Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jo37']Ona wygląda na rasową kotkę. Nie wiem jak to się sprawdza . Może tatuaż ?[/QUOTE]
Mogę sprawdzić. O ile się da;) Co prawda za bardzo na rasach kotów się nie znam, ale mi ona wygląda na "zwykłego" europejskiego. Celowo nie użyłem słowa "dachowiec":eviltong: Z tym, że o ciekawym umaszczeniu.
Sprawdzałem w necie zdjęcia trikolorów i nie znalazłem drugiego takiego z taką głową choć też niektóre miały niezwykłe wzory:)

Posted

Jak zobaczyłam zdjęcie Quetki od razu skojarzyła mi się z tą kicią ze zdjęcia.
Rasowa raczej nie jest, to moim zdaniem typowa szylkretka o ciekawie rozłożonym kolorku.
Też myślę, że kicia nie powinna wyjść ze schroniska bez sterylki, ale niestety różne cuda się zdarzają.

Posted

Nadrabiam znowu zaległości :shake: i tak przywędrowałam do niezwykle oryginalnej Quetki :lol:. Uroda naprawdę hipsterska ;) . Ma piękne oczy, wydaje mi się, że są takie jakby miodowe [url]http://i62.tinypic.com/2cpsrbs.jpg[/url] :lol:. [B]Maciek[/B], super, że jest pod Twoją opieką :lol:. Co do sterylizacji, to wiem, że TOZ finansuje sterylki bezdomnych kotek, trzeba byłoby zapytać w oddziale TOZ.

Posted

[quote name='Maruda666']Rasowa to ona raczej nie jest, ale jest jedyna w swoim rodzaju - [B]kotka w masce , mas-kotka[/B] :)[/QUOTE]
Aleś wymyśliła:D

[quote name='dana']Nadrabiam znowu zaległości :shake: i tak przywędrowałam do niezwykle oryginalnej Quetki :lol:. Uroda naprawdę hipsterska ;) . Ma piękne oczy, wydaje mi się, że są takie jakby miodowe [URL]http://i62.tinypic.com/2cpsrbs.jpg[/URL] :lol:. [B]Maciek[/B], super, że jest pod Twoją opieką :lol:. Co do sterylizacji, to wiem, że TOZ finansuje sterylki bezdomnych kotek, trzeba byłoby zapytać w oddziale TOZ.[/QUOTE]
Quetka wita na wątku:)
Oczy zdają się być złote, ale muszę się jej dokładniej przyjrzeć w środę bo po czarnej stronie oko powinno być chyba zielone:hmmmm:
Dzięki:p Postaram się jej nie zawieźć:)
Co do TOZu to tak czy tak pieniądze mają od ludzi więc w sumie na jedno wychodzi:roll:

Z nowin to tak:
Quetka dzisiaj była na powtórce zastrzyku mającym jej pomóc na opuchliznę i łzawienie oka. Po pierwszym zastrzyku przestała już mrużyć prawe oko, ale ciągle łzawi. Oby po drugim było lepiej:)

Sterylka w środę o 9:30. Jej koszt to 100-120 zł:)

W domu jest bardzo grzeczna z małym wyjątkiem:diabloti: Bezczelnie na oczach wszystkich wskakuje na szafy i stoły, i zjada wszystko co nadaje się tam do zjedzenia:evil_lol: Chociaż już coraz mniej:)

Posted

Musi nadrobić ten czas, co była bezdomna i pewnie głodna :( do tego jeszcze ciąża - oby to siedzenie na stole jej tylko nie zostało ( u mnie ława służy za legowisko Gucia i nijak nie można go odzwyczaić :evil_lol: )

Posted

trafiłam tu po banerku :)
kotka jest śliczna i wyjątkowa, jakbyś robił bazarek to proszę o zaproszenie ;)

myślę, że jak ją tylko ogłosisz w internecie to szybko znajdzie domek :)

Posted

[quote name='Maruda666']Musi nadrobić ten czas, co była bezdomna i pewnie głodna :( do tego jeszcze ciąża - oby to siedzenie na stole jej tylko nie zostało ( u mnie ława służy za legowisko Gucia i nijak nie można go odzwyczaić :evil_lol: )[/QUOTE]
To może niech nadrabia w inny sposób;) Może to np był powód, że ktoś ją wyrzucił:hmmmm: Najważniejsze, że juz przestaje:p
Moje wchodzą na stoły i szafy żeby kraść, ale tylko wtedy gdy nikogo nie ma:roll: Tak raczej się tam nie wylegują;)

[quote name='caha']trafiłam tu po banerku :)
kotka jest śliczna i wyjątkowa, jakbyś robił bazarek to proszę o zaproszenie ;)

myślę, że jak ją tylko ogłosisz w internecie to szybko znajdzie domek :)[/QUOTE]
Witamy kolejną odwiedzającą:)
Dziękuje w imieniu kocicy za komplementy:cool3:
Bazarek zrobić muszę i zaproszenie Cię nie ominie;)
Jak ją ogłoszę to na pewno szybko zadzwoni telefon, ale czy to ten właściwy??? Podobno po rude koty zgłaszają się sami dziwni ludzie:huh: Nie wiem co z szylkretami;) Tym bardziej muszę się trochę douczyć o wizytach PA dla kota. Niby to samo co dla psa, ale chyba nie do końca:)

Posted

Wizyta PA dla kota jest trudniejsza . W mieście sprawdza się jeszcze zabezpieczenie okien. Jeżeli kot ma być wychodzący
to sprawdzasz czy w pobliżu nie ma dużych ulic czy dróg o dużym natężeniu ruchu.

Posted

A może warto poprosić o pomoc w sprawdzeniu ds (wtedy, gdy już będzie) którąś cioteczkę z miau. Mają w tych sprawach doświadczenie.

