Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Elurin']To tak - Kapuszek - spotkanie jutro ok. 18-tej, dam ci na priv tel. do mnie, ja mieszkam blisko Dw. Centralnego. Jak będziesz w Centrum, zadzwoń, to się umówimy dokładnie.
Pucka - to Wy dzielni jesteście. I jeszcze ten ew. tymczas...:modla:[/quote]
odpisałam :) tylko czy mam obie zabrac??

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kapuszek']odpisałam :) tylko czy mam obie zabrac??[/quote]
Nie, tylko mniejszą - Pucce się większa nie zmieści przy oknie:evil_lol: , a ja na razie mam rezerwowe.
Dzięki.

Posted

[quote name='pucka69']to mniejsza tylko :) miłych wakacji! gdzie wędrujesz?[/quote]
a troszkę na wschód na działkę, co by prośki miały swiezej zieleniny...
i nad morze... powłóczymy się tu i ówdzie :)

Posted

Lukrecjusz i As są już w drodze do domu:multi: i troszke mi smutno:bigcry:,słodziaki z nich sraaaaszne.

Bounty dla przypomnienia;) : bierzesz Asa przemywasz (dość obficie- tylko go nie utop;) ;) ) mu oczko tym płynem co Ci dałam i wycierasz ropke gazikiem, i dajesz chłopakowi spokuj na godzine, puźniej delikatnie otwierasz mo oczklo wkraplasz jedną krople antybiotyku i delikatnie masujesz (tak jak pokazywałam). Antybiotyk bierze od środy wieczór, i ma brać dwa tygodnie, (nawet jak niby bedzie juz zdrowe to kuracje trzeba skończyć).
Pisze to bo mogłam coś przekręcic jak Ci mówiłam (niestey zdazają mi się takie wpadki) i wole napisać, bo bede pewna ,że wszystko tak jak trzeba przekazałam

Posted

[quote name='pucka69']1. ksiegarnie sa w :
częstochowie, krakowie ( Bracka 3, Grodzka 50 - Centrum Taniej Ksiazki), wrocławiu i warszawie quote]
te księgarnie. jak to rozłożony? góra i dół osobno ?

Posted

[quote name='pucka69'][quote name='pucka69']1. ksiegarnie sa w :
częstochowie, krakowie ( Bracka 3, Grodzka 50 - Centrum Taniej Ksiazki), wrocławiu i warszawie quote]
te księgarnie. jak to rozłożony? góra i dół osobno ?[/quote]
no, chodziło mi czy mam właśnie zmniejszyćjego objętość, czy nie trzeba, a z tym pytaniem o ksiegarnie to mi chodziło czy na Grdzka czy na Bracką? Czy to wszystko jedno do której;)

Posted

[B]Domki oczekujące:
[/B][COLOR=sandybrown][B]AnQ - Balbinka[/B]
[B]Kapuszek, Czoko123 - dzieci Balbinki
[/B][/COLOR]
[COLOR=black][B]W domkach:[/B][/COLOR]
[B][COLOR=magenta]Insomnia - Mumin[/COLOR][/B]
[B][COLOR=magenta]2 domki w Baniosze - Muminek i Włóczykij[/COLOR][/B]
[COLOR=magenta][B][B]Kitka20 - Paszczak, Ryjek[/B]
[B]BoUnTy - Lukrecjusz, As[/B][/B][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][COLOR=#ff0000][B]
[B]DS:[/B][/B][/COLOR]
[B]bona_46 WARSZAWA - 2 samiczki[/B][/COLOR]
[B][COLOR=red]Invictus hilaritas LUBIN (60 km od wroclawia) - 2 samiczki[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Kapuszek WARSZAWA - 1-2 samiczki[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Ania z Bytomia - 1 świnka (lepiej samiczka)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]OlimpiaK WARSZAWA- 2 świnki[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Aniuś WARSZAWA-1-2 po wakacjach[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Nev! z nowego świnkowego forum - 1 samiczka[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Razem: 9-11 świń (4-5 dowolnych i 6-7 dziewczyn)[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]DT:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Elurin - do 5[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Apsa - do 5 (na razie urlop od DT)[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Pucka69 - 2?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]xxxx52 - do 5[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Razem - do 17[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]Niepewne:[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#ff0000]Palatina - 2? do DT[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]zuziaM - 1-2? - mało prawdopodobne[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]znajoma Bounty - 1?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Isiak - 1-2?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]osoba z forum rękodzieła - 1-2?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=red]Razem: 6 do 9[/COLOR][/B]

Posted

Witam :)
Przed chwilką dojechałam szcześcliwie do domu z Asem i Lukrecjuszem xD Niestety nie mam siły dzisiaj pisac, bo jestem padnieta - od 3 na nogach, jeszcze te przygody z biletem, a i jeszcze jutro reprymenda od taty, dlaczego 'ciamajda' zapomniała biletu i musiałą płacić ponad 70 zł za nowy w pociągu... Poza tym Wawel, rynek, Kazimierz - za dużo jak na osobę nie 'sportującą' się xD Dzisiaj Asowi odpuszcze, bo sa strasznie przerażone, dla nich to też był cięzki dzień, ale jutro już porządnie biore go w obroty, do końca wakacji mają być zdrowiuteńkie :) Dałam im teraz ziele krawanika, sinako, i troszkę babki lancetowatej oraz pokarm i jabuszkoo, wystrczy?

Posted

Ale zakropliłaś mu po droze, ja mu już przemyłam, więc myślę, ze gentamycin mozna sobie raz podaroać, szczególnie, ze nie wiadomo dokądnie jak go stosowac, ja w przypadku królika miałam zakraplac oczka 2 razy dziennie, ale nie miał nic do przemywania, wiec moze ze świnką też tak? A on miał u ciebie cały czas oczko przymkniete?

Posted

G.obowiązkowo[B] trzy razy[/B] dziennie,[B]nie wiadomo jest tylko z tą wodą[/B] a nie z lekiem, czy raz dziennie czy trzy razy,prosze zakrop mu tą jedną kropelke, nic mu się od tego złego nie stanie, a antybiotyk należy podawać wg wskazań lekarza.

Posted

[quote name='BoUnTy']Teraz przed zakropleniem miał otwarte na całości :) No dobra to za godzinkę mu zaaplikujęG. - to pospane xD[/quote]
to super, bo to znaczy ,że antybiotyk zaczyna działać, pani wet właśnie mówiła że po około trzech dniach podawania powinno być jakąś poprawe być widać:multi:

a tak wogóle to jak weszłam do gabinetu wet ze świnką to pani wetka z radości podskoczył prawie w góre i stała się fanką Asa;)

Posted

Ponieważ nie mogę mieć żywych świnek, użaliło mi się i wyhaftowałam breloczek. Czy to jest podobne do świnki? [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=5718ddd353c13c7e][IMG]http://images26.fotosik.pl/26/5718ddd353c13c7em.jpg[/IMG][/URL]