AgaG Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='malagos']Aga, teraz widzę, ze tytuł zmieniony?.. Ależ się cieszę![/QUOTE] No nie mogłam inaczej.) Fenomenek kochany jest mój w 100%, choć mąż się czasem kłóci, że jego, i wczoraj znosząc go na spacer pytał Grzybcia: kogo bardziej kochasz mamusię czy tatusia :) Quote
AgaG Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='AMIGA']I ja, i ja - proszę o porcję dla mnie mniaaaaam[/QUOTE] A co wolisz? naleśniki z jabłkami czy pierogi z serem feta? :) to nieliczne dania, kóre mi zawsze wychodzą, więc się nie zawiedziesz :) Quote
sharka Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 [quote name='AgaG'][U]A co wolisz? naleśniki z jabłkami czy pierogi z serem feta?[/U] :) to nieliczne dania, kóre mi zawsze wychodzą, więc się nie zawiedziesz :)[/QUOTE] to pytanie z serii - wolisz mamusie czy tatusia, nie można wybrać :D Quote
AMIGA Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 [quote name='sharka']to pytanie z serii - wolisz mamusie czy tatusia, nie można wybrać :D[/QUOTE] Święte słowa :-) Quote
Figunia Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Feniutku, trzymam kciuki, byś wygrał z chorobą!!! Quote
Marycha35 Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Nie ma rady grzybciusiu;), chorobie mówimy gromkie spadaj!!!!! Quote
AgaG Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='sharka']to pytanie z serii - wolisz mamusie czy tatusia, nie można wybrać :D[/QUOTE] :) hi hi hi...[B]sharka, AMIGA[/B] dobrze że wzbudzam takie zaufanie w kwestiach kulinarnych. choć prawdę mówiąc umiejętności mam bardzo niewielkie :) W każdym razie gdyby któraś z cioć miała ochotę czy któryś z wujków chciał odwiedzić Fenomenka a przy okazji przekonać się, że moje naleśniki są mniam a pierogi również, to będzie nam bardzo miło. :) Quote
AgaG Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='Figunia']Feniutku, trzymam kciuki, byś wygrał z chorobą!!![/QUOTE] No trochę nadziei we mnie wstąpiło, gdy wczoraj w nocy zrobił idealną kupencję i nie odmówił porcji wołowinki. Prawie miałam ochotę świętować to wydarzenie. Oby tak dalej [quote name='Marycha35']Nie ma rady grzybciusiu;), chorobie mówimy gromkie spadaj!!!!![/QUOTE] Grzybciusiek dostał dziś zastrzyk, a jutro biegniemy po rozpiskę i leki do obrony jelit na dobre. Moim zdaniem już po tych dwóch dniach normalnego jedzenia i braku biegunek Feniusiątko wygląda o niebo lepiej. Dziś wzbudził zachwyt sąsiadki, i mam nadzieję, że nie tylko dlatego, że mąż go niósł :) Jutro porobimy nowe zdjęcia. Zwłaszcza, że Fenio wyczesywany systematycznie szczoteczką dzidziusia, futerko ma eleganckie, w stylu retro co prawda ale z delikatnym połyskiem. ;)Jesteśmy z niego bardzo dumni i nie przestaniemy się chwalić, jak cudownego mamy psiaka:loveu::loveu::loveu: Quote
mar.gajko Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 Grzeczny grzybek. Grzeczny. Aguś, a zupy robisz? ;) Quote
AgaG Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='mar.gajko']Grzeczny grzybek. Grzeczny. Aguś, a zupy robisz? ;)[/QUOTE] Grzybciu jest ideałem psa. no, ale tylko kilka potrafię. Krupnik, żurek, pomidorową z makaronem, kapuśniak. aha i koperkową z jajami na twardo. :) Quote
mar.gajko Posted June 27, 2014 Posted June 27, 2014 [quote name='AgaG']Grzybciu jest ideałem psa. no, ale tylko kilka potrafię. Krupnik, żurek, pomidorową z makaronem, kapuśniak. aha i koperkową z jajami na twardo. :)[/QUOTE] To dżdżystą jesienią wpadnę na gorący, tłuściutki krupniczek. Quote
