malawaszka Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 (edited) Abi niedawno trafiła do schroniska AS w Jamrozowiźnie/Kłomnicach. Postanowiliśmy ją zabrać żeby nie trafiła w łapska jakiegoś rozmnażacza albo innego dupka :roll: Brokatka i ania0112 przyjęły malutką na DT i pojechały po nią w czwartek :Rose: Ogromne dzięki dziewczyny!!!! Abi nie jest stara, ale miała taki sobie żywot - podobno trafiła do schroniska zabrana od jakiegoś faceta z kojca gdzie spędziła dotychczasowe życie - uroczo... ona jest malutka, odrobinę krótkołapna i MEGA urocza :loveu: Fajnie opiszą ją Ania i Danusia - ja tu tylko sprzątam :lol: Będziemy sterylizować i szukać domku. Zdjęcie ze schroniska: WYDATKI: 45 zł transport Kłomnice-Dąbrowa G. - brokatka Edited November 16, 2013 by malawaszka Quote
Saththa Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 w czwartek?? i dopiero teraz mówisz?? Jestem :) Quote
malawaszka Posted November 2, 2013 Author Posted November 2, 2013 Saththa napisał(a):w czwartek?? i dopiero teraz mówisz?? Jestem :) no bo myślałam, że Ania założy wąteczek ale się okazało, że dziewczyny miały problem z netem :eviltong: Quote
brokatka Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 No, byłyśmy odcięte od czwartku do dzisiaj od internetu- już jesteśmy i dziękujemy, że nie same:))) Quote
brokatka Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 (edited) Przywiozłyśmy małą późnym popołudniem do domu- koszmarne korki były po drodze. Okno w samochodzie miałyśmy otwarte- no nie dało się od smrodu!!!:shake: Zaraz po wejściu do domu kąpiel i pranie ubrań i kocyka z drogi !!!. Abi jest malutka, łapunie ma krótkie- dupinkę grubiutką- taka paróweczk;). Zapoznanie było bardzo miłe- jednak te moje sznupki to kochane- nawet Brokaś już kulturę zachowuje. Inka to cudna jest- bardzo już pozytywnie reaguje na nowe tymczaski- tylko smród im przeszkadzał:razz:. W kąpieli był strach, powoli pozbyłyśmy się smrodku. Nie było żadnych agresywnych ruchów!!!. Powycinałam te koszmarne dredy- też grzeczna była i teraz przypomina lala sznupkę . Mimo ostrzeżeń, że ona w kojcu była to czystość zachowuje. Miała jedną wpadkę ale to zaraz po przyjeździe- raczej z emocji. Grzecznie śpi do 8 rano!! :)) Widać, że nie była raczej w domu bo boi się drzwi, futryn progów w drzwiach i nie chodziła na smyczy- na początku sie kładła-- teraz fajnie maszeruje.!!! W domu bardzo grzeczna-- bardzo kocha swoje posłanko!! kanapą też nie gardzi ale sama nie potrafi wskoczyć- prosi by ja zabrać. Na rękach też nie bywała bo jeszcze sztywnieje. Zęby białe ale na kłach już widać kamień ale oczka młode- ok 2- 3 lat. Ogólnie to grubasek ale raczej lekko nie miała, bardzo lgnie do człowieka, łasi się o głaski. Abi nasza kochana :loveu: Edited November 2, 2013 by brokatka Quote
Pysia Posted November 2, 2013 Posted November 2, 2013 I ja :) Normalnie aż zazdroszczę tymczasowiczki :oops: Brakuje mi tego.... To szukamy domku malutkiej :) Quote
ania0112 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Takie "piękne" przyjechało z nami.... dupinka taka kudłata, że nawet nie wiedziałyśmy, że ogonek ma jednąkosteczkę taki malusieńki.. Quote
ania0112 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Extreme make over :) Jedyne łóżko na które sama wchodzi to moje bo jest najniższe... na reszte ma za mało skoczne łapki :) Quote
ania0112 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 (edited) Gniazdko sobie uwiła Żabuch kocha wszystko co miękkie Edited November 3, 2013 by ania0112 Quote
malawaszka Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 :loveu: no na tym ostatnim (w poprzednim poście :lol: ) nóżki nie wyglądają na krótkie :lol: ale jest cudna!!! Quote
AnkaG Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Osz jaka cudna :) szybko na łoża trafiła :) Quote
ania0112 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 o na tym zdjęciu widać ze jest mała :) ona budową wygląda jak west tylko czarno srebrna :) nie jest gruba ale ma taka szeroką budowę, łapki szeroko rozstawione ( szerzej niż brokat) łepek ma krótki a szeroki ( krótsza głowa niz u inki bo mniejsza jest ale głowizne ma szersza od naszych :) no i jest taka miss gracji jak Brokat:evil_lol: po panelach się slizga, siedziec nie potrafi bo się rozjezdza, jak sie położy na brzuchu to wstac jej ciężko bo się źle obkręca ( w strone oparcia) i kładzie się wszędzie gdzie miękko - na posłaniu na chodniczku w przedpokoju, na chodniczku w łazience... nie wiemy ile wazy ale dużo lzejsza od brokata to nie jest .. tak z 7 kg... w samochodzie jezdzi na kolankach grzecznie i sie wygłupia z ludziem, lubi koty a jak spi to na amen... żadnego czuwania itp... Quote
brokatka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Abi jest straszną przylepą i robi się zazdrośnica!!! Wpycha się przed Inkę! Nie lubi jak Inka się bawi w ciąganie maskotki, bo przy tym warczy;)-- mała startuje do awantury z ząbkami:mad: No charakterek wychodz :-oi- znaczy już po domowemu sie czuje:cool3: Quote
zerduszko Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 P-r-z-e-p-i-ę-k-n-a :iloveyou: Ona ma kopiowane uchi czy gacuszki? Quote
ania0112 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 no z tą zabawą będzie śmiesznie:p Brokat na początku też nie lubił odgłosów zabawy Inki i ją za dupkę próbował łapać... ale mu przeszło... mamy nadzieje, że Abi też przejdzie bo bardzo się rzuca na Inke jak ta burczy w zabawie i wymachuje głową... Inka jeszcze nie zareagowała na to i miejmy nadzieje, ze tak zostanie, generalnie Inka wyjątkowo mało pilnuje Abi - ostatnio Abi wymyśliła, że przejdzie pod Inką i całą dupe ince podrzuciła a Inka tylko burknęła.. chyba docenia, że Abi jest zrównoważona w porównaniu do poprzedniej - Deli która gryzła inke po łapkach Quote
Margi Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Cudna kruszynka :loveu:.Na pewno się rozkręci.:lol: Quote
brokatka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Deszczu nie lubi!!! Razem z Inką jak na skazanie teraz na spacerze szły :shake: Tylko Brokatowi tak bardzo deszcz nie przeszkadzał.:roll: Wpycha sie bardzo żeby być najważniejsza-- :nono: Bardzo nastawiona na ludzia-- cały czas patrzy i chodzi za człowiekiem. Szybko do nowego domku bo przychlast straszny!!!! Quote
Pysia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Wiem że to trudne, ale trzeba ją zepchnac na dalszy plan i przestać koło niej skakać. I wyraźnie jej pokazywać, ze jej narwy Wam sie nie podobają. Ja mam to calutki czas z Perłą mamy. Jej się NIC nie podoba i najchętniej zagryzłaby wszystkie sunie. Zmorki się obawia bo duża. No i ją zna wiele lat. Przy Zirze było prosto, bo jednak szczeniak. Ale teraz jest coraz trudniej bo Zira coraz większa. No to Perła jest cały czas spychana i dajemy jej do zrozumienia, ze jest na koncu. I panuje spokój. Zresztą to dla Perły tez ok, bo nie jest taka nerwowa i w ciągłym czuwaniu i pilnowaniu porządku ;) Quote
brokatka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 No, dajemy radę- to na szczęście malizna do ogarnięcia- ja nie pozwalam na awantury- nie lubię tego- i wcześniej działam ! A Inka i tak jest najważniejsza choć totalna pacyfistka:lol:. Abisia powinna mieć szybko swojego ludzia do rozpieszczania :lol: Quote
Recommended Posts