marta1624 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Jest nas więcej, nie jest źle :D Piękna pogoda, na spacerze spotkałyśmy pana z czarną labką, Kajka pobiegała troszkę :) Teraz odsypia bo nas 3h nie było :D Quote
*Magda* Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Z zadem ciężko się cofa, bo ja nigdy nie wiem jak długa jest ta doopa. Magda z shafranem to dopiero coś, parkować tyłem. Po mondeo z czujnikami, cofanie sharanem bez czujników może być ryzykowne :P Ale ja o dziwo bardzo lubię parkować tyłem :) Co do kombi, to jest to auto wygodne, ale z drugiej strony do miasta lepiej coś małego, co mało pali i wszędzie się zmieści ;) Ale do rozmiarów naprawdę szybko się można przyzwyczaić. Ja zaraz po prawku przesiadłam się z Corsy do Laguny, bo moi rodzice są nakręceni na duże samochody. Uwielbiałam nią jeździć, no i miała ogromny plus: automatyczną skrzynię. Nie umiem jeździć na manualu :lol: Z parkowaniem też nie miałam problemów większych. Teraz mamy Scenica, ale jeszcze nim nie jechałam i chyba nie będę :P Nie lubię jeździć samochodem, nawet nie wiem, po co mi to prawko ;) Mogłam sobie rower kupić. A z małych autek, Adriana brat ma Citroena C3. Uwielbiam to auto, malutkie, wygodne, opłaty niewielkie. Żyć nie umierać :D Co to znaczy mało pali? Miałam okazję jeździć wieloma autami, różnych gabarytów, z różnymi silnikami. Dla porównania: fiat palio weekend, silnik 1.2-spalanie 10L/100km Oraz wspomniany chwilę wcześniej vw sharan, silnik 2.8-spalanie 12L/100km Silnik w vw ponad 2x większy, waga auta prawie 2 tony. Poza tym, sama się przekonałam, że duże auto nie oznacza dużego spalania. Quote
łamAga Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Ja sie na spalaniu nie znam ale wielokrotnie slyszałam ze wiekszym autem jeździ się "łatwiej" niż małym .... Hejka ;) Quote
marta1624 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Nie no Madzia szacunek za sharana, ja bym chyba nie ogarnęła :p Mało to 5l/100km :p Hej Aguś :) Quote
*Magda* Posted February 15, 2015 Posted February 15, 2015 Nie no Madzia szacunek za sharana, ja bym chyba nie ogarnęła :P Mało to 5l/100km :P Dziękuję, choć nie wiem za co :P To powodzenia, bo żeby mi auto paliło 5l/100km, to musiałaby chyba zacząć jeździć prędkością patrolową :D Quote
marta1624 Posted February 15, 2015 Author Posted February 15, 2015 Oj tam, zaraz patrolową :p Ogólnie to dużo czynników powoduje różne spalanie, ale fakt- 5l/100km to nie wiem jakie auto pali :) Quote
rashelek Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 A Twoje szelki są? Chwal się szybko :P No nieprzyjemnie na dworze, ten wiatr jest straszny po prostu... Quote
marta1624 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Nie ma :( Czekałam dzisiaj i nic :( No wiatr masakra, głowę urywa :/ A wczoraj takie słonko było... Quote
kalyna Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Buuu szkoda :( no jutro to już muszą być, nie ma innej opcji ;) Quote
rashelek Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 A jaką przesyłkę wzięłaś? Moje wysłane w piątek pocztą i już są, aż dziwne, że Twoich jeszcze nie ma... :( Straszny ten wiatr dzisiaj! Aż dziwne, że cały weekend było tak cieplutko. Quote
marta1624 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Poczta priorytet ;) Teoretycznie będą jutro (dzięki wróżko :D), ale zapewne odbiorę dopiero w czwartek (noo, może środa jak się uda ;)), bo mam wyjazdy na praktycznie cały dzień, z babcią, więc nie będzie miał kto odebrać ;). Trzeba się uzbroić w cierpliwość :) Mam nadzieję że jutro będzie ładnie bo prawie cały dzień w plenerze :) Quote
rashelek Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 To dziwne, że idą dłużej, jak wysłane miałaś wcześniej :hmmmm: Może poproś o numer przesyłki, czy poczta nie nawaliła? Szkoda, że tak długo jeszcze będziesz musiała czekać, jak tak dawno zamawiałaś... Ale bardziej się będziesz cieszyć! Też mam taką nadzieję, oby się ten wiatr uspokoił chociaż trochę... Quote
marta1624 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 No w czwartek wysłane, myślałam że dzisiaj będą a tu klops :( No ale to tylko poczta... A z czekaniem nie jest źle, zamawiałam wtedy kiedy Nadira a ona z tego co pisała to nawet w Polsce swoich jeszcze nie ma ;) O numer napiszę, czekam zobaczyć czy jutro będzie awizo, bo jak na priorytet to strasznie długo (z karuska ażurka wysłana w środę o 20 a w czwartek już u mnie...) Quote
rashelek Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Moje wysłane były w piątek i są dzisiaj, też priorytetem. Długo te Twoje idą, miejmy nadzieję, że jutro już będą :) Ano widziałam, też beznadziejna sytuacja, powinni już wcześniej poinformować... Ja miałam mega fuksa, że akurat ten rozmiar był w dostawie, bo też bym czekała do przyszłego tygodnia. Quote
marta1624 Posted February 16, 2015 Author Posted February 16, 2015 Poczta u mnie jak widać działa super :/ Też myślę że baznadziejnie :( Tyle czekać, w sumie być pewnym że idą w tej dostawie, a tu klops :( Jakbym teraz zamawiała to rozmiar nasz też dostępny w magazynie :D Mogę drugie zamawiać :p Quote
angineuuka Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Jak chcesz żółte to jak najszybciej :p Quote
Guest TyŚka Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 To trzymam kciuki by szelki przyszły jutro :) Quote
marta1624 Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Dzięki Tyś :) Angina no żółte... Wiem,że wycofują je i jest problem... Ale na razie brak kasy :( Quote
rashelek Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Nie wiem, co jest takiego super w tych żółtych, mnie się one wcale nie podobają :P W ogóle ta seria Lifeguard za bardzo wali po oczach moim zdaniem... I strasznie mi w kolorystyce Hurtty brakuje niebieskiego i fioletu. Quote
marta1624 Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Hurtty doszły, odebrała je sąsiadka :) Marta ja lubię oczojebne kolory, więc żółty super mi się podoba :D Ehh,tinypic nie działa :/ No to mam dylemat- muszę zrobić zdjęcie na czystszym psie, żeby lepiej je dopasować. Bo myślę czy rozmiar ok :) Quote
Recommended Posts