romenka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='kejciu']Ja mam na utrzymaniu sunię w płatnym hotelu więc nie piszę się na pomoc bo sama zabrać psiaka nie mam gdzie - gdybym miała to Wierka nie siedziała by w hotelu tylko u mnie. Nadal nie otrzymałyśmy odpowiedzi w jakim charakterze miałybyśmy tam jechać i celu - wejśc rozejrzeć się i wyjść? Myślalam że masz jakieś pomysły a my miałybyśmy tylko wzbogacić je zdjęciami... tak ja to odebrałam i tak zrozumiałam. Jeśli mamy same wyciągac psy i wsadzać je do hoteli i zbierać na to fundusze - to ja niestety nie pomogę. Pojechać mogę ale powtarzam muszę mieć JASNE WYTYCZNE w jakim celu ta moja wizyta miałaby się tam odbyć?Wejdę przedstawię się i wyjdę?Jaki to miałoby sens skoro nie ma innych pomysłów i osób do pomocy...[/QUOTE] Ja poprosiłam o pomoc WAS. Też nie mam pomysłu! Będę robić bazarki ale fanty też mi nie lecą z nieba. Mamy Brutusa, mamy Astro, mamy dziadeczka a oprócz tego mamy też papierów multum do przeanalizowania! To jest co najmniej 10 segregatorów po 150 kartek! My mieliśmy się skupić na walce z tym piekłem i spowodować że to miejsce zniknie niestety ale doszły nam psy które zostały wyciągnięte bądź uchronione przed tym miejscem! Piszemy mnóstwo pism, korzystamy z prawnika dzięki któremu doszliśmy tak daleko, Fundacja Pro Animals dołączyła się do walki z tym miejscem za co jesteśmy niezmiernie wdzięczni! My też mamy rodziny, dzieci, prace i własne życie i niestety ale braknie nam czasu, pomysłów, pieniędzy. Stąd właśnie APEL do WAS. Komu się zdaje że z tym panem da się rozmawiać to jest w wielkim błędzie. Sprzedaje głodne kawałki bardziej naiwnym a że jest dość przekonywujący w swych zamiarach udaje mu się omotać i nawinąć na uszy makaron! Mnie mu się nie udało zbałamucić i tylko dzięki temu idę ciągle do przodu topiąc się w papierzyskach! Moja prośba tu na forum była jasna i konkretna. Teraz czekam na propozycje bo mi pomysłów już brak a niestety psy tam nadal idą do "A D O P C J I" ! Quote
Kejciu Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Romenka - nie krzycz na mnie - wykrzykniki są naprawdę zbędne :) Niestety tak jak napisałam nie jestem w stanie wyciągnąć psa i zabrać go do siebie lub utrzymywać w hotelu i szukać domu. Też mam rodzinę i mnóstwo spraw związanych z pomocą psiakom ale to nie miejsce aby wymieniać swoje zasługi - bynajmniej w mojej ocenie. jeśli chodzi o fanty to mam ich sporo chętnie się podzielę jesli chcesz - ale są to w większości ciuszki więc najlepiej z odbiorem osobistym. Powiedz mi kiedy ostatnio osobiście byłaś w Chrcynnie? Quote
romenka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='kejciu']Romenka - nie krzycz na mnie - wykrzykniki są naprawdę zbędne :) Niestety tak jak napisałam nie jestem w stanie wyciągnąć psa i zabrać go do siebie lub utrzymywać w hotelu i szukać domu. Też mam rodzinę i mnóstwo spraw związanych z pomocą psiakom ale to nie miejsce aby wymieniać swoje zasługi - bynajmniej w mojej ocenie. jeśli chodzi o fanty to mam ich sporo chętnie się podzielę jesli chcesz - ale są to w większości ciuszki więc najlepiej z odbiorem osobistym. Powiedz mi kiedy ostatnio osobiście byłaś w Chrcynnie?[/QUOTE]\ Kejciu ja nie krzyczę na Ciebie tylko z bezsilności. Mi tez brakuje pomysłów. Zła jestem na siebie w szczególności że jestem tak bezsilna! Kejciu ostanio byłam 19 grudnia na kontroli z urzędnikami w Serocku. Teraz próbuje jako pełnomocnik Fundacji wejść na kontrolę z Nieporętem bo znów wykryliśmy nieprawidłowości! Jak tam jadę to niestety nie jestem wpuszczana :( Kejciu skąd jesteś? Dziękuje Ci za ofertę fantową :) Chętnie z niej skorzystamy :) Quote
