Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aimez_moi']Jak tam sunieczka?[/QUOTE]

na spektakularne efekty trzeba będzie poczekać ale jestem pewna że przyjdą. Żabo skrobnij coś, ciekawa jestem bardzo jak Aza do twoich rodziców.

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Słuchajcie, gdyby trzeba było dalszej specjalistycznej diagnostyki oczu mogę załatwić namiary na sprawdzonego psiego okulistę w Lublinie, leczył sunię mojej cioci - bardzo go zachwalała. A bliżej jakbyście nadal szukali możecie w Rzeszowie sprawdzić weta Canis na krajobrazowej - moja Franka miała bardzo duże problemy z trzecią powieką, ciągle jej te grudki zeskrobywalismy u innego weta i sprawa się non stop odnawiała, ręce nam już opadały bo nie wyobrażaliśmy sobie tak męczyć psa non stop, pojechaliśmy do Canisa, dostała jakieś leki i jest spokój już parę lat.

Posted

Karola zapewne masz na myśli doktora Balickiego z Lublina, ja jeździłam do niego z naszą Matyldą Orzechowską, pamiętacie ? wet super i bardzo pro-psio-schroniskowy ;)
A i Canisów znam bo niedaleczko mieszkałam i leczyli mi dziadka Poldka przez dwa lata na wszystkie choroby świata ;)

Posted

Witam witam :)
U nas w porządku. Jeszcze się boimy głośniejszych dźwięków, przejeżdżających samochodów, a nawet ciągnącej się linki po trawie. Do nas w domu się przyzwyczaiła (wiadomo do kogo najbardziej :P ) ale te relacje dalej są na zasadzie radości i strachu. I standardowo moje pantofle i buty są najsmaczniejsze :) Powoli wychodzi z niej cwaniara. Muszę Wam kiedyś nagrać filmik jak reaguje na mój widok np. jak wracam z pracy.
Co do zdrowia to kończymy antybiotyki i czekamy na kolejną wizytę u weta. A co do okulisty w Lublinie to myślę że się możemy skusić w najbliższej przyszłości bo sam już się rozglądałem za takimi klinikami.

Posted

Trochę nas tu nie było ale już piszemy ;) Na sylwestra się nie widzieliśmy bo przecież w pracy "fajnie jest", ale z tego co mówili rodzice to przez chwilę był strach i potem wszystko ok. Sunia powoli mniej się boi otoczenia. Przed autami już tak nie ucieka i pod ogrodzeniem za nimi biega. Nie pozwala sobie bez powodu na siebie szczekać :D Jak psiak jest chętny do zabawy to i ona wesoło skacze, ale gdy któryś na nas krzyczy to my krzyczymy głośniej :) Ogólnie to nabieramy wagi i siły, choć siły nie brakuje szczególnie jak pojawiają się sarny na horyzoncie. I uwielbiamy spacery, jak tylko otwierają się drzwi na zewnątrz to pierwsze co to sprint pod bramkę. Niedługo wizyta u weta, a po sprawach sterylkowych będziemy się starać o specjalistyczną diagnozę wzroku.

Posted

[quote name='żaba88']Głównie to cieszy się tylko do mnie i do kolegów na spacerach :)[/QUOTE]

twoich kolegów czy jej kolegów ? :smile:
Żabo czy twoja mama przekonała sie już do Azy ?

Posted (edited)

Jej kolegów ;)
A czy mama się przekonała to nie wiem ale nawet o tej porze pojechałaby do jakiejś kliniki żeby te nieszczęsne oczy wyleczyć :)

Edited by żaba88
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Jesteśmy :) Bez większych zmian u nas. Zdrówko w porządku. Specjalistka od wyścigów na 1/4 ogrodzenia - Ira, w piątek została pomyślnie wysterylizowana.
I taka to jestem pogodzona z losem:

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-Bp5MBo6iaoY/UyWFataMHWI/AAAAAAAAAgE/4e6rOw6d9xo/s512/IMG_20140315_125328_243.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-6l-mTaVT9Oo/UyWFX4MDM5I/AAAAAAAAAf8/95QaiVxrGYo/s512/IMG_20140315_125233_687.jpg[/IMG]

Posted

och Żabo jak dobrze że jesteś, - to teraz Ira jest ? ładnie.
Czemu piszesz że bez zmian ? nie otworzyła sie więcej ? jak sie zachowuje i jak do domowników, napisz coś więcej bo jestes bardzo oszczędny w słowach :diabloti:. Dobrze że juz po sterylizacji to będzie spokój. A jak oczka ?