malawaszka Posted November 3, 2013 Author Posted November 3, 2013 mały czołg :lol: ja tam się nie martwię - Danusia ma dobre podejście i sobie ze sznupimi humorami radzi świetnie :lol: Quote
danyww Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Aaaale słodzizna z małej :loveu: Chyba szybciutko znajdzie swojego ludzia :lol: Quote
Pysia Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Mnie się też wydaje, że ona bardzo szybko znajdzie swój dom :) Quote
brokatka Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Mam taką nadzieję bo słodka jest strasznie!!! Bidulka bała się teraz na spacerku, ciemno i szumiały liście i słychać było odgłos samolotu i nie chciała wyjść z klatki-:-( pewnie boi się burzy!! Wieczorem chodzi na spacerku koło nogi- szuka oparcia w człowieku:roll: Już załapała , że na kanapie najlepiej :razz: włazi przednimi łapkami i czeka żeby podsadzić dupinkę :eviltong: Quote
ania0112 Posted November 3, 2013 Posted November 3, 2013 Inka nie może warczec na tymczasy i tymczasy na nasze. Brokat tez juz dostał opitol bo oburczał mała :) a mała jak pierwszy raz warknęła na inke to ode mnie zarobiła w dziubek, trochę się zdziwiła ale nie na tyle by nauczyc się odrazu. potem jak się z inką bawiłam to mama pilnowała mała i ją zagadwała by ta nie reagowała na inke - no musi się przyzwyczaic bo inka codziennie chociaz troche gania z zabawką :) Quote
brokatka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Nasza kochana Abi to mała zołza!!!:razz: Burę o fukanie do Inki dostała i odpuściła za to na spacerze burczała i odganiała inną suczkę ode mnie :mad: no i zarobiła w tyłek i zaraz zaczęła się pilnować ale cały czas obserwowała psa. Trzeba ją pilnować , bo ma ciągoty by burczeć na inne psy z zazdrości. Ja tam lubię spokój i nie pozwalam jej na fochy, ale przyszły właściciel będzie musiał tego pilnować- bo zrobi sie złośliwa mała franca :shake:. Kocha człowieka- psy to właściwie mogłyby nie istnieć- tylko czasem jak czegoś nie zna to patrzy co robią moje i robi to co one! Dzisiaj gdy wyszłam do pracy zrobiła cyrki!!! Nie wiedziała że syn w pokoju śpi, piszczała, skakała do klamki, dopiero po dłuższym czasie jej przeszł. Trzeba będzie uczyć zostawania samej - no przychlast okropny!!! Puściłam na spacerku na chwilkę bez smyczy- i szła koło nogi i co chwilę patrzyła czy na nią patrzę. To pies , który idzie z panem i tylko on jest ważny-:p. Dziubek ma słodki i naprawdę trudno się na nią złościć ale trochę trzeba z nią pracować.:lol: Quote
Saththa Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 http://imageshack.us/a/img849/4314/2k06.jpg jakie oczka niebieskie :) Quote
malawaszka Posted November 4, 2013 Author Posted November 4, 2013 co za słodziak i jaki luzik!!!! aż trudno uwierzyć w to, że ona niby nie żyła nigdy w domu! Quote
AnkaG Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Nosz szybko się zaadoptowała :) Brokatka i Ania - wy jakieś cudne ręce macie. Psiaki szybko się czuja jakby zawsze z wami były. :) Quote
ania0112 Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 ona mame pokochała już w aucie jak ją 1,5 godziny trzymała na kolankach i głaskała :) a ja od 2 dni w domu nie jestem więc mama sama walczy z łobuzerią :razz: Quote
brokatka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Też się zastanawiam czy ona była w domu czy nie? Było widać, że bardzo lgnęła na kocyki itp. albo na to co straciła albo na to czego nigdy nie miała?:niewiem: Z drugiej strony bała się i drzwi i przechodzić przez próg o schodach nie wspomnę i po co ostrzegali by mnie że może nie zachowywać czystości bo nie była w domu????? Dla mnie raczej po domu nie biegała- to mądralińska przylepa, trochę bojaźliwa ale bardzo próbuje się przypodobać człowiekowi- widzi gdzie jej dobrze:razz:. Szybko trzeba dobry domek znaleźć , żeby już miała swojego ludzia!!!! Ona się tak stara być grzeczna !!:lol: Quote
zerduszko Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Ale się wywala, wyluzowała całkiem :loveu: Quote