Kejciu Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 [quote name='romenka']\ Kejciu ja nie krzyczę na Ciebie tylko z bezsilności. Mi tez brakuje pomysłów. Zła jestem na siebie w szczególności że jestem tak bezsilna! Kejciu ostanio byłam 19 grudnia na kontroli z urzędnikami w Serocku. Teraz próbuje jako pełnomocnik Fundacji wejść na kontrolę z Nieporętem bo znów wykryliśmy nieprawidłowości! Jak tam jadę to niestety nie jestem wpuszczana :( Kejciu skąd jesteś? Dziękuje Ci za ofertę fantową :) Chętnie z niej skorzystamy :)[/QUOTE] Nowy Dwór Mazowiecki pomyślę jeszcze może coś wymyślę i uda się jakoś pomóc... jestem gotowa w każdej chwili tam pojechać ale podkreślam nie po to aby wejść i wyjść ale aby mieć jakieś argumenty i jakoś się przygotować aby podróż nie była na marne i coś wniosła - będę myślała o tym Quote
Nutusia Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Fantowo-ciuszkowo się chętnie dorzucę, "dopakowując się" do kejciu ;) Quote
romenka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='Nutusia']Fantowo-ciuszkowo się chętnie dorzucę, "dopakowując się" do kejciu ;)[/QUOTE] [quote name='kejciu']Nowy Dwór Mazowiecki pomyślę jeszcze może coś wymyślę i uda się jakoś pomóc... jestem gotowa w każdej chwili tam pojechać ale podkreślam nie po to aby wejść i wyjść ale aby mieć jakieś argumenty i jakoś się przygotować aby podróż nie była na marne i coś wniosła - będę myślała o tym[/QUOTE] Dziękuje cioteczki!!!!!! Quote
Kejciu Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Na odbiór możemy umówić się w Serocku - jak będę jechała do siostry to dam Ci znać :) Quote
konfirm13 Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Śledzę wątek i kciukam za zwalczenie zła i za zwycięstwo dobra. Dla Psów :) Quote
romenka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='kejciu']Na odbiór możemy umówić się w Serocku - jak będę jechała do siostry to dam Ci znać :)[/QUOTE] Było by SUPER!!!! Dziękuje!!!! Quote
malagos Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 Romenko, a jaką fundacje reprezentujesz? Quote
romenka Posted February 13, 2014 Author Posted February 13, 2014 [quote name='malagos']Romenko, a jaką fundacje reprezentujesz?[/QUOTE] Pro Animals v-ce prezes p.Eli Namysłowskiej Opach Quote
agrabcia Posted February 13, 2014 Posted February 13, 2014 romenko wiem jak jest z tymi adopcjami, mimo wszystko będę się upierać, że warto pojechać zrobić zdjęcia i ogłaszać. Bez nas i tak umrą. Może dzięki temu uda się pomoc choć kilku psiakom. Tylko trzeba się z nim dogadać i ktoś musi mądrze to ogarnąć. Był wątek, gdzie udało się pomóc kilku pieskom, tym razem tez może się udać. Walka z tym schronem napewno jeszcze potrwa, więc trzeba pomóc tym co teraz tam są liczą na pomoc. Quote
