Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pisałam do fundacji Kastor i zgodzili się dofinansować sterylizacje ale z resztą pieniedzy bedzie problem.Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby dawać właścicielowi pieniądze do reki wolałabym żeby sterylizacja była opłacona tak jak sterylizacja Azy czyli przelewami.Właściciel nie bedzie chciał dołożyć nawet do tego co dofinansuje Kastor.To jest człowiek ze wsi i dla niego to normalne że suka ma małe które później przecież można utopić,nigdy nie zrozumie takiego podejścia do zwierząt :-( Mam pytanie czy jakbym dała rade namówić właściciela na przywiezienie suni na sterylizacje to czy jest szansa na dozbieranie reszty potrzebnych pieniedzy do tego co dofinansuje Kastor?Sunia chyba jest taka jak Aza wiec koszt sterylizacji bedzie ok 260zł może być troche więcej bo Aza skorzystała jeszcze z promocji w gabinecie.A co do Azy to dziewczynka bardzo rozrabia i próbuje się rozbierać :-)

Posted

Jesli dojdzie do sterylizacji, to postaram sie dolozyc. Najwazniejsze, aby wlasciciel sie zgodzil! Rozmawialas juz o takiej ewentualnosci?

Na razie chciałam się dowiedzieć czy w ogóle jest szansa na wysterylizowanie tej suni,ale zrobie wszystko żeby namówić właściciela na sterylizacje.Obawiam się że bedzie wymyślał milion powodów żeby tylko jej nie przywieźć a ja nie mam samochodu żeby ją dowieźć do weterynarza :-(

Posted

No jest przesłodka ale myślę, że w zielonym byłoby jej bardziej dopyszcznie...;) taki labek w skali mikro... Dobrze, że niunia tak fajnie zniosła zabieg. Teraz brakuje tylko domu.

Posted

Pisałam do fundacji Kastor i zgodzili się dofinansować sterylizacje ale z resztą pieniedzy bedzie problem.Nawet przez myśl mi nie przeszło żeby dawać właścicielowi pieniądze do reki wolałabym żeby sterylizacja była opłacona tak jak sterylizacja Azy czyli przelewami.Właściciel nie bedzie chciał dołożyć nawet do tego co dofinansuje Kastor.To jest człowiek ze wsi i dla niego to normalne że suka ma małe które później przecież można utopić,nigdy nie zrozumie takiego podejścia do zwierząt :-( Mam pytanie czy jakbym dała rade namówić właściciela na przywiezienie suni na sterylizacje to czy jest szansa na dozbieranie reszty potrzebnych pieniedzy do tego co dofinansuje Kastor?Sunia chyba jest taka jak Aza wiec koszt sterylizacji bedzie ok 260zł może być troche więcej bo Aza skorzystała jeszcze z promocji w gabinecie.A co do Azy to dziewczynka bardzo rozrabia i próbuje się rozbierać :smile:

na pewno uda się dozbierać, jak nie, to coś wykombinujemy, byle tylko wysterylizować. Nawet grosza nie będzie musiał dokładać, tylko niech się zgodzi. Jak ja nie lubię takich ludzi:(

Posted

Też nie lubie takich ludzi ale jest duzo takich osób które nie zdają sobie sprawy z tego że sterylizacja również zapobiega różnym chorobą u suki nie tylko nie chcianym ciążą.

Posted

We wtorek rozmawiałam z właścicielem suczki (córka Azy) o jej sterylizacji powiedział że musi porozmawiać z żoną o tym i da mi odpowiedź,miał zadzwonić ale do tej pory się nie odezwał więc wątpie że wyrazi zgode na sterylizacje :-( A co do Azy to już ma zdjęte szwy,jeszcze przez kilka dni ma mieć szew smarowany maścią żeby wszystko dobrze się wygoiło ale chyba wszystko jest ok bo zdążyła już pogryźć w domu dwie poduszki,kapcie i swoje łóżko i zrobiła to wciągu 6 godz :-)

Posted

Aza jest już po sterylizacji i ma się dobrze,już biega i rozrabia .Do zabiegu dopłaciła fundacja Kastor a z pieniążków które są na udostępnionym koncie 4DogS było wzięte 135zł do jej sterylizacji.W tej chwili na koncie jest 357zł,zbliża się wiosna i kleszcze.W tym roku zima przebiega bardzo łagodnie więc kleszcze też zaatakują wcześniej.Jeżeli jest ktoś kto by chciał dołożyć się do zakupu obroży to bardzo proszę o wpłacanie pieniędzy na udostępnione konto 4DogS.Bardzo mile widziana jest też sucha karma oczywiście nie musi być z tych drogich karm tylko z tych najtańszych,psy jedzą każdy rodzaj suchej karmy ale najlepiej jak jest drobna.

Posted

Czy ktoś wie gdzie można zamówić taniej obroże foresto?

Ja kupowałam w zeszłym roku od tego sprzedawcy tylko, że na allegro: http://www.vetanimal24.pl/    . Teraz już na allegro nikt nie sprzedaje i stąd chyba wyższe ceny niż w zeszłym roku, bo brak jest  konkurencji. 

W gabinetach wet. ceny zdaje się są  jeszcze wyższe.