basia2202 Posted May 26, 2010 Author Posted May 26, 2010 [quote name='Izabela124.'][URL]http://lh3.ggpht.com/_4T-N-SlzJh8/S_hzleQJniI/AAAAAAAAEm0/HObDJB651Co/s720/IMG_5811.JPG[/URL] ha ha ale ona ma minę[/QUOTE] [COLOR=Purple][B]bo ona się wczuwa w smak smaka :diabloti:[/B][/COLOR] [B][COLOR=Purple]i przeżywa ten smak... wpadając w ekstazę :cool3:[/COLOR][/B] Quote
Cheritka Posted May 26, 2010 Posted May 26, 2010 [quote name='basia2202'][COLOR=Purple][B]..... niech CIę nie zmyli to janielskie spojrzenie ;)[/B][/COLOR][/QUOTE] Pudel jak nabroi i tak spojrzy na Ciebie, to cała złość przechodz. Widze, że Ona też ma takie oczka :D Quote
zuzolandia Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [B][I]Doberek;-) koniec tropików jestem niepocieszona hihihihih buziamm mocniusioo!!![/I][/B] Quote
Alicja Posted June 20, 2010 Posted June 20, 2010 [COLOR=Navy][B]Witaj farmerko ;) , ja już mam zapełnioną całą 12 znajomków ale tu szukają [url]http://www.dogomania.pl/threads/186498-FARMERAMA-kto-gra/page23[/url][/B][/COLOR] Quote
basia2202 Posted June 25, 2010 Author Posted June 25, 2010 [COLOR=Purple][B]witajcie :) informuję, że nie wyjechali my na wakacje... w ogóle nie wiem, czy coś takiego będzie w tym roku :roll: jakoś tak się nie układa i problemów w pracy trochę... deer_1987 - odwiedzamy wszystkich ino rzadko i tak po trochu jakoś... bo i rzadko bywamy... nawet u siebie;) jakoś tak czasu mało... i weny też mniej niż kiedyś...:niewiem: a w ogóle to częściej zaglądamy niż piszemy - zaglądnę, co tam słychac, fotki obejrzę, ale z tym pisaniem... no nie chce mi się czasem...:oops: a dzisiaj przyszłam powiedziec, że Zuzka nauczyła się śpiewac:lol: z karetką pogotowia... :cool3: no nigdy wcześniej się to w niej nie objawiało, a teraz tak pięknie śpiewa i zawodzi... jak syrenka normalnie :evil_lol: muszę nagrac i wstawic Wam filmik :) mówiłam już, że Witajcie Wszyscy? :roll: mówiłam... :p [/B][/COLOR] Quote
taxelina Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 No to zycze Wam zeby sie poukladalo! ja sama mam szkole i troche pracy w wakacje ale to juz od wielu lat nie mam normalnie wakacji zeby gdzies tak wyjechac :( Quote
jonQuilla Posted June 26, 2010 Posted June 26, 2010 [COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]witajcie :loveu::loveu::loveu:[/B][/FONT][/COLOR] [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]nie dobrze z tymi wakacjami, trzymam kciuki żeby jednak się udało i gratuluję śpiewaczki operowej :evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
basia2202 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [COLOR=Purple][B]Zuza była wczoraj u weta:roll: spuchł jej wczoraj paluch u łapy - ten z jednym z odrastających pazurków :-( taaką bulwkę normalnie miała... a pazur odrastajacy pociemniał... taki szaro-niebiesko-jakiś się zrobił no i się zmartwiłam, że coś tam się goi nieładnie :shake: no i pani doktor zrobiła prześwietlenie łapki i się okazało, że jakiś stan zapalny stawu w tym paluchu, ale nie od pazura zdrowiejącego, tylko coś musiała nadwyrężyc - może na spacerze... i dlatego spuchło... dostała zastrzyk i takie tabletki przeciwzapalne po jednej ma brac przez 3 dni (Zuzka już wczoraj miała ochotę na wszystkie 3 - pewnie ładnie pachną), a w weekend się trzeba