3mam kciuki za to żeby wszystko się udało :) Quote
AgaG Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 To kiedy piękny Karolek pojedzie do dt na socjalizację? :) Cały czas o nim myślę. I o Miszy, by robił postępy.:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Quote
kudlataja Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Wyjazd jutro z rana, oczywiście jeśli Karol pozwoli się złapać:roll: Nie bardzo wiem jak się za to zabrać, nie chciałabym go przestraszyć, już mi trochę ufa, tzn. toleruje moją obecność, a ja go muszę "zdradzić" tak jak Miszkę, dla jego dobra.. Otrzymałam wpłatę od niezawodnej AgiG na transport 30zł, dziękuję bardzo:). Zaraz wstawię filmik z Karolkiem z naszego wczorajszego spotkania. Quote
kudlataja Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 (edited) [video=youtube_share;f_8CIzHUqxI]http://youtu.be/f_8CIzHUqxI[/video] Karol był około 6m ode mnie, co chwilę odchodził, ale wracał i się przyglądal. Czytam teraz publikację Sygnały uspokajające Jak psy unikają konfliktów Turid Rugaas, rozdział o mruganiu i siadaniu bokiem. Wszystko to u Karola jak na załączonym obrazku, ja też usiadłam bokiem i tak sobie przebywaliśmy ze sobą chwilę. Edited August 5, 2014 by kudlataja Quote
elficzkowa Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Jaki to piękny pies ! Oby się wszystko udało ... Trzymam kciuki. Nie mam jak inaczej pomóc :( Quote
kudlataja Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 [quote name='elficzkowa']Jaki to piękny pies ! Oby się wszystko udało ... Trzymam kciuki. Nie mam jak inaczej pomóc :([/QUOTE] Ależ pomagasz nawet odwiedzając wątek, wpłacając na podróż Karola, bo dla mnie największym problemem są pieniądze, bez nich nic nie da się zrobić i każda wpłata ma ogromne znaczenie. Quote
kudlataja Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 (edited) Wpłaty na transport Karola elficzkowa 20zł Anna_S 20zł Elżbieta_O 20zł AgaG 30zł MartaM 50zł Razem 140zł, trochę dołożę z karolkowego funduszu i jakoś pojedziemy. Dziękuję, trzymajcie kciuki, pozdrawiam P.S Ostatnio odwiedziłam Sonię, mamę Karola I Miszy w ds, poszłyśmy na długi spacer do lasu. Trochę dziewczyna przytyła i się zasapała,dlatego ma zalecone przeze mnie częstsze spacerki, poza tym wszystko u niej dobrze:) [IMG]http://i57.tinypic.com/rtj7fr.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/b3tutk.jpg[/IMG] Edited August 5, 2014 by kudlataja Quote
Havanka Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Elżbieta O., to ja. Pewnie znowu zapomniałam o nicku:wallbash: Cieszę się, ze Soni się udało, ale faktycznie trochę przytyła;). Quote
fegelle Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 z koleii Anna_S to ja :) as always zapomniałam dopisać nick :( Karolek to piekny psiak i 3mam kciuki żeby wyszedł na prostą. Powodzenia Miszka też jest cudny :)) Quote
elficzkowa Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Nieustająco trzymam kciuki za powodzenie akcji :thumbs: Quote
