Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam taką nadzieję bo słodka jest strasznie!!! Bidulka bała się teraz na spacerku, ciemno i szumiały liście i słychać było odgłos samolotu i nie chciała wyjść z klatki-:-( pewnie boi się burzy!! Wieczorem chodzi na spacerku koło nogi- szuka oparcia w człowieku:roll: Już załapała , że na kanapie najlepiej :razz: włazi przednimi łapkami i czeka żeby podsadzić dupinkę :eviltong:

Posted

Inka nie może warczec na tymczasy i tymczasy na nasze. Brokat tez juz dostał opitol bo oburczał mała :) a mała jak pierwszy raz warknęła na inke to ode mnie zarobiła w dziubek, trochę się zdziwiła ale nie na tyle by nauczyc się odrazu. potem jak się z inką bawiłam to mama pilnowała mała i ją zagadwała by ta nie reagowała na inke - no musi się przyzwyczaic bo inka codziennie chociaz troche gania z zabawką :)

Posted

Nasza kochana Abi to mała zołza!!!:razz: Burę o fukanie do Inki dostała i odpuściła za to na spacerze burczała i odganiała inną suczkę ode mnie :mad: no i zarobiła w tyłek i zaraz zaczęła się pilnować ale cały czas obserwowała psa. Trzeba ją pilnować , bo ma ciągoty by burczeć na inne psy z zazdrości. Ja tam lubię spokój i nie pozwalam jej na fochy, ale przyszły właściciel będzie musiał tego pilnować- bo zrobi sie złośliwa mała franca :shake:. Kocha człowieka- psy to właściwie mogłyby nie istnieć- tylko czasem jak czegoś nie zna to patrzy co robią moje i robi to co one! Dzisiaj gdy wyszłam do pracy zrobiła cyrki!!! Nie wiedziała że syn w pokoju śpi, piszczała, skakała do klamki, dopiero po dłuższym czasie jej przeszł. Trzeba będzie uczyć zostawania samej - no przychlast okropny!!! Puściłam na spacerku na chwilkę bez smyczy- i szła koło nogi i co chwilę patrzyła czy na nią patrzę. To pies , który idzie z panem i tylko on jest ważny-:p. Dziubek ma słodki i naprawdę trudno się na nią złościć ale trochę trzeba z nią pracować.:lol:

Posted

Też się zastanawiam czy ona była w domu czy nie? Było widać, że bardzo lgnęła na kocyki itp. albo na to co straciła albo na to czego nigdy nie miała?:niewiem: Z drugiej strony bała się i drzwi i przechodzić przez próg o schodach nie wspomnę i po co ostrzegali by mnie że może nie zachowywać czystości bo nie była w domu????? Dla mnie raczej po domu nie biegała- to mądralińska przylepa, trochę bojaźliwa ale bardzo próbuje się przypodobać człowiekowi- widzi gdzie jej dobrze:razz:. Szybko trzeba dobry domek znaleźć , żeby już miała swojego ludzia!!!! Ona się tak stara być grzeczna !!:lol:

Posted

Na początku była trochę nieśmiała ale szybko pokumała że u nas to sielanka jest ;) więc można się kokosić :lol: Moje kochane sznupki to nie bronią tymczasom kanapy itp. to luzik jest ogólny :loveu:

Posted

chyba zapomniałam odpowiedzieć zerduszko...ona gacek jest :) wczoraj jak mam wyszła to podobno taka panika, że mój brat z nią wyszedł na spacer bo myślał, że jej się chce :eviltong: potem sie uspokoiła... miejmy nadzieję, że nauczy się, ze człowiek wraca :) ale chyba im bardziej kogoś pokocha tym większa panika ze ją zostawi bo jak drugiego dnia mama ją zostawiła to grzecznie leżała a nie panikowała. im szybciej będzie sterylka tym lepiej bo po niej trafi do domku i przyzwyczai się do swojego ludzia już na dobre. im dłużej u nas jest tym ciężej jej będzie później...

Posted

Cudna i słodka Abisia wyszła wczoraj na spacer rano i czekała aż mama wróci do domu o 18. Wytrzymała :) także egzamin z czystości zdała śpiewająco :) Gorzej z opanowania:eviltong: po wyjściu mamy do pracy znowu skakał do klamki i chciała wyjść ale krócej i słabiej panikowała niż w poniedziałek - więc jest szansa, że wyluzuje kiedyś :) mój brat narzeka, że jest obiektem prześladowań :) jak mamy nie ma to Abi z mojego brata robi święty obrazek i chodzi za tomkiem jak cień i gapi się i zaczepia go. Brokat z kolei sądzi, ze jak pies chozi za tomkiem to znaczy ze tomek je ( moja inka leci to tomka tylko jak on je) więc generalnie za tomkiem teraz chodzi Brokat i Abi :) tylko Inka zrezygnowana leży i z politowaniem patrzy na pozostałe pieski :evil_lol: Ach ta Abi straszna z niej przylepa! mama mówi ze czasem tak radośnie podskakuje i zachęca do zabawy ale tylko ją, psy są be! Przyszły dom będzie miał małego szpiega przylepe, która będzie strasznie kochać! i jednak spacerki aż takie idealne nie są bo Abi coś zobaczyła na dworze i poooooleciałaaaaaa i na nic nie reagowała, chyba kogoś zobaczyła i może jej się z poprzednim panem skojarzyło... bo poleciała i się rozglądała i szukała i jak nie znalazła tego co szukała to sobie przypomniała o mamie i pędem wróciła. poprzedni własciciel moze i w klatce ją trzymał ale ten szkrab musiał kochać.. bidne te psiaki. Tak czy siak przyszły ds będzie musiała troche na smyczy pochodzić... bo moze jej sie coś zdawac i wyleci na ulice i będą problemy.

Posted

Najnowsze info:
"Dzisiaj i Tomek wyszedł z domu i na ok 1,5 godz zostały psy same- nic nie było słychac po powrocie i wszystko na miejscu- więc chyba spokojnie da się małą nauczyć bycia samej w domku!!! Dzisiaj sobie tak chodziła sama po domku i oglądała wszystko- coraz odwazniejsza już!! Inka próbowała pierwszy raz podchodów do Abi- zachęcała ją do zabawy- dziwnie to wyglądało ale obie były pokojowo nastawione. Abi jeszcze nie wie jak takie zachęty odbierać ale jak się rozkręci to będzie szaleć bo czasem widać jak podskakuje wesoło !!! A my lubimy spokój i sielankę i jak nikt nic nie niszczy:loveu:

Inka podaje łapkę i zachęca do zabawy:) Inka gdy tylko ścierwa nie je na dworze to to jest najmądrzejszy pies na świecie:loveu: Kochana lala! ( a pomyśleć, że przy adopcji Brokata zastanawialiśmy się czy Inka da rade bo to rozpieszczona księżniczka ( jedynaczka wówczas))

Sielsko anielsko :razz: