dorixx Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Bazarek na kotki od Malgos [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/wesoly-bazarek-do-25-08-09-na-dt-dla-sun-144214/#post12792520[/URL] Quote
Ulaa Posted August 15, 2009 Author Posted August 15, 2009 Od września będę miała praktyki w Arce (wreszcie się udało :multi:) więc jeśli coś jest lub miałoby być tam leczone to służę jako łącznik. Quote
Ada-jeje Posted August 15, 2009 Posted August 15, 2009 Ula Arka jak wiesz to jest ostatecznosc, i choc wetom nie mozna niczego zarzucic jak rowniez obsluga bez zastrzezen to ceny kosmiczne, i raczej nie dla fundacyjnych zwierzat. Quote
hanek Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 Wznowione allegro dla olkuszowych psiaków: [url=http://allegro.pl/show_item.php?item=719041492]OFIARY SCHRONISKA czekają na pomoc! charytatywna (719041492) - Aukcje internetowe Allegro[/url] Za [B]dotychczasowe[/B] hotelowanie i karmę z DT udało nam się uzbierać (allegro, bazarki plus darowizny specjalnie na te psy), ale brakuje około 1500 zł żeby pokryć [B]dotychczasowe[/B] faktury z lecznic. Co tam ciekawego jeszcze... Pani Kasia ma ten sam sedalin którego używałyśmy, zaczynam czarno to widzieć... Łapiemy je już tyle czasu, bez rezultatu, a wczoraj babka z Karniowic zgłosiła bardzo podobny przypadek, z tą różnicą że jedna z dzikich suń zahaczyła sobie łapkę o obrożę i biega o trzech tylko. Też już są prawdopodobnie zaciążone. Quote
IKA & SONIA Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Ta czarna spanielka przebywa obecnie w schronie w Mysłowicach [IMG]http://img141.imageshack.us/img141/5287/000000000000014086.jpg[/IMG] Quote
DorkaWD Posted August 26, 2009 Posted August 26, 2009 Gdybyście potrzebowały sprawdzić jakiś domek w Libiążu to chętnie wybiorę się na wizytę przedadopcyjną i po by sprawdzić - też ;) I tak z dzieckiem i psem łazęgujemy po całym Libiążu to przy okazji mogę coś załatwić :lol: Z bazarku z rękodziełem będzie tylko 15zł za aniołka. Osoba która go wylicytowała obecnie przebywa na wakacjach,wraca po 30 sierpnia. Quote
hanek Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [U]Keira[/U] to jedna z trzech suczek samotnej staruszki z Piły Kościeleckiej, matka tego czarnego szczeniaczka, który ostatnio znalazł domek: [url=http://proanimals.org/zwierze/264/keira/]Fundacja Pro Animals – Na Pomoc Zwierzętom: Keira[/url] [U]W niedzielę natomiast (przeklejam newsa ze stronki):[/U] Wszystkich, którzy chcą spędzić miły dzień w atmosferze pikniku z psami, a jednocześnie wspomóc finansowo potrzebujące, bezdomne zwierzęta, zapraszamy na niedzielną wystawę psów do Libiąża. [B]Nie jest to wystawa psów rasowych, może w niej wziąć udział każdy psiak :)[/B] Aby zgłosić psa do wystawy, wystarczy zadzwonić 660-439-763, 784-357-849 albo zgłosić na miejscu, w niedzielę. Opłata za wzięcie udziału w zabawie to 40 zł, dla każdego psa przewidziana jest nagroda lub puchar. [B]Wystawa odbędzie się w niedzielę 6 września, w godzinach od 10:00 do 16:00, na terenie stadionu sportowego w Libiążu przy ul. Piłsudskiego 10.[/B] Organizatorami są Burmistrz Libiąża, Libiąskie Centrum Kultury oraz Hodowla Owczarka Niemieckiego "Z Szacht Libiąskich". Quote
Asia & Ginger Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 [quote name='IKA & SONIA']Ta czarna spanielka przebywa obecnie w schronie w Mysłowicach [URL]http://img141.imageshack.us/img141/5287/000000000000014086.jpg[/URL] [/quote] Czy wiadomo cokolwiek o tej spanielce? :roll: Quote
Weronikaa Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 [quote name='hanek'] Wszystkich, którzy chcą spędzić miły dzień w atmosferze pikniku z psami, a jednocześnie wspomóc finansowo potrzebujące, bezdomne zwierzęta, zapraszamy na niedzielną wystawę psów do Libiąża. [/quote] A Fundacja się wybiera :cool3: ? Quote
Ada-jeje Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Asia zdjecia zobylam z podziemia, nic nie jestem w stanie powiedziec na tema spanielki. Weronika zostalysmy zaproszone na wastwe , wiec jedziemy. Quote
becia Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Będę na pewno :) Cieszę się że w Libiążu jest organizowana akcja na większą skalę :] Quote
hanek Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Ale jednak nie dla każdego psiaka jest wystawa, nie musi być rodowodowy ale musi przypominać owczarka choć trochę (dzwoniłam do organizatorów bo przeczytałam w Przełomie, że to wystawa owczarków niemieckich). Quote
Ada-jeje Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 Szkoda bo choc mamy trzy psy w typie rasy owczarka niemieckiego tozadnego nie jestesmy w stanie pokazac, chyba ze Fred nie spodoba sie na zywo panstwu z Krakowa. Dusia za daleko ale nie lubi zadnych psow zas Petra tez jeszcze nie nadaje sie do wyprowadzenia. :shake: Quote
missieek Posted September 2, 2009 Posted September 2, 2009 a ja mam 3 suki onki do adopcji, dwie z nich cywilizowane, trzecia zwichrowana potwornie Quote
genobis Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 To chyba wpada w kategorię [I]humor: [/I][url=http://proanimals.org/adverts/advert.php?advert=164]Ogłoszenie 164[/url] [U] [/U] Quote
Ada-jeje Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Genobis koniecznie na stronce powinna sie znalezc rubryka humor, w ktorej "czlowieki" :diabloti: jak ten, ktorego wkleiles linka beda mogli sie wyzywac. Quote
genobis Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Właśnie obawiam się, że oni to tak na poważnie. Ale jeśli zbierze się więcej takich kwiatków, to może, może... Quote
Ulaa Posted September 4, 2009 Author Posted September 4, 2009 a co tam bylo? bo zniknelo :cool1: Quote
Ulaa Posted September 5, 2009 Author Posted September 5, 2009 A jednak jest to choroba... [url=http://wiadomosci.onet.pl/1573002,5089,1,kociary_psiary_i_inni,kioskart.html]Kociary, psiary i inni- Onet.pl - Wiadomości -02.09.2009[/url] Quote
genobis Posted September 5, 2009 Posted September 5, 2009 [quote name='Ulaa']a co tam bylo? bo zniknelo :cool1:[/quote] Jest ogłoszenie o następującej treści: [B]PROSZĘ JĄ ZABRAC I USPAC[/B] [B]Dodano:[/B] 2009-09-03; 14:41 prosze pomuc na wsi przybłąkała się suka średniej wielkosci czarna podpalana.Wstosunku do dorosłych nie jest agresywna a do dzieci jest bardzo aresywna.Nieraz to nawet ich goni.Ostrzegam może ugryśc. [B]Kontakt:[/B] KONTAKT nie musi byc Quote
IKA & SONIA Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Artykuł z najnowszego Przełomu nt. budowy schronu w Libiążu [IMG]http://img179.imageshack.us/img179/1231/20090909204222.jpg[/IMG] Quote
Ada-jeje Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Poprosilam juz o artykul z GK piatkowy, bodobno w nim choc nie jest podane nazwisko przyszlego inwestora to jest to osoba z Raciborza, gdzie odwozi psy p. Palka wylapane z Trzebini. W pierwszej czesci artykulu jest mowa o 0,8 ha. a juz pod koniec 0,7 ha. a jak ja rozmawialma z Burmistrzem Libiaza wiosna tego roku to bylo to 0,5 ha. Pocieszeniem dla nas jest nasz lekarz powiatowy, z ktora juz tez rozmawialam, a jest ( siekiera jak ja okreslili co niektorzy) wiec z przekretami dla inwestora raczej bedzie trudno. Dokladnie przestudiuje wszystkie rozporzadzenia jak mi oznajmila, no i bedzie z nami w ciaglym kontakcie, bo nie ma takiego prawa ktory by zabranial prywatnej osobie kupic teren pod budowe schroniska. A juz nasza w tym glowa zeby burmistrz Libiaza wydal decyzje na zezwolenie zgodne z zasiegiem terytorialnym. Napewno nie zgodzimy sie na druga umieralnie pod naszym bokiem. :shake: Zaskoczeniem w tej sprawie jest fakt, skad osoba z Rciborza dowiedziala sie o dzialce w Libiazu pod budowe schroniska. O tym tez juz rozmawialam z UM w Libazu. Przetarg odbedzie sie w przyszlym miesiacu, zarzadzam obecnosc obowiazkowa. Quote
Ulaa Posted September 9, 2009 Author Posted September 9, 2009 Jest dom dla owczarka, "moja" już wydana :multi: ma ktoś ochotę zadzwonić i porozmawiać z panem, który nie uznaje kojców i pies ma być do domu :p Quote
Ada-jeje Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 Ulaa a Dusia nadawala by sie :crazyeye: ale ona chce byc jedynaczka.:evil_lol: Quote
IKA & SONIA Posted September 9, 2009 Posted September 9, 2009 [quote name='Ulaa']Jest dom dla owczarka, "moja" już wydana :multi: ma ktoś ochotę zadzwonić i porozmawiać z panem, który nie uznaje kojców i pies ma być do domu :p[/quote] Też pomyślałam o Dusi ;) Quote
Recommended Posts