Elurin Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Evelin - Pucka ma trochę gryzoniowej kasy. Jakoś się rozliczymy. Neigh - amputacja gałki? :-( Aż tak źle? Haraldzik jest niesamowity :) Gaduła, reaguje na szelest torebki (wymusił na mnie kawałek cykorii, tak kwiczał), nie ucieka od ludzi... Po laborantach to miła odmiana. Szczerze powiem, trochę mnie korci piąta świnka ;) Quote
Neigh Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='Elurin']Evelin - Pucka ma trochę gryzoniowej kasy. Jakoś się rozliczymy. Neigh - amputacja gałki? :-( Aż tak źle? Haraldzik jest niesamowity :) Gaduła, reaguje na szelest torebki (wymusił na mnie kawałek cykorii, tak kwiczał), nie ucieka od ludzi... Po laborantach to miła odmiana. Szczerze powiem, trochę mnie korci piąta świnka ;)[/quote] Takie były rokowania.......ale my sie tak łatwo nie poddajemy. Moja Zuzia ( a ma 10 lat ) wstawała co 2 h w nocy ( słowo honoru) żeby wpuszczać Pluskwie krople. Jest lepiej......o niebo lepiej. Przyznam szczerze - zaimponowała mi Smarkula. I wprawdzie, jak wyszłyśmy pierwszy raz od weta, to jej broda latała........ale powiedziała "nie szkodzi mama, jak się nie uda, nie szkodzi - ja i tak będę ją kochać". Bo czym posiedziała w samochodzie, pomyślała.............i dodała "będzie tylko inaczej wyglądzać i tyle" Ale nadal oko nie jest całkowicie zdrowe.....jedziemy szukać sposobu na jegouratowanie. Trzymajcie kciuki. Weci orzekli, ze skoro jest taka poprawa, to są duże szanse. Quote
pucka69 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 a gdzie jest napisane o amputacji? neith - swinki dla agamiki trzeba odebrać z wawra. usiłuje to zgrac ale nikt mi nie odpowiada na moje pytania. oo pisalyśmy razem co z tym wawrem??? Quote
Neigh Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='pucka69']a gdzie jest napisane o amputacji? neith - swinki dla agamiki trzeba odebrać z wawra. usiłuje to zgrac ale nikt mi nie odpowiada na moje pytania. oo pisalyśmy razem co z tym wawrem???[/quote] A bo ja je mogę odebrać we wtorek z Centrum.......np. I dostarczyć Agamice......taki miałam chytry plan:-) Quote
Evelin Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 :thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Żeby sie udało z tym oczkiem... Elurin....co tu można napisać,dobrze,ze sie zajałeś ty świniaczkiem... A jak sie dumnie nazywa Harald...jak król Norwegii :lol: .. Quote
Neigh Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='Evelin']:thumbs::thumbs::thumbs::thumbs::thumbs: Żeby sie udało z tym oczkiem... Elurin....co tu można napisać,dobrze,ze sie zajałeś ty świniaczkiem... A jak sie dumnie nazywa Harald...jak król Norwegii :lol: ..[/quote] Harald miał na imię mąz mojej koleżanki........rozwiodła sie z nim:-) Quote
Elurin Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Pucko, Agamika ma zabrać świnki od Siekowej? To ja jutro tam będę, mogę wziąć od razu. Czemu nikt mi nic nie mówi?;) Neigh, cieszę się, że to nie aż tak, jak się bałem. Pucko, ja tylko pytałem, czy aż amputacja, Neigh tak smutno napisała... Evelin - imię właśnie na cześć króla Norwegii - tylko, że pierwszego. Haralda Pięknowłosego Halfdanssona :lol: Quote
Evelin Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Neigh...no nie wiem...może myślała,że jej Harald ma tyle kasy co ten Harald z Norwegii..no wiesz mała pomyłka..:).. no dobra,ale ja tu o świni Haraldzie chciałam się wypowiedzieć,tylko mi nie wyszło...Okazuje sie ,że sporo róznych Haraldów na tym swiecie... Quote
