Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Alicjarydzewska napisał(a):
[FONT=Arial]
na szczęście nie każdy :razz:i nie każdy obrzuca posiadacza niepapierowca od najdorszych :diabloti:
[/FONT]

Czy Wy macie jakieś kompleksy!? CIĄGLE mówicie, jak to bardzo Was wyzywają i obrzucają błotem! Mogę chociaż jeden przykład?! Oprocz oczywiście mojej skromnej osoby, ktora tez ponoc jest zła i ohydna bo 'nie lubi kundelków' :cool1: (pozdrawiam Zuzankę z tego miejsca!:loveu:)
AAAA!! Zwariuję! NIKT NIE NAPISAŁ , ZE WASZE PSY SĄ GORSZE!!

Posted

an_bzik napisał(a):

Właśnie opisałaś swoją bezgraniczną miłość do kundelków. Zamiast wziąć bidę ze schroniska nie wiadomo po jaką cholerę kupiłaś od faceta ktory bezsensownie sukę rozmnożył :-o
[FONT=Arial]obawiam sie ze z tego samego powodu co TY- chcialas westa i nie wzielas burka ze schronu, ja chcialam bandoga i tez nie wzielam burka ze schronu... :cool1: z ta roznica ze TWOJ west byl 20 razy drozszy od mojego i mozesz z nim sie pokazac na wystawie :diabloti:[/FONT]
[FONT=Arial]co nie oznacza ze nie wspolczuje bezomnym psom i nie walcze o ich los...[/FONT]

No dobra, widzę jednak, ze nie da Ci się nic wytłumaczyć. Jakim do cholery zwolennikiem rasowców? WTF?

Chyba znowu sobie przeczysz, powiedziałaś wcześniej, ze jesteś dyskryminowana na dogo a teraz, ze Cię tu kochają.
[FONT=Arial]dyskryminuja mnie tacy jak TY... znawcy ZYCIA i psich problemow :evil_lol:[/FONT]
[FONT=Arial]wiesz ile psow moglabys nakarmic bojkotujac zakup psa za 3 przecietne wyplaty?? :razz:[/FONT]
[FONT=Arial]a kochaja mnie NORMALNI milosnicy psow i same psy, ktorych nie olewam :loveu:[/FONT]
Tym razem juz naprawdę kończę ten bezsensowny dialog bo żyjesz chyba w jakimś dziwnym świecie, u Ciebie nie ma przepełnionych schronisk i masy zabiedzonych kundelków. Dla ICH DOBRA (a przecież tak bardzo je kochasz) trzeba ograniczyć ich ilość. Czyli nie rozmnażać. Nadal nie dostałam linków do miejsc gdzie Cię dogomaniacy dyskryminują. Dobranoc.

an_bzik napisał(a):
Czy Wy macie jakieś kompleksy!? CIĄGLE mówicie, jak to bardzo Was wyzywają i obrzucają błotem! Mogę chociaż jeden przykład?! Oprocz oczywiście mojej skromnej osoby, ktora tez ponoc jest zła i ohydna bo 'nie lubi kundelków' :cool1: (pozdrawiam Zuzankę z tego miejsca!:loveu:)
AAAA!! Zwariuję! NIKT NIE NAPISAŁ , ZE WASZE PSY SĄ GORSZE!!
[FONT=Arial]mam przejrzec 666 milionow stron blogasow zeby przechwycic posty o tym ze NIERASOWY=NIE TAKI??? [/FONT]:crazyeye:

[FONT=Arial]DOGOBRANOC:loveu::loveu:[/FONT]

Posted

Tak, chciałaś psa konkretnej rasy z konkretnymi predyspozycjami, tak czy nie ? Jeśli tak, to dlaczego nie wzięłaś psa rasowego? A jeśli nie - to czemu nie ze schronu? :-?
Nikt nie mówi, ze nierasowy = nie taki. Nierasowy to nierasowy i tyle. Powtarzam tysięczny raz, ze nikt nie mowi, ze gorszy

Chodziło mi o chociaż jeden WĄTEK a nie post, w którym jesteście jechane. Skoro to takie powszechne zjawisko na dogo to czemu masz problem z przytoczeniem?:p

Dobrze, ostatnia sprawa - bo chyba o tym też zapomniałyście :p - gdzie na dogo są te "małolaty od westików" które się chwalą pochodzeniem psa i wystawami ? :p :evil_lol:

I jeszcze co do tej hodowli yorkow o ktorej pisała Alicjarydzewska. Czemu nie zdradzisz jej nazwy ? Skoro psom się tam źle dzieje to czemu zostawiasz to samo sobie?! Zrób wątek na dogo, napisz jaka jest sytuacja i moze uda się coś zrobić. A nie tylko bierzesz jeden przykład hodowli gdzie psy nie są dobrze traktowane (ja tego nie neguję!) i oczerniasz cały światek hodowlany.
Tak samo clockwork, pisałaś o tej 'hodowli' gdzie były westie i inne psy trzymane w piwnicy! Moze napisz cos wiecej, moze cos da sie zrobic! Ale nie.. lepiej to tak zostawic i oczerniać ludzi... :shake: Jezeli mozesz, napisz co to za 'hodowla', wrzuce na westie.net , moze ktos stamtad miał z nia cos do czynienia i sporobujemy cos zdziałać.

Pseudohodowle są Z GRUNTU ZŁE bo rozmnażanie kundelkow takie jest. I nie dlatego, ze one są gorsze, tylko dlatego, ze trzeba ograniczyć ilość mieszańców.

Po raz kolejny przysięgam sobie, ze juz sie tu nie odezwę w tej sprawie.

Posted

an_bzik napisał(a):
Tak, chciałaś psa konkretnej rasy z konkretnymi predyspozycjami, tak czy nie ? Jeśli tak, to dlaczego nie wzięłaś psa rasowego? A jeśli nie - to czemu nie ze schronu? :-?
Nikt nie mówi, ze nierasowy = nie taki. Nierasowy to nierasowy i tyle. Powtarzam tysięczny raz, ze nikt nie mowi, ze gorszy
[FONT=Arial]no tak ...to np skoro ja mam ASTa to mauszę gustować w w lkach psów:diabloti: być dresiarą , pakować sterydy ...podziękował za ciasną czapeczkę ....:grins:[/FONT]

Chodziło mi o chociaż jeden WĄTEK a nie post, w którym jesteście jechane. Skoro to takie powszechne zjawisko na dogo to czemu masz problem z przytoczeniem?:p
[FONT=Arial]poszukaj ....jest ich setki ...mi wystarczy że raz poczytałam i szukać mi sie nie chce[/FONT]

Dobrze, ostatnia sprawa - bo chyba o tym też zapomniałyście :p - gdzie na dogo są te "małolaty od westików" które się chwalą pochodzeniem psa i wystawami ? :p :evil_lol:

I jeszcze co do tej hodowli yorkow o ktorej pisała Alicjarydzewska. Czemu nie zdradzisz jej nazwy ? Skoro psom się tam źle dzieje to czemu zostawiasz to samo sobie?! Zrób wątek na dogo, napisz jaka jest sytuacja i moze uda się coś zrobić. A nie tylko bierzesz jeden przykład hodowli gdzie psy nie są dobrze traktowane (ja tego nie neguję!) i oczerniasz cały światek hodowlany.
[FONT=Arial]nie zdradzę bo nie mam kasy na adwokatów .....[/FONT]
Tak samo clockwork, pisałaś o tej 'hodowli' gdzie były westie i inne psy trzymane w piwnicy! Moze napisz cos wiecej, moze cos da sie zrobic! Ale nie.. lepiej to tak zostawic i oczerniać ludzi... :shake: Jezeli mozesz, napisz co to za 'hodowla', wrzuce na westie.net , moze ktos stamtad miał z nia cos do czynienia i sporobujemy cos zdziałać.

Pseudohodowle są Z GRUNTU ZŁE bo rozmnażanie kundelkow takie jest. I nie dlatego, ze one są gorsze, tylko dlatego, ze trzeba ograniczyć ilość mieszańców.

Po raz kolejny przysięgam sobie, ze juz sie tu nie odezwę w tej sprawie.

[FONT=Arial]a teraz na koniec dodam ....
KAŻDY rasowiec mógłby być nie ubliżając KUNDLEM , gdyby nie kiedyś tam pasjonaci nie zaczęli kojarzyć par psow wybranych ras ......
no chyba że wszechmogący :roll:.....stworzył od razu Yorczki , weściki ....a bandoga mu się nie chciało

Rasa , nazwa BANDOG funkcjonuje w srodowisku kynologicznym ...ale przed zatwierdzeniem , wyrownaniem rasy długa droga i pomyśl an_bzik ....że weściki też nie od razu znalazły się na świecie :diabloti:

A poza tym ....widzę ,że rządzą tobą mity i stereotypowe myślenie
[/FONT]

Posted

[FONT=Arial]a teraz na koniec dodam ....
KAŻDY rasowiec mógłby być nie ubliżając KUNDLEM , gdyby nie kiedyś tam pasjonaci nie zaczęli kojarzyć par psow wybranych ras ......
no chyba że wszechmogący :roll:.....stworzył od razu Yorczki , weściki ....a bandoga mu się nie chciało

Rasa , nazwa BANDOG funkcjonuje w srodowisku kynologicznym ...ale przed zatwierdzeniem , wyrownaniem rasy długa droga i pomyśl an_bzik ....że weściki też nie od razu znalazły się na świecie :diabloti:

A poza tym ....widzę ,że rządzą tobą mity i stereotypowe myślenie
[/FONT]

popieram Alu

zwłaszcza ze Bandog łączy wiele fajnych cech z ras z których powstał. A tak naprawdę nie wiele jest ras pierwotnych a i te zostały w wiekszosci przekształcone (ulepszone).
Mi sie kiedyś Bandog marzył, ale w owym czasie u nas nie udało mi się znaleźć źródła. O wiele łatwiej o westa. Co do hodowli to różnie bywa.Miałąm przyjemnosć spotkac sie z osobą która handlowała do niedawna szczeniakami z papierami (co cieczka krycie - dwa mioty po za zwiazkiem (bez metryczek), jeden oficjalny i powtórka), suki (dwie sprzedałą pół roku temu i wyjechałą w interesach) - dodam ze pani informowała ze szczeniaki sa świetnie karmione a ja wiem że dostawały karme o nazwie TESCO. Koleżanka sprzatała u tej Pani raz w miesiącu, wiec przez przypadek natknełą sie na szafke w której karma spoczywała.

Ja pochwalam pracę miłosników okreslonych ras nad ich czystoscią, nie podobaja mi sie hodowle psów pseudorasowych, ale nie mam nic przeciwko tworzeniu nowych ras i mieszańców okreslonych ras pod kątem np. lepszych osiagnieć w sporcie itp (pod warunkiem że ktoś to robi z glowa i sercem). Gdyby nie takie doświadczenia nie byłoby tylu cudownych ras.

Posted

Czyli jeżeli następnym razem kupię psa z papierkiem, to mam pewność, że psiak ten będzie zdrowy, zadbany, piękny, mam pewność, że HODOWCA strasznie kocha swoje psy, bo w końcu mają PAPIEREK, dba o nie, daje najlepsze żarcie i wcale, ale to wcale nie chodzi mu o jakikolwiek zysk
Buhahahahhahaaaaa :cool1:

Cześć Zuzanki - filmiki z szaleństw obejrzałam:p:p

Posted

a ja sobie KUPILAM boxerke z PSEUDOHODOWLI i ja kocham i jest najpiekniejsza i najwspanialsza i KUPILA bym ja jeszcze raz jak bym miala okazje:loveu:

witanko ZUzolka:multi:
dawaj foty ze spotkanka.. duuzo fot duuzooooooooooo:multi::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

Miałam się nie odzywać, ale jeszcze raz: an_bzik czy ty nie przesadzasz, otwórz oczy, mam wrażenie, że ktoś Ci wyprał mózg w tym temacie. Małolaty wchodzą na różne wątki i standardowe pytanie jest "o jaki ładny piesek, z jakiej hodowli, po jakich rodzicach? a jak dobrze trafią to się pytają za ile został kupiony" takich omijam na dogo, bo nie cierpię jak ktoś o psie mowi jak o markowym ciuchu... a ja nawet nie mam podróby ciucha, ja mam psa z ciuchlandii i jak to często bywa jest lepszej jakości od tych z firmową metką (podróbek z chin);):evil_lol:
I jeszcze jedno, słynna hodowla yorkow z Łodzi, w 93r. miałam okazję kupować z moją kuzynką tam yorka:shake: to dopiero były kręty....

Basia nie ma fot, tylko ja:p:eviltong:, a ja dopiero wstałam i jem śniadania:p ..... no i kurde chyba się niestrawności nabawię:cool3: znowu się zdenerwowałam:roll:

Posted

Imbir1 napisał(a):
Miałam się nie odzywać, ale jeszcze raz: an_bzik czy ty nie przesadzasz, otwórz oczy, mam wrażenie, że ktoś Ci wyprał mózg w tym temacie. Małolaty wchodzą na różne wątki i standardowe pytanie jest "o jaki ładny piesek, z jakiej hodowli, po jakich rodzicach? a jak dobrze trafią to się pytają za ile został kupiony" takich omijam na dogo, bo nie cierpię jak ktoś o psie mowi jak o markowym ciuchu... a ja nawet nie mam podróby ciucha, ja mam psa z ciuchlandii i jak to często bywa jest lepszej jakości od tych z firmową metką (podróbek z chin);):evil_lol:
I jeszcze jedno, słynna hodowla yorkow z Łodzi, w 93r. miałam okazję kupować z moją kuzynką tam yorka:shake: to dopiero były kręty....

Basia nie ma fot, tylko ja:p:eviltong:, a ja dopiero wstałam i jem śniadania:p ..... no i kurde chyba się niestrawności nabawię:cool3: znowu się zdenerwowałam:roll:

[FONT=Arial]:razz:czyli i ciebie gryzł temat w nocy ....ja wczoraj musiałam zejść z kompka bo mnie Qba wyprosił :diabloti:ale dziś nie mogłam sie nie odezwać ....

i chyba już zamilknę choć jęzor mnie swędzi a palce na klawiaturze gorące :diabloti:
[/FONT]

Posted

[FONT=Arial]:razz:czyli i ciebie gryzł temat w nocy ....ja wczoraj musiałam zejść z kompka bo mnie Qba wyprosił :diabloti:ale dziś nie mogłam sie nie odezwać ....

i chyba już zamilknę choć jęzor mnie swędzi a palce na klawiaturze gorące :diabloti:
[/FONT]

wogóle nie wiem po co ja tutaj z kawką usiadłam, bez kawki doskonale się obudziłam:cool3::evil_lol:

Basia tylko nas nie zabij, emocje nas poniosły:oops::evil_lol:

Posted

[FONT=Arial]czesc BASIU z ZUZOLKOM :hand::hand: [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial] :siara::siara:[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]filmiki £obejrze po powrocie .... obiecuje :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]wymiziaj kombinatorke ;)[/FONT]

Posted

;)

Imbir1 napisał(a):
no patrzta, jeszcze filmików nie nadrobiła, :cool3: a ja tu już z fotkami przyszłam:evil_lol:

[FONT=Arial]aaa... bo widzisz kochana imbirkowa... mie tu te filmiki za choliere nie chca isc... brakuje czegos tam w kompku..:roll::oops:. a ze nie möj, to nie bede instalowac- dlatego obejrze po powrocie ... a pöki co naciesze £ocenta foteckami :loveu::loveu:[/FONT]

Posted

clockwork napisał(a):
;)
[FONT=Arial]aaa... bo widzisz kochana imbirkowa... mie tu te filmiki za choliere nie chca isc... brakuje czegos tam w kompku..:roll::oops:. a ze nie möj, to nie bede instalowac- dlatego obejrze po powrocie ... a pöki co naciesze £ocenta foteckami :loveu::loveu:[/FONT]

no skoro tak, to już wszystko kumam:p;):evil_lol:

Posted

WITAJCIE WSZYSCY!!!:)

Boże... co tu się działo od wczoraj...:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Wróciłam tu wczoraj późnym bardzo wieczorem... i nie wiedziałam, czy wyciągnąć zastawę noży:mad: (dla Madzialeny 666 noży :evil_lol:), czy się najpierw napić... czy może wyspać się i tu powrócić :roll:

Wybrałam to ostatnie... choć... jak widzę, że dziś "debata" toczy się dalej, to chyba jednak się napiję:roll:
Przejrzałam to wszystko dość pobieżnie, bo trochę zalatana jestem dzisiaj i niebardzo mam chwilę, żeby się dokładniej wczytać w Wasze posty...

Wiem, że każdy z Was ma własne zdanie - to normalne i każdy to chyba szanuje... ale... skoro szanujecie zdanie innych... to po co te osobiste wycieczki? :shake: Naprawdę... wszystkich Was bardzo lubię... ale pewne słowa były chyba niepotrzebne... (że np. ktoś tam jest żałosny :-? - nie pamiętam... chyba do Madzialeny to było)
Aniu, z całym szacunkiem do Ciebie... naprawdę... chyba troszkę przesadziłaś... nie chcę kurcze pieczone, żebyście się pożarli :roll: bo w pewnym momencie to już przestała być wymiana poglądów, a zaczęła się wojna na noże...

Może ustalmy jedno - wszyscy kochamy psy i tego się trzymajmy!:p
Miałam powiedzieć, że wszyscy na dogomanii... ale... się powstrzymałam... bo... choć nie czytuję wszystkich postów tutaj (setek milionów zapewne), to sądzę - podobnie jak niektóre ciotki;) - że są osoby, które kupują zwierzęta dla kaprysu, szpanu czy czegoś tam innego... i traktują je jak towar czy zabawkę (oby jak najmniej takich!)
Od razu mówię - NIE WIEM KTÓRZY TO, nie znam nazwisk.. itd. itp. Ale wszystkim chyba wiadomo, że tak jest - są tacy, co psy kochają - i mają za przeproszeniem w dupie, czy to pies z hodowli, pseudohodowli, ze schroniska czy uratowany na ulicy spod kół samochodu... - i tacy, co kupują je, żeby nie wiem... podnieść swoją wartość, pochwalić się... czy jeszcze dla jakichś innych celów.

Ja - podobnie chyba jak spora część z Was - mam psa "znikąd" - czyli nie wiadomo skąd;) Zuzka nie jest ze schroniska, ale przygarnięta za jego pośrednictwem... wzięliśmy ją z domku tymczasowego, gdzie trafiła uratowana z intwerwencji - ktoś chciał ją zabić. Nie wiem... być może urodziła się przypadkowo... a może była rozmnożona celowo i jest z pseudohodowli... I co? jeśli z pseudohodowli, to jestem wredną małpą i popieram bezsensowne rozmnażanie psów? :-? A jeśli urodziła się przypadkiem, to co... też popieram rozmnażanie, bo nie wzięłam psa z hodowli, czy może jestem dobrą ciocią, bo przygarnęłam bidę?
Mnie tam wszystko jedno! Ma dobry dom... przygarnęłam ją za złotówkę - razem z całością inwentarza: z gumowym psem, książkami o szczeniakach, lekiem na odrobaczenie... i ją i to wszystko dostałam od ludzi z domku tymczasowego... chciałam im zwrócić chociaż koszty utrzymania małej, ale nie chcieli złamanego grosza, bo też kochają psy - na złotówkę się zgodzili, żeby mała dobrze się chowała...

Posted

Bimbrowa... teraz nie wiem... powinnam zdementować chyba, że to nie była randka!!:cool3: Bo jak randka, to może ktoś się dopatrzy, albo domyśli, że nasze kluchy poczują do siebie miętę i coś z tego będzie.. i się okaże, że nas zlinczują, bo popieramy rozmnażanie psów :diabloti: no więc... mówię otwarcie - TO NIE BYŁA RANDKA :) nasze piesy spotkały się w celu propagowania zabaw towarzyskich:p i tylko ten fakt jest prawdziwy:) a my, razem z Bimbrową nie popieramy rozmnażania, pseudohodowli dla kasy też nie założymy :cool3: a Zuzkowa będzie wysterylizowana jeszcze przed pierwszą cieczką, bo wiem, że tak można.. i mam też gdzieś zdanie niektórych wetów, którzy twierdzą, że suka choć raz musi mieć małe, bo jak nie, to głupieje na starość (albo staje się wredna, agresywna... czy jakie tam inne mity jeszcze krążą)...

Chciałam jakoś podejść do tego wszytkiego z humorem... rozładować trochę atmosferę... ;) pewnie jeszcze coś tu dopiszę, jak dokładnie to wszystko przeczytam.
A cóż... pseudohodowle są i zapewne będą, tak jak i przypadkowe rozmnażanie psów, przepełnione schroniska itd. Niestety, ale my jednostki nie ulepszymy całego świata (choć byśmy chciały). Dobrze, że możemy pomóc chociaż tym psim jednostkom i je kochać.
Aaa.. i każdy wziął psa, jaki mu się podoba... Ala wolała Ozzulca z papiórem (o ile dobrze doczytałam), Madzialena Klokłorka bez papiera, Ania Bzikowa swojego białasa - nie wiem.. też z hodowli (?), my Zuzkę - bo nam się spodobała na zdjęciu ze schroniska i akurat ją chciałam przygarnąć, choć na początku nie wiedziałam, jaka wielka gadzina z niej wyrośnie :cool3:, Bimbrowa - ze schroniska wzięła swojego ślicznego paszczulca, Ewcia... też skądś tam... i co z tego?? Najważniejsze, że wszystkie są kochane! I nie muszą, jak inne bidy błąkać się po ulicach...

Napisałam tyle, że sama już nie pamiętam, co pisałam na początku... :-? :evil_lol:

A na koniec...
P.S.1. Bimbrowa - dzięki za filmiki :loveu: Eeekstra wyszły! A zdjątka nie wyszły wcale źle:) dziękujemy za powstawianie:) następnym razem my będziemy pstrykać i wstawiać u Ciebie;)

P.S.2. Bimbrowaaaa!! Twój Imbirek zepsuł nam Zuzkę :roflt: :diabloti:
wczoraj jak padła, tak dzisiaj wychodzi tylko na siku i wstaje na żarcie :evil_lol: no ciągle śpi normalnie... :evil_lol: nie wiem... mięśnie ją bolą, czy co? :cool3:
padnięta na amen... mruczy sobie tylko coś przez sen :diabloti: uwaliła się teraz na stercie prania, bo sobie posortowałam rzeczy... i leży między Mariusza swetrem a jakimiś skarpetkami :roflt: nie wiem... lepiej jej się tak śpi? :cool3: ciekawe, jak długo tak może :)
a jak Bimber? też taki nie do życia dzisiaj? :cool3:

P.S.3. kiedy powtarzamy spacer? bo taka Zuzka bardziej mi się podoba niż taka demolkowata :evil_lol:

dobra... a teraz się chyba napiję... i wrócę tu jeszcze z jakimś komentarzem :cool3:

P.S.4. do wszystkich!! mam nadzieję, że teraz równie często i dużo będziecie u mnie pisać, skoro od wczoraj tak ładnie Wam szło :loveu: tylko już się nie kłóćcie... przychodźcie za to częęęsto podziwiać naszą wielorasową Zuzankę:)
buziaki!! :B-fly::ylsuper:

Posted

[FONT=Arial]Basiu-przyjelam na klate te 666 nozy od ciebie ;) od ciebie wszystko :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]cholera ... tyle napisalas ze juz nie pamietam co :evil_lol::evil_lol:[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]tak... jestem zalosna i tej wersji bede sie trzymac :diabloti:[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]ja juz skonczylam dyskusje... chyba ze ktos mnie sprowokuje :p [/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]natrzaskalismy ci troche tych postow nie?? :razz::razz: az sie bidulko musisz napic?? :crazyeye: o masakra... TO ONE cie do tego zmusi£y :roll::roll:[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]buziorki dla Zuzanny....[/FONT]
[FONT=Arial][/FONT]
[FONT=Arial]widzisz... Basiu- moze jej trza takiego kopa na spacerkach to nie w glowie bedzie jej zajmowanie sie remontem mieszkania ;)[/FONT]

Posted

clockwork napisał(a):
[FONT=Arial]Basiu-przyjelam na klate te 666 nozy od ciebie ;) od ciebie wszystko :loveu:[/FONT]
[FONT=Arial]cholera ... tyle napisalas ze juz nie pamietam co :evil_lol::evil_lol:[/FONT]
[FONT=Arial]tak... jestem zalosna i tej wersji bede sie trzymac :diabloti:[/FONT]

Madzialeno... Ty mnie nie zrozumiałaś, kochana :cool3: te 666 noży Ci dałam, żebyś miała czym rzucać;) a nie że masz je przyjąć ode mnie na klatę :evil_lol: i dlatego 666, bo wiem, że kochasz tę liczbę :diabloti:
a dla Ani miałam przygotować inną liczbę noży - jaką tam by chciała :cool3: bo to głównie między Wami dwoma była "debata";)
to 666 to była dygresja taka.. dlatego w nawiasie napisałam;)

i nie uważam, że jesteś żałosna! :cool3: chodziło mi o to, że akurat takie sformułowanie było niepotrzebne... akurat było to skierowane do Ciebie... ale obojętnie do kogo by nie było, miałabym takie samo zdanie... po prostu... troszkę za dużo zostało powiedziane:cool3:

ja Was wszystkie lubię, macie swoje zdanie - szanuję to... jednych zdanie podzielam, innych nie - normalne (trudno się zgodzić z każdym)
tylko mi się tu nie kłócić już :cool3: bo jak nieeee....:diabloti: to Wam zrobię z tyłków jesień średniowiecza!:mad: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: a jesień mamy piękną tego roku... ;)

no... buzioleee!! :loveu: