Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Karena']Ayia - czy masz jakies wieści o śwince ze Stargardu?[/quote]

narazie nie, jestem za granica i nie mam mozliwosci telefonowania :-(

Posted

Nie podoba mi się pomysł trzymania świnek na gazecie... Oczywiście, wiem, że na niej są trociny i jakieś inne rzeczy, ale na gazecie jest tusz drukarski, który jest bardzo trujący. Nie jeden wet wam powie, że opary tuszu drukarskiego zatruwają świnki...

Wikta jest śliczna ^^ ale mi też się bardziej podoba imię Wiki ;P

Posted

[quote name='APSA']Ty wiesz, że straż miejska w różnych miastach dość regularnie dostaje wezwania?[/quote]

Tak słyszałam, że się zdarzają takie historie. Mało tego.......kupują sobie ludzie różne zwierzaki......a jak urosną.......to wiuuuuu. Ponoć w Polsce wypiera naszego rodzimego żółwia błotnego - żółw czerwonolicy.Efekt wywaleń z domu. Hmmm sama mam dwa......się przyznam, ale nie wywalam:-)

Posted

[quote name='invictus hilaritas']Willi urodzil sie w kwietniu, u mnie byl 30 pazdziernika.. to moze 30 kwietnia ? :cool3: :evil_lol:[/quote]
Super :)

bla bla (10znaków)

Posted

Świniaczki tego papieru nie jedzą, ale macie rację, lepiej na zimne dmuchać. Wiem, że nie wolno na samej gazecie, bo przecież i nieprzyjemnie świnkom i farba mogłaby stanowić jakieś zagrożenie. Ale nie sądziłam, żeby mogło im zaszkodzić pod grubą warstwą wiórków i siana... Po prostu bardzo wygodnie jest rolować brudy i robić taką paczkę. Łatwiej wtedy umyć kuwetę.

Posted

[quote name='Neigh']Tak słyszałam, że się zdarzają takie historie. Mało tego.......kupują sobie ludzie różne zwierzaki......a jak urosną.......to wiuuuuu. Ponoć w Polsce wypiera naszego rodzimego żółwia błotnego - żółw czerwonolicy.Efekt wywaleń z domu. Hmmm sama mam dwa......się przyznam, ale nie wywalam:-)[/quote]
Moja sąsiadka znalazła w ogródku żółwia czerwonolicego . Ta co jej Eryka od ULV dałam . Ma go już 2 lata . Wielki jest :crazyeye: Musiała mu wszystko kupić :evil_lol:
Ciort wie , skąd się wziął :cool3:

Posted

[quote name='kimera']Świniaczki tego papieru nie jedzą, ale macie rację, lepiej na zimne dmuchać. Wiem, że nie wolno na samej gazecie, bo przecież i nieprzyjemnie świnkom i farba mogłaby stanowić jakieś zagrożenie. Ale nie sądziłam, żeby mogło im zaszkodzić pod grubą warstwą wiórków i siana... Po prostu bardzo wygodnie jest rolować brudy i robić taką paczkę. Łatwiej wtedy umyć kuwetę.[/quote]
ja dawałam papierowe ręczniki kuchenne . Nie rozmakają i dobrze pasują .

Posted

Dwa proszczaki w Sztumie - ojciec (8 mies., półrozet, półperuwiańczyk) i syn (2 mies., z matki rozetki): [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=292238608[/URL]
Biorąc pod uwagę cenę - 10 zł za świnkę - chyba kwalifikuje się do naszych kryteriów?

Posted

[quote name='BIANKA1']Moja sąsiadka znalazła w ogródku żółwia czerwonolicego . Ta co jej Eryka od ULV dałam . Ma go już 2 lata . Wielki jest :crazyeye: Musiała mu wszystko kupić :evil_lol:
Ciort wie , skąd się wziął :cool3:[/quote]

Moja koleżanka też znalazła żółwia czerwonolicego przy plaży w sezonie.

Posted

[quote name='Elurin']Dwa proszczaki w Sztumie - ojciec (8 mies., półrozet, półperuwiańczyk) i syn (2 mies., z matki rozetki): [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=292238608[/URL]
Biorąc pod uwagę cenę - 10 zł za świnkę - chyba kwalifikuje się do naszych kryteriów?[/quote]

Trochę za daleko jak ode mnie, niestety.

Posted

U mnie ponoć w niedzielę mają być dwa świniory. Jeden zostaje u mnie a drugi idzie do adopcji. To pierwsza partia. Później (nie wiem dokąłdnie kiedy), przyjdzie do mnie druga partia świniów, jeden z nich do adopcji. Po rasowych rodzicach.

Posted

[quote name='Hala']U mnie ponoć w niedzielę mają być dwa świniory. Jeden zostaje u mnie a drugi idzie do adopcji. To pierwsza partia. Później (nie wiem dokąłdnie kiedy), przyjdzie do mnie druga partia świniów, jeden z nich do adopcji. Po rasowych rodzicach.[/quote]
Tak same do Ciebie przyjdą ?

Posted

a Wikta ( taaa, przyjęłam do wiadomości, że Wika byłoby ładniej) jest bardzo odważna. nic a nic się nie boi. od razu wie do czego słuzy domek, wapienko, kolba, poidło. uwielbia wit C :) jak biegnie do domku - to ścina zakręt i wywala trociny na zewnątrz - wogóle ma ADHD chyba. No i drze ryja!!!

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wikta2.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wikta3.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wikta4.jpg[/IMG]

Posted

tylko ten strup - na zdjeciach nie widać - po prawej stronie nosa jest łysa a po lewej jest strup ;)
bono - jka chomy? są w tej klatce od elurina? nie za mała? dobrze im w niej?

Posted

Chomy dobrze, tylko domków nie widać:shake:
Łażą po suficie klatki a potem nagle odpadają:evil_lol:
Albo śpią wiele godzin zagrzebane w sianko.
Kupiłam im kołowrotek.
Klatka nawet za duża, one są takie maleńkie.

Rozesłałam maile z ogłoszeniem do wszystkich przyjaciół, znajomych i sąsiadów, wywiesiłam ogłoszenia ze zdjęciem w dwóch lecznicach i czekam.

[COLOR=deepskyblue]Dziś chyba mam noc z głowy, moja trzynastoletnia kotka ciężko się wybudza po operacji:shake: Muszę czuwać. Mam nadzięję, że będzie dobrze[/COLOR]