Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B][SIZE=3][COLOR=blue]Heeej Wszystkim!![/COLOR][/SIZE][/B] :multi:

[quote name='evaxon']czesc Zuzole:multi:
a nie boisz si eo sucha karme?? dziewczyna ma jelitka słabe nie lepiej gotowane delikatne jedzonko??:razz:[/quote]
[COLOR=blue]Ewusia... Zuzka zaczęła dostawać suchą karmę sporo przed tym, zanim zaczęły się te historie z brzuszkiem... poza tym... mamy karmę, która jest też dobra przy kłopotach żołądkowo-jelitowych ;) taką dla szczeniorków... a potem będzie dostawać dla dorosłych piesków, ale też taką, która nadaje się do spożywania, jak się ma delikatny brzuszek :) także myślę, że wszystko będzie ok:)[/COLOR]
[COLOR=blue]wcześniej dostawała gotowane (ryżyk z mięskiem i warzywkami:) ), ale stopniowo zaczęliśmy wprowadzać karmę - Zuzce smakuje, cenowo wychodzi w sumie tak samo, jakby się gotowało, a dla nas też jednak wygoda:cool1: [/COLOR]
[COLOR=blue]lekarz nic nie mówił, żeby lepiej jej gotować, bo pytał też jaką karmę dajemy;) także powinno być wszystko dobrze:) ona te kłopoty z jelitami miała, bo zżarła jakieś świństwo, być może z bakteriami jakimiś czy innymi świństwami :roll: no a gruszki pewnie wcześniej podrażniły brzuszek :roll: [/COLOR]
[COLOR=blue]teraz po tej dietce zaczniemy znowu powolutku dodawać karmę, po parę kulek... aż przejdziemy całkiem na karmę; aale.. może też jeść twarożki, marchewkę i inne dobrości:)[/COLOR]
[COLOR=blue]poza tym mała przy tej karmie b. ładnie się załatwiała, nie było kłopotów z brzuszkiem, także nie ma problemów do zmartwień:)[/COLOR]
[COLOR=blue]ale dzięki Ewusiu, że o nas myślisz :calus: [/COLOR]
[COLOR=blue][/COLOR]

Posted

[quote name='Sznaucerka-Balbina']A jaką karmę je?[/quote]
je Acanę dla szczeniorów... zanim wybraliśmy karmę, dobrze czytaliśmy skład wszystkich karm... i na tej Acanie jest wskazanie, że jest dobra właśnie przy kłopotach żołądkowo-jelitowych - tak więc myślę, że dla Zuzkowej idealnie się nadaje :)

[B]ALU[/B]... przy porannej wizycie witamy Cię poranną kawką;)
u Godzilli co teraz, to nie wiem... bo siedzi w chacie sama - a ja zasuwam w pracy :roll: - mam nadzieję, że przegłodzona... na tej dietce... że nie zżera znowu drewnianych części przedpokoju :roll: okaże się jak wrócę...
a rano.. taaaaka grzeczniutka była:loveu: leżała sobie na pontonie i grzecznie czekała na spacerek:) na spacerku było dobrze:) były suche takie jakieś bobki:cool3: także sensacje z brzuniem wygląda na to, że minęły... ale antybiotyk jeszcze bierzemy przez 3 dni

napiszę więcej, co tam u małej, jak wrócę i zobaczę co zmalowała;)
[B]BUZIAKI DLA WAS WSZYSTKICH!![/B] :loveu:
wracam do roboty... bo mnie tu renta zastanie :cool3:

Posted

Nie było mnie kilka dni a tu takie nieciekawe informacje, że Zuz jest chora. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie cały problem. Bzik jak był mały, to regularnie miał problemy z brzuszkiem, wystarczyło, że polizał coś na spacerku i od razu dzikie sensacje.. Ale z wiekiem mu przeszło :)życzymy zdrówka małej Godzilli !!

