Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Baski- ja się zastanawiam czasem co lepsze... uciekający właściciele z pieskami czy tacy co mają wszystko gdzieś i puszczają prosto w paszczę ;)

Posted

[quote name='agutka']
Phase pieski są na poprzedniej ;)
[/QUOTE]
:oops:
[url]http://oi57.tinypic.com/sy7a14.jpg[/url] zarąbiaszcze!!!

Jaka malusia tu Leda wyszła. :) [url]http://oi61.tinypic.com/30kwuh3.jpg[/url]

Najlepsze, najpiękniejsze [url]http://oi62.tinypic.com/mto5n9.jpg[/url] :loveu:

Posted

phase-ona jest dość mała, na wszystkich fotach zawsze wychodzi wielkości prawie Sagata al tak nie jest w rzeczywistości ;)

Magda- i co? nabyłaś ? ;)

Posted

[quote name='agutka']
Magda- i co? nabyłaś ? ;)[/QUOTE]

Nie :(:shake:
Theoś pewnie by się ucieszył :) Lumpek też :diabloti:
A jakie superaśne klatki mieli :) Z chamaczkami już itp. :)

Posted

moje z chamaczków nie korzystają :( mam laskę która sama szyje i są piękne :loveu:
teraz szukam większej bo zaczną się wyjazdy i małe będą musiały zostawać w domu po kilka dni ;)

ja dzieciakowi także kupiłabym tylko szczura ewentualnie świnkę bo to takie towarzyskie zwierzaczki

Posted

a albo ja jestem jakaś lewa i nie umiem wypatrzyć, albo Patryk nigdy nie miał robali :cool3: to możliwe, czy po prostu źle doglądam kupska?
nigdy, ani po schronie, ani po odrobaczaniach, a też wpieprza surowe i na spacerach się nie oszczędza, tj. nieraz coś poliże, znajdzie, czy coś.

Posted

Świnki też są sweet :loveu: Moja rozetka dawała mi słodkie buziaki :loveu:

[quote name='agutka']
Leda ma znowu robaki...:mad: ja na prawdę nie wiem od czego, czyżby surowe mięso?[/QUOTE]

Nie sądzę, żeby było od surowego :shake: Pewnie powąchała jakąś zarobaczoną kupę :roll:

Posted

noo koty codziennie u nas biegają i srają wszędzie ... czasem nawet na trawniku zostawią klocka :roll:
myślałam właśnie o tych kocurach ale nigdy nie widziałam żeby się interesowała , Sagat oo tak zaraz zjada albo rozkopie pół podwórka bo kicia fekalia zakopie ;)

PP- ja u Sagata także nigdy robaka nie widziałam ... jedynie e schronu jak do nas przyszedł to rzygnął robalem po tabletce ;)

A jest możliwość że cały czas jakoś przeżywają jaja od dnia wzięcia do domu? ona ma cały czas te same robaki- nicienie

Posted

Myślę, że to od kotów. One są często zarobaczone, a do bezpośredniego kontaktu dojść nie musi - wystarczy zarobaczona kupa.

Swego czasu w galerii Majkowskiej toczyła się ciekawa dyskusja o robalach, tam chyba motylek wspominał o badaniach na robale. Może warto Ledzie zrobić?

Posted

tak ,tak i w tej kłótni także uczestniczyłam:diabloti: ona była kiedyś odrobaczana jakimiś innymi tabsami 2x w odległości 2 tygodni potem miała badany kał. w poniedziałek idę na odrobaczonko razem Sagatem:roll: Jeżeli skażenie jest na ogrodzie to będzie problem powracający non stop:angryy: a ja się zastanawiałam czemu ostatnio miała taki wydęty brzuchol a robale nie przeszły mi nawet przez myśl... jej brzuszek to znak rozpoznawczy ;)

Posted

[quote name='agutka']Baski- ja się zastanawiam czasem co lepsze... uciekający właściciele z pieskami czy tacy co mają wszystko gdzieś i puszczają prosto w paszczę ;)[/QUOTE]
Ani jedno ani drugie nie jest dobra, wiadomo.. ale na litość pies to pies.. jak sobie zsocjalizowali tak mają. Ja się cieszę, bo Dex z psa z łatka "agresywny do psów" okazał się bardzo tolerancyjny. Ale tu chyba duże znaczenie ma to jak go prowadzimy i jakie mamy nastawienie. Od początku baaardzo go chwaliłam za poprawne kontakty z psami. Ale ma takie podejście dominacyjne trochę. Do każdego psa podchodzi z wysokim ogonem i głową ale mimo wszystko sie oblizuje. I odczówa wielką potrzebę wskoczenia na niektóre egzelmparze albo iskania takiego podszczywania po grzbiecie między łopatkami....
Robi tak zazwyczaj z nadaktywnymi psami które są w 3 sekundy w 5 róznych miejscach...

[quote name='magdabroy']Świnki też są sweet :loveu: Moja rozetka dawała mi słodkie buziaki :loveu:
Nie sądzę, żeby było od surowego :shake: Pewnie powąchała jakąś zarobaczoną kupę :roll:[/QUOTE]

[quote name='agutka']tak ,tak i w tej kłótni także uczestniczyłam:diabloti: ona była kiedyś odrobaczana jakimiś innymi tabsami 2x w odległości 2 tygodni potem miała badany kał. w poniedziałek idę na odrobaczonko razem Sagatem:roll: Jeżeli skażenie jest na ogrodzie to będzie problem powracający non stop:angryy: a ja się zastanawiałam czemu ostatnio miała taki wydęty brzuchol a robale nie przeszły mi nawet przez myśl... jej brzuszek to znak rozpoznawczy ;)[/QUOTE]
Dexter po schronie też miał robaki, których normalnie nie potrafiłam wyplenić zwykłym odrobaczeniem. Był odrobaczany Optiverminem przez 3 dni codziennie dostawał tabletki i poszło. Robali nie ma...
A co do skażenia ogródka, mogę zapytać w Korabiewicach czym odrobaczają wybiegi dla psów to może sama rozważysz takie działanie?
Pewnie łażą bezdomne koty i roznoszą dziadostwo :/

Baski uwielbiał kocie gówna :/

Posted

właśnie czytałam o tym 3 dniowym leku jeszcze jak ostro walczyliśmy ale jak nam kał wyszedł czysty to nie było sensu;)

o sposób odrobaczania wybiegu zapytaj , muszę zakupić manusan i wyszorować całą chatę przy okazji :roll:

Posted (edited)

Moja babcia miała śliczną świnkę, taką mega kudłatą :loveu:
pozbadz sie z ogrodu kotów - szlaufem je + kocimiętka

Edited by Obama
Posted

Dzień dobry wszystkim :)

a nie mam weny do pisania bo i tak naprawdę niema o czym ;) spacerki krótkie, leżymy na ogrodzie i tyle z szaleństw:diabloti:

Obama - kocury tylko w nocy przychodzą gdy smacznie śpimy a Sagata nie zostawię na noc bo by szczekał do księzyca:diabloti:

Profesorka- przecież Leda już dawno wypchana:cool3:

Posted

nie no, pewnie tylko robiłaś przymiarki, czy będzie ładnie wyglądać na półce taka wypchana i ustawiona do góry nogami :diabloti: bo w sumie jakieś tam zdjęcia w ruchu też były, więc pewnie żywa :diabloti: