Beat2010 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 dla asiuni- wątek Lupuska http://www.dogomania.com/forum/topic/138140-staruszki-bartu%C5%9B-i-czaru%C5%9B-za-tm-u-izy-zostal-lupus-po-9-latach-schroniska-nareszcie-w-dt/ Quote
asiuniab Posted July 13, 2015 Posted July 13, 2015 dla asiuni- wątek Lupuska http://www.dogomania.com/forum/topic/138140-staruszki-bartu%C5%9B-i-czaru%C5%9B-za-tm-u-izy-zostal-lupus-po-9-latach-schroniska-nareszcie-w-dt/ dzięki pięke Quote
Beat2010 Posted July 13, 2015 Author Posted July 13, 2015 i Dieselek po dojeżdzie do lekarza i zadowolony, że juz wrócił do hoteliku Quote
dorcia2 Posted July 18, 2015 Posted July 18, 2015 Nawet nie miałam czasu , żeby napisać parę słów po zeszłoniedzielnych odwiedzinach u Dieselka, Chłopaczek niezmiernie ucieszył się na naszą obecność , już mnie chyba uważa za „swoją” bo nawet buziaka od niego dostałam. U lekarza był bardzo grzeczny, zresztą Pan doktor , u którego Dieselek i Czupurek byli na wizycie to taki wet widać z powołaniem , któremu los zwierząt bardzo leży na sercu a nie chodzi tylko o kasę jak to niestety czasami bywa . W samochodzie siedział spokojnie (był oczywiście przypięty pasami bezpieczeństwa, Czupurek również) był jednak trochę zdenerwowany , bardzo ziajał i bidulinek pluł na drzwi samochodowych , nie ma się co dziwić , niewidomy psiak pewnie bardziej przeżywa zmianę otoczenia. Miło patrzeć jak chłopaczek biega sobie jak szalony po ogródku, zresztą swój kojec ma wcale pokaźnych rozmiarów. ale kaganiec to ma zacny;) A kaganiec to dobermanowy , taki specjalny anatomiczny , nie nagrzewa się a i paszczę psiak może rozewrzeć swobodnie . Badanie obydwu chłopaczków obskoczyliśmy w tym kagańcu , lepiej leży na Czupurku bo dla Dieselka powinien być trochę innego kształtu ale na czas badania wystarczył. Dieselek , nasz misiaczek ależ mu musi być gorąco w te upały bo on ma taką gęstą sierść jak niedźwiadek miałam okazję poznać Lupuska , ma urodę wilka , nieźle się trzyma , tak sobie fajnie dreptał i innymi starowinkami Quote
Beat2010 Posted July 20, 2015 Author Posted July 20, 2015 u chłopaka ok, wiec nic nie piszemy :) Quote
__Lara Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Wątek mi gdzieś zginął i nigdzie go znaleźć nie mogłam! ale udało się.... 1 Quote
Beat2010 Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 no i nie było trzeba chwalić, że jest Ok :( Dieselek od wczoraj był osowiały, dużo pil, nie chciał jeść. Zamówilam przyjazd lekarza z Raszyna - Dieselek ma problemy z wątrobą, jakby czymś się zatruł, nie wiem jak to możliwe skoro nie wychodzi poza ogródek, bo nie chce. Ma jesc beztłuszczowo, najlepiej gotowane. Tak czy inaczej wątrobę trzeba leczyć, dostał pzapalne, katostal ( czy jakoś tak, rozmawiałam przez tel, więc mogłam pomylić nazwę), lekarstwa narazie ma na tydzień, mamy obserwować, gdyby się nie poprawiało badania krwi. Koszt 180zł. Quote
Beat2010 Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Wątek mi gdzieś zginął i nigdzie go znaleźć nie mogłam! ale udało się.... bo watki tak pouciekały :) dzięki lara za wpłate stałej :) juz wpisalam do rozliczeń Quote
Beat2010 Posted July 23, 2015 Author Posted July 23, 2015 Dobra wiadomośc-Iza z hoteliku będzie gotować kure z ryzem, wysłałam 100zl na zakupy i Dieselek jest na minusie :( Quote
asiuniab Posted July 24, 2015 Posted July 24, 2015 jak to na wątku staruszków, dobre wiadomości przeplatają się ze złymi:( 1 Quote
Beat2010 Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 i już Dieselek szczęsliwy jak świnka w deszcz :) dostal kurę z ryżem spałaszował i chyba nic go dzisiaj nie boli, Quote
Beat2010 Posted July 24, 2015 Author Posted July 24, 2015 Jak on sie czuje? Poleci coś ode mnie dzięki Olenko :) jak przestały działac pbólowe i pzapalne-znowu było gorzej, dostał wieczorem kolejne ( plus na watrobę, plis witamina B12), jutro jedziemy z Dorcią do niego i zawieziemy go na badania krwi Quote
asiuniab Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 dziewczyny dajcie znać co i jak z Diselkiem? Quote
dorcia2 Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Kochani nie ma tragedii jednak wystraszyłyśmy się porządnie , jak zajechałyśmy do hoteliku to Dieselek nawet nie zareagował , nie ucieszy się,nie podbiegł do siatki żeby nas przywitać ,leżał w swojej budce , wyglądało to źle Dieselek miał pobraną krew , żeby ustalić co się dzieje z wątrobą, z wyników wyszło, że ma ostrą infekcję a niestety upały wpłynęły niekorzystnie na jego stan , spotęgowały tą infekcję , wątrobę miał obolałą po zmierzeniu temperatury okazało się , że ma 41 gorączki :( dostał antybiotyk + na kolejne 6 dni , do tego probiotyk osłonowy Beatka zakupiła w aptece jak będzie ospały , co może wskazywać na wzrost ciepłoty ciała ma dostać Ibuprom na zbicie temperatury jak wracałyśmy od lekarza już było widać, że się już trochę lepiej czuje ale stracha nam niezłego napędził jak czekałyśmy na wyniki krwi trochę go wyczesałyśmy a sypało się z niego jak ze starego siennika :) Quote
Beat2010 Posted July 26, 2015 Author Posted July 26, 2015 to już Dorcia wszystko napisała, wklejam wynik badania krwi i epikryzę , ostry stan zapalny organizmu trochę wyniki watrobowe złe, za mało cukru razem zapłacone 350zł ( z poprzedniż kotą 180zł), probiotyk 8,90zł. Znowu Dorcia nie chciała zwrotu za benzynę :) Quote
Beat2010 Posted July 26, 2015 Author Posted July 26, 2015 Dieselek jest na duzym minusie -228,25zł :( :( Quote
Beat2010 Posted July 29, 2015 Author Posted July 29, 2015 To co zawsze :-) Jestem na urlopie i ciężko z zasięgiem, wiec sprawdzę wpłaty po 7sierpnia Diesel juz czuje się lepiej, widać antybiotyki podziałaly. Poza tym jest chłodniej a jemy te upały nie służyły. Quote
Beat2010 Posted July 31, 2015 Author Posted July 31, 2015 Są wpłaty- 100 zł od Olenki♥♥♥♥ i dwie deklaracje♥♥♥♥ nie wiem od kogo, bo nie zdążyłam zobaczyć:-( wszystko uzupełnie jak wrócę do cywilizacji:-) Quote
dorcia2 Posted August 2, 2015 Posted August 2, 2015 kilka zdjęć z zeszłego tygodnia , w oczekiwaniu na wyniki badań krwi Quote
Recommended Posts