Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Każdy może udzielić prywatnego a tym samym legalnego! - azylu zwierzętom, wręcz powinien, prakseda czyli wygrywajaca ma z tego co doczytałam pod sobą z 80 zwierzaków, tylko nie musi się ukrywać przed nieuzasadnioną nienawiścią innych organizacji;-) "dobroczynnych". Skieruje do admina prośbe by zwrócil uwagę na ten wątek. Z całego serca i zresztą już po raz kelejny proszę o nie szkodzenie zwierzętom.

A każdego kto szczerze kocha zwierzęta i kto zechce zagłosować na nasz dom tymczasowy i pomóc mu by dalej był otwarty na każdą istotę potrzebującą pomocy prosimy z całego serca o głosy.

Głosowanie do końca grudnia!

http://www.dogomania.pl/threads/176121-ProA-ba-o-1-gA-os-Pilne-proszAE-nie-ignoruj-ChrzanA-w?p=13742561#post13742561

Posted

O co Ci chodzi, przeciez umiescilas to w necie, zadna tajemnica, nic wyssanego z palca, zadnych pomowien, nie stosuje Twojej metody a o szkodzenie zwierzetom juz dawno sie postaralas wlasnie Ty.
Zauwazylam ze podany przez Ciebie link jest juz zamkniety przez moda.

Posted

Mamy nastepna podopieczna, chwilowo u p. Kasi, ale byc moze ze bede ja musiala jutro zabrac, bo na chwile obecna u p. Kasi jest 6 psow i jak sie nie zgodza, to nie wiem co mam jutro z nia zrobic. Wyglada na to ze sunia nalezy do kogos, jest zadbana i grzeczna, bez problemu wskoczyla w lecznicy do auta, grzecznie siedziala w aucie nie nabrudzila. Szkoda bylo odwozic ja do schroniska, a paznokcie ma pomalowane na zloto, sylwestrowo, :evil_lol: przypuszczamy zatem ze byla w domu gdzie sa dzieci. IKA&SONIA trzeba ja w nadchodzacym tygodniu w Przelomie umiescic.

Posted

IKA nie zrobilam fotki, bo jechalam prosto z miasta, rano zadzwonila mi p. Halinka ze jest sunia, a pozniej ze znalazla dla niej DT, natomiast po poludniu jak bylam w miescie okazalo sie ze jest nastepna, znalaziona w Chrzanowie w okolicach szpitala, i tam tez jest rozowieszona wiadomosc, ale bez fotki. Poczekamy zatem do jutra jak sie sprawa z sunia potoczy. Dlaczego sie Przelom nie ukarze? przeciez nastepna sroda to normalny dzien roboczy.

Posted

To wydanie było ostatnie przed świętami, mają widocznie przerwę. Potem zamieszczę artykuł nt. zakupu zwierząt pod choinkę.

Skoro sunia jest spod szpitala, to może to ta, o której mówiła mi pani dokarmiająca Mundzia.

Posted

A skad ona z Trzebini wie o suni z Chrzanowa, :crazyeye: swoja droga sunia jest bezdomna i to chyba od dluzszego czasu, lub jak zwykle wlascicieli miala takich jak wiekszosc w Polsce.:diabloti: Sunia miala cale mnostwo kleszczy, ma tez przymrozone uszka. Jutro jade zawiezc cos na kleszcze a po swietach robimy dokladniejsze badania.

Posted

Badania krwi najlepiej po nowym roku robić. Pytałam dzisiaj o Mundzia i wetka mówiła, że w I lub II środę stycznia będą wysyłali kurierem materiały do badania do Bielska. Opłaca się to, ponieważ w Diabecie koszt badań jest o 100% wyższy.

Posted

Ika w nastepnym Przelomie trzeba powtorzyc fotke ze szczeniakami jest jeszcze jedno szczenie, (sunia), jezeli mozesz dodac do opisu to prosze napisz sunia ma zagwarantowana bezplatna sterylizacje.

Posted

[FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]Jest taki zmierzch wśród grudniowych, szarych dni, kiedy w noc gwiazda lśni. W[/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]igi[/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]lii czas każe nam u stołu stać, łamać chleb, razem trwać.[/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]
A kiedy już ta pierwsza z gwiazd zaświeci nam spoza chmur, dzieje się cud, co w każdym z nas umie zburzyć jego własny mur.[/FONT]
[/FONT]

[FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]Wesołych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego roku 2010 [/FONT][/FONT]

[FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]życzy[/FONT][/FONT]

[FONT=Arial Narrow][FONT=Arial Narrow]Kasia[/FONT][/FONT][FONT=Arial Narrow][SIZE=4] z Iką, Sonią i Mundziem[/FONT]

Posted

:-( Niestety zabrany ranny pies z Trzebini, zostal poddany eutanazji, :placz: szczeka byla w szczatkach, braki w uzebieniu na skutek wypadku, wet podjal dezyzje o uspieniu psa, o czym mnie przed chwila poinformowal.

Posted

Mamy osobe z Chrzanowa ktora trzeba umiescic na czarnej liscie. W swieta otrzymalam smsa tresci: Chcialam powiadomic ze piesek sznurowka nie zyje. Przejechal go samochod, smierc nastapila od razu. Jest to osoba ktora w ubieglym roku adoptowala nasza Rudaske, ktora odebralismy po tygodniu, za kilka dni miala juz szczeniaczka niby znalezionego w lesie, nie wiadomo co sie z nim stalo. Kolejnego psa Sznurowke otrzymala od naszych dobrze nam znanych osob zajmujacych sie adopcja zwierzat, wlasnie tego psa przejechal samochod w swieta. Ale na tym nie koniec. Wiedzac o tym ze na naszym terenie nie dostanie juz zadnego psa, zaczela szukac w necie. Wczoraj z dogo poproszono mnie o wizyte przeadpcyjna dla wysterylizowanej suni, ktora chciala adoptowac znana nam juz pani, dogomaniaczka ktora mnie poprosila o wizyte przeadopcyjna otrzymala dokladne informacje i wiadomo pani suni nie dostala. Bezczelnosc tej kobiety siega szczytu, dalej szuka w necie psa/suni najchetniej po kastracji z kompletem szczepien i oto dzis znow prosi mnie nastepna osoba z dogo o wizte u tej samej kobiety ale juz dla innej suni. Nasza dobrze nam zanana osoba mieszka na Koloni Rospontowej a jej nr. tel zyczyna sie 506...990
Koniecznie powinna sie znalezc na czarnej liscie. :diabloti::angryy:

Posted

Najnowsze dobre wiadomosci w ostatni dzien tego roku. JZK zadowolone z proponowanej przez nas wspolpracy, mamy tez wstepne zezwolnenie na postawienie sobie kojcy na terenie schroniska dla naszych ewentualnych psow z interwencji :multi: co prawda troche daleko ale odpadna nam koszty hotelowania.

Posted

Witam po dłuugiej przerwie ale zanim opanowałam nową stronę tylko w podstawach to jak widać nowy rok mnie zastał:/ Wszystkim życzę w NOWYM ROKU samych sukcesów !!!