Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dzisiaj rano wypuszczam psy na siku i co widzę? W strugach deszczu trzęsie się maleńki, przemoczony szczeniaczek na moim podwórku. Ktoś podrzucił. Dobrze, że nie zaczęłam od wypuszczania agresywnego Maksa tylko najpierw wyszły staruszki z parteru. Maleństwo to jamnikowata suczka, może ma 4, 5 tygodni. Będę o 17 w lecznicy bo mam w szpitalu bardzo chorego kota Pawełka to zabiorę maliznę do przeglądu i może odrobaczenia. Tyle zmartwień, kot z podejrzeniem FIP i jeszcze 12 pies w domu. Wprawdzie szczeniaczek ale boję się, żeby nie został na stałe. Nie dam rady. Zdjęcia zrobię.

Nr konta dla osób , które chciałyby wesprzeć szczeniaka:

[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=4]Stowarzyszenie humanitarno-ekologiczne Dla Braci Mniejszych[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman][SIZE=3]46 1140 2017 0000 4202 1012 0220[/FONT]
[FONT=Times New Roman]tytułem : Pomoc dla szczeniaka-Majki[/FONT][/FONT]

Wydatki:
karma - 79zł (Bosch, 7,5kg)
odrobaczenie i zabezpieczenie przeciw pchłom - 30zł

Wpłaty:
150zł - mar.gajko

Zostało:
41zł

Edited by tamb
  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Na razie tyle udało sie zrobić w drodze do Lecznicy.
Malutka ( bo to sunia) ma bardzo ładną, proporcjonalną sylwetkę ( w typie pinczerka), czego nie widać na zdjęciach.

Edited by togaa
Posted

[quote name='kado']Jakie cudeńko kochane. Jakie plany na przyszłość?
Ogłoszenia?

No jasne kaduniu !
Za tydzień mała może zostać zaszczepiona. Ma 8 tyg.
bahlsa obiecała ogłoszenia tylko nie wiem czy te zdjęcia wystarczą?

Posted

To pewnie kasa na szczepienia potrzebna będzie...trzeba działać...!
Jutro biorę się za bazarro! Jak tylko wróce z dzieciem mym z Olimpiady Przedszkolaka - język angielski:cool3:

Posted

Zdjęcia zrobimy na trawie bez człowieka. Na tych wydaje się dużo większa niż w rzeczywistości. Waży 1,5kg.
Podziękowania dla togaa zawiezienie nas do lecznicy i wzięcie małej na koszt stowarzyszenia.

Posted

[quote name='mar.gajko']Cześć Tamarko, przynajmniej tym razem młode i ładne Ci podrzucili.[/QUOTE]
Cześć, wróciłaś :multi:

Posted (edited)

[quote name='tamb']Cześć, wróciłaś :multi:[/QUOTE]

Etam, czy to powód do radości taki. Jak pozwolisz to "objęłąbym" tę małą - weta, jedzonko. Napisz ile trzeba na początek. Stowarzyszenie ma i tak koszty
Ściskam Cię mocno.

Edited by mar.gajko
dopidek
Posted

Dziękuję, podałam numer konta. Dzisiaj było odrobaczenie i zabezpieczenie na pchły i kleszcze na kark. Togaa wie ile bo ja w tym czasie trzymałam Pawełka do kroplówki.
Nie mam pomysłu na imię małej.

Posted

Wiem że trywialne , może Maja, bo majowa.?

Ona ma łapecki jak zapałki. To moj aparat tak jakoś pogrubia, powiększa. W rzeczywistości to okruszek.

Posted

[quote name='tamb']Dziękuję, podałam numer konta. Dzisiaj było odrobaczenie i zabezpieczenie na pchły i kleszcze na kark. Togaa wie ile bo ja w tym czasie trzymałam Pawełka do kroplówki.
Nie mam pomysłu na imię małej.

Napisze Togaa? Ile dzisiaj wet? I ile szczepienie w tej lecznicy? I jakieś jedzonko szczeniaczkowe?

Posted

Maja - bardzo ładnie.
Nie zasnęłam nawet na chwilę. Maluch usiłował wejść do łóżka a stare psy, które śpią ze mną i kolejnych już nie wpuszczą (nawet nie ma miejsca) odganiały ją warcząc i szczekając . Wszystkie głowy były przy krawędziach łóżka i jak mała chciała się wciągnąć na przednich łapkach, odpędzały z jazgotem. Ta noc była koszmarem.
Nie wiem jak długo wytrzymam. Maja bardzo miła ale przy 11 psach, kolejny i to tak energiczny to męka. Najbardziej przeganiał ją Reks, Timon, Titka, trochę mniej Ozzy. Pozostałe nie śpią w łóżku więc miały wszystko w nosie.

Posted

Jej urok jest wprost proporcjonalny do bezdennej, ludzkiej głupoty.
Czekam na dobre zdjęcia malutkiej na trawie i wysyłam do ogł. ekspresem, zanim przewróci Ci dom do góry nogami ;):shake: - rozumiem, że zostaje Maja i tak mam wpisać?

Posted

[quote name='togaa']Wiem że trywialne , może Maja, bo majowa.?

Ona ma łapecki jak zapałki. To moj aparat tak jakoś pogrubia, powiększa. W rzeczywistości to okruszek.[/QUOTE]

no to taka Szelcia sprzed dwóch lat
ciekawe czy będzie tak samo dożarta...

Posted

Zamknij w łazience :) tę Maję. Bo padniesz z niewyspania.
Tamarko, wczoraj poczytałam to Dogo, Ty masz tych psiaków więcej do wydania.
Okropnie nie zorientowana jestem.
I te dwa kudłate - one ładne.
I to z pyszczkiem - bida.
I ten śliczny zwrocik z adopcji (czy ja go powinnam pamiętać?)
I w ogóle poczytałam.

Posted

Spałam w ciągu dnia ..... z Mają w objęciach ale na górze. Maksa musiałam zamknąć w tym czasie w mniejszym pomieszczeniu. Po wyspaniu się wszystko wróciło do normy. Psy już tak nie szczekają a Maja przylgnęła do Fizi, która zaczęła jej matkować.
Henio był wyadoptowany jako szczeniak "za Twoich czasów". Miał dom tymczasowy u Amelii a był pod moją opieką. No i wrócił po 5 latach ..... gryzący jak mu coś nie pasuje.
Możesz pamiętać agresywnego Maksa, którego wypatrzyłam jak szukałam domu do kupienie po sprzedaży mieszkania. Maks jest nieadopcyjny (12-letni, agresywny).
Bellę i Mobiego wzięłam niedawno bo było mi ich szkoda a są niekłopotliwe.
Kajtek i Fizia mają wątki. Reks jest Piotrka ale u mnie bo Piotrek studiuje, a babinka Senta ( nie ma wątku) jest za karmę.
Kalekiego Mieszka adoptowałam (trafił jako tymczasowicz).
Ze starej ekipy żyje Timon, Ozzy i Titka i wszystkie koty (Bożenka umarła za Twoich czasów), Gerdunia już w Bielsku-Białej.
Przybyły 3 koty teoretycznie do adopcji.

Posted

Jak tam Majeczka?

Szczeniak powinien szybko znaleźć domek.

Ja tydzień temu zawiozłam szczeniaka którego miałam na BDT do nowego domku.
Tamb, jeżeli Majka bardzo dezorganizuje Twoje stado to mogę ją wziąść na BDT