Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu ......bo Zuzce teraz kiszki marsza grają .....bulka jej z głodu :razz::razz:
no i chyba troszke jest zagazowana ...
[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

[B][COLOR=DarkOrange]Basiu, moja Vega na początku urojonej tez miała tak samo, brak apetytu, chowała rózne dziwne rzeczyw róznych dziwnych miejscach, później w cycuchach zrobiło jej sie mleko , spała całymi dniami z... zabawką którą wylizywała jakby to było jej dziecko.
No nie wiem ... Moze jakiś wirus... Ale dla mnie tez tu urojona smierdzi...
ale to by było dziwne po sterylce...:roll: i nie ze ta sterylka była tydzien temu... nie mam pojęcia.. Może idź do weta?[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR=Purple][B]cały czas też myślę o tej urojonej...
no ale.. kurcze... żeby tak po sterylce?? :roll:
no i Zuzka taka młodziutka... duży szczeniak jeszcze...
cycuchy oglądłam... normalne są...

już nie wiem, co myśleć...

na dobranoc pokażę Wam tego psiaka ONka, co taki najmniejszy i chory jest... ten, co został u Mariusza rodzinki...
on już zostanie na stałe - Jerry się nazywa:)
[IMG]http://www.pyo.3d.pl/zuza/jerry.JPG[/IMG]

[/B][/COLOR]

Posted

Hej Basieńko :loveu: Poczytałam o Zuzkowej, trzymam za zdrówko :kciuki: Maksiowi też czasem się zdarza brak apetytu, niby bez powodu i tak głośno mu potem w brzusiu bulgocze, także mam nadzieję, że niuni przejdzie szybko.

Posted

[COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Witam :multi::multi:

Oby dzisiaj Zuzka miała się już lepiej...trzymam mocno kciuki :kciuki:

a Jerry jest śliczny :loveu::loveu::loveu: fajnie że został w rodzince...będziesz mogła nam od czasu do czasu wrzucić kilka fotek ukazujących jak maluch podrósł :loveu::loveu:
[/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[COLOR=DarkRed][B]Witaj Baska
przeczytałam o twej Zuzi[IMG]http://www.yelims.com/IPB/Smiley-IPB-222.gif[/IMG].................puki tylko nie żre nie ma co sie martwić..........a Alicja ma racje jak nie je to jej w brzuchu bulgota......:razz:

chociaż jakby Luska nie chciała nic jeść.........to by było nienormalne........... i to bardzo:crazyeye:

wczoraj warzyłam ją.................masakra waży 35 kg ale wet mnie uspokoił, bo powiedział że nie jest otłuszczona tylko taka nabita............:cool1:[/B][/COLOR]

Posted

[COLOR=Purple][B]Hej Wszyscy!:)

Zuza nadal bardzo markotna :-( śpi i śpi... taka jakaś nieprzytomna jest...

rano znowu nic nie zjadła - nawet nie chce patrzeć na jedzenie:shake:
te wczorajsze ropuchy w brzuszku... nie wiem... może i od nie jedzenia - ale jakoś to by dziwne było... nigdy jej tak nie bulgotało! nawet po sterylce, czy jak miała zapalenie jelit i jeść nie mogła, to jej nie bulgotało... a rano wczoraj jeszcze przecież zjadła...
na szczęście już w nocy ropuchy nie kumkały... może spać też poszły... ale mam nadzieję, że wyniosły się na dobre;)

qpka dziś rano była mała... ale normalna... taki tam bobek...
nie mna żadnych wymiotów ani nic...
cycuchy znowu oglądałam - w ogóle nic tam nie ma powiększone (chyba, że ja jakaś ślepa jestem albo wymacać nie potrafię:roll:)

wczoraj na noc zaprosiłam Zuzke na kanapę... tak mi jej żal było...
spałam z nią pod śpiworkiem...
ale chyba musiała sobie pójść w nocy, bo rano spała u siebie w klateczce:niewiem:

jak dzisiaj po pracy nadal nic nie zje i będzie się snuła jak cień po domu albo spała non stop (to już 3-ci dzień, jak tak śpi..., ale wcześniej chociaż jadła normalnie) - to jedziemy do weta

[/B][/COLOR]
[quote name='Medorowa']Aaa to ja tylko powiem, że Medor dzis rano też nie zjadł:roll:
Za to nadrobił wieczorem:evil_lol:[/quote]
[COLOR=Purple][B]nie wiem Madziku, czy mnie to cokolwiek posieszy, że Medzio też strajkował... :roll:

