ania68 Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 Piękny Huzar :loveu: A Torri ma jeszcze niebieskie oczka :) Śliczna klucha z niego, do zacałowania :loveu: Quote
ajw Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='ania68']Ja jeszcze mam fanty od Ciebie i wystawię je jeszcze na bazarku, ale teraz nie mam czasu, dopiero po 20-tym maja. [B]Nie wiem, czy Huzar ma wyróżnione ogłoszenie na Tablicy (OLX)?[/B] [B]Jeżeli nie, trzeba to zrobić. Co o tym sądzicie?[/B][/QUOTE] Ok, nie ma sprawy ;) jak coś to mam jeszcze nowy zapas ubrań:) Myślę, że wyróżnienie to dobry pomysł ;) Quote
Ayame Nishijima Posted April 28, 2014 Author Posted April 28, 2014 [quote name='ania68']Piękny Huzar :loveu: A Torri ma jeszcze niebieskie oczka :) Śliczna klucha z niego, do zacałowania :loveu:[/QUOTE] To jest ta Torri :) Ale jest śliczna. I te oczy... robią obłędne wrażenie. W ogóle u Beaty jest sporo psów z róznych fundacji. Nie bardzie wiem jak je pokazać. Mam tez nowe zdjęcia z hotelu. Po remoncie i malowaniu części boksów... Może po prostu podam link do albumu :) Tam również wiecej Torri :) [URL]https://plus.google.com/u/0/photos/105481285200225301017/albums/6001842506797008481[/URL] Quote
elik Posted April 28, 2014 Posted April 28, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Super, jestem za wyróznieniami.... Oftopowo napiszę, ze u Beaty jest teraz kilka psów fundacyjnych. Powoli i ostrożnie są zapoznawane. Huzar stracił kumpla, Lobo, który pojechał do domu, więc może skumpluje się z innym psiakiem. A jak się Wam Torri widzi? [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-Jr_QROUJFbA/U11XioR9hLI/AAAAAAAACVc/f9zKnJA4OR4/w1286-h855-no/DSC_0218.JPG[/IMG][/QUOTE] Ale jest podobny do mojego tymczasika, tylko jest potężniejszy ;) Ślicznotek :loveu: Quote
zozola77 Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 [quote name='Ayame Nishijima'] Mam tez nowe zdjęcia z hotelu. Po remoncie i malowaniu części boksów... Może po prostu podam link do albumu :) Tam również wiecej Torri :) [URL]https://plus.google.com/u/0/photos/105481285200225301017/albums/6001842506797008481[/URL][/QUOTE] fajne psiaki....i jakos tak lepiej wizualnie to wygląda... Quote
Ayame Nishijima Posted April 29, 2014 Author Posted April 29, 2014 [quote name='zozola77']fajne psiaki....i jakos tak lepiej wizualnie to wygląda...[/QUOTE] Na razie poprawki sa w części boksów, jednak to spore koszty na takiej powierzchni. Odmalowanie poprawiło wygląd boksów. Nie ma juz przygnębiającego wrażenia tych szarych ścianek. Tak naprawdę najważniejsze jest to, ze słoma jest czysta, są materacyki (Tylko Aster - ten hartowaty) drze na strzępy wszystko co znajdzie się w boksie. Jeden psiak, (nie pamiętam imienia) kompletnie nie zrozumiał o co chodzi: Spał w słomie a załatwiał się na posłanie. Nie wiem jak by mu wyklarować, ze oczekują od niego działania dokładnie odwrotnego a posłanie jest do spania wygodniejsze ;) Beata chce na razie stopniowo doprowadzić do takiego stanu wszystkie boksy. Później będzie można wprowadzac kolejne modyfikacje. A jak Ci się Huzar na fotkach widzi? Bo ja powiem tak: Wydaje się stabilniejszy psychicznie: Nie skakał, nie prewracał, choć był bardzo radosny. Od razu po załatwieniu potrzeb fizjologicznych przybiegł do Beaty, a później do mnie na przytulanie. Patrząc od strony zachowania to najlepszy pies pod opieką Beaty. Quote
