Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zapraszam na wielki bazar fony, w częsci przeznaczony dla Saj :lol:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/248271-Czas-prezent%C3%B3w-!-Znajdziesz-tu-wszystko-!-Bazarek-fony-do-21-11-br[/url]

• Replies 408
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak gotuję (czasem gotuję, czasem karma), to tymczas lisław zdzisław musi siku o wiele szybciej, i leje i leje.... jednak więcej wody wchodzi przy gotowanym, przynajmniej moim, pewnie system gotowania i przygotowania ma znaczenie ( klajster z lodówki rozcieńczam gorącą wodą).

Posted

[B]bela51[/B]: Dziękuję za bazar!

Wczoraj Saj wieczorem trochę postękała, ale i tak jest o niebo lepiej.
Pięknie chodzi na smyczy, tak jakby się psa w ogóle przy sobie nie miało, spacer z nią to przyjemność :) Szybko się uczy dziewczynka.

Posted (edited)

Dotarła wpłata od [B]mari23[/B] i [B]Javena[/B]. Jestem Wam ogromnie wdzięczna za wsparcie! Gdyby nie Wy już bym się poddała. Otrzymałam też pomoc od Dobrej Duszy spoza dogo, odnotowałam to w pierwszym poście i mój dług wynosi na chwilę obecną -483,90 zł. Dojdzie jeszcze za chwilę badanie tarczycy za ok. 100 zł.

Saj nie najgorzej się czuje. Odwiedziła mnie dzisiaj w pracy Pani z fundacji, poskarżyłam się jakie historie mam z Sajuki. Powiedziała, żeby na przyszłość przy robieniu usg zwracać uwagę lekarzowi, żeby sprawdzał też płuca i tarczycę. Podobno miała przypadek kota, który miał świetne wyniki badań, a okazało się coś w tamtych rejonach nie tak. Może przyda Wam się taka informacja.

Edit: Uaktualniłam pierwszy post, wkleiłam rachunek za leki i opis tomografii. A tak Saj wygląda w środku, jakby ktoś z Was był ciekawy. Najlepiej wyszły uszy moim zdaniem ;)

[IMG]http://img843.imageshack.us/img843/1304/73dg.jpg[/IMG]

[IMG]http://img820.imageshack.us/img820/2723/m1lt.jpg[/IMG]

Edited by Delph
Posted

Dobrze, rano namówiłam ją na momencik biegania. Nie będę jej forsować, ale jest ładna pogoda i przeszłyśmy się kawałek.
Dzwoniłam do lecznicy: wszystkie pasożyty wyszły negatywnie :multi: We wtorek odbiorę wyniki.

Posted

przyszłąm z wątku Sari....nie wszystko przeczytałam ale w wolnej chwili dokończe ....

dobrze ze o nia walczysz..to młody psiak... mój odszedł podczas ataku padaczki - 4 lata miał, nic nie pomagalo a do lecznicy nie zdazyłam dojechac....:-(
zaufałam moim wetom ze jak ataki raz na miesiac niezbyt długie bez utraty przytomności to leki wystarcza i działają , a mogłam jednak go diagnozowac porzadnie, bo mzoe była jednak zupelnie inna przyczyna ataków....

tym bardziej, ze przyszedł ten dzień, ze był pies..20 minut ....i nie ma psa.....a poczucie winy zostanie mi do końca zycia...

finansowo sie cos dołoże....ale w troche późniejszym terminie...

Posted

Dziękuję [B]zozola77[/B] za wsparcie, przyznam, że nadal mam chwile zwątpienia czy dobrze robię. Bardzo boję się o przyszłość suni, nie wiem jak zapewnić jej bezpieczne życie i uniknąć kolejnej tułaczki...

Dzisiaj ostatni dzień podawania furaginu. Nospę ma brać do środy, trzymajcie mocno kciuki żeby po odstawieniu nie wróciło złe samopoczucie.

Sajuki dzisiaj czuje się świetnie, na spacerze nawet ganiała za ptaszkami :cool3: Humor jej dopisuje, nie szuka też tak obsesyjnie jedzenia. W domu jest spokojna, nie piszczy, nie kręci się. Oby tak zostało. Znowu próbuje się do wszystkich przytulać, mój niedotykalski pies już dwa razy dzisiaj ją owarczał, a ona biedna nie wie dlaczego nie może się do niego poprzytulać. Stoi wtedy taka smutna gapa i się dziwi.

Wkleiłam w pierwszym poście wyniki.

Posted

Delph robisz bardzo dobrze-dajesz jej szansę na życie a to jest bezcenne...:iloveyou: nie każdy pies ma szczęście i trafia na człowieka , który walczy o niego :calus:

Posted

Dobrze, martwiłam się, że sobie nie pośpię, ale Saj była spokojna w nocy. Obudziła mnie rano popiskiwaniem, ale nie jest źle.

Zastanawiam się nad pewnym pomysłem, który przyszedł mi do głowy. Co sądzicie o tym, żeby psy takie jak Saj miały oprócz adresówki umieszczoną informację o chorobie? Np. Choruję na padaczkę, zadzwoń i nr telefonu. Czy może lepiej nie odstraszać chorobą osób chcących jej pomóc? Może po prostu info "muszę przyjmować leki, skontaktuj się z moim właścicielem i nr tel.". Co o tym sądzicie? Chodzi mi o to, żeby w razie zaginięcia osoba, która znajdzie takiego psa nie zwlekała z pomocą.

No i jak taką informację umieścić?