pucka69 Posted August 15, 2018 Posted August 15, 2018 no niech sie dziewczyna leczy, ech no ... Quote
Murka Posted August 17, 2018 Posted August 17, 2018 Zamówiłam dodatkowy preparat, który mi wet polecił i potem za jakiś czas zbadamy znów mocz. Mam nadzieję, że to wszystko tylko przejściowe i Frotka nie będzie musiała cały czas przyjmować leków. Quote
Murka Posted August 19, 2018 Posted August 19, 2018 Frotka bardzo ładnie się goi, jutro lub pojutrze zdejmujemy szwy. Te guzy musiały jej dokuczać, bo dopiero teraz sunia zaczyna się bawić z innymi psami i nabiera ciałka (na początku miała mocne wcięcie w talii). Quote
Murka Posted August 21, 2018 Posted August 21, 2018 Frotka ma już zdjęte szwy, kołnierz jeszcze musi ponosić 2 dni i potem ją uwalniamy. Wet powiedział, że po ok. miesiącu podawania preparatów, można spróbować odstawić i zbadać mocz. Quote
Murka Posted August 25, 2018 Posted August 25, 2018 Parę fotek Frotki bez kołnierza. Czas szukać domu:) Quote
Murka Posted August 29, 2018 Posted August 29, 2018 Przyszły badania histopatologiczne z wyciętych guzów - to był nowotwór złośliwy:( Jak będę mieć wyniki to wrzucę. Quote
pucka69 Posted August 30, 2018 Posted August 30, 2018 to niski stopien zlosliwosci i wolna ewentualna wznowa, tak? Quote
Murka Posted August 31, 2018 Posted August 31, 2018 16 godzin temu, pucka69 napisał: to niski stopien zlosliwosci i wolna ewentualna wznowa, tak? Na to wygląda. Wet mówił, że można za ok. miesiąc zrobić kontrolne RTG czy nic nie rośnie gdzieś... Póki co sunia czuje się super, humor jej dopisuje. Wrzuciłam ją na olx, nic nie pisałam o wyciętych guzach, ale jak ktoś będzie zainteresowany to będę informować. Niby ryzyko przerzutów jest, ale tak po prawdzie to każdy inny pies też może zachorować na raka... Quote
Murka Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Frotce odstawiłam na próbę preparaty na układ moczowy i w przyszłym tygodniu złapię mocz do badania... zobaczymy co tam wyjdzie. A ja dostałam list z domku Emmy i masę zdjęć:) Wszystkich nie dam rady wrzucić, ale chociaż parę pokażę. Państwo przekazali także 100 zł na nasze konto - to będzie dla Frotki:) Quote
Murka Posted October 11, 2018 Posted October 11, 2018 Jeszcze mam filmik z zabaw Frotki, tylko muszę go zmontować. Quote
Murka Posted October 19, 2018 Posted October 19, 2018 Frotce zrobiłam wczoraj kontrolne badanie moczu i wyszło nieciekawie:( Nie ma kryształków, ale są inne świństwa, których obecność bardzo źle świadczy o działaniu nerek. Wet zlecił szereg dodatkowych badań: USG, RTG, badanie krwi. Na USG wyszło, że coś jest nie tak z jedną nerką. Jutro będę wiedzieć więcej. Wyniki moczu: Quote
Evelin Posted October 21, 2018 Author Posted October 21, 2018 też się martwię...Czyli teraz do ogłaszanie ona czy jeszcze nie? Taki straszny to ten wynik nie jest, ale prawidłowy też nie... Quote
Murka Posted October 21, 2018 Posted October 21, 2018 Ja Frotkę ogłaszam już od dawna, na olx ma sporo wejść i sporo obserwujących, ale nikt nie dzwoni/nie pisze... Wczoraj nie było naszego weta i chyba jeszcze badania krwi nie przyszły, więc nie znam jeszcze szczegółów. Sunia na razie dostała leki doraźne (antybiotyk) ze względu na mocz (stan zapalny) i jutro będziemy ustalać co dalej. Quote
Murka Posted October 22, 2018 Posted October 22, 2018 Jak będę mieć opis USG i RTG to powrzucam, ale ogólnie to wygląda tak, że przerzutów żadnych nie widać:) Ta jedna nerka jest zmieniona, ma jakieś cysty, zniekształcenia, ale nie wiadomo co jest powodem - czy to sprawa nowotworu czy coś innego. Jutro jeszcze pobierzemy krew do badania i zobaczymy co tam wyjdzie. Na razie Frotka dostaje antybiotyk i Rubenal (preparat na nerki). Quote
Murka Posted October 24, 2018 Posted October 24, 2018 Wyniki krwi Frotki, wet mi napisał, że świadczą one o niewydolności tej jednej nerki, raczej przewlekłe:( Quote
uxmal Posted October 24, 2018 Posted October 24, 2018 Czy wet poradził coś na zbicie fosforu? on niszczy nerki. Quote
Recommended Posts