betkak Posted April 29, 2014 Posted April 29, 2014 [url]https://www.facebook.com/events/794353560577650/794517513894588/?comment_id=794554623890877¬if_t=like[/url] dziewczyny proszę zajrzyjcie, to link na fb szukają domów dla olkuskich psów bo mają być wywiezione po długim wekendzie, jak możecie roześlijcie dalej Quote
betkak Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Wystawiłam fakturę na hotelikowanie Huzara za miesiąc kwiecień 180zł Quote
zozola77 Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='Ayame Nishijima']Na razie poprawki sa w części boksów, jednak to spore koszty na takiej powierzchni. Odmalowanie poprawiło wygląd boksów. Nie ma juz przygnębiającego wrażenia tych szarych ścianek. Tak naprawdę najważniejsze jest to, ze słoma jest czysta, są materacyki (Tylko Aster - ten hartowaty) drze na strzępy wszystko co znajdzie się w boksie. Jeden psiak, (nie pamiętam imienia) kompletnie nie zrozumiał o co chodzi: Spał w słomie a załatwiał się na posłanie. Nie wiem jak by mu wyklarować, ze oczekują od niego działania dokładnie odwrotnego a posłanie jest do spania wygodniejsze ;) Beata chce na razie stopniowo doprowadzić do takiego stanu wszystkie boksy. Później będzie można wprowadzac kolejne modyfikacje. A jak Ci się Huzar na fotkach widzi? Bo ja powiem tak: Wydaje się stabilniejszy psychicznie: Nie skakał, nie prewracał, choć był bardzo radosny. Od razu po załatwieniu potrzeb fizjologicznych przybiegł do Beaty, a później do mnie na przytulanie. Patrząc od strony zachowania to najlepszy pies pod opieką Beaty.[/QUOTE] fajnie, ze Huzar sie otwiera na człowieka, w sensie, ze zaczął go bardziej dostrzegac a nie tylko swoje psie sprawy ;) a co do modyfikacji boksów..to jest lepiej..ale jeszcze brakuje (tu zgadzam sie z meps co do betonowej podłogi - pisała o tym u Lobo) choc wiem, ze to wymaga kasy..... pożyjemy, zobaczymy ... HUzar - cały czas kciukam za fajny domek dla ciebie !!! Quote
elik Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='betkak']Wystawiłam fakturę na hotelikowanie Huzara za miesiąc kwiecień 180zł[/QUOTE] Po zapłaceniu faktury za pobyt w hotelu, na koncie Huzara pozostaje kwota 566,91 zł Quote
betkak Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Dziewczyny ja też bym chciała żeby był idealnie, hotelik z prawdziwego zdarzenia, widziałyście budynek to 150m2 powierzchni. Co do betonowych posadzek jest na nich podściółka codziennie wymieniana więc psiaki nie stoją na betonie, tak się dziś zastanawiałam nad funkcjonalnością płytek. Plusy łatwiej zmywać, estetyczny wygląd. Minusy łatwiej o uraz,poślizg, nie każdy pies wie jak zachować się na płytkach, no i płytki również podobnie jak beton są zimne, chyba,że ktoś ma w hoteliku ogrzewanie podłogowe. A tak sobie głośno gdybam i myślę:lol:[quote name='zozola77']fajnie, ze Huzar sie otwiera na człowieka, w sensie, ze zaczął go bardziej dostrzegac a nie tylko swoje psie sprawy ;) a co do modyfikacji boksów..to jest lepiej..ale jeszcze brakuje (tu zgadzam sie z meps co do betonowej podłogi - pisała o tym u Lobo) choc wiem, ze to wymaga kasy..... pożyjemy, zobaczymy ... HUzar - cały czas kciukam za fajny domek dla ciebie !!![/QUOTE] Quote
elik Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='betkak']Dziewczyny ja też bym chciała żeby był idealnie, hotelik z prawdziwego zdarzenia, widziałyście budynek to 150m2 powierzchni. Co do betonowych posadzek jest na nich podściółka codziennie wymieniana więc psiaki nie stoją na betonie, tak się dziś zastanawiałam nad funkcjonalnością płytek. Plusy łatwiej zmywać, estetyczny wygląd. Minusy łatwiej o uraz,poślizg, nie każdy pies wie jak zachować się na płytkach, no i płytki również podobnie jak beton są zimne, chyba,że ktoś ma w hoteliku ogrzewanie podłogowe. A tak sobie głośno gdybam i myślę:lol:[/QUOTE] W hotelach dla psów bywa różnie - deski, beton, płytki... A ja też tak sobie gdybnę ;) A może na beton położyć linoleum ? A może pod linoleum coś izolującego od zimnego betonu ? Quote
