tamb Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Dzisiaj rano wypuszczam psy na siku i co widzę? W strugach deszczu trzęsie się maleńki, przemoczony szczeniaczek na moim podwórku. Ktoś podrzucił. Dobrze, że nie zaczęłam od wypuszczania agresywnego Maksa tylko najpierw wyszły staruszki z parteru. Maleństwo to jamnikowata suczka, może ma 4, 5 tygodni. Będę o 17 w lecznicy bo mam w szpitalu bardzo chorego kota Pawełka to zabiorę maliznę do przeglądu i może odrobaczenia. Tyle zmartwień, kot z podejrzeniem FIP i jeszcze 12 pies w domu. Wprawdzie szczeniaczek ale boję się, żeby nie został na stałe. Nie dam rady. Zdjęcia zrobię. Nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć szczeniaka: [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/FONT][/FONT] [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT] [FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla szczeniaka-Majki[/FONT][/FONT] Wydatki: karma - 79zł (Bosch, 7,5kg) odrobaczenie i zabezpieczenie przeciw pchłom - 30zł _______________________________________________________ 109zł Wpłaty: 150zł - mar.gajko Zostało: 41zł Edited June 5, 2014 by tamb Quote
bahlsa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Czekam na zdjęcia i od razu zrobię kilka ogłoszeń. Szczeniaczek powinien prędko znaleźć dom, tym bardziej jeśli docelowo będzie jamnikowaty. Quote
togaa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) Na razie tyle udało sie zrobić w drodze do Lecznicy. Malutka ( bo to sunia) ma bardzo ładną, proporcjonalną sylwetkę ( w typie pinczerka), czego nie widać na zdjęciach. Edited May 16, 2014 by togaa Quote
kado Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Jakie cudeńko kochane. Jakie plany na przyszłość? Ogłoszenia? Quote
togaa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='kado']Jakie cudeńko kochane. Jakie plany na przyszłość? Ogłoszenia? No jasne kaduniu ! Za tydzień mała może zostać zaszczepiona. Ma 8 tyg. bahlsa obiecała ogłoszenia tylko nie wiem czy te zdjęcia wystarczą? Quote
mar.gajko Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Cześć Tamarko, przynajmniej tym razem młode i ładne Ci podrzucili. Quote
kado Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 To pewnie kasa na szczepienia potrzebna będzie...trzeba działać...! Jutro biorę się za bazarro! Jak tylko wróce z dzieciem mym z Olimpiady Przedszkolaka - język angielski:cool3: Quote
tamb Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Zdjęcia zrobimy na trawie bez człowieka. Na tych wydaje się dużo większa niż w rzeczywistości. Waży 1,5kg. Podziękowania dla togaa zawiezienie nas do lecznicy i wzięcie małej na koszt stowarzyszenia. Quote
tamb Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 [quote name='mar.gajko']Cześć Tamarko, przynajmniej tym razem młode i ładne Ci podrzucili.[/QUOTE] Cześć, wróciłaś :multi: Quote
mar.gajko Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 (edited) [quote name='tamb']Cześć, wróciłaś :multi:[/QUOTE] Etam, czy to powód do radości taki. Jak pozwolisz to "objęłąbym" tę małą - weta, jedzonko. Napisz ile trzeba na początek. Stowarzyszenie ma i tak koszty Ściskam Cię mocno. Edited May 16, 2014 by mar.gajko dopidek Quote
tamb Posted May 16, 2014 Author Posted May 16, 2014 Dziękuję, podałam numer konta. Dzisiaj było odrobaczenie i zabezpieczenie na pchły i kleszcze na kark. Togaa wie ile bo ja w tym czasie trzymałam Pawełka do kroplówki. Nie mam pomysłu na imię małej. Quote
Malgoska Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 piękna, troszkę grubiutkie łapki jak na pinczerka chyba bardzo podobna do mojej Szelki jak była mała ogarnę się i ruszę z jakimś bazarem. Quote
togaa Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 Wiem że trywialne , może Maja, bo majowa.? Ona ma łapecki jak zapałki. To moj aparat tak jakoś pogrubia, powiększa. W rzeczywistości to okruszek. Quote
mar.gajko Posted May 16, 2014 Posted May 16, 2014 [quote name='tamb']Dziękuję, podałam numer konta. Dzisiaj było odrobaczenie i zabezpieczenie na pchły i kleszcze na kark. Togaa wie ile bo ja w tym czasie trzymałam Pawełka do kroplówki. Nie mam pomysłu na imię małej. Napisze Togaa? Ile dzisiaj wet? I ile szczepienie w tej lecznicy? I jakieś jedzonko szczeniaczkowe? Quote