Posted (edited)

[quote name='Jo37']Wizyta PA dla kota jest trudniejsza . W mieście sprawdza się jeszcze zabezpieczenie okien. Jeżeli kot ma być wychodzący
to sprawdzasz czy w pobliżu nie ma dużych ulic czy dróg o dużym natężeniu ruchu.[/QUOTE]
Jakoś o oknach nie pomyślałem:roll: Chyba wychodząc z założenia, że ktoś już ma w tym jakieś doświadczenie. Jeszcze poczytam o takich wizytach lub popytam kogo trzeba.
Od początku miałem plan, że Quetka będzie niewychodząca, a jeśli już to dom musi być co najmniej 100 m od ulicy o niskim lub zwykłym natężeniu ruchu.

[quote name='terra']A może warto poprosić o pomoc w sprawdzeniu ds (wtedy, gdy już będzie) którąś cioteczkę z miau. Mają w tych sprawach doświadczenie.[/QUOTE]
Tylko, że ja tam nikogo nie znam:roll: A różni ludzie pewnie tam wchodzą:evil_lol:
Od 14 lat mieszkam z kotem/kotami. Obecnie, jak wiesz, mam 2 w domu. Jeszcze trochę się dokształcę i myślę, że dam radę:roll: Najgorzej to trafić na DS bez doświadczenia i wszystko tłumaczyć krok po kroku to można o kilku rzeczach zapomnieć. A niestety z tego co widzę to niektórzy ludzie (niemający kotów) wierzą w takie stare "prawdy", że kot powinien pić mleko zamiast wody; albo w to, że kot zadusi nas w nocy bo pomyli gardło z myszą:mdleje:

Edited by Maciek777
Posted

[quote name='Jo37']Kotka jest takiej urody, że będziesz mógł przebierać w domach jak w ulęgałkach.[/QUOTE]
Mam taką nadzieję:) Na dom z bajki jednak czekać nie będę;) Wystarczą bdb warunki:)

Posted

w necie można znaleźć kilka wzorów ankiet adopcyjnych, można spisać sobie pytania i ewentualnie potem pytać chętnych do adopcji, żeby nic nie umknęło :)
my np. mamy warunek, żeby koty były tylko w domu, niewychodzący (tylko dlatego, że na początku, wiele kotów ginęło, w sensie ucieczek i pod kołami samochodów),
mam nadzieję, że znajdziesz jej super domek :)

Posted

Kotka niebywałej urody, po prostu cudna.

Nie mam żadnego doświadczenia kotowego, więc zapytam z ciekawości /a może kiedyś ta wiedza mi się przyda?/ - jak zabezpieczyć balkon? Na samą myśl o kocie na balkonie na n-tym piętrze robi mi się słabo.

Posted

[quote name='jolantina']Kotka niebywałej urody, po prostu cudna.

Nie mam żadnego doświadczenia kotowego, więc zapytam z ciekawości /a może kiedyś ta wiedza mi się przyda?/ - jak zabezpieczyć balkon? Na samą myśl o kocie na balkonie na n-tym piętrze robi mi się słabo.[/QUOTE]
taką siatkę się instaluje na stałe, zrób to sam, albo zdolny kolega albo firma.
siatka jest miękka i nierzucająca się w oczy.

Posted

[quote name='caha']w necie można znaleźć kilka wzorów ankiet adopcyjnych, można spisać sobie pytania i ewentualnie potem pytać chętnych do adopcji, żeby nic nie umknęło :)
my np. mamy warunek, żeby koty były tylko w domu, niewychodzący (tylko dlatego, że na początku, wiele kotów ginęło, w sensie ucieczek i pod kołami samochodów),
mam nadzieję, że znajdziesz jej super domek :)[/QUOTE]
Będę musiaj przejrzeć te ankiety:) Dzięki! Zapomniałem o nich,a przecież to samo robiłem jeśli chodziło o psy:roll:
To jest chyba najlepszy pomysł by kot był niewychodzący:p

[quote name='dana']To jutro sterylka, trzymam mocno kciuki za kicię :thumbs:.[/QUOTE]
Dzięki! Przyda się:)

[quote name='jolantina']Kotka niebywałej urody, po prostu cudna.

Nie mam żadnego doświadczenia kotowego, więc zapytam z ciekawości /a może kiedyś ta wiedza mi się przyda?/ - jak zabezpieczyć balkon? Na samą myśl o kocie na balkonie na n-tym piętrze robi mi się słabo.[/QUOTE]
Dziękuję w imieniu kocicy za pochwalenie jej urody:p

Co do balkonów to [B]jotpeg[/B] Ci odpowiedziała, a ja mogę jedynie podać jeszcze prostszy sposób: nie otwieraj balkonu;)

[quote name='jolantina']Czyli okna i balkon przy kocie niewychodzący nie są problemem - tylko ważne, żeby były zabezpieczone zanim kocisko zamieszka, zwłaszcza jeżeli mieszkanie wysoko.[/QUOTE]
Dokładnie:) Na okna można zainstalować moskitiery - podwójny pożytek;)

Doszła wpłata od [B]Marudy666[/B]. 40 zł:mdleje: Bardzo bardzo Ci dziękuję:p To prawie połowa sterylki:)

Posted

Kocica już u weta:) Wracam po nią za godzinę.
Wet mówił, że ona już nie taka młoda. Może mieć ok 5 lat, ale dokładniej postara się oszacować gdy już zaśnie.
Ostatni raz widziałem kilka dni temu, a teraz jaka poprawa z okiem:) Jest zupełnie normalne i nie łzawi:p
Zrobię jej dzisiaj jakieś fotki i wrzucę jakieś wcześniejsze fotki od DT:)