Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bugi był dziś na spacerze z Marcinem, bo mnie się zmienił grafik i nie dałam rady dojechać :( :( :(
Bugiś Marcinowi robił dziś trochę nazłość, najpierw mu uciekł z klatki i złapała go Beata :D A potem na spacerze cały czas po nim skakał i machał łapkami (czyt. prosił) tak intensywnie, że Marcin cały brudny wrócił :D :D :D Także trochę się na niego podenerwował.

W sobotę już będę na sto procent!!! :multi:

• Replies 239
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bugi po prostu bardzo się spieszył do wyjścia :evil_lol: Ale dobrze, że nie wybiegł kilka sekund wcześniej, bo natknąłby się na Karbona...

Posted

choba napisał(a):
Bugi po prostu bardzo się spieszył do wyjścia :evil_lol: Ale dobrze, że nie wybiegł kilka sekund wcześniej, bo natknąłby się na Karbona...

Tak, tak Marcin właśnie wspominał mi o jego przerażeniu w oczach tzn. Marcina :D :D :D

Posted

W końcu udało mi się dotrzeć do chłopaka i zabrać go na spacerek :) Jak zobaczył mnie przed boksem to chyba się ucieszył, bo zrobił małą demolkę coś w stylu Karbona :evil_lol: Potem w towarzystwie Mury i Doris udaliśmy się na spacerek na Borki, niestety musieliśmy wracać w pośpiechu, gdyż Murka miała wizytę. Bugi jak zwykle był bardzo grzeczny na spacerze, nie było żadnych problemów jeśli chodzi o kontakty z dziewczynami :) Pięknie wykonywał wszystkie komendy. No i standardowo chciał się co chwilkę głaskać. Muszę go też pochwalić, bo prawie w ogóle po mnie nie skakał ani nie wymachiwał tak skutecznie łapkami aby wszyscy dookoła byli brudni :) Kiedy wracaliśmy Bugiś musiał na chwilkę zostać z Marcinem, a jak wróciłam była radość no i w tedy trochę po mnie wyskakał co Magda z Agatą widziały :D :D :D

Mamy trochę zdjęć ze spacerku :)

Posted

Bugiś kolejny spacer spędził w towarzystwie Murki, poszliśmy razem na Borki :) Bugi bardzo się ucieszył na mój widok jednak muszę powiedzieć, że trochę się rozbrykał i na początku bardzo po mnie skakał więc postanowiliśmy trochę poćwiczyć i w ten oto sposób Bugi nauczył się warować i zostawać dłużej na komendę "siad", uczyliśmy się też, że podczas głaskania nie wolno skakać ani "maszerować" łapkami w powietrzu :) Chłopak jest bardzo mądry więc szybko załapał o co chodzi :) Było dzisiaj jedno małe spięcie z Murką ale niegroźne :) A z takich nowości to jak dzisiaj rozbawiłam Bugiego to on w szale radości chciał poobgryzać moje buty :D :D :D Na szczęście na reprymendę od razu przestawał, ale naprawdę wyglądało to kosmicznie :D
Niestety w czwartek nie będzie mnie ani Marcina w schronisku ale ciocia Martyna obiecała Bugiego zabrać na krótki spacerek - dziękujemy pięknie :loveu:

A tutaj mamy kilka zdjęć i dowody na to, że Bugisia można nosić na rękach :D :D :D

Posted

Miałam zaszczyt wyjść z Bugim w czwartek :lol:. Ciężko było go zapiąc bo się miotał ale się udało ;). Na początku speceru latał od drzewa do drzewa i w ogóle rozpierała go enerie, ale potem się uspokoił i grzecznie szedł:lol:. Po pewnym czasie zorientował się, że mam parówki i zjadł 3/4 tego co miałam podzielić na 3 psy :evil_lol:. Ogólnie był bardzo grzeczny, no może trochę skakał, ale nie odpowiadał na zaczepki kolegi Ciapka ;). Piszę tak późno i mało, bo teraz zupełnie nie mam do tego głowy :-(

Posted

Dziękujemy bardzo za spacer :loveu:

A dzisiaj Bugi poszedł na spacer w towarzystwie Murki i nowego kolegi, który nie przypadł mu za bardzo do gustu, bo na początku cały czas na Niego się rzucał :mad: Udaliśmy się na Borki, Bugi był trochę rozbrykany, nie zachowywał się na początku tak grzecznie jak to zwykle bywa tzn. skakał po mnie dość często i próbował wymusić parówki ale na koniec chyba zrozumiał, że źle robi i było już dużo lepiej :) Dzisiaj z racji dość niskiej temperatury Bugiemu robiły się kulki między łapkami, a jego mordka była cała oblodzona dodatkowo gdzieś sobie łapkę lekko przeciął :( Udało nam się jakoś wytrwać do 13, Bugi bardzo chętnie wskoczył do boksu.
W czwartek Bugiś wyjdzie z Marcinem, a ja będę w sobotę u Niego :)

Posted

Tak, tak on ma troszkę więcej sierści między łapkami...
Mojej Lenie też wycinam i dodatkowo smaruję ale na dzisiejszym spacerku mimo wszystko i tak się jej trochę robiły kulki...

Posted

[quote name='ania91sc']Tak, tak on ma troszkę więcej sierści między łapkami...
Mojej Lenie też wycinam i dodatkowo smaruję ale na dzisiejszym spacerku mimo wszystko i tak się jej trochę robiły kulki...[/QUOTE]

Niestety znam ten problem aż za dobrze...

Posted

W czwartek Bugi był na spacerze z Marcinem podobno zachowywał się bardzo grzecznie i nawet nie cudował przy wyjściu z boksu :) Natomiast wczoraj poszliśmy na wspólny spacer razem z Murką. Bugiś na początku musiał po mnie wyskakać ale kilka upomnień i już chłopak się pięknie zachowywał, komend nie zapomniał i pięknie je wykonuje, uczymy się teraz aby po wykonaniu każdej został dłużej na miejscu :) Zauważyłam też, że wczoraj nie miał aż tak "wilczego" apetytu jak zawsze :) Zdjęć niestety nie mamy ale w następny weekend już się o nie postaramy :D

Posted

[quote name='madzia.uje93']Oj apetytu to, jak na niego, wogóle nie miał bo jak przechodzilam koło jego boksu to parówki na podłodze leżały i Bugi wcale nie mial zamiaru ich zjesc...[/QUOTE]

No właśnie było to co najmniej DZIWNE jak na Niego... :-o