asz26 Posted February 13, 2014 Author Share Posted February 13, 2014 [quote name='toyota']Kastracja jest bezwzględnie konieczna w takim wypadku, gdy istnieje ryzyko, że pies ucieknie, co do tego nikt nie ma wątpliwości i to trzeba zrobić niezależnie od tego czy psy zostaną w dotychczasowym miejscu czy nie. Asz26 zapytaj koniecznie o koszty. Musisz podać wetowi orientacyjnie wagę poszczególnych psiaków. Mam nadzieję, że ten uciekinier wróci :(. Daj znać jakby co. Może trzeba byłoby się przejść po okolicy i go poszukać ? Szkoda psiaka ![/QUOTE] W piątek będę u weterynarza to dowiem sie o koszty kastracji.Szukałam psa ale bez rezultatu,mam nadzieje że wróci.Był pilnowany ale wystarczyła chwila nie uwagi i pies już był za ogrodzeniem i można było się zakrzyczeć a on i tak nie wrócił.Inne psy nie latają na suczki tylko ten tak biega.Jeden pies jest duży wazy tak ok 30kg może trochę wiecej a reszta to małe pieski i raczej żaden nie bedzie przekraczał 15 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Jak już będą znane koszta zabiegów to dajcie znać:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 Jak tylko bede wiedziała ile bedzie kosztować kastracja u tego weterynarza co chodze z psami to od razu napisze.Wiem że jeszcze w tym miesiącu jest promocja 30% taniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beataczl Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 to tym bardziej trzeba sie spieszyc i wykorzystac promocje.. dobrze sie sklada :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olcia42 Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 I jak Aniu dogadałaś się z wetem co do ceny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 14, 2014 Author Share Posted February 14, 2014 W poniedziałek ma zadzwonić do mnie pani z lecznicy i powiedzieć ile by to kosztowało,może da rade żeby później też było taniej.Jak tylko coś bede wiedziała od razu napisze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 18, 2014 Author Share Posted February 18, 2014 Jeszcze nic nie wiem na temat kosztów kastracji,czekam cały czas na telefon z lecznicy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 Jeżeli ktoś chce wspomóc psiaki suchą karmą to bede bardzo wdzieczna.Postaram się niedługo wstawić nowe fotki psiaków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 Już znam koszty kastracji w tej lecznicy co ja chodzę z psami,za małego psa 150 zł a za dużego 200zł czyli jest trzy małe psy i jeden duży to razem bedzie 650zl. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beataczl Posted February 22, 2014 Share Posted February 22, 2014 Maly nie wrocil? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 22, 2014 Author Share Posted February 22, 2014 Nie wrócił i chyba już nie wróci,za długo go nie ma.Wcześniej jak gdzieś znikał to wracał po tygodniu czy dwóch a teraz już go nie ma ok miesiąca.Szukałam go ale nikt takiego psa nie widział. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olcia42 Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 Aniu plakaty trzeba by było wydrukować i porozwieszac po okolicy ,może ktoś da znać co się z psem dzieje ,może jest w pobliskim schronisku lub jakimś przytulisku? Pieniążki przesyłam 50 zł na kastrację i 50 zł na obroże na kleszcze ,lub jak Aniu ci brakuje karmy to na karmę . Niestety więcej w tym miesiącu nie dam rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 Kupię suchą karmę ale dopiero pod koniec miesiąca:( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
toyota Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 Chociaż jeden plakat ze zdjęciem w najbliższym sklepie, gdzie dużo ludzi się przewija. Może do najbliższego schroniska mogłabyś zajrzeć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludwa Posted February 24, 2014 Share Posted February 24, 2014 [quote name='Olcia42']Aniu plakaty trzeba by było wydrukować i porozwieszac po okolicy ,może ktoś da znać co się z psem dzieje ,może jest w pobliskim schronisku lub jakimś przytulisku? Pieniążki przesyłam 50 zł na kastrację i 50 zł na obroże na kleszcze ,lub jak Aniu ci brakuje karmy to na karmę . Niestety więcej w tym miesiącu nie dam rady[/QUOTE] potwierdzam. Wpłynęło 100 złotych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 25, 2014 Author Share Posted February 25, 2014 Dziękuje za kolejną wpłatę.Małego szukałam na najbliższej wsi i dowiedziałam się że był u jednej pani dała mu jeść i rano już go nie było,oczywiście zostawił jej wykopaną dziurę przy ogrodzeniu.W pobliżu nie ma schroniska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beataczl Posted February 25, 2014 Share Posted February 25, 2014 dobrze,ze zyje :) teraz okres cieczkowy psy szaleja... 2 domy dalej sunia z cieczka i gromada amatorow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 Mam nadzieje że wróci chociaż już coraz mniejsza jest ta nadzieja :-( Naprawdę nie wiem gdzie mógł iść oprócz tej jednej pani nikt takiego psa nie widział albo nie chce się przyznać że widział.Dla niego nie ma rzeczy nie możliwych do zrobienia,jest małym psem ale nawet siatkę ogrodzeniową potrafi przegryźć jak nie da rady się podkopać.Do tej pory miał więcej szczęścia niż rozumu,uratowałam mu życie dwa razy pierwszy raz jak znalazłam go przywalonego drzewem a drugi raz jak samochód go przejechał.Oby teraz nic mu się nie stało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rudakacha Posted February 26, 2014 Share Posted February 26, 2014 Karma kupiona:) a co do psiaka to do trzech razy sztuka... oby łazęga się znalazł. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 26, 2014 Author Share Posted February 26, 2014 [quote name='rudakacha']Karma kupiona:) a co do psiaka to do trzech razy sztuka... oby łazęga się znalazł.[/QUOTE] Dziękuje za kolejną karmę:-)Mały do tej pory miał szczęście i oby nadal je miał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted February 27, 2014 Author Share Posted February 27, 2014 Jeżeli ktoś chce wspomóc te psiaki to bardzo proszę o wpłacanie pieniążków na udostępnione konto fundacji 4 dogs,pieniądze będą przeznaczone na obroże przeciw kleszczą i kastracje psów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olcia42 Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 W marcu cos jeszcze dorzucę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ludwa Posted February 28, 2014 Share Posted February 28, 2014 [COLOR=#606060][FONT=arial]PSY ANI ANNA K. WARSZAWA 70 zł[/FONT][/COLOR] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 [IMG]https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1231101_761096047234285_1103045596_n.jpg[/IMG] Karma od p.Kasi.Dziękuje. Dziękuje też za kolejną wpłate.W pierwszej kolejności za te pieniądze bedą kupione obroże od kleszczy bo już psiakom wyciągam kleszcze,w tym roku wyjątkowo wcześnie kleszcze zaczęły atakować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
asz26 Posted March 1, 2014 Author Share Posted March 1, 2014 Małego nadal nie ma za to dzisiaj kręcił się koło działki jakiś pies,chyba znowu ktoś się pozbył psa albo przyszedł za suczkami tylko źle trafił wszystkie wysterylizowane :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts