figa33 Posted May 14, 2014 Author Posted May 14, 2014 [quote name='Nutusia']Modzi z dogo ZNIKNĘLI! Naprawdę! Nie ma nikogo i o nic się doprosić nie można - nawet o bany ;)[/QUOTE] właśnie też mam takie wrażenie ale niezawodna LALUNA przeniosła wątek jak widzę bardzo dziękuję:lol: Quote
Agula99 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Królewskie pozdrowienia od Królowej Kleo! :D Królowa przyjmuje tylko pół godziny każdego dnia, więc się chyba nie załapiecie, ale możecie jaj pomachać jak będzie przejeżdżała. Pojutrze sterylka, trzymajcie kciuki :D Quote
Agula99 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 Właśnie rozmawiałam z Pania, Kleo jest cudowna, okazała się psem cichym, spokojnym, idealnym, zdominowała tamtą suczkę, pierwsza je i dowodzi, ochów i achów nie ma końca (choć jeden pies nam się udał , bo reszta to ....same oszołomy :roll:) Quote
Agula99 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 No i Pani ma jeszcze przywieźć trochę karmy w jelicie dla naszej reszty, jak zabierała Kleo to kilka sztuk zostawiła, ale obiecała i proszę, słowa dotrzymuje, oto fajni ludzie. Uważam że powinno się mówić innym ludziom, że psów nie sprzedajmy, ale jeśli chcą adoptować, to że obowiązkowo muszą zostawić jakiś datek, lub kupić lepszą karmę żeby było dla innych, a nie przychodzą zabierają, nawet nie czują się w obowiązku żeby coś zostawić, a potem jeszcze maltretują, myślą że sponsorzy nam kupią, bez sensu postępujemy, ja mam zamiar to mówić, że obowiązkowo datek lub karma. Quote
Becia66 Posted May 20, 2014 Posted May 20, 2014 ja też jestem za tym, żeby nie wydawać psa za darmo. Może być kasa, może być żarcie , a nie tylko dziękuję. Nie wiem od kogo zależy ta decyzja ale musimy zmienić podejście do adopcji jako akt łaski z drugiej strony. Quote
figa33 Posted May 20, 2014 Author Posted May 20, 2014 Agula99 napisał(a):Królewskie pozdrowienia od Królowej Kleo! :D Królowa jest tylko jedna ! Kleo !:lol: trzymam kciuki za sterylkę Quote
majuska Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Becia66 napisał(a):ja też jestem za tym, żeby nie wydawać psa za darmo. Może być kasa, może być żarcie , a nie tylko dziękuję. Nie wiem od kogo zależy ta decyzja ale musimy zmienić podejście do adopcji jako akt łaski z drugiej strony. też jestem za tym, zaczyna mnie to wszystko wkurzać na maksa, użeram się z tymi ludźmi, ta baba od Czestera to już mnie psychicznie wykończyła, oni myślą, że ja nic nie robie tylko siedzę w schronisku z kundlami i 24 na dobę rozwiązuje problemy we wszystkich domach adopcyjnych, ja autentycznie mam dość, u nas się psom krzywda nie dzieje, nie musimy ich na siłę wypychać, albo ktoś bierze na naszych warunkach, albo nie i "krótka piłka"...potem jeździ taki babon po mnie jak po łysej kobyle, że jej psa zarobaczonego dałam ( bo na głupim Paluchu zawsze pies jest odrobaczony:shake: - było se wziąć psa z Palucha ) , albo, że nie poinformowałam o tym, że Czester jest agresywny do innych psów np.....:angryy:, wplotłabym do umowy adopcyjnej jakiś taki punkt, że psa se bierze babon na własną odpowiedzialnośc i nie rości pretensji do osób wydających jak coś w domu wyjdzie np. znaczenie terenu sory że się rozgadałam, ale mnie nosi od wczoraj z nerwów:shake: Quote
Nutusia Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 O takich rzeczach jak znaczenie terenu to sobie każdy kandydat na właściciela psa powinien przeczytać (koniecznie ze zrozumieniem). Do takiej decyzji jak adopcja należałoby się PRZYGOTOWAĆ! Tak, wiem, mrzonki... :( Kleo - miodzio Królewna :) Quote
figa33 Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 Becia66 napisał(a):ja też jestem za tym, żeby nie wydawać psa za darmo. Może być kasa, może być żarcie , a nie tylko dziękuję. Nie wiem od kogo zależy ta decyzja ale musimy zmienić podejście do adopcji jako akt łaski z drugiej strony. myślałam ,że to standard , pobieranie opłaty przy wydawaniu psa opłata za Rudolfa w schronisku 7 lat temu to było 50 zł Quote
majuska Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Figuś ja się dziś dowiedziałam, że standardem teraz jest wydawanie psów po kastracji w każdym schronisku i żadne to jest wielkie halo, że Czester trafił do nowego domu wykastrowany:roll: Quote
figa33 Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 majuska napisał(a):Figuś ja się dziś dowiedziałam, że standardem teraz jest wydawanie psów po kastracji w każdym schronisku i żadne to jest wielkie halo, że Czester trafił do nowego domu wykastrowany:roll: ..... no tak :D Quote
majuska Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Jutro KLeo pod nóż, a pojutrze Lara :D..standard to standard :D Quote
Agula99 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Nasza królowa już po, no to teraz niech szybciutko wraca do siebie :) Quote
Becia66 Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 koszyczkowa panienka, jak dobrze ze już po wszystkim, jakby nie patrzeć sterylka to zawsze poważna operacja. Quote
figa33 Posted May 23, 2014 Author Posted May 23, 2014 Kleo już ma to za sobą , fajnie ,ze wszystko ok Quote
majuska Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 A nie wiem czy wiecie, że Kleo w nowym domu nie nazywa się już Kleo..ma nowe imię, takie troche niekrólewskie :D Quote
ariete2503 Posted May 24, 2014 Posted May 24, 2014 Właśnie dzisiaj od naszej wetki dowiedziałam się o jej nowym "królewskim inaczej imieniu":evil_lol: Quote
Agula99 Posted May 25, 2014 Posted May 25, 2014 Dla mnie Kleo zawsze będzie Kleo i już, w końcu królowa jest tylko jedna ;) Quote
Nutusia Posted May 28, 2014 Posted May 28, 2014 Mam sentyment do imienia Chmurka. Też ma taki superowy domek jak eks-Kleo :) Quote
Recommended Posts