Ada-jeje Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 [quote name='betkak']Dziewczyny ja też bym chciała żeby był idealnie, hotelik z prawdziwego zdarzenia, widziałyście budynek to 150m2 powierzchni. Co do betonowych posadzek jest na nich podściółka codziennie wymieniana więc psiaki nie stoją na betonie, tak się dziś zastanawiałam nad funkcjonalnością płytek. Plusy łatwiej zmywać, estetyczny wygląd. Minusy łatwiej o uraz,poślizg, nie każdy pies wie jak zachować się na płytkach, no i płytki również podobnie jak beton są zimne, chyba,że ktoś ma w hoteliku ogrzewanie podłogowe. A tak sobie głośno gdybam i myślę:lol:[/QUOTE] Widze ze nie ma tu madrych doradcow do poprawy bytowania psow, pomalowane sciany psom sa nie potrzebne. Betkak niewielkimi kosztami mozesz polepszyc ich zywot u Ciebie. Poloz na polowie boksow palety, oczywiscie bez szpar, trzeba je wypelnic zeby powstala podloga, na to kup i postaw koniecznie ocieplane budy, slome mozesz rozlozyc na pozostalej czesci boksu, byc moze psy beda sie zalatwiac wlasnie na slomie ktora bedziesz mogla latwo sprzatnac a boks utrzymac w czystosci. Wyrzuc te wszystkie legowiska do ktorych wsiaka wilgoc, do budy Ci sie pies raczej nie zalatwi a bedzie mial schronienie przed zimnymi murami, poniewaz bude pies ogrzeje wlasnym cialem zas chlewni juz nie. Jak juz z tym sie uporasz to napisze kolejne rady. Quote
betkak Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Dziękuję za dobre rady. Miałam nic nie pisać oficjalnie ale po długim weekendzie mają zostać dostarczone pierwsze ocieplone budy sztuk 5 na początek. Teraz psiaki mają na tej podłodze podściółke właśnie ze słomy. Ale myślę, że te palety to dobry pomysł. Jeśli chodzi o ściany to farba jest zmywalna i na tym mi głównie zależało, a kolor miał ożywić pomieszczenie. Jeśli chodzi o temperature wewnątrz budynku to jest o ok. 3 stopnie mniej niż na zewnątrz, budynek ma okna więc i światło dzienne, 2 x duże drzwi. Każdy z boksów został podniesiony do wys.2,10m. Legowiska faktycznie się nie sprawdzają ponieważ notorycznie są niszczone przez psiaki, a one i tak wolą tarzać się w słomie co nie raz naprawdę zabawnie wygląda. Oczywiście chętnie przyjme każdą dobrą i rozsądną radę.[quote name='Ada-jeje']Widze ze nie ma tu madrych doradcow do poprawy bytowania psow, pomalowane sciany psom sa nie potrzebne. Betkak niewielkimi kosztami mozesz polepszyc ich zywot u Ciebie. Poloz na polowie boksow palety, oczywiscie bez szpar, trzeba je wypelnic zeby powstala podloga, na to kup i postaw koniecznie ocieplane budy, slome mozesz rozlozyc na pozostalej czesci boksu, byc moze psy beda sie zalatwiac wlasnie na slomie ktora bedziesz mogla latwo sprzatnac a boks utrzymac w czystosci. Wyrzuc te wszystkie legowiska do ktorych wsiaka wilgoc, do budy Ci sie pies raczej nie zalatwi a bedzie mial schronienie przed zimnymi murami, poniewaz bude pies ogrzeje wlasnym cialem zas chlewni juz nie. Jak juz z tym sie uporasz to napisze kolejne rady.[/QUOTE] Quote
betkak Posted April 30, 2014 Posted April 30, 2014 Potwierdzam wpłatę za hotelik kwiecień 180zł. Dziękuję. Quote
ania75 Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Ada jak miło widzieć, że radzisz nie krytykujesz ..... dziękuję a te palety to na całości powinny być czy tylko pod budą ? Quote
Ada-jeje Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 [quote name='ania75']Ada jak miło widzieć, że radzisz nie krytykujesz ..... dziękuję a te palety to na całości powinny być czy tylko pod budą ?[/QUOTE] Radze, bo mam na uwadze dobro zwierzat, a mam dosc tych pomagaczy ktorzy nie maja pojecia o dobrostanie zwierzat, a wlasnie od tego powinno sie zaczynac. Nie wiem jakie sa wymiary boksow. Buda napeweno powinna stac na paletach (podlodze), pamietac nalezy zeby bylo kilka centymetrow przestrzeni pomiedzy podloga betonem, przed buda powinno byc tyle podlogi zeby pies mogl sie wygodnie polozyc przed buda. Betkak nie powinna przyjmowac wiecej zwierzat a te ktore wziela, zdecydowanie podniesc koszt miesieczny na minimum 300 zl. Kto madry przyjmuje psa na utrzymanie za 180,190,200 zl. Ja sie pytam na co to ma wystarczyc? chyba tylko na karme i ledwo co na weta. Na takie kwoty moze sobie pozwolic osoba prowadzaca hotel ktory od poczatku jest przystosowany do poprawnego dobrostanu trzymania zwierzat. U Betkak daleko do tego stanu. Obecnie mamy lato,ale czas szybko leci, a w zimie nie wyobrazam sobie trzymanie tam zwierzat. Budynek powinien zostac ocieplony, przynajmniej z jedenj strony i na chwile obecna zajac sie jedna strona i tylko na jednej stronie zrobic boksy. Nie znam rowniez reali finansowych Betkak, i jak wyglada teren wokol budynku, ile jest metrow po za budynkiem, czy jest choc przestrzen kilku metrowa, wtedy mozna myslec dalej, to znaczy w kazdym boksie wykuc otwor, na lato wystarczy bez okna wachadlowego, za boksem po stronie zewnetrznej kojce na wybieg dla psa. Wtedy Betkak nie bedzie pisala bajek o 3 spacerach, bo nawet jesli bedzie tylko jeden to psy beda mialy wybieg, a to juz jest realne. Quote
betkak Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Ada-jeje 3 spacery to nie bajka, psy biegają na terenie 3000m2, coraz więcej biega razem w stadzie. Jeśli chodzi o wymiary boksów to najmniejszy ma 4m2, największy ponad 6m2. A tak sobie znów pozwolę głośno pomyśleć. W zimie nie wyobrażasz sobie trzymania zwierząt w boksach, które są w budynku, szczelnym, zadaszonym gdzie psy nie są narażone na warunki atmosferyczne z ocieplaną budą, to jak wyobrażasz sobie trzymanie psa w boksie zewnętrznym(kojcu) z ocieplaną budą bo przecież tak prosperuje większość hotelików. [quote name='Ada-jeje']Radze, bo mam na uwadze dobro zwierzat, a mam dosc tych pomagaczy ktorzy nie maja pojecia o dobrostanie zwierzat, a wlasnie od tego powinno sie zaczynac. Nie wiem jakie sa wymiary boksow. Buda napeweno powinna stac na paletach (podlodze), pamietac nalezy zeby bylo kilka centymetrow przestrzeni pomiedzy podloga betonem, przed buda powinno byc tyle podlogi zeby pies mogl sie wygodnie polozyc przed buda. Betkak nie powinna przyjmowac wiecej zwierzat a te ktore wziela, zdecydowanie podniesc koszt miesieczny na minimum 300 zl. Kto madry przyjmuje psa na utrzymanie za 180,190,200 zl. Ja sie pytam na co to ma wystarczyc? chyba tylko na karme i ledwo co na weta. Na takie kwoty moze sobie pozwolic osoba prowadzaca hotel ktory od poczatku jest przystosowany do poprawnego dobrostanu trzymania zwierzat. U Betkak daleko do tego stanu. Obecnie mamy lato,ale czas szybko leci, a w zimie nie wyobrazam sobie trzymanie tam zwierzat. Budynek powinien zostac ocieplony, przynajmniej z jedenj strony i na chwile obecna zajac sie jedna strona i tylko na jednej stronie zrobic boksy. Nie znam rowniez reali finansowych Betkak, i jak wyglada teren wokol budynku, ile jest metrow po za budynkiem, czy jest choc przestrzen kilku metrowa, wtedy mozna myslec dalej, to znaczy w kazdym boksie wykuc otwor, na lato wystarczy bez okna wachadlowego, za boksem po stronie zewnetrznej kojce na wybieg dla psa. Wtedy Betkak nie bedzie pisala bajek o 3 spacerach, bo nawet jesli bedzie tylko jeden to psy beda mialy wybieg, a to juz jest realne.[/QUOTE] Quote
Ada-jeje Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 [quote name='betkak']Ada-jeje 3 spacery to nie bajka, psy biegają na terenie 3000m2, coraz więcej biega razem w stadzie. Jeśli chodzi o wymiary boksów to najmniejszy ma 4m2, największy ponad 6m2. A tak sobie znów pozwolę głośno pomyśleć. W zimie nie wyobrażasz sobie trzymania zwierząt w boksach, które są w budynku, szczelnym, zadaszonym gdzie psy nie są narażone na warunki atmosferyczne z ocieplaną budą, to jak wyobrażasz sobie trzymanie psa w boksie zewnętrznym(kojcu) z ocieplaną budą bo przecież tak prosperuje większość hotelików.[/QUOTE] Kilka psow na wybiegu, to nie bajka. ale 30 sobie nie wyobrazam, zebys byla w stanie ogarnac taka sfore. W dobrze ocieplonej budzie z przedsionkiem, siersciuch z podszerstkiem jak najbardziej moze i w zimie byc na zewnatrz, jednak juz nie wyobrazam sobie krotkowlosego psa umiescic w budzie zewnetrznej zima. Wszak to hotel z dzialalnoscia gospodarcza a nie schron. Ja nie oddaje psow krotkowlosych do hoteli ktore maja tylko kojce zewnetrzne. Sama pisalas ze roznica temparutury w budynku jest nizsza niz na zewnatrz o kilka stopni wiec co bedzie zima, mam na mysli krotkowlose psy. Nie przemawia do mnie ze budynek jest szczelny a psy sa ochronione przed warunkami atmosferycznymi, powtarzam to psy za ktore placa dogomaniacy a nie schron i maja prawo oczekiwac dla swoich podopiecznych spelnienia nie tylko minimum warunkow bytowania ale maksimum. Z podanych przez Ciebie metrazow w boksach jest dosc miejsca na wydzielenie podlogi drewnianej z pozostawieniem czesci betonowej. Zapomnialam napisac zeby jeszcze pod podloge drewniana dac styropian, w ten sposob masz ocieplenie zagwarantowane. Quote
betkak Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 Mogę Cię zapewnić, że żaden z dogomaniackich psów nie znajduję się w boksie w budynku. Huzar, Korki, Mila i Ben są w domu gdzie jest centalne ogrzewanie(kaloryfer działa). Nie uważasz chyba ,że umieściłabym psa krótkowłosego w zimnie albo w warunkach dla niego nieodpowiednich. Jak napewno już zdążyłaś zauważyć nie zależy mi na dorobieniu się na bezdomnych psach. Cały czas opieramy się na stanie faktycznym więc po co wykraczać w przyszłość i mówić z góry o 30 psach(jeśli kiedyś dojdzie do takiej ilości napewno kogoś zatrudnie).Ada-jeje uważam, że powinnaś przyjechać i zobaczyć budynek a potem w cokolwiek wątpić. Bo ja nie bardzo wiem jak budynek mający 4 ściany i dach (nie ma w nim dziur:-) może być nie szczelny. Apropo steropianu też na to wpadłam[quote name='Ada-jeje']Kilka psow na wybiegu, to nie bajka. ale 30 sobie nie wyobrazam, zebys byla w stanie ogarnac taka sfore. W dobrze ocieplonej budzie z przedsionkiem, siersciuch z podszerstkiem jak najbardziej moze i w zimie byc na zewnatrz, jednak juz nie wyobrazam sobie krotkowlosego psa umiescic w budzie zewnetrznej zima. Wszak to hotel z dzialalnoscia gospodarcza a nie schron. Ja nie oddaje psow krotkowlosych do hoteli ktore maja tylko kojce zewnetrzne. Sama pisalas ze roznica temparutury