Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na początku witam serdecznie wszystkich użytkowników :-), próbuje właśnie napisać swój pierwszy post na forum :oops:

Bardzo poruszył mnie los małego kundelka, który został najechany kołem samochodu, na uliczce na której praktycznie nie da się rozwinąć żadnej prędkości...

Bardzo chciałabym mu pomóc, uzbierać pieniądze na leczenie a także mam nadzieję znaleźć kochający i bezpieczny dom , gdzie mógłby zapomnieć o dotychczasowym beznadziejnym życiu.

O piesku przeczytałam na Facebooku :placz:
tutaj wkleję odnośnik :

https://www.facebook.com/events/666079213440002/

Skontaktowałam się z Fundacją, która zamieściła wydarzenie a następnie dotarłam do szpitala w którym znajduje się piesek :placz:
Zdjęcia nie oddają tej tragedii. Maleństwo z błagającymi o pomoc oczkami.

Pozwolę sobie tu przekopiować jego historię ( za zgodą Fundacji "Zwierzę Nie Jest Rzeczą"

Przejechał kołem samochodu po psie i pojechał sobie dalej. Pomóżmy !!!

[FONT=Helvetica]Niewielki rudy kundelek. Szedł spokojną uliczką między szkołą a ośrodkiem zdrowia. Dwa progi zwalniające...można rozwinąć zawrotną prędkość 5 km/h.[/FONT]
[FONT=Helvetica]Ile potrzeba metrów żeby zahamować przy takiej prędkości ?? Pewnie jak ktoś chce, to potrafi zatrzymać samochód "w miejscu" . Niestety dla małego kundelka nikt nie chciał..[/FONT]
[FONT=Helvetica]. Bo w głowie nam się nie mieści, że ktoś mógłby przejechać go specjalnie. Kierowca najechał na psa kołem i pojechał dalej jak gdyby nic się nie stało . CZŁOWIEK jadący za nim widział całe zajście, podniósł psa i natychmiast zawiózł do weterynarza.

Po bezskutecznych próbach ustalenia właściciela psa przychodnia poprosiła nas o pomoc . Pomożemy ??? Prosimy o pomoc dla tego maluszka .
Aktualnie piesek przebywa w przychodni weterynaryjnej, dostaje leki ratujące życie i jest stabilizowany i przygotowywany do operacji , która ma odbyć się w poniedziałek w innej klinice, do której zostanie przetransportowany. Ma złamaną kość udową oraz miednicę w trzech miejscach. Czeka go bardzo skomplikowana operacja amputacji główki kości udowej w jednej nodze , oraz śrubowanie miednicy.

Pomóżmy go uratować !!!
Wsparcie finansowe dla pieska, można wpłacać bezpośrednio na konto przychodni lub na konto
Fundacji " Zwierzę Nie Jest Rzeczą"
ul. Batalionu "Skała" AK 8/36

Bank PKO BP
07 1020 2906 0000 1702 0256 2460
z dopiskiem "przejechany pies"

Jeszcze muszę jakoś nauczyć się tu wklejać zdjęcia [/FONT]
:placz:

• 2 weeks later...
  • Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teksik czuje się trochę lepiej, ale wciąż jest biedny. :-( Ciągle jest w lecznicy. Bardzo schudł po wypadku, więc intensywnie go odżywiają. Ma złe wyniki wątrobowe. Z dobrych wieści - sygnalizuje swoje potrzeby, piszczy kiedy chce siusiu czy kupkę. Stara się wychodzić, już nie robi pod siebie. I lubi wygrzewać się w wiosennym słoneczku, jak na rekonwalescenta przystało. :smile:

Posted

Dziękuję bardzo za wstawienie zdjęć :lol:
Miałam z tym ogromny problem...

Cytuję informacje o teksiku z FB:
Teksik pomału zaczyna podpierać się jedną tylną nogą i samodzielnie się przemieszcza. Ma ściągnięte szwy, wszystko goi się prawidłowo. Jeszcze trochę i będzie miał kolejną operację wyciągnięcia drutów ze zrośniętej kości. Do tego czasu musimy go wzmocnić. Dostaje kocie puszki z koncentratem białkowym dla rekonwalescentów , oraz gotowane jedzenie , które najbardziej lubi. Ma też zalecony preparat hepatiale forte small breed, bo jego wyniki wątrobowe są bardzo złe .

Przed Teksikiem bardzo długa droga aby mógł w pełni wyzdrowieć :shake: