Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Otrzymałam fakturę na kwotę 300 zł za hotel Chani od 1 do 31.01.2015 r. Ponieważ na koncie Chani była kwota 224,09 zł, zapłaciłam fakturę częściowo - zrobiłam przelew na 220,00 zł.
Do zapłaty pozostaje kwota 80,00 zł.
Uzgodniłam z betkak, że resztę uregulujemy po 6 lutego, bo właśnie kochana Ania robi bazarek, który skończy się w tym terminie i kaska spłynie.

20150518_125605.jpg

Szkoda, że deklarujący zapomnieli o swoich zobowiązaniach  :( Byłoby na zapłacenie pełnej kwoty faktury.

Posted

Kto zapomniał? Ja też cos zalegam? Chyba nie...

Na koncie zostały mi jakieś drobne. 20 lub 30 zł. na Moirę juz nie starczy - dlatego tam na razie zawiesiłam deklaracje, ale puszczę te 30 na Chani.

I zapytam jak te obiecane 50. Choc az mi się głupio upominac.

Posted

Kto zapomniał? Ja też cos zalegam?

Wszyscy deklarujący miesięczne wpłaty dla Chani zapomnieli o niej w styczniu. Może jeszcze ktoś wpłaci ?

Deklaracje stałe:
...50,00 - ewikS - wpłynęło IX, X, XI, XII,
.....5,00 - milagros19853201 - wpłynęło X, XI, XII,
...25,00 - moca35 - wpłynęło - X, XI, XII,

Nie, Ty nie zalegasz :)
Posted

Może trzeba delikatnie przypomnieć?

Ja mam na koncie 30 zł. Za malo dla Moiry, więc zdecydowałam się zawiesic u niej deklaracje na 2 m-ce. ale przeleję wszystko co mi zostalo dla Chani. Dług to coś, czego zawsze się obawiałam. Betkak remontuje hotel, a poza tym ma przecież dzieci. Te pieniądze zwyczajnie sie jej należą. Nie chcę, by brakło czegos dla dzieciaków, bo jest obsuwa z płatnością. 

I choć nigdy nie brałam odpowiedzialności za Chani, to jednak nie chcę tego tak zostawić. Deklarowicze mogli zapomnieć, może im się stałe zlecenia w nowym roku wysypały? Na pewno nie zrobili tego celowo. Ja sama czasem zwyczajnie zapominam. taka maja te nasze mózgi własciwość ;)

Kto się upomni o deklaracje? Mam pisac ja, czy Ty, Elik, napiszesz?

Posted

Może trzeba delikatnie przypomnieć?
...Kto się upomni o deklaracje? Mam pisac ja, czy Ty, Elik, napiszesz?

Jestem skarbnikiem, to mój obowiązek :)

Mam 30 zł. od Panny Marple za 10 cegiełek. Jeśli chcecie, to mogę już dzisiaj przesłać. Tylko potrzebuję nr konta.

Zaraz podeślę :)

deklaracja w drodze za dodatkowe cegielki kolo 15
zaglaDAM TEZ do chani i zerkam co slychaC

Bardzo serdecznie dziękujemy :)
Chani fizycznie czuje się dobrze, a psychicznie powolutku wychodzi na prostą :)
Poczytaj posty na poprzedniej stronie. Ayame pisała tam co nieco o Chani :D
Posted

Dorzuciłam obiecane resztki z konta: 31 zł.

Właśnie dzisiaj 31,00 zł wpłynęło na konto Chani i zaraz zrobię II część przelewu za hotel - 80,00 zł

Dziękujemy :D

EDIT
Przelew zrobiony.
Posted

[url=http://www.dogomania.com/forum/topic/137247-korek-w-ds-korachani-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-potrzebujemy-pomocy/]DSCF3806s.JPG[/URL]

Nowy banerek - może ktoś zaglądnie i coś dorzuci, bo jak na razie jest kiepściutko. Bazarek bazarkiem, niedługo nie będzie na utrzymanie Chani, a ten mały strachulec i dzikus jeszcze potrzebuje pracy. Osiągnęła już tak wiele: Nauczyła się bawić, nauczyła się szukac kontaktu z człowiekiem. Jej socjalizacja z psami przebiega coraz sprawniej... Żal byłoby to zaprzepaścić. 

P.S. Kaori znów jest chora i to dość wrednie. Nie wiemy co jej jest, ale było RTG, badanie krwi i pare innych cudów. Martwię się o nią. 

Jest na lekach - miałam długą dyskusję z wetem na ten temat. Po moim pierwszym pytaniu od drazu padło jego pytanie: "czy ty też jesteś lekarzem?" Kiedy wyjaśniłam, potraktował mnie bardzo poważnie i dokładnie wyjasnił o czym myślał ordynując taką a nie inną farmakoterapię. Ale to był jedyny sympatyczny aspekt wizyty. 

Leki działają, ale po każdym odstawieniu jest nawrót choroby a nie da się faszerować psa w nieskończoność :( 

Posted

dzięki Gluchy Psie. Dzis Kaori ma sie zdecydowanie lepiej. Biegunka ustała. Na razie za szybko na działanie podstawowoych leków, podejrzewam, ze tramadol wyhamował aktywnośc jelit. jest dziwna, ale nie ma co się jej dziwić, jak ja naszprycowali narkotykami.

Za to przy takich ilościach leków jest problem z ich podawaniem.

A ja mam nowe wieści o Chani: Przebywa w stadzie, nauczyła się od innych psów jak powinna się zachowywać i praktycznie nie widac po niej problemów.

Dziś poprosiłam o ćwiczenie zostawania w domu. Na poczatek z innym psem, póxniej sama. Zobaczymy jak sobie poradzi.

trzymajcie kciuki, dziewczyna może być niedługo do adopcji.

Posted

elik, przelałam na podane konto 60 zł. Reszta po rozliczeniu. Wg moich wyliczeń powinno jeszcze być ok. 150 zł.

Właśnie 60,00 zł pojawiło się na koncie Chani :)
Dziękujemy :D kiss.gif

Saldo na dzień dzisiejszy 70,09 zł.
Posted

Ha!

Dostałam nowe fotki:

DSCF4985.JPG

Chani uszlajana w błocie jak nieboskie stworzenie ;)

A tu poglądowy obraz na stado w którym się odnajduje:

DSCF4996.JPG

Rewelacja. Psy w grupie to najlepsi nauczyciele na świecie :)

I jeszcze jedno:

DSCF4986.JPG

Posted

Super fotki :)

Ayame, czy mogłabyś wkleić banerek Moiry do swojego postu ? Dodałabym go sobie do podpisu. Tylko tak mogę skopiować banerek.
Mod wykasował mi wszystko z sygnatury i muszę uzupełnić.