Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Od września będę miała praktyki w Arce (wreszcie się udało :multi:) więc jeśli coś jest lub miałoby być tam leczone to służę jako łącznik.

Posted

Ula Arka jak wiesz to jest ostatecznosc, i choc wetom nie mozna niczego zarzucic jak rowniez obsluga bez zastrzezen to ceny kosmiczne, i raczej nie dla fundacyjnych zwierzat.

Posted

Wznowione allegro dla olkuszowych psiaków: [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=719041492]OFIARY SCHRONISKA czekają na pomoc! charytatywna (719041492) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Za [B]dotychczasowe[/B] hotelowanie i karmę z DT udało nam się uzbierać (allegro, bazarki plus darowizny specjalnie na te psy), ale brakuje około 1500 zł żeby pokryć [B]dotychczasowe[/B] faktury z lecznic.

Co tam ciekawego jeszcze... Pani Kasia ma ten sam sedalin którego używałyśmy, zaczynam czarno to widzieć... Łapiemy je już tyle czasu, bez rezultatu, a wczoraj babka z Karniowic zgłosiła bardzo podobny przypadek, z tą różnicą że jedna z dzikich suń zahaczyła sobie łapkę o obrożę i biega o trzech tylko. Też już są prawdopodobnie zaciążone.

Posted

Gdybyście potrzebowały sprawdzić jakiś domek w Libiążu to chętnie wybiorę się na wizytę przedadopcyjną i po by sprawdzić - też ;)
I tak z dzieckiem i psem łazęgujemy po całym Libiążu to przy okazji mogę coś załatwić :lol:

Z bazarku z rękodziełem będzie tylko 15zł za aniołka. Osoba która go wylicytowała obecnie przebywa na wakacjach,wraca po 30 sierpnia.

Posted

[U]Keira[/U] to jedna z trzech suczek samotnej staruszki z Piły Kościeleckiej, matka tego czarnego szczeniaczka, który ostatnio znalazł domek: [url=http://proanimals.org/zwierze/264/keira/]Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Keira[/url]

[U]W niedzielę natomiast (przeklejam newsa ze stronki):[/U]
Wszystkich, którzy chcą spędzić miły dzień w atmosferze pikniku z psami, a jednocześnie wspomóc finansowo potrzebujące, bezdomne zwierzęta, zapraszamy na niedzielną wystawę psów do Libiąża. [B]Nie jest to wystawa psów rasowych, może w niej wziąć udział każdy psiak :)[/B] Aby zgłosić psa do wystawy, wystarczy zadzwonić 660-439-763, 784-357-849 albo zgłosić na miejscu, w niedzielę. Opłata za wzięcie udziału w zabawie to 40 zł, dla każdego psa przewidziana jest nagroda lub puchar.
[B]Wystawa odbędzie się w niedzielę 6 września, w godzinach od 10:00 do 16:00, na terenie stadionu sportowego w Libiążu przy ul. Piłsudskiego 10.[/B] Organizatorami są Burmistrz Libiąża, Libiąskie Centrum Kultury oraz Hodowla Owczarka Niemieckiego "Z Szacht Libiąskich".

Posted

[quote name='hanek']
Wszystkich, którzy chcą spędzić miły dzień w atmosferze pikniku z psami, a jednocześnie wspomóc finansowo potrzebujące, bezdomne zwierzęta, zapraszamy na niedzielną wystawę psów do Libiąża. [/quote]

A Fundacja się wybiera :cool3: ?

Posted

Ale jednak nie dla każdego psiaka jest wystawa, nie musi być rodowodowy ale musi przypominać owczarka choć trochę (dzwoniłam do organizatorów bo przeczytałam w Przełomie, że to wystawa owczarków niemieckich).

Posted

Szkoda bo choc mamy trzy psy w typie rasy owczarka niemieckiego tozadnego nie jestesmy w stanie pokazac, chyba ze Fred nie spodoba sie na zywo panstwu z Krakowa. Dusia za daleko ale nie lubi zadnych psow zas Petra tez jeszcze nie nadaje sie do wyprowadzenia. :shake:

Posted

A jednak jest to choroba... [url=http://wiadomosci.onet.pl/1573002,5089,1,kociary_psiary_i_inni,kioskart.html]Kociary, psiary i inni- Onet.pl - Wiadomości -02.09.2009[/url]

Posted

[quote name='Ulaa']a co tam bylo? bo zniknelo :cool1:[/quote]
Jest ogłoszenie o następującej treści:
[B]PROSZĘ JĄ ZABRAC I USPAC[/B]

[B]Dodano:[/B] 2009-09-03; 14:41
prosze pomuc na wsi przybłąkała się suka średniej wielkosci czarna podpalana.Wstosunku do dorosłych nie jest agresywna a do dzieci jest bardzo aresywna.Nieraz to nawet ich goni.Ostrzegam może ugryśc.
[B]Kontakt:[/B] KONTAKT nie musi byc

Posted

Poprosilam juz o artykul z GK piatkowy, bodobno w nim choc nie jest podane nazwisko przyszlego inwestora to jest to osoba z Raciborza, gdzie odwozi psy p. Palka wylapane z Trzebini. W pierwszej czesci artykulu jest mowa o 0,8 ha. a juz pod koniec 0,7 ha. a jak ja rozmawialma z Burmistrzem Libiaza wiosna tego roku to bylo to 0,5 ha. Pocieszeniem dla nas jest nasz lekarz powiatowy, z ktora juz tez rozmawialam, a jest ( siekiera jak ja okreslili co niektorzy) wiec z przekretami dla inwestora raczej bedzie trudno. Dokladnie przestudiuje wszystkie rozporzadzenia jak mi oznajmila, no i bedzie z nami w ciaglym kontakcie, bo nie ma takiego prawa ktory by zabranial prywatnej osobie kupic teren pod budowe schroniska. A juz nasza w tym glowa zeby burmistrz Libiaza wydal decyzje na zezwolenie zgodne z zasiegiem terytorialnym. Napewno nie zgodzimy sie na druga umieralnie pod naszym bokiem. :shake: Zaskoczeniem w tej sprawie jest fakt, skad osoba z Rciborza dowiedziala sie o dzialce w Libiazu pod budowe schroniska. O tym tez juz rozmawialam z UM w Libazu. Przetarg odbedzie sie w przyszlym miesiacu, zarzadzam obecnosc obowiazkowa.

Posted

Jest dom dla owczarka, "moja" już wydana :multi: ma ktoś ochotę zadzwonić i porozmawiać z panem, który nie uznaje kojców i pies ma być do domu :p

Posted

[quote name='Ulaa']Jest dom dla owczarka, "moja" już wydana :multi: ma ktoś ochotę zadzwonić i porozmawiać z panem, który nie uznaje kojców i pies ma być do domu :p[/quote]

Też pomyślałam o Dusi ;)