Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[I]a ja zrezygnowałam z furminatora bo stwierdziłam że Barti ma zadługą sierść i kupiłam dziś taki trymer [/I][URL="http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=6026&action=prod"][I]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=6026&action=prod[/I][/URL][I] :cool3:[/I]

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Hogat']Chyba wykupiliście wszystkie vivogi!!! :eviltong:
Wczoraj na allegro mi ktoś zwinął ostatni sprzed nosa ;)
Dziś próbowałam kupić w różnych sklepach internetowych - wszędzie wykupione!
Przed chwilą złapałam ostatnią sztukę w karusku :multi:, teraz czekam na przesyłkę :)[/quote]
Na listopadowej wystawie w Poznaniu też zabrakło Vivogów. :diabloti:
Kupiłyśmy ze znajomą 2 ostatnie sztuki. :cool3:

Posted

no dobra to i ja dolacze;) posiadam sucz prawie ogarowa - siersc to puch fruwajacy po domu, plus dluzszy wlos sztywny z zew. Podszerstka jest dosc sporo jak na taka niby krotka siersc
Obecnie uzywam to:
[IMG]http://photos01.allegroimg.pl/photos/400x300/565/99/97/565999795[/IMG]
Aza tego nie lubi - malo przyjemnie "grabki", furminator ma podobna "budowe" a jednak calkiem inna;) No i wlasnie - probowac z tym cudenkiem o ktorym wszyscy piszescie? Raczej bralam pod uwage tansza wersje - Vivog. Z tego co widze to tu nie ma roznych rozmiarow [URL]http://www.karusek.com.pl/produkt.php?prod_id=6279&action=prod[/URL] ?

A i czy ktos widzial ten karuskowy w Warszawie?

Jeszcze dopisze...jeden sklep zamiast tego z Karuska polecaja ten:
[url]http://www.sklep-zoo.pl/images/b_5751.jpg[/url]
Jako z ostrzem i "grzebieniem" i wiekszy od tamtego - ktos uzywal? Nie wiem ktory brac...

Posted

Mój już jest na poczcie, bo listonosz zostawił awizo jak zywkle i juto będą pierwsze próby. Znajoma dziś po raz pierwszy, za moją na mową, czesała furminatorem swoje koty i mówi, że przez cały czas odkąd je ma (6 miesiecy) nie wyczesała z nich tyle futra co dziś przez 15 minut ;)
Koty były do tej pory czesane pudlówką i grzebieniem obrotowym - nie lubiły tego, a dziś były zachwycone i rozmruczane :)

Posted

ja dzis w sklepie mialam na stanie jeden vivog do sprzedania. Przyszly dwie panie z duzym krotkowlosym pieskiem. Mial krotka, gesta siersc z gestym podszerstkiem... i powiedzialy ze szukaja cos co dobrze wyczesze spa. ze mialy gumowe zgrzebla roznego rodzaju etc. Ja im pokazalam vivog i mowie ze zostal przetestowany na dalmatynczyku, mieszancu z sierscia ONka i terriera(czyli dziwna mieszanke siersci), owczarku srodkowoazjatyckim, i flacie. ale cos mi nie chcialy wierzyc, myslaly ze sciemniam.
Powiedzialam ze zaprezentuje to na psie. Ale one jakos czekaly az przestane gadac i wyjda :evil_lol: ja jednak gadalam ciagle, i owtorzylam Vivoga. Przejechalam po psie kilka razy. Wyszlo pelno gestego podszerstka. Panie wywalily oczy, przejechaly w tym miejscu reka, i stwierdzily ze tam juz nie ma martwej siersci :) no i od razu kupily mimo ceny urzadzonko :) wyszly niezwykle zadowolone.

:)

Posted

Prawdziwy FURminator (nazwa zastrzeżona) jest tylko ten:
[url=http://www.groomer.com.pl/produkt.php?prod_id=6059]GROOMER - SERWIS PIELGNACJI ZWIERZT. Kosmetyki i akcesoria groomerskie, wyposaenie salonw pielgnacji zwierzt , GROOMER - SERWIS PIELGNACJI ZWIERZT. Kosmetyki i akcesoria groomerskie, wyposaenie salonw pielgnacji zwierzt.[/url]
inne urządzenia są wyłącznie w "typie",używałam Vachtminatora i teraz oryginału,różnica w skuteczności znaczna.

Posted

Agnes z Twojego opisu wynika, ze moja suka ma taki sam wlos jak Twoja :) Mnostwo puchu, ktory ciezko jest wyczesac szczotka, czy grzebieniem. Zakupilam Furminator (oryginalny) wlasnie dla niej i juz pisalam, ze jego tworca powinien dostac Nobla, stwierdzam to za kazdym razem gdy czesze psa.
Tego po prostu nie da sie opisac :shake: kudly leca w takim tempie, ze nie mam kiedy ich z urzadzenia wyciagac :evil_lol: naprawde, 15 min i pies wyczesany do zera. Wydalam majatek na roznego rodzaju szczotki i zgrzebla a wystarczyl jeden Furminator ;) Nie widzialam innych urzadzen "w typie", ale polecam oryginal.

Posted

[B]kingula[/B] slicznie dziekuje za propozycje, ale to cudowne urzadzenie bedzie u mnie za jakas godzinke:multi: Jutro zrobie test:multi:
A jak przeczytalam opinie betty to juz sie nie obawiam:eviltong:

Posted

[quote name='panbazyl']Hej!
Powiedzcie mi co się najlepiej sprawdzi - mam taki zestaw w domu - 2 labradory i kot perski długowłosy (włos strasznie miękki, filcuje się non stop). Czy furminator "weźmie"i kocią sierść???? Bo mi się zwierz filcuje co jakiś czas... A i psy wypadało by dobrze przeczesać - do tej pory grabiłam je "grabkami" co powyżej jest ich zdjęcie.[/quote]
Jak najbardziej możez "przeleciać" kota furminatorem, na pewno usunie te martwe, podatne na filcowanie włosy.

No chyba, że chcesz coś do usuwania już zfilcowanego włosa, to musisz zaopatrzyć się w filcak. ;)

Do labków furminator na pewno się nadaje. :p

Posted

Hej!
Powiedzcie mi co się najlepiej sprawdzi - mam taki zestaw w domu - 2 labradory i kot perski długowłosy (włos strasznie miękki, filcuje się non stop). Czy furminator "weźmie"i kocią sierść???? Bo mi się zwierz filcuje co jakiś czas... A i psy wypadało by dobrze przeczesać - do tej pory grabiłam je "grabkami" co powyżej jest ich zdjęcie.

Posted

dzięki!
Na labki to z pewnością - jak tylko wyruszę do cywilizacji to im zakupię! A z kotem to plaga i problem, bo filcaki te z ostrzami nie dają rady... Moja w tym trochę wina, bo kot na widok przyrządu do czesania zwiewa po prostu (sama też nie lubię się czesac, a od urodzenia mam długie włosy...).
A ktoś testował wycinak do filcu na bardzo miekkim włosiu???
Bo pomyślałam, ze połączę te dwa cuda techniki fryzjerskiej - labki furminatorem, a persa furmin+wycinak filcu (ale nie w typie grzebienia tylko taki dziwny w kształcie z ostrzem do wycinania max filcu).

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Jak najbardziej możez "przeleciać" kota furminatorem, na pewno usunie te martwe, podatne na filcowanie włosy.

No chyba, że chcesz coś do usuwania już zfilcowanego włosa, to musisz zaopatrzyć się w filcak. ;)

Do labków furminator na pewno się nadaje. :p[/quote]

ja swojego kota tez robie tym coatminatorem i swietnie wyczesuje siersc. Kot jest troche z dluzsza sierscia niz u przecietnego dachowca. :) mysle ze to dobry sprzet dla kazdego rodzaju wlosa.

a na tym filmiku oryginalnego sprzetu-no niezle pokazano efekty. Nic wiecej nie trzeba mowic :D

