Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 496
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tanitka napisał(a):
Yolanovi, ona absolutnie nie boi się burzy :) W ogóle jest psem bez lękowym.

Też miałam taką sunię, tylko w typie dobermana, nic ją nie ruszało, ani burza, ani sylwestrowe fajerwerki... Umarła z powodu czerniaka, ale taki zrównoważony pies to skarb. Basia jest kochana. Strasznie się cieszę, że znalazła u Ciebie Tanitko taką wspaniałą przystań.

Posted

Kochane kibicki, coś się dzisiaj złego wydarzyło.

Wróćiłam po pracy do domu i zamiast radosnie podskakującej Śnieżki mnie witajacej w drzwiach znalłąm półprzytomną Śnieżką w odchodach i wymiotach, nie mogąca się z tego podnieść. Podniosłam ją, ale łapki były jakby powykręcane, a pies półprzytomny. Po zabiegach higienicznych, na ledwo utrzymujacych ja nóżkach poszła jeść i poszła w tempie 1000 letniego żółwia siku. Potem ułożona przez nas pod kocykiem, termoforem spała 4 godziny wstrząsana drgawkami. Teraz wstała, ale to nie jest "koziołkująca" Baśka, to jest pies w stanie w jakim do mnie przyjechała. Kroczek za kroczkiem, głowa spuszczona, smutek w oczach i nieustanne jęczenie.
Postanowiłam jej dac dziś spokój i jeśli nic nie bedzie lepiej do jutra to pójdziemy jutro do weta.
załamka.....

Posted

tanitka napisał(a):
Kochane kibicki, coś się dzisiaj złego wydarzyło.

Wróćiłam po pracy do domu i zamiast radosnie podskakującej Śnieżki mnie witajacej w drzwiach znalłąm półprzytomną Śnieżką w odchodach i wymiotach, nie mogąca się z tego podnieść. Podniosłam ją, ale łapki były jakby powykręcane, a pies półprzytomny. Po zabiegach higienicznych, na ledwo utrzymujacych ja nóżkach poszła jeść i poszła w tempie 1000 letniego żółwia siku. Potem ułożona przez nas pod kocykiem, termoforem spała 4 godziny wstrząsana drgawkami. Teraz wstała, ale to nie jest "koziołkująca" Baśka, to jest pies w stanie w jakim do mnie przyjechała. Kroczek za kroczkiem, głowa spuszczona, smutek w oczach i nieustanne jęczenie.
Postanowiłam jej dac dziś spokój i jeśli nic nie bedzie lepiej do jutra to pójdziemy jutro do weta.
załamka.....

nie czekaj do jutra z lekarzem; jutro może być za późno

Posted

Ja też się bardzo zmartwiłam.Może to jakieś zatrucie,może coś zjadła w czasie nieobecności tanitki? Przy wymiotach mogły też puścić zwieracze.Basia pije wodę?

Posted

Z niepokojem czekamy na (oby dobre) wieści.
Oby to była tylko jakaś jednorazowa, niegroźna niedyspozycja...
Biedna Malutka...trzymam mocno kciuki !

Posted

dziewczyny, sytuacja nie jest zła. To nie był wylew i nie udar i wszystkie odruchy neurologiczne są właściwe. Możliwe że to był atak padaczkowy, no ale leczenie padaczki zaczyna się jak ataki są powtarzalne. U mnie póki co był ten jeden raz.
Śnieżka niechętnie chodzi, ale już raz wskoczyła i zeskoczyła z kanapy. Ma apetyt, załatwia się.

Posted

Chwilę nie zaglądałam, a tu się podziało... Dobrze, że już lepiej. Bardzo to poważnie wyglądało i może dobrze by było jakby ją wet obejrzał. Głaski i przytulaski dla Basieńki i trzymaj się maleńka, nie choruj

Posted

sytuacja wydaje się być opanowana. Śnieżka juz prawie wróciła do normy. Nie szaleje tak jeszcze w podskokach,a le juz chętnei chodzi, na spacerku raźnym tempem maszeruje. Oby taka historia już się nie przytafiła więcej.

Posted

[quote name='tanitka']dziewczyny, sytuacja nie jest zła. To nie był wylew i nie udar i wszystkie odruchy neurologiczne są właściwe. Możliwe że to był atak padaczkowy, no ale leczenie padaczki zaczyna się jak ataki są powtarzalne. U mnie póki co był ten jeden raz.
Śnieżka niechętnie chodzi, ale już raz wskoczyła i zeskoczyła z kanapy. Ma apetyt, załatwia się.[/QUOTE]

Tanitko dziekuje