Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hejka :)

U nas wszystko po staremu, wczoraj pojechališmy pokąpać się nad wodę (wypływałam się trochę :)), z 3 psami- nasze plus suczka babci. A dzisiaj rano nad zalew żeby Kajka popływała, bo skwar :) No i rano o 7 polowanie na bluzę w lidlu :D

Posted

Nie za dobrze, bardzo źle :p Zwłaszcza że po południu do weta, i mam dylemat czy brać obydwa psy czy jednego (bo Lucek ma zapalenie gruczołu i wizytę, ale jakby burza była to Kajka będzie przerażona sama w domu).

Posted

Oj zazdroszczę zawszę ;) U mnie jamnik to olewa wszystko, ale Kajka boi się strasznie po tym, jak strzelili jej fajerwerką koło łap :/ I najbardziej, z czym walczę, ale chyba wylądujemy u jakiegoś tresera bo mam dojść, boi się......wędkarzy :-O

Posted

Wystraszyła się, kiedy wędkarz zarzucał wędką do tyłu. A to było jak miała, ja wiem, z pół roku może. I od tamtej pory jak widzi wędkarza to ucieka gdzie pieprz rośnie, nic wtedy nie dociera. Kiedyś miałam ją na dławiku to się zaczęła tak dusić i dalej ciągnąć, że ostatecznie się wystraszyłam że sobie prawdziwą krzywdę zrobi i puściłam smycz. Żadna korekta, tyrpnięcie, nic- ona wtedy jest w swoim świecie, nie ogarnia rzeczywistości. O tyle dobrze że daje radę iść nad zalew- co prawda po drodze kilka razy się zapiera, ale idzie po korekcie. O tyle jak na miejscu są wędkarze to strasznie ciągnie jak najdalej od nich, wtedy jest w swoim świecie, gdzie nie dociera co mówię/robię. Jak byliśmy przedwczoraj to tak się szarpała, że jak przeszliśmy "strefę zła" to miałam całą rękę siną, bez czucia w 2 palcach. O tyle dobrze że przeszło bo myślałam że czeka mnie wizyta na dyżurze :/

Posted

Hejka Madzia :)

Wizyta ok (oczywiście Kajka została w domu i przyszła burza, ale wszystko żyje ;)). Lucek miał stan zapalny ale już przechodzi, dzisiaj antybiotyk w zastrzyku i na 3 kolejne dni w tabletkach, a wizyta za 2 tygodnie :) Ogólnie wszytko już w porządku (nooo Lucek rozwala system, chciał zjeść owczarka i dobermana :D)

Posted

No doberman chciał oddać, ale szkoda nam się zrobiło żeby Lucek go pogryzł (tsaaa, on myśli że jest lepszy i wygra! :lol:)

Właśnie liczę że zrobi się bardziej, hmmm, "normalna". Bo ona jest w pewnych momentach strasznie niestabilna i humorzasta, sama nie wie czego chce (o mamo, jak ja! :lol:)