[/B][/COLOR][quote name='Paula_']Hej Basieńko :loveu: Poczytałam o Zuzkowej, trzymam za zdrówko :kciuki: Maksiowi też czasem się zdarza brak apetytu, niby bez powodu i tak głośno mu potem w brzusiu bulgocze, także mam nadzieję, że niuni przejdzie szybko.[/quote]
[B][COLOR=Purple] też mam nadzieję, że szybko to minie... ale to do niej niepodobne, żeby tak jedzenia nie tknąć... a ona nawet nie chce patrzeć na miskę:shake:

[/COLOR][/B][quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Witam :multi:
Oby dzisiaj Zuzka miała się już lepiej...trzymam mocno kciuki :kciuki:
a Jerry jest śliczny :loveu: fajnie że został w rodzince...będziesz mogła nam od czasu do czasu wrzucić kilka fotek ukazujących jak maluch podrósł :loveu:[/B][/FONT][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]witanko żonkilko i dzięki:)

Jerrego zobaczę na żywo pewnie dopiero na święta:)
podobno sporo już podrósł i lepiej chyba ze zdrówkiem:)
teraz z Dydasem - Mariusza i jego mamy kotem - uprawiają zapasy:evil_lol: są chyba podobnej wielkości...
no to teraz się Dydasowi trafił TZ na stare lata:evil_lol:

[/COLOR][/B][quote name='BeaC'][COLOR=DarkRed][B]Witaj Baska
przeczytałam o twej Zuzi[IMG]http://www.yelims.com/IPB/Smiley-IPB-222.gif[/IMG].................puki tylko nie żre nie ma co sie martwić..........a Alicja ma racje jak nie je to jej w brzuchu bulgota......:razz:
chociaż jakby Luska nie chciała nic jeść.........to by było nienormalne........... i to bardzo:crazyeye:
wczoraj warzyłam ją.................masakra waży 35 kg ale wet mnie uspokoił, bo powiedział że nie jest otłuszczona tylko taka nabita............:cool1:[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]hej Beata:)
no właśnie.... u Zuzki to też jest nienormalne, że ona nie je... bardzo nienormalne! :roll:
no to z Luśki widzę, że już ciężarowiec się zrobił;)
[/COLOR][COLOR=Purple]ciekawe, czy Zuzka też już tyle waży... [/COLOR][/B][B][COLOR=Purple](pewnie się dzisiaj u weta:roll:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple]dowiem)[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR=Purple][B]hej Alusiu i Madziku:multi:
buziaczki:loveu:

[FONT=Century Gothic][SIZE=4][COLOR=DarkOrchid][FONT=Arial][FONT=Comic Sans MS] zapraszam Wszystkich do naszego ARCHIWUM ZDJĘĆ[/FONT]:)[/FONT] [/COLOR][/SIZE][/FONT]
(jak macie troszkę czasu;))

parę osób już widziało... zapraszam pozostałych;)
dopiero zaczęłam wstawiać fotki i są dwa albumy, ale... w święta będzie więcej:p

na razie troszkę wspomnień - malusia Zuzanka
[URL]http://picasaweb.google.com/BaMaZu2007/ZUZAMaOk9Tyg[/URL]

i nasza 11-letnia jamniczka Alfa vel Zocha:evil_lol: z moim bratem
[URL]http://picasaweb.google.com/BaMaZu2007/ALFAVelZocha[/URL]
[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='olekg18']czarkowi w poniedziałek też tak bulgotało głośno.Ale suchego jeść niechciał ,więc nie dostał nic.A we wtorek wieczorem jadł już normalnie[/quote]
[B][COLOR=Purple]witaj u nas:)
ech... takie wieści, że inne psiaki też tak miały... jakoś... napawają mnie optymizmem i nadzieją, że wszystko ok będzie:roll:
zobaczę, co się będzie działo po pracy...[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Fuga***']buziaczki!!![/quote]
[COLOR=Purple][B]hej Fuśki :multi:[/B][/COLOR]

[quote name='Sznaucerka-Balbina']A może coś zakosiła w domu podczas waszej nieobecności? Zuzka to się ma z tym brzuszkiem :( Zuzkowa szybko wracaj do zdrówka :calus:[/quote]
[B][COLOR=Purple] hej Balbiny...
niebardzo zakosiła... bo jak jest sama, to jest w klatce zamknięta... więc ma tylko swoje szpargały i michę z wodą...
także taka opcja odpada:roll:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='basia2202']
[B][COLOR=Purple] hej Balbiny...
niebardzo zakosiła... bo jak jest sama, to jest w klatce zamknięta... więc ma tylko swoje szpargały i michę z wodą...
także taka opcja odpada:roll:[/COLOR][/B][/quote]
A ogólnie nic się nie poprawiło?

