Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dropsik trafił do podpoznańskiego schroniska kilka dni temu. Wydaje mi się, że jest pogryziony nieco na łebku - widac to na jednym zdjęciu.
Sądzę, że to młody psiak - może 1,5-2 lat. Przyjacielski, przymilny, krótkowłosy. Super piesek do domku.

Chciałabym go zabrać - tylko nie mam gdzie.
Niestety warunki są jakie są - wprawdzie siedzi sam w klatce, ale mimo ogromnego upału w misce nie miał wody (podobnie jak koledzy) - jedzenie i picie dostaja chyba raz dziennie.

Jest zagubiony, niepewny, chciałby w ramionka skoczyć. Nie mogłam go wyprowadzic na spacerek, było późno i nasz czas wq schronisku się kończył. Ale choc trochę popieściłam malca.

Może ktoś szuka takiego psiaka. To Drops

DRopsik tak ładnie prosi o domek.:-(

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:mad: Oj Anova, nie wypoczęłas jeszcze po tych przejściach. Pisałam chyba na początku, w mojej ocenie 1,5-2 lata. Ale to tak na oko. A na oko to bywa róznie.
Ale smieszny i miły jest. NIby ktos miał po niego przyjść, ale nie przyszedł. A ja znów się boje, żeby nie było jak z Kleksem. Ktoś tam przyszedł, nic nie podpisywał, zabrał a potem Kleks się znalazł na podwórku schroniska sam. Dobrze, że akurat Basiaap była - bo byłby kanał.

Ale cóz - witamy na wątku. Pomóz go podnosic bo bardzo spada. Tak jak Megi i Robinek.

Posted

Witaj piękna rzeczywistości :lookarou: :shake:
Psiutek piękny... biedulek...
I kto to miał sumienie wpakować tam to psie dziecko:placz:

domyślam się, że ciotka już ogłoszenia porobiła...
obyś nie czekał długo, biedaku mały

Posted

Ogłoszeń jeszcze nie ma. Totalny brak czasu, a poza tym chcę dziś się upewnić że ten osobnik,ktry niby się nim interesował go nie zabrał. Oby to nie był ten od Kleksa.:shake:

Posted

Małe śliczności, nie udało mi się Ciebie poznać, ale mam nadzieję, że we wtorek się powiedzie.
Śliczny jesteś i malutki, oby szybciutko ktoś fajny się trafił... mimo wakacji

Posted

Dropsik nadal czeka na domek. Dzis został fachowo obejrzany, ma cos około 2 lat. Fajny psiak z niego.
Czekam na fotki - Basiaap z TZ-em byli i porobili, więc mysle, że niebawem będą.
DRops czeka na domek - taki mały psiak.

Posted

supergoga napisał(a):
Ogłoszeń jeszcze nie ma. Totalny brak czasu, a poza tym chcę dziś się upewnić że ten osobnik,ktry niby się nim interesował go nie zabrał. Oby to nie był ten od Kleksa.:shake:

Myślę, że osobnik od Kleksa zabrał jednego ze szczeniaków... bo są tylko dwa...

Posted

supergoga napisał(a):
Dropsik nadal czeka na domek. Dzis został fachowo obejrzany, ma cos około 2 lat. Fajny psiak z niego.
Czekam na fotki - Basiaap z TZ-em byli i porobili, więc mysle, że niebawem będą.
DRops czeka na domek - taki mały psiak.

No porobili, porobili:lol:
Wysłane na maila już do Ciebie ciotka zostały

swoją drogą to uderzyła mnie dziś jedna rzecz - jakby te psiaki stamtąd "zaczęły się powtarzać" - Robin taki podobny do Granta... a Dropsik do Pyszczka... tak malutko się różnią...

Dropsika wyciągnęliśmy z klatki dziś bez większych kłopotów. Poszedł na mały spacerek i sesję fotograficzną.

Był niestety wyraźnie spiety - cały aż sztywny. Chyba nie wiedział, czego się po nas spodziewać. Ale agresji żadnej nie okazał. Mam nadzieję, że z czasem się do nas przekona.
Mieliśmy spore kłopoty z załadowaniem go bez użycia siły z powrotem do klatki:-( Nie chciał. Chciał lecieć do tej suki siedzącej z tyłu:evil_lol:

Posted

Oby nie - bo za chwile psiak wróci.
Czekam na fotki małych - wstawimy na portale.

A tu na razie tylko dwie fotki Dropsa - smieszny mały piesek.

POmóżcie nam poszukać mu domu. Malcowi śmiesznemu

Posted

A propos Dropsika muszę niestety napisać jeszcze jedną niepokojącą i smutną rzecz....

Mianowicie kiedy bylismy w schronisku, Dropsik bardzo usiłował wydostać się z boksu. Piszcząc przeraźliwie podkopywał się pod kratami. W pewnym momencie podkopał ziemię na tyle, że przecisnął dołem łepek:shake: . Zamarłam z przerażenia, że się zaklinuje... Podłozyliśmy cegły, ale to na długo nie wystarczy. On jest wytrwały...
Powiadomiłam o tym fakcie jednego ze stróży. I co usłyszałam? Że tak, wiedzą o tym, i że Dropsik już trzy razy uciekał. A tam jest ruchliwa droga, otwarta brama. Martwię się bardzo.

Wczoraj o tym kompletnie nie pamiętałam... chyba zaczynam wypierać takie rzeczy... niedobrze.

Posted

Wiecie jak tak na niektóre fotki patrze, zwłaszcza te łebkowe - to mam wrażenie że ktos chciał go oferowac może jako beagla - bo i maść pasuje i wielkość. I jedno zdjęcie głowy, gdzie uszy tak płasko bardziej leżą - takie beaglowe.

Niestety Dropsik, to...Dropsik

To jest właśnie to zdjęcie o którym pisałam wyżej

Basiaap - nic nie mówiłas o uciekaniu - trzeba więc przyspieszyć z domkiem, bo na pomoc w schronisku liczyc nie ma co, oni nie zrobią nic.