Kaas1 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 Dopiero prawdę mówiąc z fejsa się dowiedziałam, że tak marnie z frekwencją było na sprawie w Pułtusku....szkoda, pojechałabym, mam nadzieję, że gdy będzie następna rozprawa, dam radę przyjechać..... Bywam w Serocku, ostatnio prowadzę poszukiwania naszego psa uciekiniera, którego wątek jest w zaginionwych..spać nie mogę po nocach na myśl, że mógłby tam trafić.... Quote
epe Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 [quote name='Kaas1']Dopiero prawdę mówiąc z fejsa się dowiedziałam, że tak marnie z frekwencją było na sprawie w Pułtusku....szkoda, pojechałabym, mam nadzieję, że gdy będzie następna rozprawa, dam radę przyjechać..... Bywam w Serocku, ostatnio prowadzę poszukiwania naszego psa uciekiniera, którego wątek jest w zaginionwych..spać nie mogę po nocach na myśl, że mógłby tam trafić....[/QUOTE] Kaas1 - jeżeli szukasz psa, to pytaj w gminach! Przeglądaj strony internetowe gmin, bo bywają tam umieszczane foty wyłapanych psów! Nie każda gmina ma z Chrcynnem umowę. Powinnaś odwiedzać osobiscie schroniska i tam szukać psa. Romenka orientuje się z jakiej gminy, gdzie psy trafiają. Quote
Kaas1 Posted February 14, 2014 Posted February 14, 2014 I tutaj muszę przyznać, że wydział Ochrony środowiska w Serocku spisuje się bardzo fajnie. Mam odzew od ludzi, którzy widzieli psa, dostałam też zdjęcia....niestety obawiam się, że to z tego samego miotu co i nasz Spajk, ale to nie on.....wiem, że Serock ma umowę z Chrcynnem.. Natomiast na Paluchu obserwuję strony kwarantanny, dzwonię, napisałam do Józefowa . trudno mi ocenić w którym kierunku poszedł pies....ale nadal go szukamy. Chętnie skontaktuję się z Romenką, kiedyś do niej też pisałam, gdy Spajk zwiewał ( ten typ[ tak ma, stąd zabraliśmy go do Warszawy na smycz, ale i też zwiał...). Chętnie dołożę się do pomocy dla ofiar Chrcynna :) Quote
romenka Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Kaas1 wstyd się kochana przyznać ale umknęła mi wiadomość o Spajku... Proszę napisz mi kiedy to było jak zwiał i gdzie dokładnie, w jakiej miejscowości? A teraz w Serocku szukasz jakiego psiaka? Pisz , postaram Ci się pomóc! Co do ochrony środowiska w Serocku to teraz należy im przyznać że fakt - nauczyli się :) Ale to co myśmy przeszli z nimi to o pomstę do nieba woła! Quote
romenka Posted February 14, 2014 Author Posted February 14, 2014 Dziadunio Armi ♥♥♥ [url]https://www.facebook.com/FundacjaNaRzeczZwierzatHossa/posts/417951995007506?notif_t=notify_me[/url] Quote
beka Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 Właśnie widziałm jakie piękne szczeniaki trafiły do schroniska [url]https://www.facebook.com/agaanue/media_set?set=a.10152324161771929.1073741832.648676928&type=1[/url] Quote
Kaas1 Posted February 19, 2014 Posted February 19, 2014 No właśnie...serce się kraje. Może dałoby się je ogłosić? Dla mnie zawsze robi ogłoszenia Catangel, były skuteczne i kilka zwierzaczków udało mi się wyadoptować ze wsi lub domu tymczasowego. Mogę ją poprosić i opłacić ogłoszenia jeśli to mogłoby tym pieseczkom pomóc....czy są jeszcze jakieś szczegóły? fejsa nie każdy ma i umkną uwadze....tekst jakiś się napisze.... Quote
Devon Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 OSTATNIA SZANSA! Pomóż dwóm psom wyrwanym śmierci z pseudo schronu! LICYTUJ NA BAZARKU - PILNA POMOC NA LECZENIE I HOTELE.Bazarek tylko do soboty!! Amstaff Astro i ON-ka Elza zbierają na weta, sterylkę, karmę,leczenie, hotel..Nie bądź obojętny/a!! Zapraszamy do licytacji, tym razem bazarek wyłącznie dla ASTRO i ELZY na utrzymanie i leczenie. Licytacja trwa 6-12.04, 22:00 https://www.facebook.com/events/422596791176583/ Quote
Devon Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Kochane dziewczyny, powstał bazarek dla Astro (to on właśnie na moim awatarze) i dla ON-ki Elzy. Dawno mnie tu nie było i już mówię co z obydwoma psiakami się dzieje, bo zdecydowałem się pomóc dwójce. Najpierw w styczniu zabrałem Astro i adoptowałem ze schronu na siebie. Mam już dwa swoje psy i otwarcie powiedziałem odrazu że Astro szukamy domu. Przy okazji wizyty pań z Nieporętu w schronie po Brutusa - młodego owczarka (miał zdjęcie na wątku z cegiełką 5zł) obie panie ratowniczki które już znalazły Brutusowi dom z ogrodem dowiedziały się o suce ON-ce Lawie (obecnie Elza). Nie mogły jej zabrać, bo nie stać ich było na hotel dla dwóch psów.Przekazały informację do mnie. Zdecydowałem się pomóc suce.Nazwałem ją Elza.Najpierw trafiła do hotelu w stajni w Rajszewie. Niestety okazało się że ma problem - atakuje inne psy bez względu na wiek i płeć. Zarówno psy jak i suki. Do ludzi jest SUPER. Ładnie chodzi na smyczy. wiek ok 5lat może więcej. W papierach ze schronu ma wpisane 7l.Po m-cu pobytu w Rajszewie panna Elza zaczęła wygryzać sobie rany na udach aż do łysej skóry. Był wet u niej. Dał zastrzyk. Przyczyna nieznana jak na razie. Potrzeba pieniędzy i zbiórek na sterylkę suni i na badania krwi i leczenie. problem może być behawioralny. Ona jest energetyczna a w hoteliku miała tylko 2 spacery dziennie na smyczy bez wybiegania bo teren nie jest ogrodzony. Dzisiaj zabraliśmy we trzech Elzę z hoteliku w stajni w Rajszewie za Jabłonną do Hotelu Kundel Bury pod Piasecznem tam gdzie jest Astro. Sunia dostała cieczki. Nie została wysterylizowana w schronie. Pan Ł mówił, że ma ważniejsze wydatki i musi kupić psom karmę. Amstaff Astro został w schronie wykastrowany zanim go odebrałem. Astro jak trafił do hotelu był bardzo wychudzony a w schronie był tylko m-c. Zdjęcie z dnia odłowienia go jakie miał w papierach w karcie ze schronu pokazywało dobrze odżywionego psa. W styczniu ja odebrałem stwora z żebrami na wierzchu. Obecnie Astro jest odkarmiony, zresocjalizowany z psami. Jednak potrzebny mu dom bez innych zwierząt i bez małych dzieci. Bywa bardzo ostry do psów, jedne lubi inne nie. Jest alergikiem, wymaga specjalistycznej karmy. Miał ranki na łapach i zaczerwienienia, zaczeły się goić po przejściu na karmę dla alergików. Quote
Devon Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 Prosimy o udostępnianie. Astro - Amstaff z pseudo schronu w Chrcynnie SZUKA ODPOWIEDZIALNEGO, KOCHAJĄCEGO DOMU. Tu jest film o Astro i jego historia. Udostępniajcie proszę. http://youtu.be/ZJXgELXfecs Quote
Devon Posted April 10, 2014 Posted April 10, 2014 KONTO DO WPŁAT użyczone grzecznościowo przez Fundację Hossa (KONIECZNIE Z DOPISKIEM " DLA ASTRO" ): Bank Millennium 90 1160 2202 0000 0002 2638 2828 IBAN:PL 90 1160 2202 0000 0002 2638 2828 Kod SWIFT banku:BIGBPLPW Paypal http://www.psyzpalucha.pl/hossa/index.php/paypal Fundacja na rzecz zwierząt Hossa KRS 0000430103 NIP 1182086745 REGON 146270321 Akacjowa 92 Koczargi St. 05-080 Izabelin. Woj. Mazowieckie BARDZO GORĄCO Prosimy o Wsparcie i serdecznie dziękujemy. Quote
Recommended Posts