Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Z zadem ciężko się cofa, bo ja nigdy nie wiem jak długa jest ta doopa.

Magda z shafranem to dopiero coś, parkować tyłem.

Po mondeo z czujnikami, cofanie sharanem bez czujników może być ryzykowne :P

Ale ja o dziwo bardzo lubię parkować tyłem :)

Co do kombi, to jest to auto wygodne, ale z drugiej strony do miasta lepiej coś małego, co mało pali i wszędzie się zmieści ;) Ale do rozmiarów naprawdę szybko się można przyzwyczaić. Ja zaraz po prawku przesiadłam się z Corsy do Laguny, bo moi rodzice są nakręceni na duże samochody. Uwielbiałam nią jeździć, no i miała ogromny plus: automatyczną skrzynię. Nie umiem jeździć na manualu :lol: Z parkowaniem też nie miałam problemów większych. Teraz mamy Scenica, ale jeszcze nim nie jechałam i chyba nie będę :P Nie lubię jeździć samochodem, nawet nie wiem, po co mi to prawko ;) Mogłam sobie rower kupić.

A z małych autek, Adriana brat ma Citroena C3. Uwielbiam to auto, malutkie, wygodne, opłaty niewielkie. Żyć nie umierać :D

Co to znaczy mało pali?

Miałam okazję jeździć wieloma autami, różnych gabarytów, z różnymi silnikami.

Dla porównania: fiat palio weekend, silnik 1.2-spalanie 10L/100km

Oraz wspomniany chwilę wcześniej vw sharan, silnik 2.8-spalanie 12L/100km

Silnik w vw ponad 2x większy, waga auta prawie 2 tony.

Poza tym, sama się przekonałam, że duże auto nie oznacza dużego spalania.

Posted

Nie no Madzia szacunek za sharana, ja bym chyba nie ogarnęła :P

Mało to 5l/100km :P

Dziękuję, choć nie wiem za co :P

To powodzenia, bo żeby mi auto paliło 5l/100km, to musiałaby chyba zacząć jeździć prędkością patrolową :D

Posted

A jaką przesyłkę wzięłaś?

Moje wysłane w piątek pocztą i już są, aż dziwne, że Twoich jeszcze nie ma... :(

Straszny ten wiatr dzisiaj! Aż dziwne, że cały weekend było tak cieplutko.

Posted

Poczta priorytet ;)

Teoretycznie będą jutro (dzięki wróżko :D), ale zapewne odbiorę dopiero w czwartek (noo, może środa jak się uda ;)), bo mam wyjazdy na praktycznie cały dzień, z babcią, więc nie będzie miał kto odebrać ;). Trzeba się uzbroić w cierpliwość :)

Mam nadzieję że jutro będzie ładnie bo prawie cały dzień w plenerze :)

Posted

To dziwne, że idą dłużej, jak wysłane miałaś wcześniej :hmmmm: Może poproś o numer przesyłki, czy poczta nie nawaliła?

Szkoda, że tak długo jeszcze będziesz musiała czekać, jak tak dawno zamawiałaś... Ale bardziej się będziesz cieszyć!

Też mam taką nadzieję, oby się ten wiatr uspokoił chociaż trochę...

Posted

No w czwartek wysłane, myślałam że dzisiaj będą a tu klops :( No ale to tylko poczta...

A z czekaniem nie jest źle, zamawiałam wtedy kiedy Nadira a ona z tego co pisała to nawet w Polsce swoich jeszcze nie ma ;)

O numer napiszę, czekam zobaczyć czy jutro będzie awizo, bo jak na priorytet to strasznie długo (z karuska ażurka wysłana w środę o 20 a w czwartek już u mnie...)

Posted

Moje wysłane były w piątek i są dzisiaj, też priorytetem. Długo te Twoje idą, miejmy nadzieję, że jutro już będą :)

Ano widziałam, też beznadziejna sytuacja, powinni już wcześniej poinformować... Ja miałam mega fuksa, że akurat ten rozmiar był w dostawie, bo też bym czekała do przyszłego tygodnia.

Posted

Poczta u mnie jak widać działa super :/

Też myślę że baznadziejnie :( Tyle czekać, w sumie być pewnym że idą w tej dostawie, a tu klops :(

Jakbym teraz zamawiała to rozmiar nasz też dostępny w magazynie :D Mogę drugie zamawiać :p

Posted

Nie wiem, co jest takiego super w tych żółtych, mnie się one wcale nie podobają :P W ogóle ta seria Lifeguard za bardzo wali po oczach moim zdaniem... I strasznie mi w kolorystyce Hurtty brakuje niebieskiego i fioletu.

Posted

Hurtty doszły, odebrała je sąsiadka :)

Marta ja lubię oczojebne kolory, więc żółty super mi się podoba :D

YDU0Ei.jpg

Wr7KTx.jpg

cg852O.jpg

Ehh,tinypic nie działa :/

No to mam dylemat- muszę zrobić zdjęcie na czystszym psie, żeby lepiej je dopasować. Bo myślę czy rozmiar ok :)