pucka69 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 [quote name='Elurin']Pucko, Agamika ma zabrać świnki od Siekowej? To ja jutro tam będę, mogę wziąć od razu. Czemu nikt mi nic nie mówi?;) Neigh, cieszę się, że to nie aż tak, jak się bałem. Pucko, ja tylko pytałem, czy aż amputacja, Neigh tak smutno napisała... Evelin - imię właśnie na cześć króla Norwegii - tylko, że pierwszego. Haralda Pięknowłosego Halfdanssona :lol:[/quote] Mówiłam ci dziś lub wczoraj przez telefon . Odpowiedziałeś "dobrze kombinujesz" Elurin - pamietaj zebys dobre swinki dla agamiki zabral. Jeśli do Gdańska tylko do Czarnej by jechaly - to ten piskowy jak Helka jest dla agamiki/jej sąsiadki Quote
Elurin Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Dobrze. Jeszcze jutro sprawdzę na Caviarni, które są które. Napisałem priv do Siekowej w sprawie Gdańska. Myślę, że jutro rano przeczyta. Quote
pucka69 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 to juz trzy odbierze: od seledynka, od Ciebie i ode mnie. ja nie moge przetrzymać świnek dla agamiki przez weekend. ktoś chętny? Quote
Elurin Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 Chyba ja... Ile ich będzie razem? Mam wolne 2 60-ki. Quote
pucka69 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 dla agamiki 2 albo 3. w zaleznosci od tego ile pojedzie do gdańska. Quote
Elurin Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Już ustaliłem z Siekową. Do Gdańska jadą 4, pozostałe poczekają do przyszłego tygodnia (mam tylko 2 60-ki wolne). Harald ma dziś operację. Quote
Elurin Posted October 3, 2008 Author Posted October 3, 2008 Zmiana planów - jadą tylko 2, w małym kocim. Siekowa ustali odbiór, powinna się z Tobą skontaktować. Gdzie i kiedy mam dostarczyć gryzonie? Quote
Elurin Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Wszystko w porządku, ropień częściowo oczyszczony, reszta będzie czyszczona w czwartek. Chłopak wczoraj wyszedł na spacer na łóżko, dostał "becik" z kołderki zszytej w norkę - wszedł i przysnął w nim :) Jest niesamowicie kontaktowy, choć ma charakter i potrafi użyć zębów. Nieszczególnie jada soczyste, jeśli już, to marchew. Natkę wcina, siano pochłania. Przyzwyczajony do ludzi, dziś spędził wieczór na imieninach :) , nie przejął się głośnymi rozmowami. Quote
Elurin Posted October 5, 2008 Author Posted October 5, 2008 Mam wrażenie, że on mieszkał w niezłych warunkach, a parę miesięcy temu coś się zmieniło (śmierć lub wyjazd opiekuna). Chłopak jest zsocjalizowany, 60-kę uważa za zbyt małą, zna norki... Do tego wetki uważają, że on może być rodowodowy - sądząc z wielkości (większy od "kundelków"). Quote
kalcia Posted November 11, 2008 Posted November 11, 2008 Robie sobie tu watek rozliczeniowy :) *update = 27 lipca 2009* [B]kalciowa skarpeta:[/B] +300zl od dobrego serduszka na leczenie labo - 219zl (leczenie viseriona, drogona, rhaegala) +20zl (od ameczka) +30zl (od nyara) +20zl (od kareny za torbe pucki) +30zl (od evelin) +40zl (od marcjannakape poszewki) - 35zl (wiorki, zwirek, cavia complete, sianko) - 24zl (sianko, zwirek) - 94zl (wizyta 12tki) - 26zl (emil) - 76zl (wizyta niedzielna 5tki labo) + 85zl (kalciowy bazarek ubrankowy nr1.) - 50zl (dla meercat na leczenie labo) - 90zl (USG emila, rhaegala, marcela) - 14zl (Ulgastran na leczenie marcela) + 50zl (od Magdy) + 10zl (z mojego bazarku na dogo, od katasi) - 30zl (USG Marcela) + 8zl (Nikki - bazarek) + 48zl (Irysek - bazarek) + 10zl (Maltanka - bazarek) + 14zl (Karena - bazarek) + 30zl (Rozi - bazarek) - 60zl (usg ciazowe Chmurki i Roxi) + 5zl (Selenga - bazarek) - 54,40zl (pierwsza wizyta w Oazie z Ronaldem) - 11,35zl (lakcid i 5x strzykawki insulinowki - dla rona) - 38,12zl (20x strzykawki 2ml, zestaw witamin "multi-sanostol", wapno "sanosvit", lorinden - dla rona, oswiecimki i mamusi) - 67zl (wizyta wet Rona i Mamusi) + 100zl (od Jomy na Oliwke i Mamusie) + 14,5zl (od