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]qrde... dopiero poczytalam o Zuzce i jej kłopocikach...

bedzie dobrze!!!!! musi być dobrze bo ja zacisnęłam wszystkie kończyny :roll:

pozdrawiamy i całuski w pychol :loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[quote name='Agata_B']Witamy :loveu:[/quote]
hej kocie Zuziolki:) witamy Was również:)

[quote name='g_o_n_i_a']Witajcie Zuzanki :multi:
Bardzo się cieszę, że jest lepiej!! :multi:[/quote]
witanko:)
ooj... znacznie lepiej:)

[quote name='an_bzik']Nie było mnie kilka dni a tu takie nieciekawe informacje, że Zuz jest chora. Mam nadzieję, że szybko jej przejdzie cały problem. Bzik jak był mały, to regularnie miał problemy z brzuszkiem, wystarczyło, że polizał coś na spacerku i od razu dzikie sensacje.. Ale z wiekiem mu przeszło :)życzymy zdrówka małej Godzilli !![/quote]
oooj.. Aniu... dobrze, że się odezwałaś, bo już się martwiłam o Was, co to się stało, że tak długo cisza była...
ech... małe pieski to delikatne mają te brzusie... :roll:
za życzenia na wszelki wypadek nie dziękujemy ;) żeby się sprawdziły:)

[quote name='an_bzik']Jak się trzyma Zuzu i jej żołądeczek wrażliwy? Prosimy Was dziewczyny o pozytywną energię dla Bezika, bo ma jutro tą operację :([/quote]
z brzuszkiem już lepiej Aniu:)
oooj... :-( oczywiście będziemy o Was myśleć ciepło bardzo :glaszcze: :calus: na pewno będzie dobrze, zobaaaczysz.... Bezik jest dzielnym chłopakiem... nie może się poddawać choróbskom :buzi: jesteśmy z Wami kochani! i trzymamy kciuki, żeby wszystko przebiegło sprawnie, szybko i jak najmniej boleśnie dla Beziczka :calus:

Posted

[quote name='DORRAG']Witamy i
Przekazujemy Buziaki dla Zuzki:loveu: :loveu:[/quote]
witaaajcie Fioneczki :multi:
buziaki przekazane:) i odbuziakowujemy do Was :loveu:

[quote name='agaciaaa']Witamy :multi: bardzo sie ciesze, że już lepiej u Zuzki :multi: Całujemy, drapiemy za uszkiem i czekamy na dalsze wieści :)[/quote]
uch.. drapanko i buziazki bardzo się podobały :loveu:
dalsze wieści są dooobre:) koopale są tycie i spordyczne, no bo po dietce to pusto w brzuszku;) ale już chyba ładnie jest:) mała dostaje jeszcze antybiotyk i maaam nadzieję, że obędzie się bez wizyty u weta przed wyjazdem:roll:

[quote name='Sznaucerka-Balbina']BryWieczorkiem ;) Jak tam Zuzanka?[/quote]
bry bry Balbinki :)
Zuzka dostała dziś ryżyk z marchewką i kurczaczkiem... o raaaany jak się cieszyła, że żarcie dobre i trochę więcej:lol: bo wczoraj to tylko parę łyżek ryżu na cały dzień było
dzisiaj ciut więcej dostała... a z tej radości głupawka ją opanowała... bawiła się radośnie, biegała... rozwalała kocyk :cool3:

[quote=Gosia>>>;6517044]Dopiero teraz doczytałam o Zuzkowej chorobie... Daj znac Basiu jak się ma malutka;) Zuza.[/quote]
heeej Brutuskowa:)
z Zuzą lepiej (patrz wyżej ;) )
malutka...:cool3: hehe... pan doktor w niedzielę wyprostował śmiałą teorię postawioną przez panią doktor w sobotę, jakoby Zuzka miała ważyć max 25 kilo :evil_lol: powiedział, że było późno... i chyba zwoje nie stykały u pani doktor ;)
Zuzka ma urosnąć jeszcze z 10 cm... i wagi jej znacznie więcej przybędzie niż tylko 5 kilo :cool3: :diabloti:

Posted

[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]qrde... dopiero poczytalam o Zuzce i jej kłopocikach...
bedzie dobrze!!!!! musi być dobrze bo ja zacisnęłam wszystkie kończyny :roll:
pozdrawiamy i całuski w pychol :loveu:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]

ooch... nic się nie staaało, że nie zajrzałaś wcześniej ;) najważniejsze, że o nas pamiętasz :loveu:
teeeż mam nadzieję, że będzie ok :)
pychol ucmokany :loveu:
p.s. Klockowa... jak Ty wyglądasz z zaciśniętymi wszystkimi kończynami? :cool3: górne odnóża jestem sobie w stanie wyobrazić :eviltong: ale dolne... jakoś nie teges :evil_lol: :diabloti: co by nie powiedzieć... zdolniacha jesteś!! :multi: :diabloti: :loveu: jesteśmy pod wrażeniem wszystkich twoich odnóży :loveu:

[quote name='madzia i medor']Zuzanko wracaj szybciutko do zdróweńka:p:p[/quote]
helloooo oooo Magdaleeeeeenooooooo :loveu:
za życzonka nie dziękujemy na wszelki wypadek, ale miło nam baaardzo :):)

z panną Zuzanną to się chyba zaraz pogniewamy :mad: spać nie chce, za to dostała właśnie głupawicy totalnej... znów ją coś piep**ło w mózg :mad: lata jak obłakana bo chałupie i rozwala wszystko po drodze :wallbash: no głupia jakaś czy co...? :roll: właśnie ją łapałam w locie i mnie gadzina jedna walnęła... chyba mi palca stłukła :wallbash: dobrze, że mam żel na takie historie... posmarowałam, to może nie spuchnie... :roll: się czuję, jakby stado dzikich koni przez chałupę przeleciało :roll: no wariatka z tej naszej Zuzki...

a jaka się cwaniura zrobiła... tak to broi... ale jak wstaję, żeby ją pogonić... no wystarczy, że powiem "co Ty wyprawiasz" to daje dyla pod kanapę :wallbash:

no właśnie gadzina rozwaliła swojego pięknego zielonego hantelka... :roll: najlepsze, że nie wiem, czy w nim była piszczałka czy nie... bo jak tak... to nie mogę jej znaleźć :roll: no co za niszczyciel... własną ręką kiedyś uduszę... uch... :mad:

Posted

[B]WITANKO BABECZKI[/B] :multi:

Zuzka grzecznie zjadła dziś antybiotyk... schowałam jej w ryżyku :p :evil_lol:
Ogólnie jest coraz lepiej - tak mi się przynajmniej wydawa ;) :p

Ech... jeszcze 3 dni i wyjaaaaaazd nad mooorieeeeeeeeeee:multi: :multi: :multi:
Już się doczekać nie możemy :cool3:
W piątek brykamy w 3-kę na stację z tobołami i myk do pociągu :evil_lol:
:Cool!: :Cool!: :Cool!:
Zuzka to chyba totalnej głupawicy dostanie, jak zobaczy nowe okoliczności przyrody :Dog_run:
Będziemy pić piiiffffko i Wasze zdrówko :evil_lol: :knajpa:
Mooorze morze mooooooorzeeeeeee :cunao:
Zdjęcioszki będę potem wklejać przez pół roku pewnie :roflt:

P.S. która ciocia się zgłasza do pilnowania i sprzątania kurzu w naszym blogasku? :evil_lol:

Posted

Witaj kochaniutka
Cieszę się że z Zuzka jest coraz lepiej :multi:
Oj fotek nie damy ci pół roku dodawać z nad morza tylko szybciej :multi:
Jak masz od kogość nr komórkowy to smski możesz pisac co tam u was słyszać a ta osoba będzie nam wiadomości przekazywać w twojej galeryjce :multi:

Posted

Cieszę się że z Zuzką już tak dobrze że zaczyna wariować :evil_lol: Tylko oby w pociągu warjacji nie dostała :evil_lol: Będziemy odliczać dni do waszego powrotu :evil_lol: Spakowani jesteście już :cool3: ? A na ile jedziecie? I do jakiej miejscowości?