Posted

No to dziś odebrałam to cudo i po wstępnym furminatorowaniu tyle kłaków wyszło

[URL=http://img17.imageshack.us/my.php?image=1010870640x421.jpg][IMG]http://img17.imageshack.us/img17/7619/1010870640x421.jpg[/IMG][/URL]

Wyciąga to czego trymer grabkowy nie wyciągnął :)

Posted

No i nie wiem! Zastanawiam się nad tym furminatorem....
Mam kwadratową głowę :diabloti:
To lepiej kupić orginał (już wyższej ceny to nie mogli dać :roll::diabloti:) czy vivoga?
:niewiem:

A jak się nie sprawdzi na uszatym?! :placz: Sierść ma i twardą i miękką i dużo podszerstka.
Kłaków co niemiara lata po mieszkaniu.
Do usr... śmierci mogę go sobie szczotkować grzebykami, szczotkami, rękawicą... :diabloti:

Posted

Anetta a jaka siersc ma Twoj uszaty?
Ja mojej suki tez nie moglam niczym wyczesac do konca, ma b.gesty podszerstek, ktory jest tak nabity ze stoi na boki jak u husky. Po furminatorze wlos zaczal ukladac sie w takim kierunku jak rosnie :p Z psa wielkosci foxterriera wyczesalam ostatnio 1,5 reklamowki podszerstka :crazyeye:

Posted

powiem wam kochani, że tak czytam i czytam ten wątek... bo akurrat dziś na niego przypadkiem natrafiłam :P i powiem wam, ze podoba mi się to cacuszko :cool3: generalnie widziałam filmik z labem, jak go tam wyczesują takim czymś i spodobało mi się. Moja znajoma, która właśnie ma laba i owczarka belgijskiego kupiła to i sprawdza się rewelacyjnie póki co. Wczoraj u niej byłam z moją belgijką, która właściwie jest jeszszcze szczeniakiem (9,5 mies.) i jest w trakcie gubienia puchu, ale to tak, ze nawte jak ręką się przejdzie to się ma całą dłoń w siersci... z tym, ze ja także mogłabym czesać i zcesać i nie wyczesuje tego wszystkiego. No ale do czego zmierzam... byłam z tą swoją suczką u tej znajomej, pokazała mi tego furminatora i przejechałam dosłownie 3 razy po młodej asierść fruwała na wszystkie strony!! dlatego też skusiłam się i dziś zamówiłam go. Na mojego drugiego psa też powinno to podziałaś, bo drugi pies też gubi sporo sierści, chociaż ma krótszą niż moja suczka. Także na razie czekam na przesyłkę i mam ochotę porządnie sukę przeorać tym furminatorem... wręcz tak by zrobić z niej totalnie łysego belga :P:P:P

Posted

[quote name='kingula']Anetta a jaka siersc ma Twoj uszaty?
Ja mojej suki tez nie moglam niczym wyczesac do konca, ma b.gesty podszerstek, ktory jest tak nabity ze stoi na boki jak u husky. Po furminatorze wlos zaczal ukladac sie w takim kierunku jak rosnie :p Z psa wielkosci foxterriera wyczesalam ostatnio 1,5 reklamowki podszerstka :crazyeye:[/QUOTE]
Tak jak pisałam. Ma twardą i miękką.
Fox --> :mdleje:

Cer, gdzie zamawiałaś?

Posted

powiem tak...nie sadzialm, ze to dziala:roll: Dzisiaj wzielam Aze na klatke i pomachalam z 10 minutek - tylko...a pies byl czesany dwa dni pod rzad 2 dni temu..wiec niby wyczesana:oops:

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/IMG_1315.jpg[/IMG]

[IMG]http://i248.photobucket.com/albums/gg186/Prejska/IMG_1319.jpg[/IMG]

Posted

hehe jakie wyskubane psy :eviltong: ten psiorek duzy co byl u mnie w sklepie tez -jednego dnia przyszedl taki nastroszony podszerstkiem ktorego nie mozna wyczesac, nastepnego dnia caly juz gładziutki i lśniący :loveu: panie namowily do zakupu urządzonka kolejna osobe :cool3: