zozola77 Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 o proszę..tu cos sie kroi..zobaczymy co z tego wyniknie ... Quote
paula_t Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Mam nadzieję, że w końcu coś dobrego wyniknie z tych telefonów i chociaż jeden Korek pójdzie do domku. Trzymam mocno, mocno kciuki! :) Quote
ania68 Posted May 7, 2014 Posted May 7, 2014 Wykupiłam im pakiet ogłoszeń na 20 portalach. Wklejam link tylko do OLX aby nie zaśmiecać wątku. [url]http://olx.pl/oferta/kora-i-korek-rodzenstwo-szuka-wspanialego-domu-CID103-ID5Qvgb.html[/url] Powodzenia Korki :loveu: Quote
elik Posted May 8, 2014 Posted May 8, 2014 7.05. na konto Kory i Korka wpłynęła deklaracja za maj od Hanna R. - 30 zł [CENTER][COLOR=#800080][SIZE=4]Bardzo dziękujemy[/SIZE][/COLOR] :Rose: :calus: :Rose: [/CENTER] Quote
elik Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Miałam zapytanie o Korę. Pan mieszka w Staniątkach (w pobliżu Krakowa) - poprzednio w Bochni. Ma wokół domu ogrodzonych 20 arów z tego 10 wydzielonych dla psa - kończy odgradzać. Kora byłaby na 10 arach, jeśli byłaby taka potrzeba (goście, wyjazd z posesji itp), a poza tym byłaby na całości. Mieszkałaby w budzie, ale nie byłaby na łańcuchu. Byłabym za tym, żeby tą propozycję sprawdzić. Quote
ania68 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Czy masz już jakiś plan co do wizyty PA u tego Pana? Wczoraj miałam dwa zapytania z OLX. Odesłałam na nr tel. elik. Cieszę się, że jakiś odzew jest :) Quote
elik Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='ania68']Czy masz już jakiś plan co do wizyty PA u tego Pana? Wczoraj miałam dwa zapytania z OLX. Odesłałam na nr tel. elik. Cieszę się, że jakiś odzew jest :)[/QUOTE] Planu nie mam, ale myślę, że dobrze byłoby odwiedzić pana w dwie osoby. Z Krakowa to 30 minut pociągiem. Czy ktoś miałby ochotę zrobić tą wizytę razem ze mną ? Quote
ajw Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 Fajnie, że jest jakiś odzew. Przykro mi, że w wizycie nie pomogę, ale do Krakowa mam spory kawałek. Quote
ania75 Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 (edited) domek warto sprawdzić wyczytałam na jakimś wątku, że wyróżnienie na miesiąc na tablicy (olx) kosztuje podobno ok 5 - jakaś promocja - może wartoby całą "naszą" bandę wyróżnić :roll: Edited May 9, 2014 by ania75 Quote
Ayame Nishijima Posted May 9, 2014 Author Posted May 9, 2014 Na PA Kory faktycznie z Krakowa nie jest bardzo daleko. Może ktoś da radę? Ja teraz mam ciężki momet w pracy. Po prostu brakuje mi czasu. Aniu75, super info! Dzięujemy :) Quote
ajw Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='ania75']domek warto sprawdzić wyczytałam na jakimś wątku, że wyróżnienie na miesiąc na tablicy (olx) kosztuje podobno ok 5 - jakaś promocja - może wartoby całą "naszą" bandę wyróżnić :roll:[/QUOTE] Też się wczoraj o tym dowiedziałam. Ale myślałam, że to tak na stałe taka cena niższa :p a to promocja jest. Quote
elik Posted May 9, 2014 Posted May 9, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Na PA Kory faktycznie z Krakowa nie jest bardzo daleko. Może ktoś da radę? Ja teraz mam ciężki momet w pracy. Po prostu brakuje mi czasu...[/QUOTE] Bardzo proszę, kto mógłby zrobić ze mną tą wizytę PA ? Nie można zwlekać, jedna okazja już uciekła. Taką niską cenę za 30 dni wyróżnienia wyczaiłam wyróżniając swojego tymczasika Elika i podałam to na jego wątku, ale nie wiedziałam, że to tylko okresowa promocja. Na dawnej Tablicy kosztowało to 24,99 zł. Quote
gluchypies Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 Elu a kiedy chcesz jechać na tą pa? Ja teraz kiepsko stoję z czasem, chyba że jutro po południu byśmy się wybrały? Quote
elik Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 (edited) [quote name='gluchypies']Elu a kiedy chcesz jechać na tą pa? Ja teraz kiepsko stoję z czasem, chyba że jutro po południu byśmy się wybrały?[/QUOTE] Super :) Zaraz zadzwonię do tego pana i uzgodnię termin wizyty. Byłoby wspaniale :) Edit Możemy jutro, pan na każdą porę się zgadza :) Zaraz sprawdzę jakie masz pociągi z Krakowa Gł. i jakie mam ja z Bochni , tak żebyśmy mogły mniej więcej o podobnej porze przyjechać do Staniątek. Możesz podać mi swój nr telefonu ? Edited May 10, 2014 by elik Quote
Ayame Nishijima Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 gluchypies, dziękuję, że zgodziłaś się pojechać. Mam nadzieję ze wyjazd będzie owocny :) Należą sie domki naszym szkrabom. Quote
gluchypies Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']gluchypies, dziękuję, że zgodziłaś się pojechać. Mam nadzieję ze wyjazd będzie owocny :) Należą sie domki naszym szkrabom.[/QUOTE] Byłoby super, gdyby udało się znaleźć dobry domek. W końcu już dość dużo było telefonów o "Państwo Korków" ;) więc chyba czas na domy dla nich :) Quote
elik Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='gluchypies']Czekam na telefon, żebyśmy się dogadały :)[/QUOTE] Jesteśmy umówione jutro o godz. 16:50 w Staniątkach. Do zobaczenia :) Kiedy będzie można wysterylizować Korę ? Quote
paula_t Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 U Huzara oczekiwanie w napięciu, u Korków widzę też, więc napisałam tam, napiszę i tu...Trzymam mocno, mocno kciuki!:) Quote
ania75 Posted May 10, 2014 Posted May 10, 2014 [quote name='paula_t']U Huzara oczekiwanie w napięciu, u Korków widzę też, więc napisałam tam, napiszę i tu...Trzymam mocno, mocno kciuki!:)[/QUOTE] to ja się przyłączę ...;) Quote
Ayame Nishijima Posted May 10, 2014 Author Posted May 10, 2014 Beata zarobiona jak diabli, ale rozmawiałam z nią dzisiaj. Sterylka na pewno możliwa w przyszły weekend. Czy wcześniej - to się dopiero w poniedziałek dowiemy. Quote
elik Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']...Sterylka na pewno możliwa w przyszły weekend. Czy wcześniej - to się dopiero w poniedziałek dowiemy.[/QUOTE] Jeśli dopiero w przyszły weekend, to nie mogłabyś ją przywieźć tak jak planowałyśmy. Szkoda, ale sterylizacja musi się odbyć przed adopcją. Quote
Ayame Nishijima Posted May 11, 2014 Author Posted May 11, 2014 ależ czekam na wieści z tej wizyty... A Kora ponoć zaczęła się odgryzać Korkowi. :) I zaczęła szukac kontaktu z człowiekiem. Jest super! Quote
gluchypies Posted May 11, 2014 Posted May 11, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']ależ czekam na wieści z tej wizyty... [/QUOTE] Wieści wedle życzenia :) Wizyta odbyła się troszkę wcześniej niż zaplanowałyśmy z powodu małego nieporozumienia godzinowego ;) Najważniejsze jednak, że się odbyła, a nasze wrażenia są pozytywne. Państwo konkretni, mający wyobrażenie o zachowaniu szczeniaków, ale równocześnie chętni do zgromadzenia dodatkowej wiedzy, chcą pytać i upewniać się, czy dobrze coś robią. Teren jest już prawie przygotowany - to ogrodzona posesja na tyłach domu, jest dorabiane dodatkowe ogrodzenie, żeby było bezpieczniej. To takie na gorąco moje pierwsze spostrzeżenia, na pewno elik napisze więcej. I teraz najważniejsza wiadomość (zostawiłam specjalnie na koniec :evil_lol: ) - Państwo chcą adoptować Korę i Korka razem!!! Tak więc jest szansa, że Korkowie pójdą do jednego, wspólnego domku! :multi: Quote
Recommended Posts