Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gabrysiu, przepraszam, że dopiero teraz wklejam zdjęcia Figuni, ale prawie cały dzień przespałam, totalnie mnie rozłożyło i mam 39 stopni gorączki, a dodatkowo niedawno pojawił się nowy tymczasowicz i taki to mam dzisiaj dzień.

Posted

Paula, nie przepraszaj!!!
To ja przepraszam,że ciągle zawracam Ci głowę.

Szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj się cieplutko i pokazuj mi tu zaraz tymczasowicza!!!!

Posted

Neelith napisał(a):
Fajna perspektywa wyszła na pierwszym zdjęciu - Figusia jak wieeelki pies, większa niż Czaruś :D
Super tafiła dziewczyna!

To prawda Figunia trafiła super:multi::multi::multi: Ma wspaniałych ludzi, duży ogród, wielki dom, spacery po lesie i cudownego psiego braciszka:loveu:

Posted

Gabi79 napisał(a):
Oj, po tylu perypetiach....

ciekawe, czy jeszcze pamięta mnie, TZ-a i Kajtunia???

Na pewno pamięta:)
A ja zawsze w duchu mówię do psiaków jak ida do DS żeby o nas i o poprzednim życiu zapomniały:)

Posted

Mysza2 napisał(a):
Na pewno pamięta:)
A ja zawsze w duchu mówię do psiaków jak ida do DS żeby o nas i o poprzednim życiu zapomniały:)

Nutka np. dobrze Nas pamięta, ale doskonale wie, kto jest jej Panią i Panem:loveu:
Rozumie, że do Nas przyjechała w odwiedziny.
Psiaki rozumieją więcej niż nam się wydaje.

Posted (edited)

Dziewczyny przepraszam !

Kochani proszę kto jest na FB zapraszajcie jak najwięcej osób i udostępniajcie wszystkie zdjęcia, wydarzenie i co tam się robi żeby jak najwięcej ludzi o tym wiedziało

Bardzo proszę! Zuzia potrzebuje pomocy
https://www.facebook.com/events/592371210815144/#
Jej wątek jest również na Dogo. Można tam wejść poprzez mój banerek,

Edited by b-b
Posted

Gabi79 napisał(a):
Paula, nie przepraszaj!!!
To ja przepraszam,że ciągle zawracam Ci głowę.

Szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj się cieplutko i pokazuj mi tu zaraz tymczasowicza!!!!

Gabrysiu, daj spokój, dla mnie to minuta roboty :)
Odpisałam Ci na pw ;)

Posted

Chyba jeszcze tego maila nie wklejałam ( jest sprzed tygodnia):
[FONT=Verdana]Psiaki śpią teraz po długim spacerze. Figunia wyrabia codziennie "kilometrówkę" w tempie ekspresowym. Ile ten psiaczek się nabiega!!! Gdy spacer jest według niej zbyt krótki, kręci kółka wokół domu aż pada zmęczona. Chyba by Pani nie pomyślała, że taka z niej biegaczka. Uwielbia wygrzewać się na słonku. Mruży wtedy oczka i mruczy. Czarusiowi natomiast jest ciągle gorąco, więc chowa się w cieniu pod jodłą i cały zasypuje się korą. Oba urwisy są bardzo kochane i oba pozdrawiają.

[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Wszystkim psiakom życzę takiego domu i takich ludzi, jakich ma Figunia
[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana]
Figunia to mała sprinterka[/FONT]
:loveu:[FONT=Verdana]
[/FONT]
[FONT=Verdana][/FONT][FONT=Verdana][/FONT]

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Najnowsze doniesienia z figusiowego domku (Figunia i Czaruś są pieszczotliwie nazywani Kaczorkami):

[FONT=Verdana]Witam Pani Gabrysiu. U naszej Niunieczki wszystko dobrze. Z Czarusiem dogadują się świetnie. Ostatnio Figunia zaskoczyła nas bardzo. Byliśmy z psiakami u córki, siedzieliśmy w ogrodzie, a Kaczorki biegały sobie. Po sąsiedzku za płotem mieszka średni kundelek. Czaruś podszedł radosny do płotu, a temtem piesek rzucił się w jego stronę gotowy do ataku i wtedy Niunieczka cała się zjeżyła i szczekając rzuciła się na obronę Czarusiowi "zasłaniejąc" go sobą. Dobrze, że był płot między psiakami. Byliśmy z niej dumni, że stanęła w obronie Czarka. Maleńka uwielbia spacery, bieganie, jest wtedy w swoim żywiole. Z Tomkiem biega nawet po 10 km i wraca taka szczęśliwa. Gdy widzi, że Tomek szykuje się do wyjścia, odstawia istny taniec, żeby tylko ją zabrał ze sobą. W lesie interesuje ją wszystko - każdy ptaszek, dzięcioł stukający w drzewo,każdy robak. Ostatnio leżała na ganku i przez 15 min obserwowała biedronkę,popychała ją łapką, wąchała, szczekała nanią. Musimy tylko uważać, żeby nie interesowała się za bardzo trzmielami, których teraz jest pełno bo kwitną bazie. Lubi, gdy się ją czesze. kładzie się wtedy na grzbiecie i pokazuje brzuszek. Mamy z nią wesoło. Gdy wraca z porannego siku, biegiem leci do łóżka i wskakuje z impetem pod kołdrę z odległości kilku metrów.Straszny z niej słodziak. Pani Gabrysiu, bardzo dziękujemy za Niuńkę. Pozdrawiam. Beata[/FONT]

Edited by Gabi79