w budynku jest nizsza niz na zewnatrz o kilka stopni wiec co bedzie zima, mam na mysli krotkowlose psy. Nie przemawia do mnie ze budynek jest szczelny a psy sa ochronione przed warunkami atmosferycznymi, powtarzam to psy za ktore placa dogomaniacy a nie schron i maja prawo oczekiwac dla swoich podopiecznych spelnienia nie tylko minimum warunkow bytowania ale maksimum. Z podanych przez Ciebie metrazow w boksach jest dosc miejsca na wydzielenie podlogi drewnianej z pozostawieniem czesci betonowej. Zapomnialam napisac zeby jeszcze pod podloge drewniana dac styropian, w ten sposob masz ocieplenie zagwarantowane.[/QUOTE] Quote
Ada-jeje Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 [quote name='betkak']Mogę Cię zapewnić, że żaden z dogomaniackich psów nie znajduję się w boksie w budynku. Huzar, Korki, Mila i Ben są w domu gdzie jest centalne ogrzewanie(kaloryfer działa). Nie uważasz chyba ,że umieściłabym psa krótkowłosego w zimnie albo w warunkach dla niego nieodpowiednich. Jak napewno już zdążyłaś zauważyć nie zależy mi na dorobieniu się na bezdomnych psach. Cały czas opieramy się na stanie faktycznym więc po co wykraczać w przyszłość i mówić z góry o 30 psach(jeśli kiedyś dojdzie do takiej ilości napewno kogoś zatrudnie).Ada-jeje uważam, że powinnaś przyjechać i zobaczyć budynek a potem w cokolwiek wątpić. Bo ja nie bardzo wiem jak budynek mający 4 ściany i dach (nie ma w nim dziur:-) może być nie szczelny. Apropo steropianu też na to wpadłam[/QUOTE] W dalszym ciagu sie nie do konca rozumiemy, warunki bytowe to jedna sprawa, a socjalizacja psow po przejsciach, wyciaganych z schronisk, zgarnietych z ulicy to juz inna bajka. Piszesz ze nie nastawiasz sie na zarobek wiec za co chcesz zatrudnic, kogos do pomocy, poprawiac warunki zywym stworzeniom. Bedac jeszcze w Polsce, ratujac zwierzeta w realu, nie mialam czasu dla swoich psow, a tez mialy ogrod do wybiegu i wyobraz sobie ze jak przyjechalam z nimi do Berlina, okazaly sie zupelnymi dziczkami, musialam brac trenerke bo choc mam sporo wiedzy to jednak mowy psow nie potrafie czytac, do tego trzeba duzo czasu do obserwacji psow. Ogrod to nic innego jak duzy kojec, bez kontaktu z swiatem zewnetrznym i tego ciagle brakuje w wielu hotelach, efektem tego sa zwroty psow, szukanie nowego DS i tak w kolko macieja. Jestes troche za daleko zeby do Ciebie sie wybrac. No to czekamy na nowe zdjecia, biegajacych psow na wybiegu. Quote
Malgoska Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 pomysł z budami i podestami super betkak czy ja dobrze zrozumiałam, że u Ciebie spacer z psem to wypuszczenie go na wybieg? To nie jest spacer to wypuszczenie na wybieg. Spacer to zapięcie psa na smycz i wyjście poza teren Twojego gospodarstwa. Oczywiście pies na wybiegu to super sprawa, ale nie jest to spacer; na spacerze pies uczy się chodzić na smyczy, poznaje nowy teren; czy przeżywałaś zimę już w tym miejscu gdzie mieszkasz? Quote
Doda_ Posted May 1, 2014 Posted May 1, 2014 a wymieniłaś te powybijane okna ? bo jeśli nie to nie można mówić o szczelności. Quote
betkak Posted May 2, 2014 Posted May 2, 2014 Doda wyskoczyłaś jak królik z kapelusza, no już się martwiłam gdzie się podziałaś. Mówimy o szczelności strikte budynku a nie o kilku brakujących szybkach w oknie(nie powybijanych), Ciebie również zapraszam z wizytą, miałaś niejedną okazję przyjechać i zobaczyć na własne oczy.[quote name='Doda_']a wymieniłaś te powybijane okna ? bo jeśli nie to nie można mówić o szczelności.[/QUOTE] Quote
Recommended Posts