brokatka Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Na początku była trochę nieśmiała ale szybko pokumała że u nas to sielanka jest ;) więc można się kokosić :lol: Moje kochane sznupki to nie bronią tymczasom kanapy itp. to luzik jest ogólny :loveu: Quote
AnkaG Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 No widać jak trójca zaleguje na luziku :) Quote
wilczy zew Posted November 4, 2013 Posted November 4, 2013 Luzu uczy sie też od rezydentów,człowiek nie nauczy tego co drugi pies. Quote
ania0112 Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 chyba zapomniałam odpowiedzieć zerduszko...ona gacek jest :) wczoraj jak mam wyszła to podobno taka panika, że mój brat z nią wyszedł na spacer bo myślał, że jej się chce :eviltong: potem sie uspokoiła... miejmy nadzieję, że nauczy się, ze człowiek wraca :) ale chyba im bardziej kogoś pokocha tym większa panika ze ją zostawi bo jak drugiego dnia mama ją zostawiła to grzecznie leżała a nie panikowała. im szybciej będzie sterylka tym lepiej bo po niej trafi do domku i przyzwyczai się do swojego ludzia już na dobre. im dłużej u nas jest tym ciężej jej będzie później... Quote
Pysia Posted November 5, 2013 Posted November 5, 2013 No to szybciorem trzeba wyciachać. I fru do nowego domku. Jest cudna i słodka :) Quote
ania0112 Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Cudna i słodka Abisia wyszła wczoraj na spacer rano i czekała aż mama wróci do domu o 18. Wytrzymała :) także egzamin z czystości zdała śpiewająco :) Gorzej z opanowania:eviltong: po wyjściu mamy do pracy znowu skakał do klamki i chciała wyjść ale krócej i słabiej panikowała niż w poniedziałek - więc jest szansa, że wyluzuje kiedyś :) mój brat narzeka, że jest obiektem prześladowań :) jak mamy nie ma to Abi z mojego brata robi święty obrazek i chodzi za tomkiem jak cień i gapi się i zaczepia go. Brokat z kolei sądzi, ze jak pies chozi za tomkiem to znaczy ze tomek je ( moja inka leci to tomka tylko jak on je) więc generalnie za tomkiem teraz chodzi Brokat i Abi :) tylko Inka zrezygnowana leży i z politowaniem patrzy na pozostałe pieski :evil_lol: Ach ta Abi straszna z niej przylepa! mama mówi ze czasem tak radośnie podskakuje i zachęca do zabawy ale tylko ją, psy są be! Przyszły dom będzie miał małego szpiega przylepe, która będzie strasznie kochać! i jednak spacerki aż takie idealne nie są bo Abi coś zobaczyła na dworze i poooooleciałaaaaaa i na nic nie reagowała, chyba kogoś zobaczyła i może jej się z poprzednim panem skojarzyło... bo poleciała i się rozglądała i szukała i jak nie znalazła tego co szukała to sobie przypomniała o mamie i pędem wróciła. poprzedni własciciel moze i w klatce ją trzymał ale ten szkrab musiał kochać.. bidne te psiaki. Tak czy siak przyszły ds będzie musiała troche na smyczy pochodzić... bo moze jej sie coś zdawac i wyleci na ulice i będą problemy. Quote
ania0112 Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 Najnowsze info: "Dzisiaj i Tomek wyszedł z domu i na ok 1,5 godz zostały psy same- nic nie było słychac po powrocie i wszystko na miejscu- więc chyba spokojnie da się małą nauczyć bycia samej w domku!!! Dzisiaj sobie tak chodziła sama po domku i oglądała wszystko- coraz odwazniejsza już!! Inka próbowała pierwszy raz podchodów do Abi- zachęcała ją do zabawy- dziwnie to wyglądało ale obie były pokojowo nastawione. Abi jeszcze nie wie jak takie zachęty odbierać ale jak się rozkręci to będzie szaleć bo czasem widać jak podskakuje wesoło !!! A my lubimy spokój i sielankę i jak nikt nic nie niszczy:loveu: Inka podaje łapkę i zachęca do zabawy:) Inka gdy tylko ścierwa nie je na dworze to to jest najmądrzejszy pies na świecie:loveu: Kochana lala! ( a pomyśleć, że przy adopcji Brokata zastanawialiśmy się czy Inka da rade bo to rozpieszczona księżniczka ( jedynaczka wówczas)) Sielsko anielsko :razz: Quote
malawaszka Posted November 6, 2013 Author Posted November 6, 2013 och i paniczyk Brokatek na kanapie i jeszcze dwie poduchy :loveu: Quote
zerduszko Posted November 6, 2013 Posted November 6, 2013 No to super, że spokojnie została :) A rozpieszczonym jedynaczkom nic tak dobrze nie robi, jak konkurencja ;) Cudownie zaległy :loveu: Quote
Recommended Posts