KaRa_ Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Dokładnie:evil_lol::evil_lol::evil_lol: To co niby po czasie niszczy się i efekt już znika ?:evil_lol: Ktoś po prostu bardzo swój produkt reklamuje coś mi się wydaje;) Quote
Guciek Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Ja jakoś nie sprzedaję:cool3: Wolałam zainwestować trochę kasy, niż jakby za kilka miesięcy miało się okazać, że ostrza się stępiły i niszczą futro;) Quote
maxgroom Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Aby sprawę wyjaśnić, trzeba wyjść z założenia tego przyrządu groomerskiego. Jego zadaniem jest "wyjmowanie" martwych włosów, ma on je schwycić swoim ostrzem i przy czesaniu z kierunkiem włosa je wyciągnąć. I to zadanie spełnia, czasem jednak trafiają do użytku przyrządy z nieodpowiednio wykonaną częśćią pracującą-zbyt ostrą, źle zaprojektowaną?. Taka nie chwyta włosów tylko je przycina. Oto cała sprawa. Tak samo ma się rzecz z tanimi, bezfirmowymi trymerami płaskimi. To już jest po prostu tragedia, jak potrafią ucinać, a nie wyciągać włos. Poza tym, ja formuuję moje myśli ze własnych doświadczeń- mam porównanie, ponieważ miałem do czynienia z furminatorami różnych marek. Genaralnie, najczęściej w praktyce (nie tylko w kontekście psich akcesoriów) sprawdza się zasada, że droższy sprzęt reprezentuje wyższą jakość. Moje opinie nie mają reklamować sprzętu- to co miałem, to już sprzedałem:) został tylko jeden. Zapraszam także na fora amerykańskie (fakt faktem, tam rynek groomerski jest najbardziej rozwinięty) i poczytać opinie o furminatorach. Tyle ode mnie. Pozdrawiam wszystkich psiomaniaków! Quote
wiq Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 ja się właśnie od pewnego czasu zastanawiam nad tym cudem.. chciałam tańszy zamiennik, ale nabrałam wątpliwości, tym bardziej, że mam 3 duże kosmate psy, więc to nieco więcej roboty:cool1: Quote
Talia Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 To jaka firmę polecacie najbardziej? Bo z tego co widzę to ten oryginalny to prawie 200zł kosztuje, tak? [B]wiq[/B], fajny podpis:evil_lol::loveu: Quote
kingula Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ja mam oryginalny i bardzo go sobie chwale :multi: Quote
Cockermaniaczka Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Ja mam Vivoga i nie narzekam:p Quote
wiq Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 Talia., dzięki, też mi się podoba:evil_lol: Cockermaniaczka, a na ilu psach go używasz? Quote
Cockermaniaczka Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 na dwoch,czasem tez u znajomych testuje:p:cool3: Quote
Mokka Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 Ja też mam Vivoga i jestem zachwycona. Nawet z mojego łysego szczenięcia podszerstek wyciąga. Odkąd kupiłam to cudo, to ciągle po mieszkaniu pierze fruwa, bo wciąż go używam :evil_lol: Quote
wiq Posted December 22, 2008 Posted December 22, 2008 a jakiej rasy jest to szczenię, że się spytam?:eviltong: Quote
niunka04 Posted January 22, 2009 Posted January 22, 2009 ja mam pytanko od koleżanki posiadaczki westa. Czy jest jakis furminator który nadawał by się do takiego rodzaju sierści? Quote
psiulka Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Zamówiłam dziś Furminator Vivog. :multi: Jak tylko dojdzie zdam relacje. :razz: Quote
betty_labrador Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 [quote name='wiq']ja się właśnie od pewnego czasu zastanawiam nad tym cudem.. chciałam tańszy zamiennik, ale nabrałam wątpliwości, tym bardziej, że mam 3 duże kosmate psy, więc to nieco więcej roboty:cool1:[/quote] ja mam Vivog i bardzo dobrze sie sprawdza na Tosce ;) Quote
wiq Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 szarpnęłam się na tego hamerykańskiego, oby był wart swojej ceny:cool1: stwierdziłam, że na tych moich futrzakach vivog się szybko zajedzie.. tak jak zajechałyśmy degażówki, nożyczki, coat kinga...:evil_lol: Quote
Bartiśkowa_ Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 [I]Witamy :multi:[/I] [I]Ja też poważnie zastanawiam sienad urminatrem dla mojego a maleństwa czesanie go zajmuje mi dużo czasu a ona dalej ma pełno martwego podszerwstka czy waszym zdaniem sprawdzi sie też u niufka ten furminator ?? :cool3:[/I] Quote
wiq Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 powinien ;) (a przynajmniej na stronie jest potraktowany tym niuf) mój już doszedł i go wypróbowałam - rewela:multi: chyba po raz pierwszy reklama mnie nie okłamała:shock: Quote
diabelkowa Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 wiq jak ci sie znudzi to wystaw na bazarek:evil_lol: Quote
Hogat Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Ale mnie zainteresowaliście tym furminatorem, chyba się skuszę ;) Rozumiem, że ten firmy vigog jest godny uwagi? :) Quote
betty_labrador Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 cockermaniaczka z ciekawosci- co to za wąż w Twym awatarze? :> Quote
Cockermaniaczka Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Ten ktory zniknal?:eviltong: Nie wiem,poprostu tak mi sie spodobal:cool3: Quote
Hogat Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Chyba wykupiliście wszystkie vivogi!!! :eviltong: Wczoraj na allegro mi ktoś zwinął ostatni sprzed nosa ;) Dziś próbowałam kupić w różnych sklepach internetowych - wszędzie wykupione! Przed chwilą złapałam ostatnią sztukę w karusku :multi:, teraz czekam na przesyłkę :) Quote
Recommended Posts