angineuuka Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 łe.. a ja myślałam, że są tylko dwa puli :C Mam pulicze : z zieloną flexi i niebieską smyczą z czerwoną obrożą.. Quote
Pysia Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 To masz Eureke. Sunie drobniutką z juniorów :) Dawaj, to prześlę hodowczyni :) Oczywiscie z tym " dawaj" żartowałam :) Mozemy prosic? Każde zdjecie każdego pulika jest na wage złota :) Quote
angineuuka Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 jutro ogarnę wszystkie fotki, to podesle :) Quote
Talagia Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 [quote name='Majkowska']Talagia - tak z ciekawości : jak wam poszło?? Bo byłam tak zajęta moim cudownym pieskiem wyjącym za sukami że nawet nie wiem :oops:[/QUOTE] Skończyłyśmy championat i tyle ;) Sędzia nie padł porażony pięknem mojej suki :D hahaha Quote
Majkowska Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 [quote name='Talagia']Skończyłyśmy championat i tyle ;) Sędzia nie padł porażony pięknem mojej suki :D hahaha[/QUOTE] No to dobrze. Championat już dorosły tak?? :oops: Myśmy też zakończyli dorosły no i oficjalnie mam już reproduktora nie tylko z zapędów:evil_lol: Heheh sędzia chyba wolał znacznie większe i bardziej osierścione psy ;) Quote
Talagia Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 [quote name='Majkowska']No to dobrze. Championat już dorosły tak?? :oops: Myśmy też zakończyli dorosły no i oficjalnie mam już reproduktora nie tylko z zapędów:evil_lol: Heheh sędzia chyba wolał znacznie większe i bardziej osierścione psy ;)[/QUOTE] Dorosły ;) Na samych międzynarodówkach :loveu: Na szczęście, bo przyznam, że Katowic nie cierpię jako wystawy :D Mamy tam ZAWSZE pecha ;) Sędziowie są zwykle z kosmosu...(poza zeszłym rokiem), medali ni ma, drogo, a do tego ciasno na głównej płycie (chociaż to i tak lepsze niż lodowisko) i ten durny piątek - dlaczego wzorem większości dużych wystaw nie ma rotacji? Koszmar ;) Gratulacje dla nowego reproduktora! Quote
Majkowska Posted March 23, 2014 Posted March 23, 2014 No własnie - zastanawiałam się czy ja medal zgubiłam czy nie dali :D Heheh teraz czekamy na kolejkę chętnych na Waldusia suk :evil_lol: Quote
flashka-g Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 [quote name='cockermanka']Muszę pochwalić organizatorów - nie wiem,czy nasze wpisy tutaj coś pomogły - ale w tym roku ochrona (stewardzi) była naprawdę ok. [/QUOTE] Rano super, wszyscy ochroniarze itd chętni do pomocy w wnoszeniu klatek po schodach na antresolę. Ale po godzinie 14 graniczyło z cudem znaleźć chętnego do pomocy. Pan ochroniarz, którego poprosiłam o pomoc powiedział że nie może mi pomóc bo nie może opuszczać stanowiska swojej pracy ani nie może nikogo wezwać. Stał obok i nic nie robił, a wystarczyło tylko pomóc znieść klatki itd po schodach na dół. W końcu pomógł nam dopiero po jakiś 10 minutach gdy ktoś z stoisk handlowych, przyszedł zbulwersowany że jak mu nie wstyd stać i patrzeć jak kobiety i dzieci się męczą żeby znieść takie ciężary bo hala nie przystosowana do takich imprez w ogóle. Quote
Monalisa4 Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Co do ochrony to powiem skandal! Nie chciano nas wpuścić z psem zgłoszonym na MP Pies z świadectwem zdrowia i szczepien itp Nie i Koniec ! Tylko dlatego ze nie miałam potwierdzenia które dostała Młoda prezenterka a nie właściciel psa Kazano nam wypisać jakiś protokół ;) nie pomogły tłumaczenia prośby NIE wejdziecie z tym psem ! Te same problemy miała pani wystawiająca Jamniczkę w klasie baby .Ludzie pierwszy raz na wystawie nie dostali potwierdzenia zgłoszenia ,mieli tylko Dokument wpłaty ! Nie wpuszczono ich na wystawę ! dopiero ktoś przyszedł z katalogiem pokazał Ochronie ze taki pies jest zgłoszony to wielka laską ich wpuszczono.Ale skutecznie zniechęcono do Katowickich wystaw. Quote
Majkowska Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Dziwne to z tym niewpuszczaniem psów występujących, bo widziałam kilka psów które przyjechały tylko dla towarzystwa bez żadnych zgłoszeń... W tym ze dwa kundelki, a i na ławce siedziałam z babkami które miały psy na wystawę i do towarzystwa tylko... A to ze ochrona nie pomogła jak się ludzie taszczyli z klatkami mając po 2 psy w ręce jeszcze to mnie jakoś specjalnie nie zdziwiło ;) Myśmy same wysadzały psa z klatki,którą potem trzeba było rozłożyć na częsci pierwsze i wytaszczyć. Na szczęście już w budynku pan nas do góry wpuścił windą... Quote
cockermanka Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 [quote name='flashka-g']Rano super, wszyscy ochroniarze itd chętni do pomocy w wnoszeniu klatek po schodach na antresolę. Ale po godzinie 14 graniczyło z cudem znaleźć chętnego do pomocy. [/QUOTE] To racja, po południu było zdecydowanie trudniej,więc 3/4 dźwigania zrobiłyśmy same... Quote
Talagia Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Ochrona w Katowicach rzeczywiście bardzo surowo pilnuje aby na teren wystawy nie wchodziły niezgłoszone psy. Całkowicie to popieram, bo w Spodku jest mało miejsca...chociaż oczywiście bez skrajności - pies zgłoszony na inny dzień, czy bejbik, który przygotowuje się do wystaw to już przesada ;) Kundelków nie widziałam, ale psy innych ras niż wystawiane w danym dniu owszem. Same byłyśmy towarzysko + na zakupach w sobote z moją seterzycą i ochrona nie robiła nam problemów - miło zagadać i już :P Quote
d_orka Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Cóż, w K-ch zawsze wnikliwie sprawdzają potwierdzenia. Czasem się uda wejsc z psem zgloszonym na inny dzien albo w ogóle towarzysko ale to zawsze ryzyko ;-). Co do innego ringu dla dogów - w sobotę na sali gimnastycznej odbywała się VII Krajowa Wystawa Cavalierów tzw. CAVIKADA :-). Przy okazji może ktos focił w niedzielę aussiki na lodowisku ? B-) Quote
cockermanka Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 Czyj pulik? [url]http://katowice.gazeta.pl/katowice/51,35063,15673305.html?i=5[/url] Quote
Koszmaria Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 [quote name='Pysia']To masz Eureke. Sunie drobniutką z juniorów :) Dawaj, to prześlę hodowczyni :) Oczywiscie z tym " dawaj" żartowałam :) Mozemy prosic? Każde zdjecie każdego pulika jest na wage złota :)[/QUOTE] w takim razie mam na zdjęciach starszą sunię,była z facetem na smyczy;-) no nie trafiliśmy na lodowisko. Quote
cornadore Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 W piątek nie miałam zastrzeżeń do ochrony do momentu próby wyjścia z hali po finałach. Zostałam zawrócona pod pretekstem zamknięcia bocznych wejść. Musiałam sama z wszystkimi tobołami i psem zasuwać dookoła Spodka, bo ktoś miał takie widzimisię :angryy: Dobrze że w zębach trzymałam miskę bo mogłabym pogryźć :angryy: Quote
Pysia Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 [quote name='Koszmaria']w takim razie mam na zdjęciach starszą sunię,była z facetem na smyczy;-) no nie trafiliśmy na lodowisko.[/QUOTE] To masz Asie :) Już pieknie zadredzioną ;) Lidka sie ucieszy :) Quote
Pysia Posted March 24, 2014 Posted March 24, 2014 [quote name='cockermanka']Czyj pulik? [URL]http://katowice.gazeta.pl/katowice/51,35063,15673305.html?i=5[/URL][/QUOTE] Asia w weteranach zdobyła IV miejsce :) Quote
Besa Posted March 31, 2014 Posted March 31, 2014 Nasza suka wygrała sesję fotograficzną w Eukanubie. Zdjęcia miały być przysłane mailem. Nie wiecie może czy już są przesyłane, lub kiedy będą? Na razie nic nie dostaliśmy a nie chciałabym, żeby to przepadło bo ktoś na przykład źle wpisze adres mailowy. Quote
Pączek90 Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 My ogólnie zadowoleni ;) Mlody 3lokata na 7 z oc.doskonala :) szkoda tylko, ze medalu brak, ale z tego co słyszałam nie dają już od kilku lat .. Za to przywieźliśmy do domu cala reklamówkę rożnych próbek z czego psiur bardzo zadowolony. Quote
Yavanna Posted April 1, 2014 Posted April 1, 2014 Fajnie było w Katowicach. :) Nasz debiut na wystawie i w ogóle mój pierwszy raz na takiej imprezie. Wydawało mi się, że będzie znacznie gorzej. ;) Quote
Recommended Posts