Gameboy za bazarek) - 13,9zl (5 rolek ligniny i 20 strzykawek 2ml) + 18,8zl (od RudaMisia za bazarek) + 10,8zl (od Kosmyczek Kamyczek za bazarek) + 17,85zl (od giselle4 za bazarek) - 55zl (wizyta Mamusi i Oliwki) + 100zl (od Jomy na Oliwke i Mamusie) + 122zl (zwrot od Pucki) - 85zl (wizyta Ronalda i badanie moczu) + 37zl (od iryska za bazarek) - 100zl (wizyta Mamusi - rtg + usg) - 35zl (wizyta kontrolna Mamusi i dziudziusia) - 160zl (operacja wyciecia ropnia Mamusi) + 200zl (od Jomy na Mamusie i Oliwke) - 25zl (czyszczenie rany Mamusi) - 40zl (czyszczenie rany i zdjecie szwow Mamusi) - 25zl (czyszczenie rany Mamusi) ----- [COLOR=Red]- 82,82zl[/COLOR] stare: [SIZE=1]Koszty leczenia za Betke, Agutke, Bronka, czesc innych laboswinek (w tym te co sa u Apsy) Wizyty weterynaryjne + operacje: 40 +16 + 16 + 200 + 47 + 25 + 26 + 94 + 30 + 73 + 30 + 122 + 20 + 88 + 143,5 + 25 + 16,50 + 10 + 15 (zastrzyk na wszoly bataliona) + 20 (wizyta ciazowa Kruszynki) ---- 1057 Nowe wizyty i operacje (16laboswinek): 47 (wizyta z Kruszynka+malym, 5 labo z mojego DT - wizyta za pieniadze klubowe) + 42zl (wizyta z 5tka moich labo - placila ciotka Pucka z klubowych) + 140zl (operacja Rhaegala) + 51zl (wizyta rhaegal, viseriona, drogona) + 12zl (wizyta rhaegala) + 6zl (wizyta rhaegala) + 10zl (wizyta rhaegala) Kolejne wizyty itp (12 z 14 labo): 94zl (wizyta piatkowa calej ekipy) + 26zl (emil) + 76zl (wizyta niedzielna 5tki labo)[/SIZE] [SIZE=1]Apteki koszta: lignina + jodyna = 13,90 rivanol+solcoseryl+lignina = 25,64 lignina+jodyna+rivanol = 18,61 fastum zel = 24 lignina+jodyna+bandaz samotrzymajacy+strzykawki = 6,39 lignina = 7,16 tobrex + naclof + vidisic = 59,48zl lignina+gaza+strzykawki 2ml = 8,67 lignina = 4,40 lignina+strzykawki 2ml+strzykawki 1ml = 41,45 ---- 209,7[/SIZE] [SIZE=1]---- zwroty za leczenie beta, aguta, bronka i czesci apsowego stada: 370 + 20 (kotek z bazarku) + 20 (ksiazki z bazarku) + 100 (puckowy bazarek) + 10 (naklejki z bazarku) + 75 (z bazarku Pucki) + 65 (zazarek na miau) + 50zl (za sianko Evelin) + 24zl (bazarek Motylka) + 21zl (za przesylki) + 123zl (moj bazarek na dogo) + 122zl (puckowe bazarki) ---- 1000zl[/SIZE] Quote
MonikaZet Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 Witajcie! Czy jakieś świnki do adopcji są? Dawno nie zaglądałam na wątek więc sie nie orientuję co i jak. Quote
Selket Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 [quote name='MonikaZet']Witajcie! Czy jakieś świnki do adopcji są? Dawno nie zaglądałam na wątek więc sie nie orientuję co i jak.[/quote] Zapraszam tutaj: [url=http://www.swinkimorskie.eu/forum]CAVIARNIA • Strona główna[/url] do działu świnki do adopcji ;) W tej chwili jest na pewno kilku chłopaczków, którzy za na kwarantannie i za jakieś 2 tygodnie będą do adopcji. Zajrzyj tam, z pewnością znajdziesz jakiegoś potrzebującego maluszka ;) Quote
[email protected] Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 chcę adoptowac 1 świnkę więcej nie mogę ponieważ nie mam miejsca proszę o odpowiedż Quote
missieek Posted January 4, 2009 Posted January 4, 2009 poszukuje pilnie swinek do adopcji pilnie bo o to prosila mnie osoba juz kilka dni temu szukalam blisko ale z marnym skutkiem osoba ma 6 swoich swinek kocha gryzonie, pomaga tym pokrzywdzonym poszukuje swinki lub dwoch tej samej plci dla chlopaka niepelnosprawnego mial swinke ale juz mu odeszla ta osoba bedzie miala oko na te swinki ma jeszcze jedna rodzinke ktora przyjelaby jedna swinke szuka jakichs w potrzebie jak nie znajda to kupia jeden domek w Bukownie drugi domek w Olkuszu malopolska chetnie podam telefon do tej osoby ja na swinkach sie nie znam zajmuje sie adopcjami psow i kotow Quote
Recommended Posts