tamb Posted May 17, 2014 Author Posted May 17, 2014 Maja - bardzo ładnie. Nie zasnęłam nawet na chwilę. Maluch usiłował wejść do łóżka a stare psy, które śpią ze mną i kolejnych już nie wpuszczą (nawet nie ma miejsca) odganiały ją warcząc i szczekając . Wszystkie głowy były przy krawędziach łóżka i jak mała chciała się wciągnąć na przednich łapkach, odpędzały z jazgotem. Ta noc była koszmarem. Nie wiem jak długo wytrzymam. Maja bardzo miła ale przy 11 psach, kolejny i to tak energiczny to męka. Najbardziej przeganiał ją Reks, Timon, Titka, trochę mniej Ozzy. Pozostałe nie śpią w łóżku więc miały wszystko w nosie. Quote
salibinka Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Jej urok jest wprost proporcjonalny do bezdennej, ludzkiej głupoty. Czekam na dobre zdjęcia malutkiej na trawie i wysyłam do ogł. ekspresem, zanim przewróci Ci dom do góry nogami ;):shake: - rozumiem, że zostaje Maja i tak mam wpisać? Quote
Malgoska Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='togaa']Wiem że trywialne , może Maja, bo majowa.? Ona ma łapecki jak zapałki. To moj aparat tak jakoś pogrubia, powiększa. W rzeczywistości to okruszek.[/QUOTE] no to taka Szelcia sprzed dwóch lat ciekawe czy będzie tak samo dożarta... Quote
bahlsa Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 (edited) kilka ogłoszeń na najbardziej popularnych stronach: http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/majowa-maja-porzucony-szczeniak-szuka-domu-593738073 http://alegratka.pl/ogloszenie/majowa-maja-porzucony-szczeniak-szuka-24214359.html?h=1c7620d111f3ac6e http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,94906,L2Fkb3BjamEtcHNhLXBpZXMtc3p1a2EtZG9tdSxzenVrYWosbWElQjNvcG9sc2tpZSxibGklQkZlaiUyMG5pZW9rcmUlQjZsb25hJTIwJTNCJTI5LG1hJUIzeSxwMC5odG1s.html http://olx.pl/oferta/majowa-maja-porzucony-szczeniak-szuka-domu-CID103-ID5VoeP.html#aede63bf41 http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/majowa-Maja,-porzucony-szczeniak-szuka-domu-id89588.html http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/majowa-Maja,109698 http://www.garnek.pl/szukam/27916796/majowa-maja-porzucony-szczeniak Ogłoszenia ze zdjęciami z wątku, dzisiaj sobota - najwięcej ludzi chyba przegląda ogłoszenia szczeniąt. Może ktoś zadzwoni? wyróżniłam na olx ogłoszenie, czekam na maila z potwierdzeniem wyróżnienia ogłoszenia. Edited May 17, 2014 by bahlsa dopisek Quote
Lemoniada Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 [quote name='mar.gajko']Cześć Tamarko, przynajmniej tym razem młode i ładne Ci podrzucili.[/QUOTE] To samo pomyślałam ;) Quote
mar.gajko Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Zamknij w łazience :) tę Maję. Bo padniesz z niewyspania. Tamarko, wczoraj poczytałam to Dogo, Ty masz tych psiaków więcej do wydania. Okropnie nie zorientowana jestem. I te dwa kudłate - one ładne. I to z pyszczkiem - bida. I ten śliczny zwrocik z adopcji (czy ja go powinnam pamiętać?) I w ogóle poczytałam. Quote
tamb Posted May 17, 2014 Author Posted May 17, 2014 Spałam w ciągu dnia ..... z Mają w objęciach ale na górze. Maksa musiałam zamknąć w tym czasie w mniejszym pomieszczeniu. Po wyspaniu się wszystko wróciło do normy. Psy już tak nie szczekają a Maja przylgnęła do Fizi, która zaczęła jej matkować. Henio był wyadoptowany jako szczeniak "za Twoich czasów". Miał dom tymczasowy u Amelii a był pod moją opieką. No i wrócił po 5 latach ..... gryzący jak mu coś nie pasuje. Możesz pamiętać agresywnego Maksa, którego wypatrzyłam jak szukałam domu do kupienie po sprzedaży mieszkania. Maks jest nieadopcyjny (12-letni, agresywny). Bellę i Mobiego wzięłam niedawno bo było mi ich szkoda a są niekłopotliwe. Kajtek i Fizia mają wątki. Reks jest Piotrka ale u mnie bo Piotrek studiuje, a babinka Senta ( nie ma wątku) jest za karmę. Kalekiego Mieszka adoptowałam (trafił jako tymczasowicz). Ze starej ekipy żyje Timon, Ozzy i Titka i wszystkie koty (Bożenka umarła za Twoich czasów), Gerdunia już w Bielsku-Białej. Przybyły 3 koty teoretycznie do adopcji. Quote
mar.gajko Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 Oczywiście Ozzy, wredny Timonek i Titka i Max - pamiętam i znam. Reszty nie. Te kudłate Bella i Mobi- one ładne. Fizia nie do adopcji. Henio prześliczny. Quote
Makila Posted May 18, 2014 Posted May 18, 2014 Jak tam Majeczka? Szczeniak powinien szybko znaleźć domek. Ja tydzień temu zawiozłam szczeniaka którego miałam na BDT do nowego domku. Tamb, jeżeli Majka bardzo dezorganizuje Twoje stado to mogę ją wziąść na BDT Quote
Recommended Posts