Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żalą się, że nic nie mogą zrobić. IMO wstyd być moderatorem na tym forum: Jesli zabrali uprawnienia, powinni być głosem rozsądku, powinni przypominać o zasadach obowiązujących w kulturalnym społeczeństwie. Albo podziękować administratorowi za opis "moderator" pod nickiem. Bo w chwili obecnej prestiżu to nikomu nie dodaje.

Ale ja nie o tym chciałam napisac.

Chani zostaje w domu - niestety jeszcze piszczy. Demolki nie ma. Czyli postęp jest ale niepełny, będzie jeszcze wymagała pracy w tym temacie i o tym trzeba informowac potencjalnych zainteresowanych.

Za to pełny sukces jest na polu socjalizacji: Chani interesuje się ludźmi, jest przyjazna i szuka kontaktu. Nawet obcy ludzie nie są jej już straszni. Czyli w tym temacie mamy pełny sukces. Z półdzikiego strachajła zrobił się normalny pies.

spoko ciocia

a u chani dobre newsy :-)

Posted

Można na to patrzeć jako tylko na zostawanie w domu...

Ale tak naprawdę to znaczy, że Chani nie jest w pełni stabilna emocjonalnie. Czyli wystarczy, że w nowym domku Państwo nieumiejętnie się z nia obejdą - np zaczną ją żegnać i uspokajać przed wyjściem - i nieszczęście gotowe.

Mam nadzieję, że jeszcze się to poprawi przed adopcją, a jak nie, to trzeba będzie Państwa nauczyć co i jak. Optymalne rozwiązanie to takie, w którym nowa rodzina staje sie przewodnikiem, zyskuje zaufanie i uczy jak należy się zachować. Poszukiwanie to jedno, ale wyjasneinie co i jak tez jest ważne. Lepiej, zeby Chani poszukała domu troche dłużej, niż żeby znów wróciła.

ALe nie ma co sie martwic. Damy radę :)

Posted

Można na to patrzeć jako tylko na zostawanie w domu...

Ale tak naprawdę to znaczy, że Chani nie jest w pełni stabilna emocjonalnie. Czyli wystarczy, że w nowym domku Państwo nieumiejętnie się z nia obejdą - np zaczną ją żegnać i uspokajać przed wyjściem - i nieszczęście gotowe.

Mam nadzieję, że jeszcze się to poprawi przed adopcją, a jak nie, to trzeba będzie Państwa nauczyć co i jak. Optymalne rozwiązanie to takie, w którym nowa rodzina staje sie przewodnikiem, zyskuje zaufanie i uczy jak należy się zachować. Poszukiwanie to jedno, ale wyjasneinie co i jak tez jest ważne. Lepiej, zeby Chani poszukała domu troche dłużej, niż żeby znów wróciła.

ALe nie ma co sie martwic. Damy radę :)

Korek i Chanio to rodzeństwo, a tak są różni. I fizycznie i psychicznie. Szkoda, mogła mieć taki fajny dom. Zadzwonię z życzeniami do DS Korka i zapytam co u psiaków.

Posted

Nie martwcie się, znajdzie się odpowiedni ludź dla Chani:) :)

Na pewno jest taki Ktoś, tylko kwestia dotarcia do niego :)

Dobry wieczór!

Przelałam dla Chani 30 zł. Jest to opłata za kwiecień, maj i czerwiec. Niestety nie napisałam tego w przelewie....

Dziękujemy bardzo :) jak kasa wpłynie na konto, zanotuję odpowiednio, ale dopiero w poniedziałek, bo jutro wyjeżdżamy i wrócimy w poniedziałek :)

Posted

Korek i Chanio to rodzeństwo, a tak są różni. I fizycznie i psychicznie. Szkoda, mogła mieć taki fajny dom. Zadzwonię z życzeniami do DS Korka i zapytam co u psiaków.

Super pomysł :)

Korek był zawsze tym silniejszym. Ostatecznie pewnie lepiej wyszli na tym rozdzieleniu, inaczej oba psiaki byłyby nieszczęśliwe. Chani wysysała radość i spokój z Korka. A teraz jest zupełnie innym psiakiem :)

Posted

Ja także życzę wszystkim dobrze życzącym :) zdrowych, radosnych i rodzinnych Świąt Wielkanocnych

i mokrego Śmigusa Dyngusa

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,13_ed_orig.

Posted

3.04.2015 dla Chani wpłynęły wpłaty

.........5,00 - milagros19853201
........30,00 - MALWA

Bardzo serdecznie dziękujemy

[font='times new roman']k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,034_qW_orig[/font]

Posted

elik, potwierdź na bazarku http://www.dogomania.com/forum/topic/145030-rozliczammisz-masz-dla-chanicegie%C5%82kowo-fantowyzagl%C4%85dnij-prosz%C4%9908022015godz2100/page-17    że kasa wpłynęła na konto Chani.

Czy wyszły już jakieś ogłoszenia dla Chani?

Przepraszam, że nie potwierdziłam. Zapomniało mi sie :(

Dzisiaj zrobiłam przelew za hotel (marzec) i obróżkę przeciw pchłom i kleszczom.

20150518_113658.jpg

Posted

Przepraszam, że nie potwierdziłam. Zapomniało mi sie :(

Nic nie szkodzi :) Razem z bazarku było 240.10 zł. (wcześniej wpłaciłam 60 zł.) Popraw proszę na wątku bazarku :) Dziękuję :)

Posted

Nic nie szkodzi :) Razem z bazarku było 240.10 zł. (wcześniej wpłaciłam 60 zł.) Popraw proszę na wątku bazarku :) Dziękuję :)

Tak, masz rację - 10 lutego wpłaciłaś 60,00 zł, a 12 marca 180,10 zł :)

Doliczone są obie kwoty, ale teraz sprawdzając ile wpłaciłaś z bazarku, podałam ostatnia wpłatę z marca nie sprawdzając wcześniej, bo nie pamiętałam, że wpłacałaś dwa razy - w lutym i w marcu.

Biegnę poprawić kwotę wpłaty.

Posted

Zapraszam na bazarek, z którego 30 % jest przeznaczone dla Chani

http://www.dogomania.com/forum/topic/145790-bazarek-ma-na-celu-pomoc-finansow%C4%85-dla-moiry-chani-mufki-i-kulki/?p=16099555

Jeśli ktoś ma zdjęcia fantów i mógłby je przeznaczyć dla suniek, to można podesłać z opisem na adres elsia7 @ interia.pl

Zostawiłam 1 wolny post na ewentualne fanty.

Bardzo proszę o rozreklamowanie bazarku

k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,035_mz_orig

Posted

Z mojego  bazarku wyszło niewiele, bo tylko 30zł, ale  zawsze to jakiś grosik :) - przelew poszedł. 

Każdy grosz na wagę złota :)

Dziękujemy. Jak  kasa zamelduje się na koncie, to potwierdzę, tylko podrzuć link do bazarku.

Posted

Z mojego bazarku wyszło niewiele, bo tylko 30zł, ale zawsze to jakiś grosik :) - przelew poszedł.

wpłata dla Chani poszła dziś.

Obie wpłaty zameldowały się na koncie Chani.

Bardzo serdecznie dziękujemy

gif%2520%25C5%259Ble%2520serdudzka.gif