Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='clockwork']a Wy sie dalej urlopujecie??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: toż to skandal!!!! tyle czasu?? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::pwracają chiba 2 września:razz:

Posted

Witajcie witajcie ciotuchny kochane!! :multi::multi::multi::loveu::loveu::loveu:
ło maaatko... dobrze, że na ciut dłużej zajrzałam do kafejki, bo w 15 minut bym tego nie przeczytała:)
Sprawdziłam... ładnie posprzątane :cool3: Dziękujemy wszystkim ochotniczkom, że nie zarośliśmy tu pajęczyną tudzież innymi glonami :eviltong:
Klokłorkowa - masz zarąbistą froterkę :evil_lol:

No dobra... ciotka Birdusiowa dobrze się sprawuje, ale pewnie siedzi jeszcze w robocie;) to ja coś powiem z pierwszej ręki:)

Zuzka oczywiście wariuje - na plażę jeździmy do Karwii - tam pod koniec można już wejść na plażę z psem, a potem idziemy sobie do Karwieńskich Błot - tam sporo ludzi z pieskami... generalnie ładniej, czyściej, spokojniej, mniejsze tłumy:)
W Jastrzębiej są zakazy dla psów, ale chyba dobrze - w trosce o psa znaczy się... jest taki syf na plaży i w lesie, w drodze na plażę - masakraaa!!! a Zuzka wszystko to od razu do paszczy łapie:mdleje:a dopiero co były przecież kłopoty z brzuszkiem... ech... z tym to jest tragedia... jak już nie ma rady to mała chodzi w kagańcu... no i jeszcze ciągnie na smyczy strasznie.... tak za nią latamy
:painting:
gdyby nie to, to byłaby idealnym cudownym psiulem :p ale niestety... za dobrze być nie może i adhd włącza jej się dość często:mad::diabloti:
ooo... a co to się dzieje w jadalni (jemy na dworku bez problemu) - jak wchodzimy i wychodzimy, to Zuzka sprawdza stan czystości pod wszystkimi!!! stołami :roll: jak coś znajdzie, to chce posprzątać - oczywiście paszczą, bo czymże innym...
plaża ją zafascynowała... przekopała już z połowę :evil_lol: ryje takie doły, że hej:cool3: w pierwszy dzień w większości kopała ten piach... na nas :cool3: :mad: morza się bała - w ogóle wejść nie chciała - na fale strasznie kłapała paszczą (jak już wspominała ciotka Birdusiowa:) ), bo ją atakowały, a Zuzka jest przecie zadziora i to ona musi być górą:p

Posted

A wejść do morza nie chciała za żadne skarby - trzymała paszczą linkę i ni grzyyyyba nie dało się jej wciągnąć - bo to taka wielka woda przecie... jeszcze coś jej zrobi... no więc poszłam na sposób:cool3: wzięłam ją na ręce - o matuuuulu.... ciężko było :roll: jak ją trzymałam nad wodą, to machała łapkami - potem delikatnie ją wsadziłam do wody takiej raczej płytkiej, żeby się nie wystraszyła, to troszkę przepłynęła i wracała zaraz na brzeg
No ale... znalazłam nowy sposób :p w końcu pańcia jest spryciula:evil_lol: rzuciłam jej patyka do wody! i za tymże patykiem (ale nadal na lince - puszczać luzem się jej nie da, bo ludzi sporo... a mała słucha się różnie) pobiegła do wody!! :multi::multi::multi: łapała ten patyczek, przynosiła... trochę na nim pływała... są foty!!:loveu: niestety pokażemy je po powrocie, bo tu się nie mam gdzie podpiąć:roll:
teraz od paru dni jest kiepska pogoda:-( wczoraj sporo padało, wiatrzysko było takie, że łeb chce urwać, ale twardo poszłam na zachód słońca (pańcio został, bo się podziębił - ja też się zaziębiłam, ale mnie już wczoraj było lepiej) - z plaży prawie mnie zdmuchnęło:roll:
tak więc.. ostatnie dni mamy raczej pochmurne, wietrzne i niestety zakatarzone i ze stanem podgorączkowym:roll: niefajny taki urlop
ech... muszę jeszcze polecieć do apteki po jakieś cuś na przeziębienie i witaminkę C :roll: bo parę dni to było takich śpiąco-leżących, najpierw ja się czułam podle, teraz moje Kochanie :roll: przez co u Zuzki adhd wyłazi jeszcze bardziej, no bo nie wybiegana...
aa.. nie powiedziałam jeszcze najlepszego... zawsze pakuję się z listą i w tym roku też i co? pierwszy raz czegoś zapomniałam - kostiumu!! musiałam sobie zakupić :roll: póki co, założyłam go raz... było na tyle ciepło, a tak to chodzimy na spacery:)
Zuzka po każdym spacerze pada jak szczygieł - do tego stopnia jest zmęczona, że raz nawet sama poprosiła, że chce iść do pokoju spać na swój kocyk:) bo mamy taki pokój w pawilonach i wychodzi się od razu na trawkę:) a normalnie jak wracaliśmy, to Zuzka się bawiła na trawniku a my sobie siedzieliśmy pod parasolem:)
Zuzka w ogóle ma swoje pasje - jak nie bawi się swoimi zabawkami, to strzyże ząbkami trawnik u właścicieli w ogródku aaalbo.... szaleje z Agatem ich psem:) ganiają się wokół stołu i parasola :evil_lol: a Zuzka piszczy na niego po nie może go dogonić :evil_lol: poza tym kopie jeszcze w różnych miejscach na spacerach szukając kreta chyba:cool3: :evil_lol:

Posted

aaa... i Zuzka była na Rozewiu!! :p ma zdjęcie z latarnią!! i z Gwiazdą Północy - takim wielkim kamorem - pomnikiem w Jastrzębiej Górze:)
aa... jeszcze napiszę, że ani razu jeszcze nie zlała się w pokoju!! pięęęknie prosi:) to jej trzeba przyznać:) w nocy to wytrzymuje od 21 nawet do 8 rano!! a to już rekord - tyle godzin!! w dzień też jest nieźle - na wszelki wypadek mamy woreczki na koopale, ale tylko raz się przydały, bo zdarzyło jej się na plaży zrobić :roll: a tak to jest wszystko ładnie i gitara hawajska:)
nie wiem, co jeszcze napisać... nic mi już do głowy nie przychodzi:roll:
jak mi się uda, to jeszcze zajrzę na chwilę, ale najpewniej to po powrocie się odezwę:)
teraz muszę już kończyć, bo czas w kafejce dobiega końca, a muszę jeszcze sprawdzić pociąg z powrotem;)
i czas wracać do mojego Kochanie zobaczyć, jak tam się czuje:roll: no i do Zuzanki :)
aaa.... Zuzance wczoraj wypadł kiełek na dole z prawej strony!! :multi:
scerbata jest, że maaatko :cool3: to już chyba 3-ci ząbek, ale drugiego nie widziałam, bo chyba go zjadła :cool3:

no to... ciotki wszystkie... buziuoooole gorące dla Was!! :loveu::loveu:
sprzątajcie tu dalej, bo dobrze Wam idzie ;)
pozdrowionka ode mnie, od pańcia i od Zuzanki:)
Zuzanka przesyła soczyste:p cmokasy w uszko dla Was wszystkich :loveu:
papatki i do zobaczycha wkrótce (już niedługo wracamy :cool3:) :p

Posted

:multi::multi::multi: ale sie naczytałam.. niczym Pan Tadek... tyle textu :mdleje: ufffffff
super że wszystko super... że Zuzannie sie podoba morze, ale wracajta już...

buziorki dla scerbucha