Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wole jakoś samiczki i dlatego je wybieram. W życiu miałam 3 świnki no i dziewczyna była najukochańsza i to chyba z sentymentu. A młode dlatego gdyż mam w domu psy i koty żeby zwierzaki nie miały szoku jak przyjda do domu a przez lata nigdy psa czy kota nie widziały...
Właśnie biorę się a rejestracje a forum i już mam swoich faworytów:roll:

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kalcia']Ayia, do takiego filmiku, moznaby dac np zdjecia jesli swinka byla chora, to pokazac, ze byla chora, a potem, ze udalo nam sie ja uratowac, dac notke, gdzie teraz jest itp.
Nie wiem czy widzieliscie taki filmik o bullach.. kurcze nie moge znalesc linka >.>; ale tam bylo to super przedstawione[/quote]

własnie takie chcialam zrobic ale za malo jest takich zdjec.. chcialam zrobic tez z labo zaraz po przyjezdzie do dt i po jakims czasie jak juz znajda domki :evil_lol:
ale jakos nie moge sie polalac ktory to ktory :evil_lol::lol:

Posted

sory za off
[B][SIZE=3]Dziś o 13;00 pod siedzibą Polsatu na Ostrobramskiej w Wawie pikieta przeciwko znęcaniu się nad zwierzętami w cyrkach. Warto zaprotestować![/SIZE][/B]

Posted

koles odwolal oferty: [URL]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=317663738[/URL]
za dlugo zbieralam sie z napisaniem mu maila :roll: w koncu bylo jeszcze troche czasu ;) (a teraz zakonczyl aukcje.. )
napisalam do niego teraz, ze jestem z Caviarni, wytlumaczylam o co mi chodzi i jesli wyrazi chec, to moge odebrac swinki od zaraz. mam nadzieje, ze rozpatrzy mojego maila pozytywnie ;)

Posted

Kalciu - ale gość pisze, że świnki są sąsiada, kontakt tylko telefoniczny. Widać sąsiad już znalazł dla nich dom.

A ja jestem myślący inaczej - dziś jest pokaz świnek w BC, wstęp dla zwiedzających też jest. Jak ktoś ma zapotrzebowanie na rasowe prośki, to dziś może kupić ;) . A jutro tylko wystawa.

Posted

Elurin, no wlasnie niby ma a niby nie ma, zadzwonilam sie dowiedziec, ta pani powiedziala, ze chyba ma kogos kto bylby zainteresowany, ale powiedzialam jej ze w razie czego ja jestem do dyspozycji. ;)

Posted

po raz kolejny pytam - czemu uważacie że kriss-1000 to terratysta?
tamten co kupil weza ma taki nick:
[URL]http://www.allegro.pl/item319414504_swinka_morska.html[/URL]
nie mozemy pisac na ludzi jakichś bezpodstawnych oskarżeń tak, ze sprzedajacy wysofuje wszystkie oferty kupna

Posted

nie wypisujemy bezpodstawnych oskarzen, koles dostal maila, zeby uwazal na terrarystow, a nie ze ten koles jest terrarysta :roll:
a wywalil oferty i zakonczyl aukcje przed czasem, bo kobieta podobno kogos znalazla chetnego na swinki
ja na poczatku myslalam, ze to ten koles od wezy, bo nick podobny, ale nic facetowi nie pisalam :P koles dostal tylko ogolne ostrzezenie na temat terrarystow, bo wystawia swinki tanio

Posted

nie i9nstaluuuj, Skype goopi jest :angryy: wiadomosci nie porzesyła, niech Pucka jakiego tlena zainstaluje :diabloti: a nie wszystkich na złą droge sprowadza :diabloti:

u mnie w pon wieczorem najprawdopodobniej bedą te 3 świnki ze sklepu zoologicznego .
Proooosze pamiętajcie o nich , ja nie dam za bardzo rady teraz szukać im domu w jakiś aktywny sposób :oops: , a im krócej u mnie tym lepiej .

Posted

Byłem na pokazie - 10 świnek na krzyż... Ładne, ale mało. Są myszki i ciurki, od myszek czuć tak, że nie dałem rady obejrzeć - to jednak specyficzny zapach, nie dla każdego ;). Idę jutro na wystawę.

Posted

kareno - ja jestem zdania że skoro swinka 16 zł kosztuje i odbiór jest osobisty - to przyjmujemy ze jest w porządku

co do klatki - kolega policjant podal mi odpowiednie , nr-y paragrafów i nie kazał niczego odsyłać.
taki list wymysliłam:

[FONT=Arial][SIZE=2]Szanowny Panie! [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Cała sytuacja zaczyna mnie juz męczyć.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Byłam na policji dowiedzieć się hipotetycznie - jak sprawa wygląda. Poradzili, żeby skoro takie mam problemy - klatki nie odsyłać, bo nie będę miała żadnego dowodu na to, ze nie była to 120 tylko 100. Jeżeli zgłoszę sprawę na policję - może Pan odpowiadać z art. 286 Kodeksu Karnego - jeżeli Prokurator uzna, że świadomie sprzedał Pan 100 jako 120 lub z art. 134 paragraf 1 Kodeksu Wykroczeń - jeżeli uzna, że zrobił Pan to z niewiedzy. Nie pałam wcale chęcią zgłaszania tego na Policję, ale zrobię to, jeżeli mnie Pan do tego zmusi. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2]Apeluję do Pana zdrowego rozsądku - proszę zwrócić pieniądze za klatkę i dwie wysyłki pocztą ( 110,00 ) a ja niezwłocznie wyślę klatkę przesyłką kurierską ( różnicę w kosztach między wysyłką Pocztą a UPS sama pokryje) - żeby nie doszło do zniszczenia klatki przez pocztę przypadkiem - i zakończmy tę nieudaną transakcję. Proszę mi wierzyć - gdyby nie to, że mam 100 i druga jest mi zupełnie niepotrzebna - zgodziłabym sie na obnizenie ceny[/SIZE][/FONT]

[FONT=Arial]Tylko ze jesli gość się nie zgodzi to wtedy naprawde musze iść na policje, a nie chce mi się, bo pewnie musze w tym celu wziąć dzień urlopu na przykład. [/FONT]
[FONT=Arial]Może niech on nam obnizy te cene po prostu? [/FONT]
[FONT=Arial]Klatka świnkowa - więc pytam - prosze o decyzję.[/FONT]

Posted

Powinien skapitulować, mało kto w RP stawia się, jeśli się go zarzuci nr-ami artykułów KK, KW i czego tam jeszcze... Ale jeżeli nadal będzie kombinował, powinnaś iść z tym na policję. Jak się powiedziało A... Zresztą, jeśli nie pójdziesz, gość może dalej kręcić, zobaczy, że nie realizujesz gróźb.

Posted

Ja byłam... rok temu ;) i widziałam tego pana :) Ciekawa jestem, jak wyrósł.
[IMG]http://i68.photobucket.com/albums/i28/punia/Hania/PICT5803.jpg[/IMG]
Jego właścicielka ma jeszcze drugiego coroneta maści "dziczej" (agouti ;)),
była wtedy wystawowym wetem i doradcą od strony medycznej.