AgaG Posted June 27, 2014 Author Posted June 27, 2014 [quote name='mar.gajko']To dżdżystą jesienią wpadnę na gorący, tłuściutki krupniczek.[/QUOTE] koniecznie! :) zapraszamy już dziś :) Quote
AMIGA Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 [quote name='AgaG'] Moim zdaniem już po tych dwóch dniach normalnego jedzenia i braku biegunek Feniusiątko wygląda o niebo lepiej. Dziś wzbudził zachwyt sąsiadki, i mam nadzieję, że [B]nie tylko dlatego, że mąż go niósł[/B] :) Jutro porobimy nowe zdjęcia. Zwłaszcza, że Fenio wyczesywany systematycznie szczoteczką dzidziusia, futerko ma eleganckie, w stylu retro co prawda ale z delikatnym połyskiem. ;)Jesteśmy z niego bardzo dumni i nie przestaniemy się chwalić, jak cudownego mamy psiaka:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE] Czekam z niecierpliwością na wyczesanego Feniutka. Jak tylko napasę nimi swoje oczy to zaraz je wstawię na watek [quote name='mar.gajko']Grzeczny grzybek. Grzeczny. Aguś, a zupy robisz? ;)[/QUOTE] No proszę jak się tu apetyty wyostrzają. To ja zapytam - czy ktoś robi tort szpinakowy? Jadłam - jest mniaaaam Quote
Panna Marple Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 [quote name='mar.gajko']To dżdżystą jesienią wpadnę na gorący, tłuściutki krupniczek.[/QUOTE] A ja na kapuśniaczek;) Quote
mar.gajko Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 Aguś, szykuj się kochana. My sobie u ciebie stołóweczkę zrobimy. Kapuśniaczek, krupniczek, naleśniczki , pierożki... Quote
AMIGA Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 [quote name='Kamila Proc']tort szpinakowy? hmmmmmm[/QUOTE] Jest naprawdę pyszny i super nadaje się na Wielkanoc, bo jest piękny, zieloniutki :-) [quote name='Panna Marple']A ja na kapuśniaczek;)[/QUOTE] [quote name='mar.gajko']Aguś, szykuj się kochana. My sobie u ciebie stołóweczkę zrobimy. Kapuśniaczek, krupniczek, naleśniczki , pierożki...[/QUOTE] Jeszcze tego Adze brakowało - małe dziecko, geriatria, nieprzespane noce i cioteczki wpadające na żarełko! Quote
mar.gajko Posted June 28, 2014 Posted June 28, 2014 [quote name='AMIGA'] Jeszcze tego Adze brakowało - małe dziecko, geriatria, nieprzespane noce i cioteczki wpadające na żarełko![/QUOTE] No, my to wiemy jak uszczęśliwić ludzi :p Quote
AgaG Posted June 28, 2014 Author Posted June 28, 2014 (edited) [quote name='mar.gajko']Aguś, szykuj się kochana. My sobie u ciebie stołóweczkę zrobimy. Kapuśniaczek, krupniczek, naleśniczki , pierożki...[/QUOTE] hi hi hi[B] mar.gajko Panna Marple[/B] zapraszam :) macie świetny pomysł ! na dodatek przy okazji mój mąż na tym skorzysta, zacznę częściej gotować nie tylko dla Feniusia i Zuzi:) [B]AMIGA [/B]dam radę ! jakby co, to wykonam szybki telefon do Ciebie albo do welington i będziemy wszystkie w mojej malutkiej kuchni pichcić na spotkanie cioć :) Fenuś miał dziś króciutką sesyjkę zdjęciową. Może nie widać jeszcze, że wagę trzyma, no ale futerko lepsze i troszkę silniejszy Grzybuś Zaraz zacznę wysyłanie zdjęć do dziewczyn :) Edited June 28, 2014 by AgaG Quote
