Ada-jeje Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='ania75']nie mówię o radach - bo one mogą się przydać nawet doświadczonym "psiarzom" ;) mam na myśli np zaczepne pytania Dody o protokoły dot. świń, kiedy założyła firmę itp. to, że ktoś prowadzi hotelik nie upoważnia nikogo do wtrącania się w jego sprawy osobiste..... Jest to wątek Huzara i o nim powinniśmy tu czytać i pisać[/QUOTE] Nie koniecznie trzeba reagowac na kazdy wpis, choc betkak zachowala sie z klasa, udzielajac odpowiedzi nawet na ten zaczepny wpis Dody jak go nazwalas. Quote
Ayame Nishijima Posted May 3, 2014 Author Posted May 3, 2014 Elik, Ada-jeje, to nie tak. Nie chodzi o to czy będziemy cos ignorować, czy nie. Padło tu kilka dobrych rad, padło trochę złośliwych komentarzy. I tyle. Pisząc swojego wczesniejszego posta specjalnie nie odnosiłam się do poruszonego tematu. Jedynie - jako osoba prowadząca wątek - proszę Was tylko o przeniesienie tej dyskusji. Nic złego się przecież nei stanie. Wszystkie widziałyśmy równolegly temat, gdzie wypowiedzi o hotelu były w dużo mniej przyjaznym tonie, nic nie stoi na przeszkodzie by tam omawiać hotel i udzielac porad. Wszystko będzie w jednym miejscu: Jasno, przejrzyście i czytelnie. Tu jest wątek Huzara. Jednego, konkretnego psa, który przebywa w domowej części hotelu i własnie jako prowadząca wątek bardzo Was proszę, zeby nie robić bałaganu. Taki chaos utrudnia odnalezienie właściwych informacji i jak już pisałam moze wprowadzać w błąd odnosnie sytuacji Huzara. Nie ma sensu wytykać teraz co kto pisał. Rozmowa zboczyła, trudno. Przywróćmy ja na odpowiedni tor. Jako znak dobrych intencji, dołączam sygnał uspokakjający w wykonaniu Huzara :) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-8MtvzEYsv8c/U11XM6W698I/AAAAAAAACVg/UxQcigHvzao/w569-h855-no/DSC_0208.JPG[/IMG] Quote
sybil Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Wielka szkoda, że tylko Ada-jeje zechciała konstruktywnie włączyć się do wątku. Jej rady i wskazówki z pewnością pomogą betkak poprawić warunki bytowania psów i pracę z nimi. Zresztą z wpisów wynika, że chętnie przyjmuje wszystkie [B]nie agresywne czy napastliwe [/B]uwagi. Jeśli Szanowne Panie nie chcą życzliwie podzielić się swoim długoletnim doświadczeniem i mądrze doradzić to może lepiej najpierw przekonać się, czy sytuacja poprawiła się, a nie od razu mieszać z błotem. Rozumiem, że wątek psów yumani i rozpaczliwe warunki w jakich przebywały tłumaczy nerwy i gniew, ale tu sytuacja różni się diametralnie. Quote
Doda_ Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='betkak']No zobacz znów nie myślisz co piszesz. Co Cię świnie obchodzą? czego szukasz protokołu z interwencji odebrania świń? Przestań się ośmieszać. W jakim świecie Ty żyjesz? bo chyba wyimaginowanym. Nic nie stoi na przeszkodzie żebyś lepsze warunki stworzyła, kto Ci broni? Odnośnie przepisów dotyczących schronisk to już kiedyś link zamieściłam, radzę Ci dokładnie poczytać, bo znów nie wiesz co piszesz.Np. wedle tych przepisów dla psa o wadze 30kg boks ma mieć wymiar 2m2, a wybieg 4m2. Widzisz u mnie najmniejszy boks to 4m2 czyli 2x więcej niż określają przepisy. Znów się nie przygotowałaś.[/QUOTE] Kto Ci pomaga w pisaniu tekstów ? :cool3: bo raczej tak pisać nie potrafiłaś, często zdarzały Ci się błedy ortograficzne :eviltong: CO mnie świnie obchodzą? Pytam co się z nimi stało, jestem miłośnikiem i obrońcą również zwierząt wiejskich. Pytam czy zostały oddane do rzeźni ? Czy zabite przez wasze ręki ? I czytaj zr zrozumieniem, nie prosiłam o protokół z interwencji odebrania świn, pisałam wyraźnie-dezynfekcja. Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 Moze ktos z was poda linka do watku zalozenia hotelu, bylo tam zaledwie kilka wpisow. Moim zdaniem na tamtym watku nalezy jak najszybciej zorganiowac zbiorke na najbardziej potrzebne w tej chwili w hotelu u betkak budy. Z tych pieniedzy ktore sa wplacane jej za pobyt psow nie szybko bedzie w stanie zakupic jakze potrzebne budy dla psiakow zeby nie musialy byc w chlodnym pomieszczeniu. Nawet na poczatek zanim beda podesty budy juz rozwiaza czesc poprawy bytowania zwierzat. Quote
ania68 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='ania68']Nie mam teraz za wiele czasu-zarobiona jestem, ale czasem zaglądam do Huzara i zamiast dowiedzieć się co u niego słychać, to widzę dyskusje na temat hotelu. Niektórym nie podobają się warunki w chlewni, a ja mówię, że Huzara to nie dotyczy-[B]on jest w domu[/B]. Bardzo proszę o przeniesienie się na np. ten wątek: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251505-TANI-Dom-Tymczasowy-dla-psów-)[/URL] chyba nie muszę mówić, że taka atmosfera na wątku na pewno nie pomoże Huzarowi, a wręcz mu zaszkodzi.[/QUOTE] [quote name='Ada-jeje']Moze ktos z was poda linka do watku zalozenia hotelu, bylo tam zaledwie kilka wpisow. Moim zdaniem na tamtym watku nalezy jak najszybciej zorganiowac zbiorke na najbardziej potrzebne w tej chwili w hotelu u betkak budy. Z tych pieniedzy ktore sa wplacane jej za pobyt psow nie szybko bedzie w stanie zakupic jakze potrzebne budy dla psiakow zeby nie musialy byc w chlodnym pomieszczeniu. Nawet na poczatek zanim beda podesty budy juz rozwiaza czesc poprawy bytowania zwierzat.[/QUOTE] Jest w moim wczesniejszym wpisie. Pisałam aby się tam przenieść. Ogłoszenie Huzara zrobione na predko: [URL]http://olx.pl/oferta/pies-o-cudownym-charakterze-czy-znajdzie-dom-CID103-ID5NAe7.html?action=show&id=85699011#xtor=EREC-55-[/URL] Quote
Ada-jeje Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) [quote name='ania68']Jest w moim wczesniejszym wpisie. [B]Pisałam aby się tam przenieść.[/B] Ogłoszenie Huzara zrobione na predko: [URL]http://olx.pl/oferta/pies-o-cudownym-charakterze-czy-znajdzie-dom-CID103-ID5NAe7.html?action=show&id=85699011#xtor=EREC-55-[/URL][/QUOTE] a Ciebie to nie dotyczy? nawrzucac psow do betkak potraficie, a pozniej juz tylko hopanie watku. Na szczescie tym razem to sama betkak prosi o rady bo chce poprawic warunki bytowe w swoim hotelu, od was zadnego wsparcia sie nie doczekala. Mozna za to przeczytac wpisy typu jak sie komus nie podoba to moze tam psow nie dawac. Otoz zywe stworzenia to nie rzeczy, a jak sie nie podoba to kazdy ma prawo wejsc na watek i albo doradzic albo skrytykowac. Tu chodzi o bezbronne stworzenia i bezdomne. [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251505-TANI-Dom-Tymczasowy-dla-psów-)?p=22109083#post22109083[/url] Edited May 3, 2014 by Ada-jeje dopisek Quote
ania68 Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 [quote name='Ada-jeje']a Ciebie to nie dotyczy? nawrzucac psow do betkak potraficie, a pozniej juz tylko hopanie watku. Na szczescie tym razem to sama betkak prosi o rady bo chce poprawic warunki bytowe w swoim hotelu, od was zadnego wsparcia sie nie doczekala. Mozna za to przeczytac wpisy typu jak sie komus nie podoba to moze tam psow nie dawac. Otoz zywe stworzenia to nie rzeczy, a jak sie nie podoba to kazdy ma prawo wejsc na watek i albo doradzic albo skrytykowac. Tu chodzi o bezbronne stworzenia i bezdomne. [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/251505-TANI-Dom-Tymczasowy-dla-psów-)?p=22109083#post22109083[/URL][/QUOTE] Ada-jeje, daj sobie spokój. Nie wyprowadzisz mnie z równowagi. Wiesz dobrze, że robię dla zwierząt tyle, ile mogę i na ile mnie stać. Nie wiem dlaczego jeździsz po mnie, jak po łysej kobyle, ja niczym sobie na takie traktowanie nie zasłużyłam. Nie będę więcej odpowiadać na zaczepki. Quote
elik Posted May 3, 2014 Posted May 3, 2014 (edited) [quote name='ania68']Ada-jeje, daj sobie spokój. Nie wyprowadzisz mnie z równowagi. Wiesz dobrze, że robię dla zwierząt tyle, ile mogę i na ile mnie stać. Nie wiem dlaczego jeździsz po mnie, jak po łysej kobyle, ja niczym sobie na takie traktowanie nie zasłużyłam. Nie będę więcej odpowiadać na zaczepki.[/QUOTE] Aniu, dla tej kobiety nie ma innej świętości, poza nią samą. Nie ważne ile robisz dla psów, którymi Ada-jeje się "opiekuje", kiedy będzie to wygodne, dokopie każdemu. Z białego, zrobi czarne, z dobrego, złe byle dopasować do swoich ówczesnych teorii, bo i te się zmieniają w miarę potrzeb. Edited May 3, 2014 by elik Quote
Ada-jeje Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='elik']Aniu, dla tej kobiety nie ma innej świętości, poza nią samą. Nie ważne ile robisz dla psów, którymi Ada-jeje się "opiekuje", kiedy będzie to wygodne, dokopie każdemu. Z białego, zrobi czarne, z dobrego, złe byle dopasować do swoich ówczesnych teorii, bo i te się zmieniają w miarę potrzeb.[/QUOTE] pomylilas osoby, ja nie jestem Ty i nie ide po trupach do celu, zawsze mialam i mam na celu dobro zwierzat. Quote
ania75 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='Ada-jeje']pomylilas osoby, ja nie jestem Ty i nie ide po trupach do celu, zawsze mialam i mam na celu dobro zwierzat.[/QUOTE] Ale przyznaj, że bardziej zaangażowaną osobę w pomoc psom (oczywiście jak każdy, w miarę swoich możliwości) jak Ania68 to trudno znaleźć więc nie rozumiem ...... Quote
elik Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='Ada-jeje']pomylilas osoby, ja nie jestem Ty i nie ide po trupach do celu, zawsze mialam i mam na celu dobro zwierzat.[/QUOTE] Nawet nie próbuj porównywać mnie do siebie !!! Na samą myśl, że mogłabym być choćby tylko podobna, czuje ciarki na plecach. Brrrrr. Straszna osobowość. Nie mam zamiaru stawać z Tobą w szranki. Sprowadzisz do swojego poziomu i pokonasz rutyną. Szkoda mi czasu na próżne gadanie, poza tym podejrzewam, że chcesz mnie sprowokować, aby spowodować nałożenie na mnie bana. To bardzo w Twoim stylu. Nie dam się więc wciągać w pyskówki. Czekam jedynie na wyjaśnienie Twojejgo wstrętnego oczernienia mnie na wątku Tani Dom Tymczasowy. Dla mnie EOT. Quote
epe Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='ania75']Ale przyznaj, że bardziej zaangażowaną osobę w pomoc psom (oczywiście jak każdy, w miarę swoich możliwości) jak Ania68 to trudno znaleźć więc nie rozumiem ......[/QUOTE] Ania75! Myślę, że Ada robi uwagi ogólne, nie koniecznie tylko do Ani68. Mając doświadczenie w pomocy psom po prostu podsumowuje to, co zauważa od lat. Pod wpływem emocji wyciągane sa psy na tzw. "hura" - nie ważne gdzie, były przypadki gdy przechowywano psy w piwnicy nawet!! Jest myślenie "jakoś to będzie potem". A potem różnie bywa, z kasą krucho, miejsc dobrych brak, nikt z wyciągających nie kontroluje w realu co z wyciągniętym psem się dzieje, bo jest zajęty wyciąganiem nowego. Niektórzy nawet po założeniu wątku nawet go nie kontynuują. Same widzicie jakie co chwila wybuchają afery z hotelikami. Oczywiście nie twierdze, że zawsze tak jest, są wyjątki w tym schemacie. I na pewno Ania68 do nich należy. I osoby na tych wątkach olkuskich raczej też. Chodzi tylko o to, aby ilość nie przesłoniła jakości. Psów do ratowania nie zabraknie - już o to starają się same pomagające - jak dało się zauważyć:cool3: Quote
Doda_ Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='Doda_']Kto Ci pomaga w pisaniu tekstów ? :cool3: bo raczej tak pisać nie potrafiłaś, często zdarzały Ci się błedy ortograficzne :eviltong: CO mnie świnie obchodzą? Pytam co się z nimi stało, jestem miłośnikiem i obrońcą również zwierząt wiejskich. Pytam czy zostały oddane do rzeźni ? Czy zabite przez wasze ręki ? I czytaj zr zrozumieniem, nie prosiłam o protokół z interwencji odebrania świn, pisałam wyraźnie-dezynfekcja.[/QUOTE] przypominam swój post. Quote
ania68 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 (edited) [quote name='epe']Ania75! Myślę, że Ada robi uwagi ogólne, nie koniecznie tylko do Ani68. Mając doświadczenie w pomocy psom po prostu podsumowuje to, co zauważa od lat. Pod wpływem emocji wyciągane sa psy na tzw. "hura" - nie ważne gdzie, były przypadki gdy przechowywano psy w piwnicy nawet!! Jest myślenie "jakoś to będzie potem". A potem różnie bywa, z kasą krucho, miejsc dobrych brak, nikt z wyciągających nie kontroluje w realu co z wyciągniętym psem się dzieje, bo jest zajęty wyciąganiem nowego. Niektórzy nawet po założeniu wątku nawet go nie kontynuują. Same widzicie jakie co chwila wybuchają afery z hotelikami. Oczywiście nie twierdze, że zawsze tak jest, są wyjątki w tym schemacie. I na pewno Ania68 do nich należy. I osoby na tych wątkach olkuskich raczej też. Chodzi tylko o to, aby ilość nie przesłoniła jakości. Psów do ratowania nie zabraknie - już o to starają się same pomagające - jak dało się zauważyć:cool3:[/QUOTE] Być może nie wszyscy wiedzą, to napiszę, że psy z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-olkuskie-psiaki-potrzebują-pomocy-DT-DS-ogłoszenia-sterylki!-Pomozecie?p=22108726#post22108726[/URL] [B]nie są pod moją opieką.[/B] Pomagam na tym wątku, wykupuję ogłoszenia i wyróżnienia, bazarki, bo nikt o nich nie pamięta, a to przecież olkuszaki. Współodpowiedzialna za psy jestem tylko za te, które są u betkak. Huzar jest tam od 1 marca. Od tego czasu Ayame była tam 3 razy, czyli średnio co 2 tygodnie. To bardzo często i jest ewenementem na dogo. Nikt tak często nie jeździ do "swoich" psów pozostawionych w hotelikach. Możecie być spokojni o dobro "naszych" psów. Edited May 4, 2014 by ania68 literówka Quote
epe Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Tak jest jak napisałaś Aniu! To widać i słychać! Nawet jak trafia się ostra wymiana zdań - to jest oznaka, że nad psami się czuwa. I nie oznacza to mącenia, tylko troskę. Ja napisałam ogólnie, bo niestety w wielu przypadkach tak nie jest! Quote
Ada-jeje Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='ania68']Być może nie wszyscy wiedzą, to napiszę, że psy z tego wątku: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/246698-olkuskie-psiaki-potrzebują-pomocy-DT-DS-ogłoszenia-sterylki!-Pomozecie?p=22108726#post22108726[/URL] [B]nie są pod moją opieką.[/B] Pomagam na tym wątku, wykupuję ogłoszenia i wyróżnienia, bazarki, bo nikt o nich nie pamięta, a to przecież olkuszaki. Współodpowiedzialna za psy jestem tylko za te, które są u betkak. Huzar jest tam od 1 marca. Od tego czasu Ayame była tam 3 razy, czyli średnio co 2 tygodnie. To bardzo często i jest ewenementem na dogo. Nikt tak często nie jeździ do "swoich" psów pozostawionych w hotelikach. Możecie być spokojni o dobro "naszych" psów.[/QUOTE] widze Twoje wielkie zaangazowanie w pomoc bezdomniakom, ale tak jak napisala epe, przy tak duzym wyciaganiem psow z Ol, czesto zatracone sa realia tej pomocy a chyba nie chodzi o to zeby psy trafialy z deszczu pod rynne lub pod niewlasciwa opieke, lub tez w zle warunki bytowania. Zauwazam tez braki w ogarnieciu sytuacji. Quote
betkak Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Wybacz ale przereklamowana jesteś, no ale chociaż dzięki Twoim postom pośmiać się można. Nie wiem jak Ty ale ja nie mam czasu siedzieć i sprawdzać pisowni(teraz mam od tego taki mądry program), swoje teksty redaguję sama, tak jak i strony na fb. Apropo stron 1.to strona hoteliku, 2. to strona typowo adopcyjna moich podopiecznych(w trakcie). Odnośnie świń to teściowa odsprzedała je innemu hodowcy-ja akurat mięsa nie jadam. Widzę, że swoje zainteresowanie przerzucasz na wszystkich członków mojej rodziny. Bardzo grzecznie Ci mówię nie życzę sobie abyś właziła z buciorami w moje prywatne życie, nie mam zamiaru tłumaczyć się przed Tobą. Jeśli naczytałaś się książek szpiegowskich lub nie masz swojego prywatnego życia to już Twój problem, od rozwiązywania tego typu problemów są terapeuci a nie forum w dodatku dla psów. Żal mi Ciebie...[quote name='Doda_']przypominam swój post.[/QUOTE] Quote
Doda_ Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='betkak']Wybacz ale przereklamowana jesteś, no ale chociaż dzięki Twoim postom pośmiać się można. Nie wiem jak Ty ale ja nie mam czasu siedzieć i sprawdzać pisowni(teraz mam od tego taki mądry program), swoje teksty redaguję sama, tak jak i strony na fb. Apropo stron 1.to strona hoteliku, 2. to strona typowo adopcyjna moich podopiecznych(w trakcie). Odnośnie świń to teściowa odsprzedała je innemu hodowcy-ja akurat mięsa nie jadam. Widzę, że swoje zainteresowanie przerzucasz na wszystkich członków mojej rodziny. Bardzo grzecznie Ci mówię nie życzę sobie abyś właziła z buciorami w moje prywatne życie, nie mam zamiaru tłumaczyć się przed Tobą. Jeśli naczytałaś się książek szpiegowskich lub nie masz swojego prywatnego życia to już Twój problem, od rozwiązywania tego typu problemów są terapeuci a nie forum w dodatku dla psów. Żal mi Ciebie...[/QUOTE] to co piszesz- 'posmiac sie mozna' itd swiadczy tylko o tym ze masz problem ze soba, bo [B]nikt madry[/B] sie nie smieje. jestes prowadzaca hotelikt a zachowujesz sie wulgarnie, agresywnie. A no wlasnie, propos FB, to bardzo aktywna tam jestes..nawet wrzucasz zdjecia po obróbce.. nie masz chyba co zrobic ze swoim czasem? jesli chodzi o swinie,myslisz ze ja uwierze ze przy takiej ilosci ani jedną nie zabilicie, ani jedna nie zostala oddana na rzez? No wiesz. W moich oczach-hotelik morderca (świn). Tacy ludzie nigdy nie beda odpowiednimi opiekunami dla psów. AMEN. Quote
sybil Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Już wcześniej napisano, że jest to wątek Huzara. Jeśli ktoś jest zainteresowany sprawą spożycia wieprzowiny lub hodowlą świń to proszę założyć osobny wątek. Rzeczywiście ta dyskusja śmieszna nie jest, raczej dość żałosna :shake: Quote
epe Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='epe']Ania75! Myślę, że Ada robi uwagi ogólne, nie koniecznie tylko do Ani68. Mając doświadczenie w pomocy psom po prostu podsumowuje to, co zauważa od lat. Pod wpływem emocji wyciągane sa psy na tzw. "hura" - nie ważne gdzie, były przypadki gdy przechowywano psy w piwnicy nawet!! Jest myślenie "jakoś to będzie potem". A potem różnie bywa, z kasą krucho, miejsc dobrych brak, nikt z wyciągających nie kontroluje w realu co z wyciągniętym psem się dzieje, bo jest zajęty wyciąganiem nowego. Niektórzy nawet po założeniu wątku nawet go nie kontynuują. Same widzicie jakie co chwila wybuchają afery z hotelikami. Oczywiście nie twierdze, że zawsze tak jest, są wyjątki w tym schemacie. I na pewno Ania68 do nich należy. I osoby na tych wątkach olkuskich raczej też. Chodzi tylko o to, aby ilość nie przesłoniła jakości. Psów do ratowania nie zabraknie - już o to starają się same pomagające - jak dało się zauważyć:cool3:[/QUOTE] W nawiązaniu do tego tematu oraz na zakończenie go cytuję wypowiedź osoby - jej wyznanie. To jest cała prawda o pomocy psom emocjonalnie! [COLOR=#000000][INDENT][COLOR=#0000cd][I]Jeszcze tak trochę odbiegając od głównego tematu, ale wydaje mi się to dość istotną kwestią w poruszonym temacie "zbieractwa fundacji". U Aśki umieszczałam psy na początku mojej działalności, a zaczynałam, mając naście lat. Teraz jestem mądrzejsza o pewne doświadczenia i oduczyłam się brać na siebie więcej, niż mogę ogarnąć. Co niestety często oznacza, że widząc psią tragedię muszę cierpliwie czekać, aż znajdzie się ktoś, kto pomoże - vide psy z mojego podpisu. Ale naprawdę ciężko jest przyjąć taką postawę. Gdy działałam na dogo, każdy nowy wątek szybko zapełniał się propozycjami "a może weźmy go do hotelu". Teraz tak jest na fb, pojawia się nowy pies, pojawiają się namowy do wzięcia go na hotel. A jeśli odmówi się z powodu braku możliwości finansowych - wielkie oburzenie. Co z tego, że po drugiej stronie monitora może siedzieć taka jak ja wtedy małolata, która ulegnie starszym i - wydawałoby się - mądrzejszym... A potem wpędzi siebie i zwierzaka w kłopoty. I zostanie z tym sama, bo uratowane pieski szybko