Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 145
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Fiona.22']Aniu, nie spodziewałam się, że tak szybko to pójdzie :multi: :loveu:
Chyba rzeczywiście aukcja zakończy się juz niedługo.
Pani Renata, która napisała maila to bardzo miła i dobra osobka.

Hehe, tylko ze ta Pani Renata, o czym nie wiecie jest przede wszystkim kociara :diabloti: , ale co tam, każdy zwierzak czuje tak samo, a Lunka jest taka biedna... tyle nieszczęścia w tak krótkim życiu, mam nadzieje, ze w pełni wyzdrowieje. Pozdrawiam serdecznie i jak juz pisałam, Pani Ilonko, proszę Lunkę za uszkiem podrapać.

Posted

[quote name='Renata 1201']Hehe, tylko ze ta Pani Renata, o czym nie wiecie jest przede wszystkim kociara :diabloti: , ale co tam, każdy zwierzak czuje tak samo, a Lunka jest taka biedna... tyle nieszczęścia w tak krótkim życiu, mam nadzieje, ze w pełni wyzdrowieje. Pozdrawiam serdecznie i jak juz pisałam, Pani Ilonko, proszę Lunkę za uszkiem podrapać.

Ooo...kogo ja widzę na wątku Lunki :loveu: Sunia pogłaskana, podrapana i wymiziana. Ale jest juz tak rozpuszczona, że ciągle jej mało pieszczot. A ja się muszę przyznać...też jestem kociarą :evil_lol: Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do wątku "naszych" kotów i kociaków.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61412

Bardzo się cieszę, że pani do nas zajrzała :loveu:

Posted

[quote name='Fiona.22']Ooo...kogo ja widzę na wątku Lunki :loveu: Sunia pogłaskana, podrapana i wymiziana. Ale jest juz tak rozpuszczona, że ciągle jej mało pieszczot. A ja się muszę przyznać...też jestem kociarą :evil_lol: Nie pozostaje mi nic innego jak zaprosić do wątku "naszych" kotów i kociaków.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=61412

Bardzo się cieszę, że pani do nas zajrzała :loveu:
Ja juz tu zagladam od paru dni, ale napisalam dopiero wczoraj, cuż niesmiała jestem taka, a na kocią stronkę zajrzę z przyjemniścią:cool3:

Posted

Jeszcze tylko pragnę donieść;) , ze kupiłam na allegro ostatnie 6 cegiełek na ratowanie tej słodkiej mordki, (a co tam jeden dzień krótsze wakacje). A teraz niech mała wraca spokojnie do zdrowia.:multi:

Posted

Się aukcja skonczyła..

Renato - wielkie podziekowania!!:loveu:
I dla wszystkich którzy kupili cegiełki!!:loveu: :loveu:

Fiona - no to teraz czeka Cie mnóstwo roboty...:sg168: :turn-l:

Posted

a kto zastepuje Fione w tym czasie..?;)

bo ja tu w sprawie aukcji:roll:

trzeba by napisać jakiś list dziękczynny do wszystkich ludzi o wielkich sercach, którzy kupili cegiełki oraz sprawdzać na bieząco wpływy na konto kieleckiego TOZu.. Ja wtedy bede mogła szybciutko wystawiać pozytywne komentarze na allegro..
Kto sie zgłasza na ochotnika?:evil_lol:

Posted

Ze sprawdzaniem na bieżąco wpłat na koncie TOZ będzie problem, bo wyciągi są raz na miesiąc . Zadzwonię do prezes TOZ i zapytam o to.

Posted

to moze nie tak źle, bo aukcja skonczyła sie pare dni temu - wiec czesc osób na pewno wpłaciła od razu - a koniec miesiaca juz jutro. Wiec aktualny wyciag bedzie tuz tuż..A co do pozostałych - to są dwa wyjscia - albo wysłać pozytywne komentarze wszystkim osobom zakładajac ze wpłaciły lub wpłacą, albo napisać do nich że mamy problem ze sprawdzeniem i tzreba poczekać..
Ale jakbyś erko mogła sie dowiedziec czy sprawdzanie na bieżaco jest mozliwe (np. elektronicznie) to byłabym wdzieczna.
To by nam sporo ułatwiło..

Posted

erka - czy mogę wysłać do Ciebie na pw liste osób, które kupiły cegiełki z prosbą o sprawdzenie na wyciagach?

liścik z podziekowaniami skomponuję sama i w tych dniach rozeslemy do wszystkich uczestników aukcji..

Posted

Moi kochani:loveu: , podziękowania podziękowaniami, ale najważniejsze w tej chwili jest, żeby Luna wróciła do zdrowia. Przydałyby się nowe fotki, czy ktoś wie, kiedy wraca Fiona???

Posted

niestety ja tutaj wystepuje tylko jako pracownik administracyjny od aukcji:lol:;)
i tylko w tym zakresie moge podziałac..;)
do lunki mam zbyt daleko:-(

Posted

Fiona wraca dopiero za dwa miesiące i dopiero wtedy mogą byc nowe fotki.
AniuB, proszę wyślij mi te dane, zadzwonie do prezes TOZ i postaram sie sprawdzic.

• 2 weeks later...
Posted

erka napisał(a):
Fiona wraca dopiero za dwa miesiące i dopiero wtedy mogą byc nowe fotki.

Erko, a czy ty jesteś w stanie dostarczyć jakichś wieści o Lunie, bo już się pogubiłam, kto może mieć kontakt z DT pod nieobecność Fiony. A nie ukrywam, żem ciekawa jak przebiega rekonwalescencja naszej panienki :lol:

• 2 weeks later...
Posted

Witam wszystkich na chwilowej przerwie wakacyjnej :cool3:

Cegiełki bardzo szybko sie sprzedały :multi: :multi: :multi: Jutro napiszę coś więcej o Lunie. Widziałam się z nią i jej opiekunka tylko chwilke. Dziś powiem jedynie, ze dziewucha wyrosła.

AniuB jeśli będziesz potrzebowała jakiś wyciągów z kąta lub czegoś innego odnośnie aukcji allegro. Pisz do mnie ;)

Posted

athlonea napisał(a):
A fotki będą? ;)

Oczywiście, że będą :cool3: Najpóźniej jutro bo odkad przyjechałam mam urwanie głowy, tyle spraw do załatwienia:roll:

Posted

Przepraszam za opóźnienie :oops:
Lune mam na oku wiem, że nie dzieje jej się krzywda i dlatego w pierwszej kolejności zajełam się innymi zwierzakami. Mam pod opieką jeszcze sukę z maluchem i od tygodnia kocią rodzinę której kompletnie nie mam gdzie umieścić. Potrzebny był też transport suni do Wawy i tak zeszło...

Mam kilka zdjęć
Nasza Lunka wygląda tak:

Mam też filmiki z Lunką w roli głównej, widać jak Luna się porusza. Niestety nie wiem jak go wstawić :oops: może ktoś potrafi. Prawa noga jeszcze sztywnia. Sunia przystaje na niej, a raczej podpiera się. Podczas biegania troszkę podpiera się ale wyraźnie widać jak powłóczy nią. Noga niestety zgina się w okolicy pięty i kolana z wyraźnym ograniczeniem. W okolicy miednicy w ogóle jest sztywna. Lekarz narazie polecił aby poczekać ponieważ być może drut który jeszcze usztywnia noge, mógł się obsunąć i blokuje staw. 12 sierpnia ma mieć wyjęte druty i będzie miała prześwietlenie. Wtedy będziemy już wiedzieć czy jest szansa na odzyskanie sprawności. Lekarz już od na początku mówił, że noga jest w strasznym stanie i najprawdopodobniej nigdy już nie bedzie w pełni sprawna. Przypomnę, że była strzaskana na małe kawałeczki.
Druga nóżka (lewa-ta która była prosto złamana) już działa bez zarzutu.
Najważniejsze, że sunia może już biegać, szaleć, aportować piłkę. Co prawda na trzech nogach ale ...