pokazac u pani doktor:roll: a w odrastającym pazurku musiał się jakiś mały wylewik zrobic i dlatego taki ciemny się zrobił - Zuzka absolutnie nie może wariowac z tą łapą, żadnych szaleństw... raz już sobie delikatnie naderwała to, co odrasta... no i okłady Zuza ma zalecone z Altacetu na tą bulwkę spuchniętą a w ogóle to jej straaaaasznie sierśc leci - no na potęgę! :crazyeye: i też mnie to zmartwiło... wczoraj ją wyczesywałam i z 7 pełnych szczotek z niej zebrałam - kopiata szufelka sierści była - jaśka mogłabym z tego zrobic :roll: no i pani doktor powiedziała, że dużo psów do niej przychodzi, że się tak sypią latem... i powiedziała, że nienasycone kwasy tłuszczowe powinny załatwic sprawę - także właśnie się rozglądam za jakimś Omega 3 czy czymś takim chyba że macie jakiś sprawdzony preparat i coś polecacie? :) a w ogóle to Zuza wydoroślała i się stała wręcz wzorową pacjentką - bo tych młodzieńczych cyrkach i histeriach, jakie wyprawiała zawsze u weta (do niedawna jeszcze), to teraz jej zachowanie jest dla nas nowością :) żadnych scen przy obcinaniu pazurów, fotkę łapy dała sobie pstryknąc w ogóle bez mruknięcia - normalnie dzielna pannica się z niej zrobiła :p jestem dumna :p no to by bylo na tyle relacji zdrowotnych... [/B][/COLOR] Quote
jonQuilla Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [FONT=Georgia][COLOR=Olive][B]Zuzka to taka pechowa istotka...często trafia do weterynarza, nie zazdroszczę takich przygód. Dobrze że chociaż jej zachowanie u weta uległo zmianie na lepsze. Życzę pannicy dużo zdrowia. [/B][/COLOR][/FONT] Quote
basia2202 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [COLOR=Purple][B]no trochę pechowa... bo ciągle coś sobie zrobi... i to na ogół w łapy... a u lekarza to się stała odważna pewnie przez te ostatnie wizyty - bo wcześniej miała wilcze pazury usuwane w tylnych łapach, a teraz te zerwany pazury po skoku z pociągu... bywała często, a to opatrunki a to zastrzyki, to może chcąc nie chcą musiała wydoroślec a w ogóle to zapomniałam jeszcze powiedzieć...:( Zuzie się na przednich łapach - tak w połowie nogi zrobiły takie jakby kuleczki pod skórą (jedna kulka na jednej nóżce - takie nieduże to jest), no i kiedyś pytaliśmy o to lekarza... powiedział, że jeśli to się nie powiększa i nie przemieszcza jakoś, to nie ma co się martwić... no ale... wtedy jak pytaliśmy, to miała na jednej nóżce, a niedawno zrobiło się na tej drugiej - w identycznym miejscu, a tamto na tej pierwszej łapie trochę jakby większe... no i pani doktor powiedziała, że jak dojdziemy do ładu z bulwką i jak zrobimy szczepienia (bo przez tą chorą łapę to mamy przesunięte szczepionki, nawet tą na wściekliznę :roll: jakby dostała szczepienie, to by się gorzej goiło) no to że trzeba by wyciąć te kulki z nóżek spod skóry i dać do zbadania :-( bo to może być jakieś nowotworowe czy coś :-( mam nadzieję, że nie złośliwe jakieś... tak ogólnie to Zuza się cieszy dobrym zdrowiem, jest wesoła, chętnie wariuje, je normalnie... no ale te kulki też mnie martwią... i w ogóle to ją obmacałam no i taką kulkę też wyczułam w jednym faflu... chyba jakaś puszka pandory nam się otworzyła z tym leczeniem... bo ostatnio ciągle coś... mam nadzieję, że to się wszystko dobrze zakończy... ech... [/B][/COLOR] Quote
Alicja Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [COLOR=Navy][B][FONT=Arial]Basiu na sierściuszka nam pomaga Beta karoten &biotyna z DOLFOSU oraz Efa Olie [/FONT] [/B][/COLOR] Quote
basia2202 Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [COLOR=Purple][B]dzięki Alu :)[/B][/COLOR] Quote
Izabela124. Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Oj ale chorowitka z tej Zuzy, proszę ją ucałować ode mnie Quote
zuzolandia Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [B][I]Witankoo;-) no widze ze u WAS tez sie dzieje... podobnie jak ALA polecam efa i ja dodatkowo stosuje biosel hk w żelu doustnie ..z tym ze u nas w polsce chyba niedostepny sprowadzam go z dojszlandu. Ja jak wiesz mam oczyszcanie organizmu hih ..ale ostatnio cosik dzieje sie z moja Zuzolką .. zaczeła kulec na tylna łapę ..do tego ma jakie s zmiany skórne i kaszak który miał byc nieszkodliwy w rekordowym tempie urósł i pękł tworząc ogromniasty strupek. Miałam robic jej badania niestety te sensacje jelitowo-zołądkowe uziemiły mnie więc wsio przesuneło sie na piatek.Musze jej zrobic morfologie biochemie i rtg tej łapy a do tego wymzaz z tych zmian na skórze....... Miziankoo dla Zuzki przesyłam niech wraca szybciutko do zdrówka a dla WAS kochani buziaczki !!![/I][/B] Quote
basia2202 Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [COLOR=Purple][B]czeeeść Kochani:) dziękujemy za buziaki:) właśnie robiłam Zuzce okłady z Altacetu - mam nadzieję, że ta bulwka szybko zniknie z palucha - choć i tak jest lepiej po tym zastrzyku i wczorajszej tabletce, którą zjadła ze smakiem oj Inuś, niedobrze że Twoja Zuza też ma problemy z łapą :shake: mam nadzieję, że dobrze się wszystko skończy ja też się martwię - tym czekającym nas wycięciem "kulek", które jej się pod skórą zrobiły na obu łapach... jakieś chorowite te nasze poczwary się zrobiły :roll: a na sierściuszka my na razie zamówiliśmy olej z łososia norweskiego firmy Grizzly - wetka nam poleciła, zobaczymy jak to się będzie sprawować... a przy okazji rozejrzę się też za tym Efa - zobaczę, jak to się cenowo prezentuje bo np. ten olej z łososia - okazuje się, że u weta jest tańszy, niż w sklepach internetowych, w dodatku nie w każdym internetowym jest dostępny zobaczymy, jak to zadziała, dziś ma kurier przyjechać zamówiliśmy też kawałki ryby błękitka z omega-6 - podobno też pomaga pozdrawiamy Wszystkich gorąco:) całusy od naszej rudej kombatantki ;) [/B][/COLOR] Quote
taxelina Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 my dodajemy röd tobis olja ale nie pamietam co to za ryba byla po polsku :) Quote
zuzolandia Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [I][B]Wczasujecie sobie ze WAS ni ma?????????[/B][/I] Quote
basia2202 Posted August 15, 2010 Author Posted August 15, 2010 [COLOR=Purple][B]ano urlopowaliśmy się trochę:) choć urlop był w zasadzie roboczy, więc tak niebardzo odpoczęliśmy... ale mamy parę zdjęć grillowo-ogródkowych Zuzki - wstawię w wolnej chwili :) a dzisiaj to ukrop... niewyróbka normalnie :roll: [/B][/COLOR] Quote
zuzolandia Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 [quote name='Alicja']a u nas leje :diabloti:[/QUOTE] [I][B]Dosć aktualne wieści choć to styczen 2011 roku hihihih witankooo ...odezwijta się hihihih[/B][/I] Quote
Recommended Posts