kudlataja Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Niestety nie pojedziemy dzisiaj. Karol nie dał się złapać:shake:, za zadne skartby nie chcciał wejść do kojca, tylko go jeszcze bardziej wystraszyłyśmy. Do tego skręciłam kostkę podczas tego łapania, wpadłam jakoś nioefortunnie w jeden z dołków wykopanych przez psiaki na wybiegu.. Musze też jeszcze porozmawiać z pati-c, wyślę jej link do wątku, jakos to wcześniej przgapiłam, żeby poznała Karolka zanim się u niej zjawi. Nadal myślę, że dt u pati to dla psiaka najlepsze wyjście, ale chciałabym oszczędzić mu ewentualnego powrotu. Spróbujemy jeszcze raz z sedalinem na poczatku przyszłego tygodnia, jeśli pati nie będzie miała nic przeciwko i poczeka na nas trochę. Dziś byłam u psiaków kilka godzin. Karol jest mocno towarzyski w stosunku do innych psów, zjadł porozkładane przysmaki, zjadł kiełbaskę z tabletkami od robaków, tylko z człowiekiem ma problem i takie łapanie go na siłę pogłębia jego wycofanie. Postanowiłam więc dac nam trochę czasu i przygotować wszystko raz jeszcze z głebszym przemyśleniem rzeczy. Quote
elficzkowa Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Następnym razem się uda :kciuki:! Może pati-c będzie miała jakiś pomysł. Skręcona kostka - nic fajnego. Oj, Karol, Karol...jakie lęki siedzą w tej Twojej pięknej głowie . Quote
Havanka Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Oj, kiepsko to wygląda... Bez sedalinu pewnie się nie obejdzie. :shake: Quote
handzia Posted August 6, 2014 Author Posted August 6, 2014 Pomagałam razem z funią w tej "łapnce"....zagonienie Karolka w trzy osoby do kojca graniczyło z cudem...:shake: Wystraszył się biedak bardzo, było nam go żal, że fundujemy mu coś takiego.... Ale dzisiaj mamy już trochę więcej optymizmu w sobie, bo Karolek zjadł rano karmę z tabletkami na robaki, to dobrze rokuje.... Miszka niestety nie tknął karmy z sedalinem, dlatego byłyśmy scepycznie nastawione do tego typu akcji. Może tym razem uda nam się w ten sposób, bez zbędnego stresowania. Trzymajcie kciuki dziewczyny. Quote
elficzkowa Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Trzy na jednego :mad:! Nie dziwota, że się facet wystraszył ! A tak na poważnie to wielkie ukłony dla Was ! Oczywiście kciuki zaciśnięte Quote
AgaG Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='handzia']Pomagałam razem z funią w tej "łapnce"....zagonienie Karolka w trzy osoby do kojca graniczyło z cudem...:shake: Wystraszył się biedak bardzo, było nam go żal, że fundujemy mu coś takiego.... Ale dzisiaj mamy już trochę więcej optymizmu w sobie, bo Karolek zjadł rano karmę z tabletkami na robaki, to dobrze rokuje.... Miszka niestety nie tknął karmy z sedalinem, dlatego byłyśmy scepycznie nastawione do tego typu akcji. Może tym razem uda nam się w ten sposób, bez zbędnego stresowania. Trzymajcie kciuki dziewczyny.[/QUOTE] handziu mocno trzymam za kolejne podejście w złapaniu Karolka. Sedolin na pewno rozwiąże problem. Mój Balonik z lasu też tak został złapany, inaczej w życiu byśmy go do hotelu nie mogły przewieźć. Po sedalinie pies nieruchomieje zazwyczaj dość szybko, choć bywają wyjątki. No i trzeba pamiętać, że zachowuje świadomość, więc poziom stresu u dzikiego Karolka będzie pewnie ogromny. :( Może założycie mu obrożę i szelki, takie bezpieczne, z których trudno się wyplątać, bo jak wierzę, kiedyś nadejdzie moment uczenia go, jak się chodzi na smyczy? no w każdym razie niech się przyzwyczaja do psich akcesoriów. :) przelałam 71 zł. z bazarku ciastkowego na konto kudlataja. :) Quote
kolejna kobietka Posted August 7, 2014 Posted August 7, 2014 [quote name='elficzkowa']Trzy na jednego :mad:! Nie dziwota, że się facet wystraszył ! A tak na poważnie to wielkie ukłony dla Was ! Oczywiście kciuki zaciśnięte[/QUOTE] Dokładnie :lol: I ja zaciskam mocno! :kciuki: Quote
Recommended Posts