wellington Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 [COLOR=#000000] [QUOTE]wykonam szybki telefon do Ciebie albo do welington i będziemy wszystkie w mojej malutkiej kuchni pichcić [/QUOTE][/COLOR][QUOTE] Ojej, niestety w tym zakresie nie mozesz na mnie liczyc - w kazdym innym jak najbardziej, ale w kuchni to ja tylko obsluguje czajnik i mikrofalowke :oops: Zdjecia n.p. potrafie wstawiac znakomicie :eviltong: Kwartecik pieskowy : [IMG]http://i61.tinypic.com/6jpr7t.jpg[/IMG] [IMG]http://i57.tinypic.com/14919vp.jpg[/IMG] Pupilunio ;) [IMG]http://i59.tinypic.com/316s28h.jpg[/IMG] Quote
AgaG Posted June 29, 2014 Author Posted June 29, 2014 (edited) [quote name='wellington'][QUOTE] [B]Ojej, niestety w tym zakresie nie mozesz na mnie liczyc - w kazdym innym jak najbardziej, ale w kuchni to ja tylko obsluguje czajnik i mikrofalowke[/B] :oops: Zdjecia n.p. potrafie wstawiac znakomicie :eviltong: [/QUOTE] Ze mną też tak było :) ale nie było wyjścia i trochę się nauczyłam :) hmm dzisiaj nad ranem (gdy zaczynałam lepić pierogi zaplanowane na kilka dni wcześniej - ale co tam mąż jest cierpliwy :p:) przyszło mi do głowy, że moze dlatego tak napisałaś [B]wellington,[/B] że słyszałaś o pożarach w mojej kuchni?:eviltong::eviltong: i po prostu się boisz, do czego jest zdolna AgaG w stanie zabiegania i robienia miliona rzeczy naraz ?:evil_lol: a wracając do Fenusia: Funusiek od dziś ma super kurację.. uf wszystkie leki podane, probiotyk też - niestety w pasztecie troszkę na siłę do buzi, bo inaczej by nie zjadł, kwas mlekowy strzykawką do buzi i ziołowy lek przeciw biegunce do buzi. Mam nadzieję, że wkrótce zapomnę w ogóle o tych jego biegunkach, a Fenomenek przytyje.:) Edited June 29, 2014 by AgaG dodaję Quote
sharka Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 piękne stadko :loveu: [SIZE=1]ps moje motto w kuchni to "byle nie surowe" ;)[/SIZE] Quote
AMIGA Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 To teraz moja kolej Oj jak mnie ta Pańcia kocha [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-APUSUlv4qXM/U6_3xoTR0KI/AAAAAAAAGFs/vkStNZ67IIQ/w640-h480-no/nuria_wybieg_czerwcowe5+029.jpg[/IMG] i ja też ją kocham [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/SRgyId1U-E5zjf9ZQwyujpxZ-In86aQC-SFhyrTQ-g=w640-h480-no[/IMG] Ale że co? Że mnie uduszą z tej miłości? [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-uNF5JsTIH80/U6_3yBBc8lI/AAAAAAAAGF4/4sddlpC_c2w/w640-h480-no/nuria_wybieg_czerwcowe5+026.jpg[/IMG] Ufffffffffffffff przeżyłem :-) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/zPchF7xqgJjpg3PYrpMCUyl-OrwiFoblMQcpV8zjfA=w640-h480-no[/IMG] Grupowe przytulanie :-) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/5eEbVFf5cPV4V0JQdp57gp8-vMxftf6JpcxdzFWNOA=w640-h480-no[/IMG] Quote
AMIGA Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Tyle lat musiałem przeżyc, żeby doczekać tylu pieszczot :-) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Ov0INJ4kQfM/U6_32CKnOHI/AAAAAAAAGGM/wd5-vYe8NCE/w640-h480-no/nuria_wybieg_czerwcowe5+038.jpg[/IMG] No tak, tak, Pomidorci też się należy [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-IdtCmcrNPGM/U6_32tayZmI/AAAAAAAAGGU/IMedqw1NyB8/w640-h480-no/nuria_wybieg_czerwcowe5+039.jpg[/IMG] A tak a propos mojej przydatności w kuchni to ona dość znikoma jest. Bo moje gotowanie niewielu osobom podchodzi - bez mąki, bez masła, bez ziemniaczków i wiele jeszcze bez bez bez... Quote
Marycha35 Posted June 29, 2014 Posted June 29, 2014 Pycha, dobre BEZy musisz robić;) A Grzybinka nasza kochana kwitnie i stadko też, huraaaaaaaa:):):) Ale te psiaki miały szczęście... Quote
Recommended Posts