Ada-jeje Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Kacha niemozliwe, kontaktuj sie z hanek lub IKA, to one zajmuja sie Allegro ja w tym temacie nie kumata :shake: Quote
Ulaa Posted July 21, 2009 Author Posted July 21, 2009 Co się stało z profilem Fundacji na NK? Właśnie zauważyłam, że jest zablokowany. Quote
Ada-jeje Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Konto Fundacji na NK jest zablokowane i trwa wyjasnianie, zdaje sie ze ktos nie znajac regulaminu zamiast pomoc zawalil. :angryy::angryy::angryy: Quote
Kacha3D Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 :oops: mnie się właśnie bardziej o konto na NK rozchodziło tylko że tam były aukcję allegro i tak jakoś mi się powiązało:roll: Quote
Kacha3D Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Może bo profil NK jest powiązany z kontem na allegro Quote
Ada-jeje Posted July 21, 2009 Posted July 21, 2009 Dziewczyny kto umie sciagnac fotki z postu 2402, sa mi potrzebne a mnie nie wyszlo ich sciagniecie :shake::oops: Quote
Weronikaa Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Niech pani kliknie na zdjęcie prawym przyciskiem myszy, i wybierze "ZAPISZ OBRAZEK, JAKO...". I to się u pani na pulpicie zapisze :) Quote
Ada-jeje Posted July 22, 2009 Posted July 22, 2009 Dzieki Weroniko, nie wiedzialam ze to takie proste. :shake: Quote
Ulaa Posted July 23, 2009 Author Posted July 23, 2009 Jutro spotykam się z pewą panią w sprawie zabijania i prześladowania kotów przez gołębiarzy na działkach Relax na Wodzińskiej, godz. 17:00 Ma ktoś ochotę przyjść? Obmyślimy może co z tym fantem zrobić, jakaś akcja uświadamiająca, że koty nie są szkodnikami, to ich środowisko życia itd. a obowiązkiem gołębiarzy jest zabezpieczenie gołębnika - nie zabicie kota. Quote
Ada-jeje Posted July 23, 2009 Posted July 23, 2009 Potwierdzam slowa Dorki, dzis byla u mnie dziennikarka z Przelomu: temat tragedie w polskich schroniskach pekajacych w szwach przepelnionych nawet 5cio krotnie, a wszystkiemu sa winni bezmyslni i nieodpwiedzialni ludzi ktorzy nie kastruja swoich zwierzat :angryy: Ula moge Ci dac namiary na nia, moglby to byc nastepny temat o zwierzetach. Od kwietnia tego roku Przelom ukazuje sie tez w Chelmku. Quote
IKA & SONIA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Wątek Astka z chorą skórą: http://www.dogomania.pl/forum/f28/paker-mix-asta-z-ol-chora-skora-odlezyny-142633/#post12670447 Quote
hanek Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Przeklejam maila w sprawie akcji "Zerwijmy łańcuchy": Szanowni Państwo, Już po raz trzeci miesięcznik "Mój Pies" organizuje akcję "Zerwijmy Łańcuchy". 4 października w centrach polskich miast ustawimy budy, do których każdy na znak protestu przeciwko niehumanitarnemu trzymaniu psów będzie mógł się przywiązać. Aktualnie przygotowujemy materiały informacyjne, które mają otworzyć oczy na problem psów łańcuchowych wszystkim naszym rodakom (a w szczególności przedstawicielom mediów). Stąd nasza prośba o przesłanie zdjęć, informacji o konkretnych psach łańcuchowych, które udało się Państwu uratować lub o takich, o których wiecie, ze potrzebują pomocy. Ps. Nadal poszukujemy lokalnych koordynatorów akcji - czyli osób, które przygotowyłyby happeningi w swoich miastach. Może ktoś z Waszej organizacji podjąłby się takiego zadania? Ewentualnych chętnych - prosze o zgłaszanie się do mnie ;-) Z góry dziękuję za pomoc, Tomasz Jastrzębowski, koordynator akcji "Zerwijmy Łańcuchy" www.zerwijmylancuchy.pl, www.psy.pl 022 429 92 79 Quote
Kacha3D Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 Jako stała czytelniczka wiem o tej akcji :razz: Mamy tyle wiosek w gminie, że dobrze by było uświadomić i naszych mieszkańców:p Quote
Weronikaa Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 To bardzo fajna akcja. Jeśli będziecie coś organizować, to i ja bardzo chętnie się włączę. Quote
IKA & SONIA Posted July 24, 2009 Posted July 24, 2009 W ostatnim Przełomie ukazał się artykuł na temat adopcji zwierzaków: Quote
Kacha3D Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Wątek Brusa http://www.dogomania.pl/forum/f1160/brus-z-olkusza-szkielet-z-zapaleniem-ucha-142709/ Quote
IKA & SONIA Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Wątek Dusi - kolejnej Oneczki z OL: http://www.dogomania.pl/forum/f28/dusia-szczuta-okrutnie-pogryziona-przez-towarzyszki-niedoli-mnostwo-ran-dziur-142732/ Quote
Ulaa Posted July 25, 2009 Author Posted July 25, 2009 Słówko do artykułu - małe pieski też potrzebują dużo ruchu i aktywności, są uciążliwe w bloku np beagle i teriery. Z kolei rottweilery czy inne molosy, mimo swojej wielkości, całkiem dobrze czują się w bloku i wystarczą im normalne spacery :) Wielkość nie jest wyznacznikiem, raczej typ i przeznaczona rasowo użytkowość. Warto o tym pamiętać ;) Quote
Ada-jeje Posted July 25, 2009 Posted July 25, 2009 Ja tez zauwazylam pewne slowa ktore zostaly nie tak napisane jak je przekazalam ale, nie byl to artykul autoryzowany, a dziennikarki wiedza tyle o psach co przecietny Kowalski. Quote
hanek Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Czy ktoś z Was mógłby poprowadzić bazarek na psiaki z Olkusza? Anja od Tymusia przygotowała razem z mamą piękne rękodzieła (obrazki i figurki), mam zdjęcia. Weronika wyjeżdża, dorixx jest na urlopie... Quote
Ada-jeje Posted July 26, 2009 Posted July 26, 2009 Kacha chce zrobic Allegro z adresowkami te ktore przyslala nam Taks, jest 50 szt. mozna jeszcze zrobic Allegro z breloczkami ktorych jeszcze jest sporo, wiec chwilowo bedzie miala co pilnowac. Quote
Ada-jeje Posted July 27, 2009 Posted July 27, 2009 Znalazlam obiekt na hotel, przytulisko, 1200 m kw.tylko pytanie czy nam to wypali. Quote
Recommended Posts