Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR="Green"][B]no no Zuzanka wraca do siebie :) u mnie z kroplami nie ma problemu :evil_lol: ale rzeczywiscie sprobuj jak mala spi

Witanko
jutro moja kota ma sterylke wiec mam nadzieje ze bedziesz trzymala kciuki[/B][/COLOR]

Posted

Witanko Zuzkowe :loveu:

Z tą maścią to faktycznie musisz sie namęczyć :roll: żeby zapuścić Maksiowi sama kropelki do oczka, muszę przytrzymać mu łeb ręką, nogą i brzuchem ;) :evil_lol:

Posted

[COLOR=Purple][B]WITANKO!!
wczoraj byliśmy na wieczór na zastrzyku-antybiotyku posterykowym (dla zainteresowanych - wliczone już w cenę sterylki ;))
Zuzka zastrzyku nawet nie poczuła :diabloti: fakt.. pan doktor sprytnie to zrobił, bo podniósł jej kuśpetę, żeby mięśnie nie były napięte;) i oczywiście pohulała w lecznicy... a ileż się z nią namordowałam w podróży :splat:toż to niewyżyte bydle jest :cool3: pytałam weta, powiedział, że szwy solidne... że nie powinno się nic stać, mimo że Zuzka już wariuje:multi: ale abażur ma nosić jeszcze z 5 dni...
na zdjęcie szwów mamy pojechać w poniedziałek/wtorek za tydzień:)

Zuzka już normalnie wcina, pije... ja się nad nią litowałam i podstawiałam żarełko po samo ryło (bo myślałam, że z kloszem jej będzie niewygodnie pić czy jeść z jej dużej miski)... a ona skubanica doskonale sobie radzi!! i klosz jej wcale nie przeszkadza! hehe... no to już się nie lituję:cool3: :diabloti:
[/B][/COLOR]

[quote name='Imbirka']No niestety z naszymi psami tak jest... po każdym zabiegu bardzo szybko się regenerują i nie idzie im wytłumaczyć, ze mają się powstrzymać od szaleństw i że jest to dla ich dobra:cool3:
Basia, powodzenia w ujarzmieniu temperamentu Zuzanki:lol:[/quote]
[B][COLOR=Purple]nie dziękuję :cool3:
oj taaak... zdecydowanie za szybko ta regeneracja następuje :evil_lol: podobała mi się taka śpiumkająca przymulona Zuzolka... aależ spokojnie było :diabloti::evil_lol:
[/COLOR][/B][quote name='an_bzik']Jaka Zuza dzielna baba! :loveu:
A szwu prawie nie widać, zagoi się jak na psie :cool3: (wiem z doświadczenia, miałam psa szytego 2 razy)! Pozdrawiamy![/quote]
[B][COLOR=Purple] nnooo.. dzieelnaaa!! w domu będę to pokażę Wam zdjęcia z wczoraj :cool3: jak wygląda pieso 2 dni po ciachnięciu:diabloti:
[/COLOR][/B][B][/B]

Posted

[quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Basiu ....znam Cie ;) dasz sobie radę :calus:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]jaaasnee... hehe... :evil_lol:
[/COLOR][/B][quote name='Paula_']Witanko Zuzkowe :loveu:

Z tą maścią to faktycznie musisz sie namęczyć :roll: żeby zapuścić Maksiowi sama kropelki do oczka, muszę przytrzymać mu łeb ręką, nogą i brzuchem ;) :evil_lol:[/quote]
[B][COLOR=Purple]w weekend to mi Mariusz pomagał... ale próbowałam też sama, bo przecież w tygodniu jakoś będę musiała dać sobie radę:roll:
wyglądało to tak: zdejmujemy abażur, bo z tym to nie da rady...
ja siadam, Zuzka mi siada między nogami przodem do mnie, ja ją obejmuję nogami, żeby nie wstała skubana (nie lada to wyczyn!!:splat:) następnie łeb jej przyciskam do siebie, jednym palcem odchylam powiekę... (ona dalej się szarpie... maść sama wyłazi z tubki :wallbash:... masakra) iii... efekty są marne :evil_lol: [/COLOR][/B][B][COLOR=Purple]:diabloti:
mam nadzieję, że dam se radę :cool3:

Mariusz wczoraj wpadł na super pomysł:cool3:, że może nie siłą... może po dobroci... przetłumaczyć jej :evil_lol: na co ja w żartach zaczęłam Zuzkę prosić, że to dla jej dobra... że może gdyby była tak miła i uprzejma i usiadła, a pani zapuści maść do oczek :eviltong: albo... może w ogóle sama sobie zapuści :evil_lol: no ale po dobroci też nie działało :roflt::razz:[/COLOR][/B]
[quote name='teqquila'][COLOR=Green][B]no no Zuzanka wraca do siebie :) u mnie z kroplami nie ma problemu :evil_lol: ale rzeczywiscie sprobuj jak mala spi

Witanko
jutro moja kota ma sterylke wiec mam nadzieje ze bedziesz trzymala kciuki[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]no jasne, że pamiętam i trzymam kciukole od rana!! :) zobaczysz... będzie gut i kociczka wróci do sił tak szybko, jak Zuzka ;) dawaj znać na bieżąco

[/COLOR][/B][quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]Bereczek Basiu :loveu:i Zuzolku :loveu: mam nadzieję ze kolejna nocka minęła spokojnie ;)[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple] berek Alutka :loveu: :multi:
taaak.. nocka kolejna spokojna była ;)
mam nadzieję tylko, że Zuzola nie nawywija nic, jak sama będzie (grzecznie została w domku...), tylko oby nie miała jakichś "super" demolkowych pomysłów :roll: bo jeszcze sobie kuku przez ten abażur zrobi[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Medorowa']Trza se jakiegoś procha na ból głowy zapodać;):evil_lol:[/quote]
[B][COLOR=Purple]zapodałam... nie pomogło :shake: coś z ciśnieniem się dziś dzieje...
czuję się, jakby mnie kto przeżuł i wypluł :-? i generalnie powinnam zostać w domu, bo się nie nadaję do roboty:niewiem:[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='madziorna'][B][I][COLOR=RoyalBlue]Jakieś dziwne godziny Waszych wypowiedzi się pokazują... Czyżby systemik w Dogomanii nie przestawił sobie godzinki?...[/COLOR][/I][/B][/quote]
[B][COLOR=Purple]buuułaaahahahaaaaaaa.. faktycznie :roflt:
to coś bardzo sobie nie przestawił :cool3: komuś się coś nieźle pokiełbasiło :evil_lol: od rana nie działał wcale.. więc.. może jakieś poważniejsze problemy były ;)[/COLOR][/B]

Posted

[COLOR="Green"][B]Witaj Basiu my tez juz po wszystkim :) :multi: kotka ju ze mna w domku :multi: byla ciachana u buni :loveu: teraz jak pijana nie wiem jak sie zachowuje :evil_lol:[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='teqquila'][COLOR=Green][B]Witaj Basiu my tez juz po wszystkim :) :multi: kotka ju ze mna w domku :multi: byla ciachana u buni :loveu: teraz jak pijana nie wiem jak sie zachowuje :evil_lol:[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]superzaście, że już po :multi:
teraz się nią opiekuj... utulaj... i niech sobie śpi malutka :)
a za dwa dni będzie fikać, zobaaczysz :evil_lol:[/COLOR][/B]

Posted

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]poczyatłam że Zuzka wraca do formy :multi::multi: ino ten klosz jej wadzi :cool1:[/B][/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]i że dogo godziny nie przestawiło... u mnie sie wyświetla 3 godz. do przodu :evil_lol:[/B] gdzieś sie to nastawia w ustawieniach ale gdzie :niewiem:[/COLOR][/FONT]

[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]buziaczkuje WAS :loveu:[/B][/COLOR][/FONT]

Posted

Uśmiałam sie czytając jakie to masz sposoby na Zuzke, coby jej tą maść do oczu zapuścić :evil_lol: dziwne że po dobroci nie pomogło... :diabloti: ciesze sie że Zuzka już do formy wraca :) nic dziś nie nabroiła?

Posted

[COLOR=Olive][B]No to się cieszę że Zuzka już Zuzkowa...chociaż to niszczenie mogłaby sobie podarować :)
Masz grzeczną sunię, która potrzebuje troszkę miłości przesłanej ode mnie :) :loveu::loveu:
[/B][/COLOR]

Posted

[COLOR=Purple][B]Witam Was wieczornie:)
[/B][/COLOR]
[quote name='AgusiaTerierka']Próbuje nadrobić zaległości, dużo tego...pozdrawiam![/quote]
[B][COLOR=Purple]pozostaje mi życzyć powodzenia :loveu:
pozdrawiamy również, dziewczyny :)[/COLOR][/B]
[quote name='clockwork'][FONT=Arial][COLOR=Blue][B]poczyatłam że Zuzka wraca do formy :multi::multi: ino ten klosz jej wadzi :cool1:[/B][/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=Purple]dziś się przekonałam, że klosz jej już w niczym nie wadzi :roll:[/COLOR][/B]:mad:
[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]i że dogo godziny nie przestawiło... u mnie sie wyświetla 3 godz. do przodu :evil_lol:[/B] gdzieś sie to nastawia w ustawieniach ale gdzie :niewiem:[/COLOR][/FONT]
[B][COLOR=Purple]ni mom poincia... u mnie też dziwna godzina jakaś...[/COLOR][FONT=Arial][COLOR=Purple]:niewiem:[/COLOR][/FONT][/B]
[FONT=Arial][COLOR=Blue][B]buziaczkuje WAS :loveu:[/B][/COLOR][/FONT][/quote]
[B][COLOR=Purple]też Cię.. znaczy Was buziaczkujemy :loveu:
i miziamy za uszkiem.. i tu.. i ówdzie... :evil_lol:
[/COLOR][/B][quote name='an_bzik']Dzień dobry :lol: Pozdrawiamy z mglistej i zimnej Warszawki :p Jak się Zuz miewa? :cool3:[/quote]
[B][COLOR=Purple]witanko:)
jak na piesa pooperacyjnego, to Zuzka miewa się aż za dobrze :evil_lol:
aż zaczynam myśleć, że pierwszego dnia po operacji, to symulowała, a generalnie to nic jej nie jest :cool3: :diabloti:

[/COLOR][/B][quote name='marzenka1985']Mimo braku humoru przesyłamy gorące uściski!Być misiem...przezimować-do lata....Buziaki![/quote]
[B][COLOR=Purple]to na dobry humorek dla Was! :B-fly::B-fly::B-fly::loveu:
ściskamy również mocniachno:)
jak tam dzieciątko? daje Ci się we znaki? :cool3:
[/COLOR][/B][B][/B]

Posted

[quote name='agaciaaa']Uśmiałam sie czytając jakie to masz sposoby na Zuzke, coby jej tą maść do oczu zapuścić :evil_lol: dziwne że po dobroci nie pomogło... :diabloti: ciesze sie że Zuzka już do formy wraca :) nic dziś nie nabroiła?[/quote]
[B][COLOR=Purple]noo.. dziwnee... :cool3: zaraz pójdę skorzystać, że mała śpi... i przeczmychnę się z tą maścią.... może się uda... :razz:
buułaaahahahaa.. Agatka... no co Ty...:cool3: oczywiście, że nabroiła!!:diabloti:

[/COLOR][/B][quote name='jonQuilla'][COLOR=Olive][B]Cześć :multi::multi:
Wpadłam tylko na chwilkę żebyście nie pomyślały że zapomniałam :evil_lol:
[/B][/COLOR][/quote]
[B][COLOR=Purple]heloł heloł żonkilko z salsiczką :multi: :loveu:
wieeem, że pamiętasz ;) nawet jak nie zaglądniesz czasem:calus:

INFORMUJę WSZEM I WOBEC, żEEEE.... GADZINA POWRóCIłA!! :mad: :diabloti:
Zuzce abażur absolutnie nie przeszkadza już w niczym...
dziś znalazła sobie nową atrakcję - drzwi od szafki, w której jest pralka:splat:zerwała oczywiście, że drewnianą listwę z tej szafki i rozwaliła na wióry... w drobny mak! :roll: booszzz... co to psisko wyrabia... :shake:
na spacerze znowu niedobra... no gardło dziś zdarłam, zanim do niej coś dotarło[/COLOR][/B][B][COLOR=Purple]:splat:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=Purple] aa.. i jeszcze abażur zaczęła psuć... podziamdziała jedno zapięcie od abażuru.. to najbliżej paszczy... no tak zmemłane, że maaatkooo [/COLOR][/B][B][COLOR=Purple]:splat:ale jeszcze jakoś się trzyma... dobrze, że abażur ma 3 zapięcia na boku:roll:

noo.. to na razie tyle rewelacji:)
a teraz idę odstawić szopkę z maścią do oczu:roll:
trzymajta kciuki :cool3: :diabloti: bo będę poskramiać złośnicę :evil_lol:[/COLOR][/B]