invictus hilaritas Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 nie dziwie sie kobiecie ze szoku dostala :evil_lol: ale opowiesc super , chomik wedrowniczek :) Quote
Ayia Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Karena']Ayia - czy masz jakies wieści o śwince ze Stargardu?[/quote] narazie nie, jestem za granica i nie mam mozliwosci telefonowania :-( Quote
seledynek Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Nie podoba mi się pomysł trzymania świnek na gazecie... Oczywiście, wiem, że na niej są trociny i jakieś inne rzeczy, ale na gazecie jest tusz drukarski, który jest bardzo trujący. Nie jeden wet wam powie, że opary tuszu drukarskiego zatruwają świnki... Wikta jest śliczna ^^ ale mi też się bardziej podoba imię Wiki ;P Quote
Neigh Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='APSA']Ty wiesz, że straż miejska w różnych miastach dość regularnie dostaje wezwania?[/quote] Tak słyszałam, że się zdarzają takie historie. Mało tego.......kupują sobie ludzie różne zwierzaki......a jak urosną.......to wiuuuuu. Ponoć w Polsce wypiera naszego rodzimego żółwia błotnego - żółw czerwonolicy.Efekt wywaleń z domu. Hmmm sama mam dwa......się przyznam, ale nie wywalam:-) Quote
Korenia Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='invictus hilaritas']Willi urodzil sie w kwietniu, u mnie byl 30 pazdziernika.. to moze 30 kwietnia ? :cool3: :evil_lol:[/quote] Super :) bla bla (10znaków) Quote
pucka69 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 ja daję czasem szary papier np. do transporterka. o gazecie tez same złe rzeczy słyszałam ... Quote
kimera Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Świniaczki tego papieru nie jedzą, ale macie rację, lepiej na zimne dmuchać. Wiem, że nie wolno na samej gazecie, bo przecież i nieprzyjemnie świnkom i farba mogłaby stanowić jakieś zagrożenie. Ale nie sądziłam, żeby mogło im zaszkodzić pod grubą warstwą wiórków i siana... Po prostu bardzo wygodnie jest rolować brudy i robić taką paczkę. Łatwiej wtedy umyć kuwetę. Quote
BIANKA1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Neigh']Tak słyszałam, że się zdarzają takie historie. Mało tego.......kupują sobie ludzie różne zwierzaki......a jak urosną.......to wiuuuuu. Ponoć w Polsce wypiera naszego rodzimego żółwia błotnego - żółw czerwonolicy.Efekt wywaleń z domu. Hmmm sama mam dwa......się przyznam, ale nie wywalam:-)[/quote] Moja sąsiadka znalazła w ogródku żółwia czerwonolicego . Ta co jej Eryka od ULV dałam . Ma go już 2 lata . Wielki jest :crazyeye: Musiała mu wszystko kupić :evil_lol: Ciort wie , skąd się wziął :cool3: Quote
BIANKA1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='kimera']Świniaczki tego papieru nie jedzą, ale macie rację, lepiej na zimne dmuchać. Wiem, że nie wolno na samej gazecie, bo przecież i nieprzyjemnie świnkom i farba mogłaby stanowić jakieś zagrożenie. Ale nie sądziłam, żeby mogło im zaszkodzić pod grubą warstwą wiórków i siana... Po prostu bardzo wygodnie jest rolować brudy i robić taką paczkę. Łatwiej wtedy umyć kuwetę.[/quote] ja dawałam papierowe ręczniki kuchenne . Nie rozmakają i dobrze pasują . Quote
Elurin Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 Dwa proszczaki w Sztumie - ojciec (8 mies., półrozet, półperuwiańczyk) i syn (2 mies., z matki rozetki): [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=292238608[/URL] Biorąc pod uwagę cenę - 10 zł za świnkę - chyba kwalifikuje się do naszych kryteriów? Quote
Karena Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='BIANKA1']Moja sąsiadka znalazła w ogródku żółwia czerwonolicego . Ta co jej Eryka od ULV dałam . Ma go już 2 lata . Wielki jest :crazyeye: Musiała mu wszystko kupić :evil_lol: Ciort wie , skąd się wziął :cool3:[/quote] Moja koleżanka też znalazła żółwia czerwonolicego przy plaży w sezonie. Quote
invictus hilaritas Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 jak wezmie sie 2 swinki to klatka jest 20 zl za 2 swinki .. Quote
Karena Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Elurin']Dwa proszczaki w Sztumie - ojciec (8 mies., półrozet, półperuwiańczyk) i syn (2 mies., z matki rozetki): [URL]http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=292238608[/URL] Biorąc pod uwagę cenę - 10 zł za świnkę - chyba kwalifikuje się do naszych kryteriów?[/quote] Trochę za daleko jak ode mnie, niestety. Quote
Hala Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 U mnie ponoć w niedzielę mają być dwa świniory. Jeden zostaje u mnie a drugi idzie do adopcji. To pierwsza partia. Później (nie wiem dokąłdnie kiedy), przyjdzie do mnie druga partia świniów, jeden z nich do adopcji. Po rasowych rodzicach. Quote
BIANKA1 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='Hala']U mnie ponoć w niedzielę mają być dwa świniory. Jeden zostaje u mnie a drugi idzie do adopcji. To pierwsza partia. Później (nie wiem dokąłdnie kiedy), przyjdzie do mnie druga partia świniów, jeden z nich do adopcji. Po rasowych rodzicach.[/quote] Tak same do Ciebie przyjdą ? Quote
Neigh Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 [quote name='BIANKA1']Tak same do Ciebie przyjdą ?[/quote] No a jak? Co to nóg nie mają? Przyjdą, przyjdą:-):diabloti: Quote
Hala Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Te pierwsze to po matce peruwiance. Zawsze zapominam skad. Ale z zachodu kraju. :razz: A te kolejne to zz poznania, po rasowych rodzicach. Quote
pucka69 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 tylko niech się ciepło opatulą, bo -10 na zewnatrz ;) Quote
pucka69 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 a Wikta ( taaa, przyjęłam do wiadomości, że Wika byłoby ładniej) jest bardzo odważna. nic a nic się nie boi. od razu wie do czego słuzy domek, wapienko, kolba, poidło. uwielbia wit C :) jak biegnie do domku - to ścina zakręt i wywala trociny na zewnątrz - wogóle ma ADHD chyba. No i drze ryja!!! [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wikta2.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wikta3.jpg[/IMG] [IMG]http://www.sobon.un.waw.pl/wikta4.jpg[/IMG] Quote
bona_46 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Przecież Wikta dawno już zdobyła sprawność "na przetrwanie" więc czego ma się bać? Fajna jest:loveu: Quote
pucka69 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 tylko ten strup - na zdjeciach nie widać - po prawej stronie nosa jest łysa a po lewej jest strup ;) bono - jka chomy? są w tej klatce od elurina? nie za mała? dobrze im w niej? Quote
bona_46 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Chomy dobrze, tylko domków nie widać:shake: Łażą po suficie klatki a potem nagle odpadają:evil_lol: Albo śpią wiele godzin zagrzebane w sianko. Kupiłam im kołowrotek. Klatka nawet za duża, one są takie maleńkie. Rozesłałam maile z ogłoszeniem do wszystkich przyjaciół, znajomych i sąsiadów, wywiesiłam ogłoszenia ze zdjęciem w dwóch lecznicach i czekam. [COLOR=deepskyblue]Dziś chyba mam noc z głowy, moja trzynastoletnia kotka ciężko się wybudza po operacji:shake: Muszę czuwać. Mam nadzięję, że będzie dobrze[/COLOR] Quote
invictus hilaritas Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 bona trzymaj sie , napewno bedzeie dobrze !! Quote
Recommended Posts