się krzykaczom nudzą... Kilka dni temu pewna fundacja zamieściła na fb zdjęcie psa stojącego przy ulicy. Gros komentarzy był w tonie "dlaczego go stamtąd nie zabraliście". Nawet po tym, gdy napisali, że ich patrol interwencyjny był wtedy na interwencji kilkadziesiąt kilometrów dalej... Dawno nie byłam w schronisku tej fundacji, ale kiedyś na środku stał blaszany kontener z ustawionymi piętrowo kennelami, w których siedziały psy... I tak to się kręci, byle upchnąć, byle wirtualni pomagacze mieli satysfakcję, że fundacja uległa i wzięła psa, bo skoro to fundacja, to na pewno ma takie możliwości. Zresztą tu na tym wątku też to widać - oburzenie Rozi, że jak to, fundacja od astów nie wzięła na tymczas psa nie tolerującego innych psów... Bo na pewno mają tymczasów bez innych zwierząt na pęczki... Jeszcze raz napiszę - nic nie jest czarne ani białe. A nieraz ci, którzy uważają się za miłośników zwierząt, sami robią im największą krzywdę.[/I][/COLOR][/INDENT] [/COLOR] [INDENT] [/INDENT] Quote
betkak Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Odnośnie zdjęć po obróbce to są od tego specjalne programy komputerowe-nie wiedziałaś. Ty nawet tego nie robisz, weż się za realne pomaganie a nie knucie afer. Jeśli takie zachowanie jest dla Ciebie agresywne i wulgarne to radzę sięgnąć po definicje tych słów. I kolejny raz piszę przestań za mną łazić i zaśmiecać wątki, bo psom nie pomagasz idź śmiecić gdzie indziej.[quote name='Doda_']to co piszesz- 'posmiac sie mozna' itd swiadczy tylko o tym ze masz problem ze soba, bo [B]nikt madry[/B] sie nie smieje. jestes prowadzaca hotelikt a zachowujesz sie wulgarnie, agresywnie. A no wlasnie, propos FB, to bardzo aktywna tam jestes..nawet wrzucasz zdjecia po obróbce.. nie masz chyba co zrobic ze swoim czasem? jesli chodzi o swinie,myslisz ze ja uwierze ze przy takiej ilosci ani jedną nie zabilicie, ani jedna nie zostala oddana na rzez? No wiesz. W moich oczach-hotelik morderca (świn). Tacy ludzie nigdy nie beda odpowiednimi opiekunami dla psów. AMEN.[/QUOTE] Quote
ajw Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 Przyszłam do Huzara a tu same spory :( Zamówiłam dla Huzara pakiet ogłoszeń i w związku z tym mam prośbę. Czy ktoś mógłby napisać tekst do ogłoszeń? Z tamtym był już ogłaszany, nie wiem, czy wszędzie przejdzie po raz kolejny. Dałby ktoś radę? Quote
Ada-jeje Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='Doda_']przypominam swój post.[/QUOTE] moze jednak przestaniesz zadawc pytania, ktore nie maja nic wspolnego z bytowaniem psow w hotelu betkak. Quote
ania68 Posted May 4, 2014 Posted May 4, 2014 [quote name='ajw']Przyszłam do Huzara a tu same spory :( Zamówiłam dla Huzara pakiet ogłoszeń i w związku z tym mam prośbę. Czy ktoś mógłby napisać tekst do ogłoszeń? Z tamtym był już ogłaszany, nie wiem, czy wszędzie przejdzie po raz kolejny. Dałby ktoś radę?[/QUOTE] Zaraz spróbuję coś sklecić, choć zupełnie nie mam talentu w tym kierunku. Ja zrobiłam Huzarowi jedno ogłoszenie, stary tekst z nowymi zdjęciami, ale tylko na Tablicy: [URL="http://olx.pl/oferta/pies-o-cudownym-charakterze-czy-znajdzie-dom-CID103-ID5NAe7.html?action=show&id=85699011#xtor=EREC-55-"]http://olx.pl/oferta/pies-o-cudownym...#xtor=EREC-55-[/URL] Quote
Recommended Posts