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=red][B]Basiu ......bo Zuzce teraz kiszki marsza grają .....bulka jej z głodu :razz::razz:[/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Arial][COLOR=red]no i chyba troszke jest zagazowana ...[/COLOR][/FONT][/B]
[/quote]
to samo mialam napisac:p

Basiu Zuzka wcale taka mała nie jest :lol: ile ona ma juz??

Posted

[quote name='Sznaucerka-Balbina']A ogólnie nic się nie poprawiło?[/quote]
[B][COLOR=Purple]wtedy jak pisałaś, to jeszcze nie wiedziałam, bo byłam w pracy... za to teraz już wiem:roll:

Zuzka doznała wprost cudownego ozdrowienia!!
mówiąc prościej: dupa jej całkiem odżyła!
objawiło się to tym, że nawpierniczała się suchego chleba na łące :mad:
no biedne... wygłodzone psisko...
ja wnerwiona, bo małpa nie chciała do mnie wrócić, bo wiedziała, że jej zabiorę... w ogóle się nie słuchała i zwiewała...
ganiałam ją przez pół łąki, uszarpałam się, żeby ją złapać, i złamałam 2 paznokcie do samego ciała normalnie:mad: teraz muszę obciąć wszystkie i będę miała takie pałki :roll:

oczywiście przyjść nie chciała ni cholery! na nic moje wołania... zeżarła by cały ten chleb (a tam sporo dużych kawałków było wysypanych), a by nie przylazła...
musiałam ją zwabić na ten chleb, że niby dostanie... żeby w ogóle raczyła dać się złapać za obrożę :angryy:

to ja się zamartwiam o srujdę niedobrą... a ona takie numery odpiernicza...
kiedyś nie daj Bóg się natnie (tfu tfu!) i zje jakiegoś syfa i się struje...:-(
ja to się zawsze martwię... ludzie takie świństwa wyrzucają... nawet taki chleb z trawnika... inny pies osika... gołębie przenoszą choróbska... świństwo! a ona to zżera:roll:

wróciłyśmy, to powąchała karmę i nic...
ale jak poszłam do kuchni nalać jej wodę, to zaczęła jeść...
dorzuciłam jej żółteczko, żeby jej lepiej smakowało i opierniczyła całą michę karmy! wreszcie! :multi:
teraz pobawiła się ringo trochę - sama sobie rzucała, trzaśnięta :evil_lol: :cool3:
no i uwaliła się i chyba będzie spać... ale najważniejsze, że zeżarła:)
a ja jej nawet specjalnie dobre rzeczy kupiłam, żeby zjadła coś gotowanego...:cool3: taka kurcze dobra jestem...
ech... co mi strachu napędziła, to moje...;)

podsumowując: chyba wszystko wróciło do normy i obyło się bez weta!
alleluja i chwała Ci Panie :multi:

oo nie... jednak spać nie będzie:cool3: właśnie zaczęła majstrować przy dywanie i nowe frędzle robić:mad: :diabloti: gadzina! :cool3:

[/COLOR][/B][quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][FONT=Georgia][B]Zuzka jak była mała to sama słodycz :loveu: ale łapska to ona miała i to nie małe :crazyeye:[/B][/FONT][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple] ooj tak... była cudną kluską do przytulania:loveu:
jeszcze trochę... 2 tyg. i będę miała sporo czasu... wstawię tam duuużo zdjęć - wszystkie jakie Zuzka ma:) będzie wieeelkie archiwum zdjęciowe:)

[/COLOR][/B][quote name='Medorowa']Za Zdruffko:kciuki:[/quote]
[B][COLOR=Purple]dzięki Medorowa:loveu:
jak widać, pomogło :cool3: aż za bardzo:razz:[/COLOR][/B]
[B][/B]

Posted

[quote name='evaxon']to samo mialam napisac:p

Basiu Zuzka wcale taka mała nie jest :lol: ile ona ma juz??[/quote]
[B][COLOR=Purple]o jeju jeju jeju :cool3: no nikt mnie tu nie czyta :eviltong:
wczoraj pisałam przecie;) Zuzka 16-go skończy 9 m-cy:) i waży przy tym 32 kilo albo i więcej:)[/COLOR][/B]