Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

seledynek a reszta jest zdrowa? mowilas ze rozetek tez to mial tak? mimo wszystko i tak go bede spr ale tak dla pewnosci sie chce dowiedziec bo az sie boje :-(

• Replies 9.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ayia']seledynek a reszta jest zdrowa? mowilas ze rozetek tez to mial tak? mimo wszystko i tak go bede spr ale tak dla pewnosci sie chce dowiedziec bo az sie boje :-([/quote]

Nie, rozetka tego nie miała. On na brzuszku miał coś ciemnego. Myślałam, że to strupek, ale pewnie po prostu to był kolorowy sutek. Nie martw się. Nikuś i Renaldzik/Kremuś też byli w tej partii, a im nic nie jest. Widocznie tak wyszło. 50% zdrowych i 50% chorych. Mam tylko nadzieję, że te dwie wzięte od weta wcześniej nie mają takich problemów, a jak mają to, że nowi właściciele szybko to zobaczą.

Posted

Biedne świniory........czyli jednym słowem nowe kłopoty się szykują. Mam nadzieję, że się jednak okaże, ze wszystko sie dobrze skończy.
Nie wiem jaki jest stan "skarpety swinkowej", ale mam nadzieję, ze w razie co się po prostu dozbiera.

Posted

Pucko mam Ci przesłać skan faktury? Pożyczyłam 50 zł od rodziców na poniedziałek. Może po prostu po poniedziałku jak będę miała dwie faktury (choć może nic nie trzeba będzie płacić w pon...) to Ci dam. Podjadę po korepetycjach w środę i Ci do księgarni bym przywiozła, jak myślisz?

Posted

[quote name='Evelin']Może nie będzie tak źle...ropnie otwarte...ropa ewakuowana...te które nie sa rozwiniete może uda się opanować antybiotykami..
Tak mi szkoda tych maluchów...[/quote]

Tylko Gucio miał otwarty ropień... Gilbercikowi trzeba było żyletką otwierać. I tylko udało się otworzyć dwa. A robią się jeszcze dwa mniejsze... Ale najbliższe dni pokażą jak będzie. Trzeba być dobrej myśli :)

Posted

invi! przelałaś do neigh 20,00?
seledynek - zeskanuj fv i wyslij mailem do aga_mazury. i kazda kolejną tez. jak juz skonczysz leczenie - wszystkie fv włóż w kopertę i wyślij :

Agnieszka Szwed
Al. Słowackiego 17a pok. 9
31-159 Kraków

z tyłu fv napisz swój nick z dogo i nazwisko oraz za co to fv np. "zwrot za leczenie świnek - listopad 2007", zeby dziewczyny wiedziały, do czego podpiąc fv . ja do Aga_msazury juz pisalam - ze będą fv od Ciebie.
Jeżeli potrzebujesz pożyczyć jakieś pieniadze - to ja chętnie Ci pożyczę.

------
może te mniejsze ropnie uda sie antybiotykami wyleczyć?

Posted

Chcę tylko powiedzieć, że mój Rysiu miał ropnia i żyje w zdrowiu jako "mięsisty" szczur ;) Ale, owszem, było gorąco i martwiłam się bardzo. Mam nadzieję, że świniakom też się uda.
Moja siostra deklarowała jakieś dary na bazarek, będę pamiętać o skarpetce gryzoniowej.

Posted

Matko, a za co te 20 zł? Bo się gubię......tradycyjnie zresztą.

Kasą wprawdzie służyć nie mogę...no hmm wiadomo czemu, ale czegoś na bazarki poszukać.....no problem:-). O ile te co wystawiasz Pucko moga być?

Posted

Biedne świniaczki, trzymam kciuki.

Elurin, wysłałam wiadomość do kuzyna, czekam na odpowiedź. Pytałam jeszcze TZ-a co do sklepu, mówił, że trzeba zakupić domenę i że są gotowe szablony, czy jak to sie tam nazywa na takie stronki ze sklepami.

Posted

Seledynku - trzymam kciuki za świneczki. Ale dranie...:angryy:
Kareno - dzięki, czekam na wieści.

Z oczywistych powodów nie mogę na razie nic wpłacić na gryzonie, ale może tuż przed świętami...
Biję się jeszcze o etat :diabloti:

Posted

[B]invi[/B] - dzięki!
[B]neigh[/B] - 40 zł -zapłaciłaś za wizyty u weta rozetek - 20,00 -od invi dostaniesz - i ja Ci przeleję 20,00 za moje bazarki jak tylko BPH zacznie znowu działać. to szukaj czegoś na bazarki :)
[B]elurin[/B] - jak chcesz pogadać o sklepach netowych to weź piwo (dla mnie karmi) i przyjedź do nas kiedyś. Od 2 lat prowadzimy księgarnie netową z TZ-em. On zajmuje się stroną, a ja wysyłką.

Bazarek dka świń:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9000444#post9000444[/URL]

Posted

[quote name='pucka69']seledynku - czy napisałas coś dziewczynom chętnym na świnki? one do ciebie napisały podobno. czy ja mam napisać?[/quote]

Już im napisałam, że na razie zawieszam adopcję do odwołania z powodu tych ropni.

Małgosia wysłała do mnie maila i chce brać w takim razie inną świnkę, ale ja wolę dmuchać na zimne. Może tym zdrowym też coś wyskoczy :/ Chciała tą czarną, ale napisałam, że ona już jest zarezerwowana. Jedynie do adopcji na razie jest Arnoldzik. On jest zdrowy i wszystko z nim ok.

Posted

[quote name='bona_46']biedne świnki:shake:
Seledynku jak prosiaczki dzisiaj?[/quote]

Niezbyt dobrze :-( Gucio siedzi sam w klatce nastroszony, bo on w najcięższym stanie. Na szczęście skubną marchewkę którą przed chwilką im dałam... Ale sianka ani ziarna przez całą noc nie tknął, tak jak i Gilbercik i Gotfrydzik... Ale najgorzej jest teraz z Gotfrydzikiem, nawet marchewki nie ruszył. Siedzi w kącie nastroszony, osowiały z półprzymkniętymi oczkami :placz: Gilbercik się do niego przytula i coś próbuje go ruszyć, co chwilkę turkocze, ale Gotfrydzik nie reaguje... A antybiotyk dopiero o 18 im daję...

Posted

[quote name='zasadzkas']Chcę tylko powiedzieć, że mój Rysiu miał ropnia i żyje w zdrowiu jako "mięsisty" szczur ;) Ale, owszem, było gorąco i martwiłam się bardzo. Mam nadzieję, że świniakom też się uda.
Moja siostra deklarowała jakieś dary na bazarek, będę pamiętać o skarpetce gryzoniowej.[/quote]

A gdzie szczurek miał ropnia? Też przy otrzewnej?