Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć dziewczyny,Sunia czuje się naprawdę dobrze,spała gzrecznie całą noc (na moim łóżku;)) ,rano dostała pierwszą dawkę antybiotyku zawiniętą w pierś z kurczaka,zjadła z apetytem,na porannym spacerku zrobiła koo i sioo,i wszystko byłoby wspaniele gdyby nie te denerwujące i swędzące szwy.Na ich zdjęcie jedziemy do Elbląga w poniedziałek,czyli po sześciu dniach od operacji.Pozdrawiamy :)

• Replies 197
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj Sunia pierwszy raz odkąd jest u nas czyli od stycznia zareagowała szczekaniem na dzwonek do drzwi,zdziwiłam się bardzo,wcześniej w ogóle tak nie reagowala tylko patrzyła kto to będzie ,a dziś zaszczekała.Mam więc psa obronnego :;););) .A może to już skutek sterylki,podobno u niektórych suczek po sterylce wzrasta agresja terytorialna ;)

Posted

miśkowa napisał(a):
Dzisiaj Sunia pierwszy raz odkąd jest u nas czyli od stycznia zareagowała szczekaniem na dzwonek do drzwi...

Miskowa, upieklas dwie pieczenie przy jednym ogniu: sunia nie bedzie miala problemu z ropomaciczem, a Ty zyskalas broniacego Cie brytana ;). Dzielna sunia!

Posted

Haha,hesia,broniący mnie pięciokilowy brytan ;). Dziewczyny,powiedzcie mi,czy pies może się żywić tylko mięsem?Bo Sunia zrobiła się taka wybredna że tylko mięsko chce jeść,i to najlepiej surowe.Na początku jadła wszystko na potęgę,nawet w nocy wstawała i dobierała się do torby z suszącym się chlebem,jadła wszystko,suchą karmę,puszki,kanapki,a od jakichś dwóch miesięcy przestało ją interesować wszystko oprócz mięska.Jak jej ugotuję kurczaka z ryżem i marchewką to zjada tylko kurczaka,a reszta leży i choćbym jej nic nie dała przez 3 dni to tego nie zje.Niedawno dałam jej suchą karmę,ktorą kiedyś lubiła,i leżała ta karma u niej w misce przez 4 dni i ona jej nie tknęła nawet.Na szczęście jest mała,bo bym zbankrutowała karmiąc wielkiego psa samym mięskiem ;)

Posted

Czytałam,kiedyś pewien facet z Braniewa zawiózł tam 4 kociaki swojej kocicy(nakłamał że je znalazł) i to samo mu powiedzieli,że to nie ich rejon więc nie przyjmą,więc je podrzucił koło tych działek za schroniskiem i pojechał. :angryy:

Posted

Wystarczyło ze moje suczydło pospało dwie noce w naszym łóżku i teraz od razu po pościeleniu tam się kieruje,myśli że to już tak zawsze będzie :evil_lol:

Posted

miśkowa napisał(a):
Wystarczyło ze moje suczydło pospało dwie noce w naszym łóżku i teraz od razu po pościeleniu tam się kieruje,myśli że to już tak zawsze będzie :evil_lol:

A co? Nie ma racji? :evil_lol:

Posted

miśkowa napisał(a):
Haha,hesia,broniący mnie pięciokilowy brytan ;). Dziewczyny,powiedzcie mi,czy pies może się żywić tylko mięsem?Bo Sunia zrobiła się taka wybredna że tylko mięsko chce jeść,i to najlepiej surowe.Na początku jadła wszystko na potęgę,nawet w nocy wstawała i dobierała się do torby z suszącym się chlebem,jadła wszystko,suchą karmę,puszki,kanapki,a od jakichś dwóch miesięcy przestało ją interesować wszystko oprócz mięska.Jak jej ugotuję kurczaka z ryżem i marchewką to zjada tylko kurczaka,a reszta leży i choćbym jej nic nie dała przez 3 dni to tego nie zje.Niedawno dałam jej suchą karmę,ktorą kiedyś lubiła,i leżała ta karma u niej w misce przez 4 dni i ona jej nie tknęła nawet.Na szczęście jest mała,bo bym zbankrutowała karmiąc wielkiego psa samym mięskiem ;)

Miśkowa, ja miałam ten sam problem z moimi potworami, wzięłam się na sposób i teraz gotuję mielone mięso (:diabloti: ) z warzywami i ryżem/makaronem/kaszką/płatkami i że nie ma jak wybrać mięska, to wszystko wcinają :evil_lol:
Surowego mięska nie polecam jednak mogą się tam znaleźć wągry bablowca lub innego paskudnego pasożyta. Lepiej gotowac.

Posted

Dzięki za radę,trochę roboty będzie z tym mieleniem,ale czego się nie robi dla psa :evil_lol: ,mam nadzieję,że bedzie jej smakować bo jak nie to... :angryy: Dzisiaj Sunia czuje się znakomicie,skacze po łóżkach,chce się bawić,apetyt dopisuje (na surowe mięsko),dostała antybiotyk,najgorsze że ciągle próbuje lizać szew i muszę jej pilnować.Spała już dziś na swoim materacu i nie ma prawa narzekać bo jest on wygodniejszy nawet od mojego łóżka;).Za parę godzin jedziemy z Sunią na weekend na wieś,a więc do poczytania w niedziele wieczorem.:)

Posted

Wróciliśmy z weekendu na wsi,Sunia zachowywała się tak jakby nigdy nie miała żadnej operacji,biegała po lesie i łąkach jak zawsze,a później tak odpoczywała przy ognisku:

Posted

Dzisiaj niepotrzebnie pojechaliśmy do Elbląga na zdjęcie szwów,bo lekarz powiedział że to za wcześnie,że szwy się zdejmuje po 10-14 dniach,a dzisiaj jest dopiero szósty dzień.Zdjął tylko Suni opatrunek,zdziwiłam się że tak spokojnie to zniosła,bo jak ja jej chcialam go zdjąć to okropnie panikowała i się wyrywała,nie dała nawet dotknąć.Rana goi się ładnie.Moja mama która była pielegniarką powiedziała że jej zdejmie szwy i będzie po kłopocie.

Posted

To dobry pomysł aby mama zdjęła szwy po 10 dniach, pies nie będzie się stresował, a Ty nie będziesz musiała jechać.

Lepiej nie czekaj dłuzej niż 10 dni, bo szwy wrosną i będzie trudno wyjąć nici.